RB Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 0:3 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Neděle 25.08.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:13. (17:30:00)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec ve druhém poločase přidal dokonce sedm minut. Ty jsou však minulostí a Lipsko se může radovat z cenného vítězství nad Frankfurtem 2:1.

    Frankfurt sice vkročil do utkání aktivně, ale do vedení se dostali domácí fotbalisté. Nejprve Timo Werner získal pro Lipsko rohový kop, ten dokázal zakončit nepřesnou hlavičkou Poulsen, ale míč se ještě odrazil přesně k Wernerovi, který v pádu zakončil přesně k tyči. Právě Yussuf Poulsen měl ještě další šanci v prvním poločase, ale akci přeběhl a v záklonu už branku nedokázal trefit.

    Po přestávce se hra výrazně uklidnila. Až deset minut před koncem se uvolnil na levé straně Forsberg, který našel skvěle postaveného Poulsena a ten z voleje propálil Trappa. O zdramatizování závěru se postaral Goncalo Paciencia, který uklidil do sítě přihrávku Chandlera.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Po obranném skluzu zůstal na trávníku s bolestivou grimasou Nordi Mukiele. Hra se opět musela zastavit a to se nelíbí hostujícím hráčům a ani příznivcům.
     
    90+5
    Frankfurt vsadil vše na útok, ale NDicka ztratil míč. Jako jeden z posledních byl v obraně Dominik Kohr, který zastavil unikajícího Forsberga jen za cenu žluté karty.
     
    90+4
    Gulácsi výrazně pozdržel rozehrávku od vlastní branky. Lipsko se po dlouhém nákopu u balonu nezdrželo příliš dlouho a útočit mohou opět hostující fotbalisté.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase šest minut.
    90+2. Gonçalo PACIÊNCIA - 2:1
     
    90+2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Frankfurt dramatizuje závěr zápasu! Chandler překonal na pravé straně bránícího Orbana, následně naservíroval míč do pokutového území přesně do prostoru, kde se nacházel GONCALO PACIENCIA a ten už si věděl ve stoprocentní šanci rady.
     
    90+1
    Kostićova přihrávka na levou stranu přeletěla Tourého o pořádný kus. Domácí vhazovali zpoza postranní lajny, ale u balonu se po faulu Laimera příliš dlouho nezdrželi.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází David Abraham, přichází Almamy Touré.
     
    89
    De Guzmán rozehrával po faulu na Abrahama volný přímý kop. Frankfurt se snažil o centr až do pokutového území, kde se ale vyšrouboval nejvýše ze všech Mukiele.
     
    88
    Lookman se v silovém souboji proti Hasebemu neprosadil. Akce Lipska ještě pokračovala, ale ani Sabitzer neměl příliš šancí proti srovnané obraně.
     
    87
    Dominik Kohr vedl útočnou akci hostujícího týmu. S Kamadou si několikrát vyměnil míč, ale následně nedokázal zpracovat prudkou přihrávku Chandlera.
     
    86
    Frankfurt se i nadále snaží útočit. NDicka přihrával podél postranní lajny Abrahamovi, který poté ještě centroval do vápna, kde ale sebral balon jen Konaté.
     
    84
    Už už to vypadalo, že by se mohl Kostić vydal nikým nehlídaný do vápna. Po vynikající přihrávce se ale ocitl pouze v ofsajdu a musel míč odevzdat.
    83. Yussuf POULSEN - 2:0
     
    83
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko pojišťuje své vedení! Klostermann sice zůstal na zemi, ale domácí pokračovali v útoku. Emil Forsberg přetáhl balon až za zadní tyč, kde se opřel do voleje YUSSUF POULSEN a neskutečnou dělovkou prostřelil Kevina Trappa v brance Frankfurtu.

    Vít Schück

    Branky: 11. Werner (Y. Poulsen), 83. Y. Poulsen (Forsberg) – 90+2. Paciência (Chandler)

    Karty:   8. Demme (RBL), 61. Y. Poulsen (RBL) – 44. Paciência (FRN), 69. Joveljić (FRN), 90+5. Kohr (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:13.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban – Klostermann, Demme (46. Laimer), Nkunku (62. Forsberg), Halstenberg – Sabitzer, Y. Poulsen, Werner (82. Lookman).
    Náhradníci: Mvogo – Forsberg, Haidara, Laimer, Ilsanker, Saracchi, Cunha, Kampl, Lookman.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (90. A. Touré), Hasebe, Kohr – N'Dicka, Rode (80. de Guzmán), Durm (80. Chandler), Kostić, Kamada – Paciência, Joveljić.
    Náhradníci: Rönnow – Hinteregger, Torró, Chandler, G. Fernandes, Cetin, de Guzmán, A. Touré, D. da Costa.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Beitinger
    ocianews.com