Finsko – Švédsko 0:3 (kon.) | Česko – Rusko 4:0 (kon.)
konec
Finsko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Švédsko
Neděle 25.08.2019, 13:30 • Tréninková hala Horáckého zimního stadionu, Jihlava • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    59:07
    V samotném závěru dostanou Švédky přesilovku 5 na 3! Tervonenová podrazila protihráčku a je z toho 26 sekund dvojnásobné výhody.
     
    57:28
    Vyloučení v týmu Finsko (Salonenová – 2 min., hákování).
     
    55:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Švédky dnes získají tři body! Jenže je také nutno podotknout, že rozhodčí chybovala, neboť jasný faul švédské hráčky na tu finskou zcela přešla. Při hlášení gólu však sama uznala, že chybu vytvořila.

    HANNA THUVIKOVÁ vyvezla kotouč z vlastního obranného pásma přímo až do branky – 0:3! Bez asistence.
     
    51:44
    Ještě ale není samozřejmě konec, což ukázala důrazným tlakem do branky Antti-Roiková. Ta sice dostrkala puk za brankovou čáru, ale stalo se tak až po přerušení hry!
     
    38:42
    Přesilovka Finek nestála prakticky za nic, navíc to mohlo být už o tři branky. Annie Silénová naskočila z trestné a dostala přímo puk do jízdy, sama ale na Lahtinenovou nevyzrála!
     
    37:32
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Silénová na trestné vyskočila radostí, protože se Švédky dostávají do dvoubrankového vedení, navíc v oslabení! Zanderová z hloubi ledové plochy vytáhla přesnou přihrávku na THEU JOHANSSONOVOU, která se odpoutala od obránkyně a přesnou střelou na delší tyč může slavit s parťačkami – 0:2! Asistence: Annelie Zanderová.
     
    36:53
    Jako druhá hráčka na trestné lavici ke mně přisedne Annie Silénová. Švédská obránkyně nedovoleně bránila v pohybu soupeřce a dostává dvě minuty.
     
    34:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky se na konci druhé třetiny dostávají do důležitého vedení! Po chybě finské obrany Thea Johanssonová nahrála zpoza branky na AMANDU AHLMOVOU, která z první prostřelila Lahtinenovou a spustila radost zhruba dvaceti švédských fanoušků – 0:1! Asistence: Thea Johanssonová
     
    28:10
    Ani další pokus Švédek ke gólu nevede! Okamžitě po buly nastala před finskou kasou zmatečná situace, ve které přišly čtyři střely zblízka na branku, Lahtinenová si ale ve všech situacích výborně poradila!
     
    27:51
    No... a mohlo to být 0:1! Rychlou kombinaci zakončovala na pravé tyči Thuviková, místo toho ale trefila pouze beton Lahtinenové společně s pravou tyčkou!
     
    27:37
    Parkkonenová dostává dvě minuty za krosček mezi kruhy na svoji švédskou soupeřku. Švédky dostávají k dispozici druhou přesilovku v třetině.
     
    20:35
    Švédsko dostane do začátku druhé třetiny přesilovku. Vyloučenou je Tervonenová za podražení
     
    17:15
    Na trestnou lavici ke mně usedá Hanna Thuviková, čímž ji tady srdečně vítám. Odpykává si dvě minuty za podrážení.
     
    13:36
    Huuskonenová bude první hráčkou, která okusí trestnou lavici na zimáčku. Své dvě minuty dostává za podrážení.
     
    13:31
    Nenápadné vyhození a hned z toho mohl být švédský gól! Finskou soupeřku předstihla Maria Lindbergová a byla sama před brankářkou, zakončení na delší tyč jí ale nevyšlo!
     
    08:45
    Z první pořádné šance, respektive brejku, mohly jít Švédky do vedení! Před stíhající obránkyni se natlačila Linnea Johanssonová a píchla do přihrávky, Lahtinenová ale lapačkou zabránila gólu!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 35. Ahlmová (Johanssonová Thea), 38. Johanssonová Thea (Zanderová), 56. Thuviková


    Finsko: Lahtinenová (Laitinenová) – Timonenová, Yrjöläová, Suorantová, Parkkonenová, Ahlskogová, Koukkulaová, Bergová, Saarenpääová – Tervonenová, Yrjänenová, Sundelinová – Salonenová, Lehtoová, Vanhanenová – Keränenová, Havanová, Antti-Roiková – Täksová, Kuopallová, Huuskonenová
    Švédsko: Bomanová (Svensonová) – Forsfrenová, Zanderová, Beverinová, Berggrenová, G. Johanssonová, Silénová – Solbergová, Tärnfjordová – L. Johanssonová, Blomová, Thuviková – Albinssonová, Ahlmová, T. Johanssonová – Grundströmová, Lindbergová, Svenssonová – Bjurvénová, Nilssonová, Böökariová

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Povová
    bahis siteleri