Letňany – Kobra 2:5 (kon.) | Hvězda Praha – Ústí n/L 5:2 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
HC Kobra Praha
Pátek 23.08.2019, 11:00 • Ice Arena Letňany, Praha • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Dnešní zápas je u konce. Kobra nakonec po dobrém výkonu zaslouženě vítězí 5:2.

    První třetina byla na góly skoupá. I když Kobra tlačila na letňanskou branku, nakonec se dokázal prosadit pouze Vandírek v 10. minutě.

    I do druhé třetiny vstoupila hostující Kobra lépe, nejdříve se ve 26. minutě prosadil Ksandr, o deset minut pak po přihrávce zpoza branky i Mucha. Na závěr druhé třetiny vsítil první branku Letňan Zárovec.

    I třetí třetina byla v režii hostujícího celku, i když se Letci postupně dostávali do zápasového tempa. Na trefu Skalíka ve 47. minutě odpověděl po šesti minutých domácí Zrcek. Gólovou tečku za pátečním přátelským zápasem udělal Soeldner. (13:04:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Škutinova klička na modré nevyšla. On sám se navíc lapil v ofsajdu.
     
    59:04
    Jeden z obránců Kobry získal za brankou puk a ihned ho vyhodil do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Mucha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:52
    Ksandr přihrávkou našel před letňanskou branku uvolněného Kaninského. Ten z nadějné pozice z první ale zakončil pouze mimo tři tyče domácí branky.
     
    56:11
    Střílenou přihrávku od modré tečoval Soeldner. Fürst však rychlá změna puku nepřekvapila, jelikož letňanský brankář stihl do prostoru kam puk letěl dát beton.
     
    55:13
    Koloďný dostal z rohu kluziště přihrávku k levé tyči. Před sebou měl pouze přesouvajícího se gólmana hostí. Zakončit přesně ale nakonec nedokázal, puk mu zřejmě trochu sjel po čepeli a letňanský kapitán poslal svou střelu těsně vedle branky.
     
    52:58
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letňany se každou minutu zlepšují, což nese své gólové ovoce. Přečíslení 2 na 1 zakončil Zárovec přihrávkou na ZRCKA, který puk jednoduše uklidil za záda přesouvajícího se Ondríka. Asistence: Zárovec.
     
    52:19
    Kříž se okolo mantinelu prosmýkl okolo trojice branických hráčů. Svůj technický um ale nakonec nedokázal pořádně zužitkovat, jelikož při pokusu o čtvrtou kličku přišel o puk.
     
    51:24
    Souhra branických obránců vyústila v úplně volnou střelu od modré pro Vandírka. Ten z nadějné pozice nakonec pouze nahodil puk do prostoru, kde už klečel připravený Fürst.
     
    50:51
    Letci kombinují před brankou Kobry, do pořádných střeleckých pozicí se ale takřka nedostávají.
     
    49:03
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme tu pátý gól do domácí branky. Richard Mucha našel v mezikruží volného SOELDNERA, který technickou střelou do šibenice překonal Fürst. Asistence: Richard Mucha.
     
    48:31
    Další obrovská šance pro Letce! Souček se po krásné průnikové přihrávce po mantinelu dostal do samostatného úniku na hostujícího brankáře. Nakonec se rozhodl pro střelu do vzdálenější šibenice, tu ale Ondrík vyrazil vyrážečkou.
     
    47:34
    Po vyhraném buly se dostal k nahození od modré jeden z hostujících obránců. Nedokázal nakonec ale prostřelit obětavého obránce před sebou, který kolenem srazil střelu mim ohrožení branky.
     
    47:28
    Hra je na chvíli přerušena. Fürst má nějaké problémy s helmou.
     
    46:37
    Kobra právě vstřelila branku!
    Parádní přihrávkou z pravé strany kluziště našel Ksandr úplně volného JANA SKALÍKA na hranici levého kruhu. Branický obránce z první poslal puk za záda přesouvajícího se Fürsta, který se teď může zlobit na obranu před sebou, která opět zaspala a nechala hostující hráče vsítit čtvrtou branku.
     
    45:51
    Hokejová paráda od Supa. Ten nejdříve naznačil, že pojede s pukem za branku, když v tom prudce změnil směr a uvolnil se od obránce přímo k letňanské brance. Z bezprostřední blízkosti už ale nedokázal dobře postaveného gólmana překonat.
     
    44:19
    Z pranice u mantinelu vycházející lépe hosté. Puk se z hloučku hráčů vyrazil přesně na hůl pravého beka, který z první vypálil. Cichoň z nadějné pozice ale nakonec těsně minul letňanskou branku.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 40. Zárovec, 53. Zrcek (Zárovec) – 10. Vandírek, 26. Ksandr (Káninský), 36. Mucha (Cichoň), 47. Skalík (Ksandr), 50. Soeldner (Mucha)


    HC Letci Letňany: Fürst (Habart) – Koloďný (C), Kloutvor, Stránský – Souček, Ulrich, Kříž, Vorojtev, Pejchal, Konček, Hlaváč, Zrcek, Zárovec
    HC Kobra Praha: Ondrík (Dusil) – Skalík, Cichoň, Ženíšek, Vandírek, Desousa, Skorčík, Sypa, Káninský, Ksandr, Mucha, Šeba, Šálek, Rýput, Sup, Škutina, Kalina, Soeldner
    thejrc.org