Finsko – Švédsko 0:3 (kon.) | Česko – Rusko 4:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Rusko
Neděle 25.08.2019, 17:00 • Tréninková hala Horáckého zimního stadionu, Jihlava • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    Dámy a pánové, z mé strany je to pro dnešek vše. Budu se těšit ve čtvrtek, tentokrát však z přípraváku Dukly proti Třebíči. Pěkný zbytek víkendu a studentům pěkný zbytek prázdnin! (19:04:37)
     
    Víkendové klání v Jihlavě je kompletně za námi! České reprezentantky si připsaly velice cenný skalp Rusek, které zničily poměrem 4:0! O všem podstatném se rozhodlo již v první třetině, kde se prosadila Anna Kalová, navázala na ni Lucie Eignerová a Tereza Mazancová. Ve druhé třetině se sice Rusky zvedly, jejich chybu v přesilovce ale potrestala opět Tereza Mazancová a třetí třetina už byla jenom formalita. Dnes se nedá českým hráčkám vyčíst vůbec nic, předvedly velice dobrý výkon a tři body jim šly po zásluze.

    Celý turnaj tak vyhrálo Švédsko, na druhém místě se umístily Češky, třetí místo bere Rusko a poslední skončily Finky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Vyhození od ruského týmu až za domácí branku. Do konce zápasu ale zbývá opravdu jenom pár sekund...
     
    59:06
    Tvrdá střela od Škorpíkové prolétla až za branku, píská se ale postavení hráčky v brankovišti.
     
    58:35
    Lebeděvová navíc vyhodila puk z hrací plochy přes plexi a dostává dvě minuty. Češkám se nabízí 1:11 5 na 3!
     
    57:46
    Achmetovová rozšíří počet hráček Ruska na trestné lavici. Závěr zápasu za moc nestojí, navíc Rusky jsou poněkud frustrované. Dvě minuty za podrážení a doufejme, že se nic nestane a zápas se v klidu dohraje.
     
    57:14
    Ohromný závar vznikl před brankou Česka! Tři ruské hráčky zkoušely dostat puk do klece, ale to se jim nepodařilo. Myslím, že o „ženě zápasu“ je dnes na domácí straně rozhodnuto.
     
    56:28
    Rusko se zanedlouho dostane do plného počtu a celou přesilovku skoro odehrálo v útočném pásmu.
     
    55:25
    Přesilová hra se však domácím moc nedaří, ale vzhledem k výši skóre a uplynulému času to asi tolik nevadí.
     
    54:42
    Možnost na navýšení skóre přichází pro domácí právě teď. Lebeděvová zezadu srazila před brankou Kalovou a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    53:30
    Čajanová dojížděla nahozený touš do útočného pásma, o něco dříve u něj byla Volkovová, která odehrála rychle předmět do bezpečí.
     
    52:08
    Boriskovová neustála souboj tělem s Danielou Pejšovou a na střídačku se vrací bez puku a rukavice. Domácí tým zápas opravdu suverénně dohrává a nedopouští žádné velké komplikace.
     
    51:06
    Machková přihrála do jízdy Habartové, která se ale proti třem hráčkám nedokázala sama prosadit. Z toho důvodu pak vznikl kontrbrejk hostí, ani ten nepřinesl nebezpečí.
     
    49:56
    Zápas trochu ztratil náboj, český tým si jde pro tříbodový zisk a Ruskám začínají pomalu téci nervy.
     
    49:03
    Skvělý obranný zákrok vracející se Daniely Pejšové, která tělem odstavila Petrovovou jedoucí samotnou na branku. Hra se pak otočila a před brankou Ruska byla k vidění strkanice, kterou musí uklidňovat rozhodčí.
     
    48:07
    Domácí hráčky zakládají útok pomalu, rozhodně nemusí nikam spěchat.
     
    46:55
    Volodinová si sjela na pravý kruh a střílela, před sebou už měla hned dvojici českých hráček, které vyhodily na druhou stranu. Navíc bude zanedlouho česká repre v pěti.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Kalová (Mazancová), 6. Eignerová, 19. Mazancová (Kalová, Vaněčková), 39. Mazancová


    Česko: Švejdová (Pejšová J.) – Pejšová D., Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Chladová, Kučerová, Mudráková – Vaněčková – Čajanová (C), Kalová, Mazancová – Machková, Škorpíková, Haasová – Bartáková, Gruntová, Pavlasová – Nowáková, Eignerová, Hrubanová
    Rusko: Gredzenová (6. Volkovová) – Cacynová, Šmykovová, Kovalenková, Achmetovová, Archipovová, Pankratovová, Teterinová, Lebeděvová – Boriskovová, Lidská, Dryndinová – Ichajevová, A. Petrovová, Kiričenková – Davletšinová, D. Petrovová, Butorinová – Minkinová, Volodinová, Kulakovová.

    Rozhodčí: Novotná – Lounová, Smetková
    ocianews.com