Pardubice – Sokolov 4:0 (kon.) | Vyšehrad – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Prostějov – Třinec 2:2 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
1:3 (0:2)
FK Dukla Praha
Sobota 24.08.2019, 10:15 • Stadion Evžena Rošického, Praha • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:16:19)
     
    Dnešní zápas je u konce. Dukla zaslouženě vítězí 3:1 a posouvá se tak na třetí místo zajišťující postup do baráže. Vyšehrad naopak doma poprvé v sezóně prohrává.

    Gólové konto otevřel ve 22. minutě parádně zahraným přímým kopem do pravé šibenice domácí branky Pablo González. O minutu později se mohli hostující hráči opět radovat, gól Karstena Ayongi nakonec ale rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu. Ve 42. minutě to byli opět hosté, kteří se radovali ze vstřelené branky. Dominik Preisler přesně nacentroval míč na hlavu Róberta Kovaľa, který zakončením k tyči prostřelil domácího gólmana.¨

    Ve druhém poločase se domácím povedlo snížit. Talentovaný Tomáš Čvančara z první poslal po centru z levé strany míč do vzdálenější šibenice a na své konto si tak připsal už pátou ligovou branku. Vítězství Dukle pojistil svou druhou trefu Pablo González v 72. minutě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Filip Drobílek si za úder loktem do obličeje při hlavičkovém souboji vysloužil od hlavní arbitra žlutou kartu.
     
    90+3
    Centr Pabla Gonzáleze z hranice vápna nikoho z hráčů ve žlutém nenašel.
     
    90+2
    Ani tentokrát David Douděra svým přízemním centrem z pravé strany nikoho nenašel, i když se Daniel Kozma do střely docela dobře nacpal a z končení mu chybělo jen několik málo centimetrů.
     
    90+1
    Mohamed Doumbia poslal na pravou stranu míč na Davida Douděru, který z první nacentroval. Tentokrát mu ale míč před nohou zřejmě trochu poposkočil a centr tak namísto do vápna letěl někam na tribunu za domácí brankou.
     
    90
    Rozhodčí nastavil pět minut!
     
    90
    Ke střele zpoza vápna se po jednoduché zasekávačce odhodlal David Douděra, jeho trefa skončila sražená nohou jednoho z obránců od kterého se míč odrazil až do náruče Martina Otáhala.
     
    89
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Vojtěch Hadaščok.
     
    89
    Centr Lukáše Poučka přeletěl hostující branku a skončil v zámezí.
     
    88
    Tempo hry v posledních minutách rapidně klesl, Dukla je zatažená na vlastní polovině a brání. Vyšehrad navíc už nemá tolik sil na to, aby něco vymýšlel a vypadá to, že hráči v modrém jsou s výsledkem smíření.
     
    87
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Petr Rothe, přichází Denis Laňka.
     
    86
    Vyšehrad obléhá hostující branku. Hráči Dukly ale dobře brání a nenabízejí domácím moc prostoru na kombinaci.
     
    85
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Dominik Preisler, přichází Samuel Dancák.
     
    84
    Roh z levé strany propadl vápnem až k jednomu z domácích obránců, který míč ihned odkopl někam na polovinu hřiště.
     
    83
    Domácí brankář už je ošetřen, hra může pokračovat.
     
    82
    Martin Otáhal má nějaké zdravotní problémy, hra je na chvíli přerušena.
     
    81
    Martin Otáhal teď mě pořádnou dávku štěstí. U balónu za obranu byl sice jako první, míč mu ale vypadl z náruče přímo k hostujícímu útočníkovi. Ten z první napálil balón pouze do dobíhajícího obránce, od kterého se míč odrazil na roh.
     
    80
    Lukáš Holík to zkusil zpoza vápna, trefil ale pouze před sebou stojícího obránce.
     
    78
    Tak tohle mohla být fotbalová paráda! Mohamed Doumbia si řekl na hranici vápna o vysoký balón, hrudí si ho zpracoval a z voleje pak vypálil směrem k domácí brance. Balón nakonec proletěl vedle pravé tyče a branku tak neohrozil.
     
    Dnešní utkání sleduje 851 diváků.
     
    77
    Ondřej Brejcha si došel pro faul na polovině hřiště. Rozehrávat tak bude Vyšehrad.
     
    75
    Centr Filipa Drobílka sice mířil na hlavu jednoho hráčů ve žlutém, rozhodčí ale celou akci ukončil ještě dřív, než se kdokoliv dokázal dostat do zakončení. Dukle byl totiž odpískán útočný faul.
     
    74
    Po sraženém centru bude Dukla zahrávat roh.
     
    73
    Tak tohle se hostujícím hráčům moc nepovedlo! V přečíslení 3 na 2 Lukáš Holík poslal míč na pravé s křídlo na Pabla Gonzáleze s očekáváním, že mu Španěl vrátí míč zpět do běhu. Ten se však rozhodl o přenesení hry na druhou stranu, které vystihl jeden z domácích obránců.
     
    72
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hrdinou dnešního dne se stává PABLO GONZÁLEZ! Ten si naběhl za parádní pas za obranu, v rychlostním souboji za sebou nechal domácího obránce a parádním lobem překonal vybíhajícího Martina Otáhala!
     
    71
    S velmi riskantním zákrokem se teď vytasil jeden z hostujících obránců, když připravil unikajícího Filipa Drobílka ve vápně o balón.
     
    69
    K zakončení na hranici domácího vápna se dostal střídající David Douděra. Jeho razantní střela však letěla vysoko nad brankou nováčka z Vyšehradu.
     
    68
    Daniel Kozma zatáhl za záchranou brzdu a u levé lajny tvrdě zajel do Vojtěcha Mareše, za což si od rozhodčího vysloužil ocenění v podobě žluté karty.
     
    67
    Matúš Hruška dobře vystihl přízemní centr z pravé strany letící kousek za hranicí malého vápna a schoval míč do rukavic.
     
    Dukla mění rozestavení, do hry přichází David Douděra. V útoku dejvického celku tak už bude operovat pouze jeden útočník.
     
    65
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Karsten Ayong, přichází David Douděra.
     
    64
    Pablo González si zkusil obránce obejít dlouhou kličkou, ta se mu ale nakonec vymkla z kontroly a balón skončil v zámezí za domácí brankou. Martin Otáhal nezaváhal ani na chvilku a ihned rozehrál míč do útoku. Vyšehrad chce vyrovnat.
     
    63
    Tomáš Čvančara sice dokázal technicky dobře zatočit míč nad dejvickou zdí. Střela postrádala ale na tolik potřebné razanci, Matúš Hruška tak bez větších problémů uklidil míč v rukavicích.
     
    62
    Lukáš Pouček si došel pro faul kousek za hostujícím vápnem. Tomáš Čvančara a Filip Drobílek se už staví k zahrání přímého volného kopu. Uvidíme gól?
     
    61
    Odražený balón po přízemním centru z levé strany se dostal k Martinu Chlumeckému, který zpoza vápna vypálil. Jeho dělová rána jen těsně přeletěla břevno domácí branky.
     
    59
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Naděje Vyšehradu na bodový zisk stále žije! Centr z levé strany Lukáše Poučka prodloužil talentovaný TOMÁŠ ČVANČARA parádní střelou až do vzdálenější šibenice dejvické branky. Matúš Hruška si sice na míč možná sáhl, nedokázal ho ale vytěsnit z branky.
     
    58
    Centr z rohu z pravé strany skončil na hlavě prvního obránce ve žlutém.
     
    57
    Lukáš Pouček zajímavý vyšehradský protiútok vzal na sebe a po kličce do středu hřiště zpoza vápna zakončil. Jeho trefu však srazil jeden z obětavých obránců na roh.
     
    56
    Mohamed Doumbia je na polovině hřiště zfaulován. Volný kop bude rozehrávat hostující Dukla.
     
    55
    Další velká šance Dukly. Po centru z levé strany Róbert Kovaľ poslal hlavičkou balón pod sebe na dobíhajícího Davida Tetoura, dejvický kapitán však nedokázal z první prostřelit hlouček hráčů před sebou.
     
    54
    I na druhé straně to vře! Filip Drobílek poslal středem hřiště parádní pas na nabíhajícího Lukáše Poučka, ten se ale z nadějné pozice rozhodl ještě nahrát. Jeho pas však nikoho z hráčů v modrém nenašel a skončil v zámezí za hostující brankou.
     
    53
    Hostující útočná akce opět přerušena vyšší mocí, arbitr pan Pavel Orel totiž ve vápně domácích odpískal útočný faul.
     
    52
    Dominik Preisler ukázal parádní zrychlení a dostal se do velmi zajímavé střelecké pozice kousek od domácí branky. Nakonec se ale ještě nesobecky rozhodl míč poslat pod sebe na nabíhající hráče z druhé vlny, přihrávku někam na penaltový puntík však dobře vystihl Vojtěch Mareš, který míč ihned odkopl daleko od vlastní branky.
     
    51
    Nadějnou hostující akci ukončuje pomezní rozhodčí odmáváním ofsajdu.
     
    50
    Filip Drobílek parádním centrem na zadní tyč našel hlavu Petra Rothea, který skočil ukázkovou rybičku. Míč hlavou ale nakonec netrefil ideálně, ten se tak od země odrazil vysoko nad břevno hostující branky.
     
    49
    Další faul, tentokrát při hlavičkovém souboji, Vyšehrad se posunul na slušnou vzdálenost k hostující brance.
     
    48
    Mohamed Doumbia na polovině hřiště přejel Vojtěcha Šanderu, rozehrávat z vlastní poloviny tak bude Vyšehrad.
     
    48
    Další domácí nepřesnosti. Vojtěch Šandera míč doslova zakopl do zámezí.
     
    47
    Pas Filipa Drobílka k lajně na nabíhajícího Vojtěcha Mareše byl moc dlouhý, domácí obránce si míč dokázal zpracovat až v zámezí.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločas mají na starost domácí fotbalisté.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Lukáš Veselý, přichází Jan Vejvar.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Miroslav Verner, přichází Ondřej Brejcha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne zhruba v 11:20.
     
    První poločas je u konce, Dukla zatím plní roli favorita a po čtyřiceti pěti minutách hry vede zaslouženě o dva góly.

    Gólové konto otevřel ve 22. minutě parádně zahraným přímým kopem do pravé šibenice domácí branky Pablo González. O minutu později se mohli hostující hráči opět radovat, gól Karstena Ayongi nakonec ale rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu. Ve 42. minutě to byli opět hosté, kteří se radovali ze vstřelené branky. Dominik Preisler přesně nacentroval míč na hlavu Róberta Kovaľa, který zakončením k tyči prostřelil domácího gólmana.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Roh Dukly byla poslední věc, kterou jsme v prvním poločase mohli vidět. Míč sedl na hlavu jednoho z domácích hráčů, který ho ihned odcentroval daleko od vlastní branky.
     
    Rozhodčí nastavil 1 minutu.
     
    45
    Karsten Ayong poslal míč na levou stranu na nabíhajícího Dominika Preislera, který z první nacentroval míč do vápna. Trefil ale pouze Vojtěcha Šanderu. Míč skončil sražený v zámezí, Dukla bude kopat roh.
     
    44
    Pablo González fauloval svého protihráče ve hlavičkovém souboji. Vyšehrad bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    42
    Dukla právě vstřelila branku!
    A máme tu druhý gól Dukly! Na centr z pravé strany sice Karsten Ayong nedosáhl, o chvilku později už ale Dominik Preisler přesně nacentroval míč k zadní tyči na hlavu RÓBERTA KOVAĽA , který využil zmatku v obraně Vyšehradu a hlavičkou k tyči vstřelil druhou branku hostujícího celku v dnešním zápase.
     
    41
    Mohlo být srovnáno! Lukáš Pouček dostal dobrý pas za hostující obranu a těsně za hranicí vápna z kroku levačkou vystřelil. Jeho přízemní trefa prolétla těsně vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    40
    Dominik Preisler pod tlakem nepřesně rozehrál balón po levé straně na nabíhajícího Karstena Ayonga. Dukla přišla o balón.
     
    39
    Nadějný hostující centr z pravé strany skončil tečovaný prvním domácím obráncem. Martin Otáhal měl co dělat, aby nenechal sražený míč utéct na roh.
     
    38
    Daniel Tetour byl v souboji o míč pozdě a tvrdě jednoho z obránců v modrém sestřelil. Vyšehrad bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    37
    I druhý centr z rohu Lukáše Holíka domácím obráncům pořádně zavařil, jeden z hráčů ve žlutém se dokonce procpal do zakončení, jeho hlavička však letěla těsně nad břevnem.
     
    36
    Centr z levé strany od Lukáše Holíka nakonec s tečí domácího obránce prolétl vápnem. Karsten Ayong měl šanci u zadní tyče zakončovat, na míč ale nedosáhl. Dukla tak bude opět zahrávat roh, tentokrát z druhé strany.
     
    36
    Po sraženém centru bude i Dukla zahrávat roh.
     
    35
    Ani tohle se domácím moc nepovedlo. Filip Drobílek po nakrátko rozehraném rohu poslal míč pod sebe na Vojtěcha Šanderu, který z hloubi pole nacentroval míč do zámezí za hostující brankou.
     
    34
    Filip Drobílek prostrčil míč na Vojtěcha Šanderu, který ani tentokrát nedokázal úspěšně odcentrovat do hostující vápna. Míč končí sražená na rohu.
     
    32
    U dlouhého pasu za hostující obranu na nabíhajícího Tomáše Čvančaru byl první gólman Matúš Hruška.
     
    31
    Vojtěch Šandera nedokázal nacentrovat přes dobře stínícího Dominika Preislera, míč končí sražený v zámezí.
     
    29
    Vojtěch Šandera se pod tlakem soupeře rozhodl odkopnout míč do zámezí. Dukla bude házet aut na polovině hřiště.
     
    28
    Další nadějná šance Dukly! Na centr z levé strany si ze všech nejvýš vyskočil Karsten Ayong, který ale dokázal hlavičkovat pouze zpět do hloučku hráčů ve vápně odkud se míč dostal k Pablo Gonzálezovi. Ten to zpoza vápna zkusil z první, jeho střela však byla moc vysoká a přeletěla břevno.
     
    27
    Centr Martina Chlumeckého z hloubi pole skončil na hranici vápna na hlavě Ondřeje Švejdíka, který míč uklidil do zámezí na roh.
     
    26
    Karsten Ayong ve hlavičkovém souboji uhodil loktem Vojtěcha Šanderu. Hlavní rozhodčí ani na chvíli nezaváhal a kamerunskému střelci udělil žlutou kartu.
     
    25
    I tentokrát proti centru od rohového praporku musel zasáhnout Matúš Hruška. Slovenskému brankáři se tentokrát povedlo vyboxovat do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    25
    Centr Lukáše Poučka na zadní tyč vyboxoval na roh hostující brankář Matúš Hruška.
     
    24
    Lukáš Pouček byl u pravé lajny zfaulován. Vyšehrad bude zahrávat volný kop.
     
    23
    Dukla se po minutě hry mohla opět radovat. Na centr z pravé strany si vyskočil na centr Karsten Ayong a hlavičkou k levé tyči poslal míč za záda vyšehradského gólmana. Dukelské gólové radosti zamezil pomezní rozhodčí odmáváním ofsajdu.
     
    22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo parádní! PABLO GONZÁLEZ se napřáhl z nějakých třiceti metrů ke střele přímého kopu a razantní dělovkou vymetl pravou šibenici domácí branky. Martin Otáhal se po Španělově trefě jen marně natahoval.
     
    21
    Petr Rothe nevybíravě zajel do Daniela Tetoura. Tohle bude zajímavá standardní situace pro Duklu.
     
    20
    Miroslav Verner centrem na hlavu jednoho z hostujících hráčů odstartoval rychlý brejk Dukly. Už to vypadalo, že Karsten Ayong půjde sám na branku, najednou se ale s parádním a riskantním zákrokem vytasil Vojtěch Šandera a hostující šanci zamezil.
     
    19
    Po centru Lukáše Poučka se domácí marně dožadují odpískání ruky. Útěchou jim může být to, že teď budou kopat alespoň roh.
     
    18
    Po tvrdém souboji skončil ležet Miroslav Verner na zemi. Hra je na chvíli přerušena, záložník Vyšehradu se už ale zvedl a vypadá to, že bude v utkání pokračovat.
     
    17
    Po faulu za polovinou hřiště se Vyšehrad uchýlil k rychlé a nečekané rozehrávce. Na přihrávku Vojtěcha Šandery však nabíhající Filip Drobílek nestačil, míč tak skončil v zámezí za hostující brankou.
     
    16
    Tak tohle se domácím hráčům nepovedlo, centr levého beka přeletěl branku Dukly a skončil až někde na dráze okolo hřiště.
     
    15
    Centr Miroslava Vernera nakonec skončil na hlavě prvního obránce, který ho poslal do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    15
    Lukáš Holík byl pozdě v souboji s Miroslavem Vernerem, Vyšehrad bude zahrávat zajímavou standardní situaci. Hráči v modrém už se staví na hranici vápna k hlavičce.
     
    13
    Tak tohle se domácím hráčům moc nepovedlo. Lukáš Pouček se nepochopil se svým spoluhráčem a při vlastním útoku se s ním srazil. Vyšehrad navíc přišel o míč.
     
    12
    Filip Drobílek tvrdě obral jednoho z hostujících hráčů o balón na polovině hřiště. Tohle bylo na hranici faulu a příště by to už bez povšimnutí hlavního arbitra skončit nemuselo.
     
    11
    A máme tu další nebezpečnou šanci Dukly! Karsten Ayong po nepřesném nízkém centru z levé strany poslal míč pod sebe na nabíhajícího Mohameda Doumbia, který zpoza vápna vypálil doprostřed branky. Martin Otáhal nezaváhal a razantní střelu uklidil v náručí.
     
    11
    Ondřej Švejdík zkušeně srazil přihrávku Pabla Gonzáleze po lajně a na chvilku tak zastavil hostující protiútok.
     
    10
    Filip Drobílek nejenže nedokázal z pravé strany pořádně odcentrovat, navíc svou ztrátou míče odstartoval nadějný brejk Dukly, který musel jeden z jeho spoluhráčů zastavit faulem.
     
    9
    Přihrávka na Lukáše Holíka postrádala na přesnosti, na místo u hostujícího střelce tak skončila na noze Martina Otáhala.
     
    8
    Dejvický signál nevyšel podle představ, hlavičkový souboj na hranici vápna vyhrál hráč v modrém dresu.
     
    7
    Petr Rothe byl v souboji pozdě a nevybíravě sestřelil jednoho z hostujících hráčů. Tentokrát to ještě karta nebude, Pavel Orel ale jasně ukázal, že takové zákroky vidět nechce.
     
    6
    K rohovému praporku se postavil Miroslav Verner a centr to nebyl vůbec špatný. Dukle se ale nakonec podařilo odkopnout míč daleko od vlastní branky.
     
    5
    Zatím je to hlavně pravá strana Vyšehradu, který je vidět. Lukáš Pouček poslal dlouhý pas po lajně na Tomáše Čvančaru, jehož centr byl jedním z hostujících hráčů sražen na roh.
     
    04
    Lukáš Pouček šel mezi dvojici hráčů a přišel o míč. Nazmar mu přišly protesty, rozhodčí faul neodpískal.
     
    3
    Tak to byla šance! Martin Chlumecký poslal z osy hřiště dlouhý pas na hranici domácího vápna, kde se k míči dostal Karsten Ayong. Kamerunský střelec z nadějné pozice kousek za penaltovým puntíkem ale dokázal míč napálit pouze do míst, kde už stál připravený Martin Otáhal.
     
    3
    Pablo Gonzalez nepřesně přihrál na pravou stranu hřiště, míč končí v zámezí.
     
    2
    Dukla ustála nátlak Vyšehradu na pravé straně trávníku, Lukáš Pouček nedokázal projít pře svého obránce, a proto míč tak radši poslal pod sebe daleko od branky armádního klubu.
     
    1
    Úvodní výkop mají na starost hosté, ti ale po vyhraném hlavičkovém souboji vyšehradského Lukáše Poučka přicházejí o míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už vstupují na hrací plochu. Vyšehrad nastoupí v modrých dresech, hosté z Julisky přijeli ve žluté.
     
    Ještě jednou vás vítáme, tentokrát přímo ze Strahova, kde za pár minut vypukne zápas 6. kolo Fortuna: Národní Ligy mezi domácím Vyšehradem a Duklou. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Švejdík, Žežulka, V. Mareš – Rothe – Drobílek (C), Verner – Veselý, Čvančara, Pouček.
    Náhradníci: Dočekal – Brejcha, Rataj, Vejvar, Laňka, Kozel, Pardubský.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Chlumecký, Piroch, Preisler, Doumbia – P. González, Daniel Tetour (C), Kovaľ, Lu. Holík – Kozma, Ayong.
    Náhradníci: F. Rada – Kott, Krunert, D. Souček, Douděra, Dancák, Hadaščok.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Zdeněk Koval, Jakub Šimáček.
     
    FK DUKLA PRAHA – 4. místo, 9 bodů, skóre 8:5

    Dukla by ráda navázala na parádní výsledek z minulého kola. Z pražských Dejvic si totiž brněnský Zbrojovka nedovezla ani bod. A i přesto, že návrat mezi nejlepších šestnáct tuzemských cílů zřejmě není pro jeden z nejúspěšnějších tuzemských celků ambicí, rádi by hráči z pražské Julisky bojovali aspoň o ty nejvyšší příčky.

    Duklu zatím sráží góly v závěru. Třinec díky tomu otočil nepříznivý stav prvního kola a nakonec získal v zápase s favorizovaným soupeřem tři body, Jihlava gólem v 88. minutě předběhla druhé Pardubice a vyskočila do čela tabulky.

    Dukelskou jedničkou je Matúš Hruška, který zatím v brance nevynechal ani minutu. Nejproduktivnějším hráčem je Lukáš Holík se třemi zásahy, který se v půlce minulé sezóny vrátil z hostování v jihomoravském Zlíně. Do utkání proti Vyšehradu by měl nastoupit i Daniel Tetour, jenž má na svém kontě už 127 zápasů za Duklu.
     
    FC SLAVOJ VYŠEHRAD – 8. místo, 7 bodů, skóre 8:7

    Vyšehradu se zatím daří nad očekávání. V pěti zápasech dokázali šemíci získat sedm bodů, což je vyšvihlo na dobré osmé místo s pouhou dvoubodovou ztrátou na třetí flek. Modro-bílým se daří zatím hlavně doma, kde neztratili ani bod. Venku to už taková sláva není, ze tří zápasů získali jediný bod za remízu v brněnské Líšni.

    Jedničkou Vyšehradu je Martin Otáhal, který přišel na Strahov na roční hostování ze Slavie. Nejlepším střelcem šemíků je Tomáš Čvančara, ten má za sebou už ve svých devatenácti letech velmi zajímavou kariéru, ze Slavie oklikou přes Jablonec odešel do italské Empoli, odkud se po roce vrátil a nyní hostuje v druholigovém Vyšehradu. A hostování je to zatím náramně vydařené, jablonecký střelec má na svém kontě už čtveřici přesných zásahů.

    Stavebním kamenem strahovského celku je i zkušený Ondřej Švejdík. Ten se po zimní obměně kádru na Žižkově přestěhoval na Vyšehrad, kterému pomohl vykopat postup do druhé ligy. Nyní pravidelně nastupuje v obranné dvojici společně s mladíkem Vojtěchem Marešem a dokazuje, že zatím jednoznačně nepatří do starého železa.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Sobotní duel mezi nováčkem z Vyšehradu a Duklou přinese už druhé druholigové pražské derby v letošní sezóně. To první, střetnutí žižkovské Viktorky a Dukly, vyznělo lépe pro armádní klub, který vyhrál 2:0.

    Zajímavou podívanou slibuje i zápas se šemíky. Dukla i přes omezený rozpočet stále může přemýšlet na postup zpět mezi ligovou smetánku, zatímco Vyšehrad se veze na euforii, která ho vynesla až na skvělé osmé místo s pouhou dvoubodovou ztrátou na třetí flek.

    Experti favorizují hostující celek, nesmíme přesto zapomínat, že se Slavoji na domácím hřišti daří. Ještě ani jeden celek totiž nedokázal na stadionu Evžena Rošického ani bodovat. A to na pražský Strahov přijelo dokonce Ústí nad Labem.

    Poslední vzájemné střetnutí je už dávnou minulostí. Naposledy se oba celky potkaly v národním poháru v roce 2007. Dukla tehdy odkoupila licenci od krachujících Jakubčovic a vylétla z pražského přeboru až do druhé ligy. V úvodním ročníku národního poháru prošla až do šestnáctifinále, kde vypadla s pražskou Spartou. V 1. kole si poradila s tehdy třetiligovým nováčkem Vyšehradem 3:0.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ:

    05.09.2007 Vyšehrad – Dukla 0:3
     
    Krásné ráno všem fotbalovým nadšencům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání Fortuna: Národní ligy mezi FC Slavoj Vyšehrad a FK Dukla Praha. Zápas začíná v 10:15 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.

    Libor Kokoška

    Branky: 59. Čvančara – 22. P. González, 42. Kovaľ, 72. P. González

    Karty:   90+4. Drobílek (VYS) – 26. Ayong (DUK), 68. Kozma (DUK)


    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Švejdík, Žežulka, V. Mareš – Rothe (87. Laňka) – Drobílek (C), Verner (46. Brejcha) – Veselý (46. Vejvar), Čvančara, Pouček.
    Náhradníci: Dočekal – Brejcha, Rataj, Vejvar, Laňka, Kozel, Pardubský.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Chlumecký, Piroch, Preisler (85. Dancák), Doumbia – P. González, Daniel Tetour (C), Kovaľ, Lu. Holík (89. Hadaščok) – Kozma, Ayong (65. Douděra).
    Náhradníci: F. Rada – Kott, Krunert, D. Souček, Douděra, Dancák, Hadaščok.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Zdeněk Koval, Jakub Šimáček

    Diváci: 851
    thejrc.org