Vítkovice – Pardubice 1:3 (kon.) | Hr. Králové – Jihlava 4:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
4:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
Pátek 30.08.2019, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Zatímco v prvním poločase tahal Hradec Králové jednoznačně za kratší konec provazu, ve druhém pokračování se už o hodně zlepšil a díky třem brankám tak nakonec vítězí výsledkem 4:2! Velkou měrou se pod dnešní vítězství podepsal Adam Vlkanova, který v 88. minutě dokompletoval hattrick! To je ode mě už pro tuto chvíli z východních Čech vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (20:00:48)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pátou branku do sítě Jihlavských mohl ještě Firbacher, po dvou kličkách mu ale do střely dokázal skočit Javůrek, takže na další radost nedošlo!
     
    90+1
    Nastavují se totiž pouze dvě minuty, což už hostům zřejmě stačit nebude!
     
    90
    S koncem devadesáté minuty si ještě další hodně důležitý zákrok připisuje někde na penaltovém puntíku brankář Ottmar. Vypadá to tak, že se Vysočina už opět nestihne dostat na dostřel.
     
    88
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Gólová radost domácích hráčů však přeci jenom přichází! ADAM VLKANOVA se skvěle zorientoval za středovým kruhem, odkud překopl hodně vyběhnutého brankáře Jihlavy a poté už jen zkontroloval skákající kulatý nesmysl. Vlkanova tak kompletuje hattrick!
     
    86
    To jsou věci, na světě byl hned další gól, a to po skvělém kličce hradeckého Djurdjeviće, jenž však nakonec podle pomezního zakončoval z ofsajdu!
     
    84
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Ovšem pozor! Hosté se hned záhy vracejí do hry, protože povedený centr z pravé strany využil nikým nehlídaný MATĚJ KOUBEK – 3:2!
     
    82
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Otto Urma vyslal do vápna další ze svých povedených centrů, který na pravé straně perfektně z první zakončil hlavou nejmenší hráč na hřišti, tedy ADAM VLKANOVA. Velká radost na straně domácích, kteří vedou už 3:1!
     
    80
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jan Pavlík, přichází Matěj Koubek.
     
    78
    Tak ne, hosté se sice dlouho pohybovalo v útoku, ovšem všechno nakonec skončilo nepovedeným zakončení, které ještě stihl Ottmar po teči někoho ze svých spoluhráčů zachytit uvnitř hřiště.
     
    76
    Standardní situaci rozehrál Vlkanova a před Vejmolou byl rozruch, nicméně nakonec to ničím zajímavějším neskončilo a Jihlava už se žene možná za vyrovnáním.
     
    75
    Hradecká akce středem hřiště končí na rohovém kopu. Domácí se směrem dopředu stěhují ve velkém počtu a chtějí zápas definitivně rozhodnout!
     
    74
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Rajmund Mikuš, přichází Jakub Rezek.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Filip Vedral (FC Vysočina Jihlava).
     
    73
    Na hřiště zase spěchá ošetření, tentokrát k jednomu z hradeckých hráčů. Mezitím se u hostů chystá druhé střídání.

    Ondřej Novotný

    Branky: 14. Vlkanova, 67. Prekop, 82. Vlkanova, 88. Vlkanova – 7. Klobása, 84. Koubek

    Karty:   52. Javůrek (JIH), 74. Vedral (JIH)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec (C), Urma – Zbrožek, M. Černý (55. Soukeník), Šípek (72. Firbacher), Vlkanova – Ch. Frýdek (55. Djurdević), Prekop.
    Náhradníci: Vízek – Doležal, D. Procházka, Firbacher, Djurdević, Soukeník.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – J. Pavlík (80. Koubek), Vedral, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný, Lacko, Mikuš (74. Jakub Rezek) – Klobása, Jawo (65. Zoubele).
    Náhradníci: Veselý – Jakub Rezek, Zoubele, Svoboda, Vaculík, Koubek.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Mikeska
    thejrc.org