Motor ČB – Linz 4:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Steinbach Black Wings Linz
Středa 28.08.2019, 17:30 • Budvar Aréna (České Budějovice) • Motor Cup
Partner:
     
    Máme za sebou druhé utkání v rámci Motor Cupu. V něm si domácí hokejisté poradili s rakouským Lincem bez větších problémů 4:0. Českobudějovičtí hráči v každé třetině vstřelili branku, v té třetí navíc dvě, a zaslouženě vítězí. Přecijen dnes byli o něco lepším týmem. A hlavně produktivnějším. Zítra Prospalovi svěřenci vyzvou účastníka KHL Chabarovsk. (19:45:13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    David Gilbert byl aktivní u Kickertovy pravé tyče, ovšem zasunout kotouč za brankovou čáru nedokázal, neboť právě linecký brankář včas natáhl vyrážečku, pod kterou puk bezpečně uschoval.
     
    58:58
    Václav Karabáček najel do pásma, následně zasekl na kruhu a zkusil to na vzdálenější tyč. Jeho střela nebyla příliš razantní, a tak s ní brankář neměl výraznější obtíže a v pohodě ji udržel v rukavici.
     
    57:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Risk s odkrytou klecí se hostujícímu celku nakonec nevyplací, když počtvrté inkasuje. Z velkého úhlu se trefil MARTIN BER8NEK a možná dal skóre dnešního urkání definitivní podobu. Asistence: Lukáš Endál, Jan Kloz.
     
    56:65
    Linečtí hokejisté to zkoušejí bez brankáře. Jeden z českobudějovických hráčů záhy minul jen těsně odkrytou svatyni. Zřejmě to byl útočník Martin Novák.
     
    55:32
    Moritz Matzka nic moc na modré čáře nevymýšlel, napřáhl a vypálil. Jeho pokus Klouček vyrazil jen na pravý kruh, kde se kotouče ujal další z Lineckých. Ten Kloučka ohrozil znovu, nicméně budějovický brankář tentokrát drží puk v rukavici, za což si vysluhuje potlesk domácích tribun.
     
    54:10
    Tempo utkání po třetí vstřelené brance Motoru poněkud upadlo. Českobudějovičtí se drží v pásmu, ovšem nedaří se jim dostat do střelecké příležitosti, která by případně znamenala čtvrtý zásah.
     
    52:55
    V přesilové hře Motoru se toho moc nestalo. Až nyní se Martin Novák snažil obkroužit lineckou svatyni, ovšem zasunout do ní kotouč už nedokázal, neboť byl tísněn jedním z obránců rakouského týmu.
     
    51:45
    Domácí hráči sice dlouho drželi pásmo, ale puk neměli pod kontrolou. Navíc jej pak ztratili a Linec přenesl hru na opačnou stranu, kde se vhazuje po Kloučkově levé ruce.
     
    50:51
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Roach – 2 min., sekání).
     
    50:45
    Vít Chrisotv dobřel podržel kotouč v útočném pásmu, v rohu kluziště. V těchto prostorech vybojoval přesilovou hru pro svůj tým. Rozhodčí zatím drží ruku nahoře na znamení výhody pro Motor.
     
    Na dnešní utkání si našlo cestu 2 870 fanoušků.
     
    49:34
    A domácí příznivci si žádají bůra. Tak uvidíme, zda Prospalovi svěřenci přání svých fanoušků vyslyší a ještě dvakrát pošlou puk za Kickertova záda.
     
    48:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor jde do tříbrankového vedení a výhře se tak zase o razantní krok přiblížil! Pavel Pýcha vystřelil od modré čáry, načež se v předbrankovém prostoru zorientoval JAN VESELÝ a rozradostnil budějovické fanoušky potřetí. Asistence: Jan Kloz, Pavel Pýcha.
     
    47:28
    Jan Veselý dostal nabito na pravý kruh, odkud zkoušel střelu z první. Ta se ale neujala. Tlak českobudějovických hokejistů totž skončil jen pokusem, který letěl nad brankovou konstrukci.
     
    46:45
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Rutkowski – 2 min., podrážení).
     
    46:22
    Mark McNeill se zničehonic objevil ve velmi zajímavé pozici. Z přebdrankového prostoru vyslal velmi dobrou střelu, ovšem Klouček předvedl parádní reflexy a vyrážečkou dostal kotouč mimo nebezpečí.
     
    45:47
    Lukáš Endál se snažil rozjet útočnou akci tři na jednoho. Už to vypadalo, že by se mohla velmi slibně rozvíjet, ovšem puk domácímu útočníkovi sjel z hole, tudíž k ohrožení lineckého brankáře nakonec nedošlo.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kalus – 2 min., sekání).
     
    44:10
    Marek Kalus dostal parádní přihrávku, která prošla skrze brusle jednoho z bránících domácích hráčů. Kalusův pokus ale nebyl bohužel pro něj přesný, a tak má Motor k výhře stále blízko.
     
    43:12
    Kapitán lineckých Black Wings se pokusil najít někoho před brankou. Respektive by se o to pokusil, kdyby chvíli před tím rozhodčí nepřesunul hru z útočného pásma hostí do pásma neutrálního.
     
    42:50
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karabáček – 2 min., sevření puku rukou + 2 min., hrubost).
     
    42:40
    Josh Roach zkoušel nahodit na českobudějovickou svatyni, nicméně neměl příliš času a podle toho jeho pokus vypadal. Pomalým obloučkem nakonec spadl až za Kloučkovu branku.
     
    42:01
    Jakub Suchánek je dnes velmi aktivní. Nyní pálil od modré čáry, když nebyl nikým hlídán. Jeho pokus ovšem skončil jen na betonech připraveného Davida Kickerta, který si tak připisuje další z úspěšných zákroků.
     
    41:40
    Václav Karabáček se objevil téměř ve stejném prostoru jako Finn, akorát na opačné straně. Jeho pokus byl vlmi nebezpečný. Mířil na vzdálenější tyč, ovšem zde se objevila také Kickertova lapačka, v níž puk skončil.
     
    40:28
    Finn nabral parádní rychlost a natlačil se před branku. Zde si však na Kloučka nepřišel. A záhy nepochodil ani Lebler, který přijížděl z druhé vlny a pokoušel se o dorážku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou i druhé dějství, ve kterém jsme stejně jako v tom první viděli jen jednu trefu. Motor vedení navýšil, tudíž do poslední dvacetiminutovky půjde s dvoubrankovým náskokem. Budějovičtí měli v této pasáži přecijen o něco navrch, a to především díky nepřebernému množství přesilovek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Václav Karabáček obkroužil branku hostujícího týmu a zkoušel zakončit k tyčce. Nabídla se mu dobrá pozice, která ale zůstala nevyužita. Kickert mohl zůstat relativně v klidu.
     
    38:32
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Veselý – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    38:32
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kragl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    37:30
    Ivan Lytvynov se dnes poněkolikráté opřel do odraženého kotouč a zkusil štěstí. Kickert proti jeho pokusu ale nadvakrát zasahuje. Nakonec si poradil i s dorážkou.
     
    36:30
    Brian Lebler se prezentoval pohlednou a zajímavou akcí! Hodil si kotouč o zadní mantinel, načež se dostal i ke střeleckému pokusu. Bohužel pro něj ale nezakončil, jak by chtěl. Klouček byl i v tomto případě na svém místě.
     
    35:17
    Lukáš Endál dostal kotouč na hůl a jeho akce stála za to! Budějovický útočník najel před branku a zadovkou zkoušel oslovit Martina Nováka, který ale ve velké rychlosti puk za brankovou čáru neusměrnil, jen na posledí chvíli promáchl.
     
    34:41
    Raphael Wolf dostal kotouč po vhazování na hůl, načež zkoušel pálit z první. Bohužel pro něj pokus neprošel a na puku jsou opět domácí, kteří míří směrem ke Kickertovi.
     
    34:13
    Zdeněk Doležal vybojoval kotouč v rohu ledové plochy a následně jej poslal na volného Gilberta. Ten druhou branku v rychlém sledu ale nepřidává. Rozezvučel jen tyčku Kickertovy svatyně.
     
    33:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A českobudějovičtí fanoušci se radují z druhé branky! Od zadního mantinelu se kotouč odrazil přímo pro MIROSLAVA HOLCE. Ten využil volného prostoru, napřáhl a z první poslal puk až do sítě za Loclertova záda! Asistence: Pavel Pýcha.
     
    32:42
    Pavel Pýcha v rychlosti posunul kotouč opět na Lukáše Endála, nicméně ten si nezpracoval puk ideálně, a tím pádem nemohl ani vystřelit. Přesilovka Motoru bude ještě chviličku pokračovat.
     
    31:50
    Lukáš Endál zkoušel rozjet útočnou akci, ale společně se svou lajnou se dostal do ofsajdového postavení. Ve středním pásmu pak ale kotouč znovu vybjovali a již obstřelují Kickerta.
     
    30:58
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Matzka – 2 min., držení).
     
    30:41
    Lukáš Endál nebyl vůbec daleko od první branky! Společně se spoluhráčem ujel do přečíslení. Dostal přihrávku před branku, ale z první jen minul. Jeho rána byla velmi razantní, ovšem i v tomto případě duní jen o zadní mantinel.
     
    29:53
    Po delší době se zkoušeli do útočného pásma dostat linečtí hokejisté, ovšem bez úspěchu. Pak mohl pokračovat nápor domácích. Pavel Pýcha to zkusil z kruhu, nicméně trefil jen hrudník Kickerta.
     
    29:32
    Dlouho se toho nic moc nedělo. Až pak Radek Prokeš nabruslil do útočného pásma a z vrcholku pravého kruhu to zkusil do horního růžku. Brankovou konstrukci podobně jako před chvíli Suchánek ale netrefil.
     
    27:50
    Jakub Suchánek vypálil z velmi dobré pozice! Najel si až někam mezi oba kruhy. Jeho velmi razantní pokus ale nakonec jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    27:13
    Jakub Suchánek zkoušel nahodit kotouč do pásma, ovšem trefil jen jednoho ze svých spoluhráčů, od kterého se puk dostal na hokejky lineckých hráčů. Ti následně vyhazují do středního pásma.
     
    26:20
    Série přesilovek pro domácí Motor pokračuje. Uvidíme, zda tu třetí již využije. Nyní se usadil v pásmu a kotouč na holi drží Jan Kloz, který zatím váhá, kterému ze spoluhráčů adresovat přihrávku.
     
    26:02
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Schofield – 2 min., držení hole).
     
    25:41
    I nyní byl v akci českobudějovický útočník. Tentorkát zamířil mnohem lépe. Z většího úhlu pálil do dobrého místa u bližší tyčky, ovšem Kickert se nenechal rozhodit a zavčasu nastavil lapačku.
     
    25:10
    Lukáš Endál zkusil své střelecké štěstí od modré čáry, a to rovnou dvakrát. V ani jednom z případů ale puk až na branku neprošel a zastavil se o clonícího hráče před brankou.
     
    24:53
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Altmann – 2 min., krosček).
     
    23:20
    Zdeněk Doležal společně se spoluhráčem rychle přenesl hru do útočného pásma. Tam se právě Doležal prezentoval následnou rychlou střelou. Ta ale zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    22:46
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Wolf – 2 min., sekání).
     
    22:17
    Jan Veselý se dostal před branku, kde byl zcela sám. A to dost dlouho, přesto nezakončil. Ještě zkoušel celou akci vyšperkovat přihrávku na vzdálenější tyč. Kotouč v těchto místech ale linecká obrana zachytila.
     
    21:26
    Ivan Lytvynov se zkoušel opřít do střely od modré čáry, ovšem kotouč netrefil, jak by si přál, a Kickerta v brankovišti nikterak neohrozil. Ten mohl být v naprostém klidu, neboť pokus se zastavil o jednoho z bránících hráčů.
     
    20:29
    Linečtí hokejisté začínali třetinu v přesilové hře, ovšem nic nevymysleli. Naopak po nepřesné přihrávce od Gaffala se dostali z pásma pryč a jejich početní výhoda pomalu končí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. V polovině třetiny šel Motor sice do vedení, od té doby se ale Linec zvedl a byl o něco aktivnějším celkem v útoku. Na Kloučka si ovšem zatím střelci z rakouského týmu nepřišli. Českobudějovická obrana v čele právě s brankářem zatím odolává. Uvidíme, co v dalším dějstvím.

    To začne přibližně v 18:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Prostoru v útočném pásmu zkoušel využít Rick Schofield. Kotouč si srovnal na hůl a zkoušel zacílit do bližšího horního růžku. Schofieldův pokus byl ale těsně nepřesný. Skončil nad horní tyčkou.
     
    18:37
    Ihned po vhazování se ke kotouči dostali domácí hokejisté. Jmenovitě to byl Jan Kloz, který vyhodil až přes všechny čáry ke Kickertovi.
     
    18:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Doležal – 2 min., hákování).
     
    17:40
    Před českobudějovickou svatyní nastala nepřehledná situace. Z ní se pak kotouč vyvalil jen těsně za Milanem Kloučkem. V tomto případě stálo při Motoru i trochu štěstí. Zatím tedy stále pozitivní skóre pro domácí!
     
    16:31
    Linec si v početní výhodě vytvořil velmi solidní šance! Střílel snad třikrát, ve všech případech ale byla českobudějovická defenziva o něco štastnější a se všemi pokusy si poradila. Motor tak může vystřídat.
     
    15:55
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Gilbert – 2 min., hákování).
     
    14:51
    David Gilbert si najížděl před branku, kam také dostal přihrávku. Zkusil zacílit do horních pater branky z první, nicméně jen těsně přestřelil horní tyčku. Domácí fanoušci na ochozech jen zahučeli.
     
    13:01
    Black Wings se pokusila o ohrožení Kloučkovy branky a o o rychlou odpověď. V útočném pásmu pak ale nic moc nevymysleli. Naopak o chvíli později zase musejí bránit.
     
    11:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku utkání! Pavel Pýcha se díky Klozově přihrávce dostal do dobré střelecké pozice. Pak ale ještě lepší nahrávkou našel MARTINA NOVÁKA, a ten se pohotovou střelou do odkryté části klece nezmýlil. Asistence: Pavel Pýcha, Jan Kloz.
     
    10:54
    Českobudějovičtí hokejisté museli bránit linecký útok. Nakonec se jim to podařilo tak, že nemuseli čelit žádné střele. O chvíli později vyvezli kotouč až do útočného pásma a to o ofenzívu se pokusí naopak oni.
     
    09:27
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kristler – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Suchánek – 2 min., hrubost).
     
    09:22
    Marek Kalus na pravém kruhu dlouho váhal se střelou. Nakonec zkusil své štěstí střelou na bližší tyč, ovšem síťku rozvlnil jen boční. O chvíli později na budějovickou svatyni mířila další střela. Tentokrát Klouček musel zasáhnout, což se mu podařilo bez úhony. Bude se tak vhazovat.
     
    08:50
    Rick Schofield si uzmul kotouč ihned po vhazování. Sám se pak dostal do dobré střelecké pozice, když se agilně natlačil až před branku. Zde mu stopku vystavil Klouček, jenž odolal i v tomto případě.
     
    08:31
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel – 2 min., hákování).
     
    07:43
    Andreas Kristler si najížděl před brankovišě, kam se k němu snášel kotouč. Nakonec přišel pokus z velkého úhlu. Klouček vyrazil. Kristler se pak jen těsně natahoval po dorážce, na kterou nestačil.
     
    06:48
    A další pokus z větší vzdálenosti. Ivan Lytvynov napřáhl na modré a zamířil přesně doprostřed linecké svatyně, kde už stál připravený Kickert. Ten jen vyrazil před sebe. O dorážku se naštěstí pro něj nikdo nepostaral.
     
    05:54
    Stefan Gaffal byl v podobné pozici jako před chvíli Vydarený. I on zkusil jen takový nenápadný pokus, ovšem Klouček zasahovat nemusel. Střelu totiž zblokoval jeden z bránících hráčů.
     
    05:10
    Na modré čáře sice nebyl v nejlepší pozici, přesto René Vydarený zkusil své štěstí. Jeho pokus Kickert neviděl vůbec dobře, nakonec kotouč ale drží bezpečně ve své rukavici. Bude se vhazovat po Kickertově pravé ruce.
     
    04:41
    Mario Altmann zachytil nepřesnou soupeřovu rozehárvku. Pak ale neměl kotouč na koho posunout, a tak se vrátil do pásma. Tam už byli aktivní Českobudějovičtí, kteří pro sebe pásmo vybojovali.
     
    03:34
    Nyní už to ale rakouskému týmu v útočném pásmu šlo o něco lépe. Brian Lebler nabruslil na pravý kruh, odkud mířil na bližší tyč. Klouček byl připraven zasáhnout a taky tak udělal. Hra se o chvíli později stěhuje na opačnou stranu kluziště.
     
    02:51
    Domácí se dostali znovu na kotouč. Zkoušeli jej vyvézt z obranného pásma, avšak neúspěšně. Puk se pak přestěhoval na hole hostí. Rozhodčí ale uviděl ofsajd a vše odpískal.
     
    02:09
    Zdeněk Doležal najel rychle do útočného pásma. Nic moc nevymýšlel a prostě zkusil štěstí. Kickert proti jeho pokusu včas zaklekl a drží ho ve výstroji. Linecký gólman neměl s pokusem žádné problémy.
     
    01:02
    Miroslav Holec se zkoušel proháčkovat do první akce českobudějovického týmu. Nakonec z toho ale nic nebylo. Kotouč mu uskočil do rohu ledové plochy, kde o něj oba týmy svádí souboj.
     
    00:22
    Linečtí hokejisté se dostali do útočného pásma. Na modré čáře si střelecký prostor našel Wolf a pálil. Jeho pokus pak před brankou ještě tečoval Kalus. Milan Klouček se však nenechal rozhodit a puk přikryl bezpečně někde mezi rukou a tělem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Vydarený, Plášil, Pýcha, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Novák, Kloz, Endál – Karabáček, Gilbert, Doležal – Christov, Prokeš, Veselý – Beránek, Venkrbec, Holec.

    EHC Black Wings Linz: Kickert (Mocher) – Kragl, Rutkowski, Wolf, Roach, Finn, Altmann, Matzka – Lebler (C), McNeill, Woger – Kalus, Brucker, Gaffal – Kristler, Schofield, Umičevič – Leiler, Florek

    Rozhodčí: Pražák, Horáček – Zika, Polonyi.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté na Motor Cupu odehrají dva poslední zápasy z přípravného období. V rámci přípravy se zkraje srpna utkali s Plzní a Kometou. S extraligovými celky odehráli povedená utkání, ač ani jedno nedopaldo vítězně. Pak přišla první výhra nad Pavlodarem. Z dvojzápasu proti Lausitzer Fuechse oba týmy vyšly s jednou výhrou. A došlo i na konfontaci s Lincem. Black Wings na svém ledě nepřipustila přílišné drama a zvítězila 4:1. Dnes tedy mohou svěřenci trenérů Prospala a Tottera připravit rakouskému soupeři odvetu.

    Nedávno tým opustil Pavel Novák, který ač chtěl zabojovat o místo v sestavě Motoru, nakonec odlétl do Kanady, do týmu Kelowna Rockets.
     


    EHC Black Wings Linz

    Hokejisté z Rakouska do Českých Budějovic přicestovali již v úterý. V rámci Motor Cupu totiž včera sehráli první utkání. Vyzvali účastníka KHL Chabarovsk. Minimálně do druhé třetiny byli lepším týmem, pak se ruský celek začal zvedat, do konce základní hrací doby vyrovnal a nakonec o první výhru uzmul v prodloužení.

    První zápas Black Wings na turnaji:

    Linec – Chabarovsk 4:5p (2:1, 1:1, 1:2 – 0:1)

    Branky a nahrávky: 5. McNeill (Roach, DaSilva), 18. Leiler (Florek), 32. Altmann (DaSilva, McNeill), 41. Schofield (DaSilva, McNeill) – 17. T. Zohorna (Faizullin, H. Zohorna), 28. H. Zohorna (T. Zohorna), 46. Gorškov (Turbin), 51. Kapiturov (Ušenin), 62. Lazarev (Vitásek, Golubev). Vyloučení: 8:4 navíc Kristler (LIN) 10 min.

    Linec: Kickert (31. Stroj) – Kragl, Rutkowski, Wolf, Roach, Finn, Valach, Matzka, Altmann – Lebler, McNeill, DaSilva, Kalus, Brucker, Gaffal, Kristler, Schofield, Umicevic, Leiler, Florek, Woger, Pusnik.

    Chabarovsk: Alikin – Jordán, Vitásek, Korjagin, Korobov, Kondratěv, Turbin – Kamalov, Šulenin, Faizullin, H. Zohorna, T. Zohorna, Gorškov, Golubev, Rudenkov, Ušenin, Kapiturov, Lazarev, Železkov, Kuzněcov, Boltanov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 12. Novák (Pýcha, Kloz), 33. Holec (Pýcha), 49. Veselý (Kloz, Pýcha), 58. Beránek (Endál, Kloz)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Vydarený, Plášil, Pýcha, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Novák, Kloz, Endál – Karabáček, Gilbert, Doležal – Christov, Prokeš, Veselý – Beránek, Venkrbec, Holec.
    Steinbach Black Wings Linz: Kickert (Mocher) – Kragl, Rutkowski, Wolf, Roach, Finn, Altmann, Matzka – Lebler (C), McNeill, Woger – Kalus, Brucker, Gaffal – Kristler, Schofield, Umičevič – Leiler, Florek

    Rozhodčí: Pražák, Horáček – Zika, Polonyi
    thejrc.org