Ath. Bilbao – Real Sociedad 2:0 (kon.) | Osasuna – Barcelona 2:2 (kon.) | Getafe – Alavés 1:1 (kon.)
Levante – Valladolid 2:0 (kon.) | Real Betis – Leganés 2:1 (kon.)
konec
Real Betis
2:1 (0:0)
CD Leganés
Sobota 31.08.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:15. (22:57:09)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Betisu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Pakliže byl první poločas nezajímavý, tak to samé se nedá říct o tom druhém. Leganés se totiž celkem překvapivě dostal do vedení, avšak Betisu se během chvíle podařilo výsledek otočit. Koncovka zápasu žádnou další branku nepřinesla, domácí tak získali vůbec první body.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Taktická žlutá karta pro domácího Carvalha.
     
    90+5
    Emersonovi se uvnitř pokutového území podařilo najít Guardada, který se pokusil o okamžitý centr, který ihned odvracel Omeruo.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Nabil Fékir (Real Betis).
     
    90+3
    Leganés se dostalo do další zajímavé šance, tentokráte to střelou ke vzdálenější tyči zkoušel Arnaiz, s jehož zakončením si Robles poradil.
     
    90+2
    Na opačné straně se Josému podařilo najít Braithwaitea, jehož střelecký pokus úplně minul branku. To by byla hodně krutá rána pro domácí celek.
     
    90+1
    Mohlo být rozhodnuto! Iglesias se pohotovým způsobem dostal k pokutovému území, kde jeho zakončení zastavila vzdálenější konstrukce.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Betis se snaží udržet jednobrankové vedení, ještě musíme počítat s nastavením.
     
    88
    K pokutovému území se dostal Emerson, kterého na poslední chvíli dokázal zastavit jeden z protihráčů. Hra je přerušena, křeče má totiž domácí Fékir.
     
    85
    Z velice dobré vzdálenosti od branky to zkoušel hostující Silva. Jeho pohotová rána nebyla vůbec špatná, míč prosvištěl kousek nad brankou soupeře.
     
    84
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Javi García.
     
    83
    Canales zahrál u pokutového území rukou, na řadu přijde standardní situace.
     
    83
    Hosté si tak vybojovali ještě jeden rohový kop, po kterém se Merino dožadoval dalšího rohu. Sudí byl opačného názoru, Robles tak bude vykopávat.
     
    82
    Z velkého úhlu to zkoušel hostující Navarro, který pravačkou mířil do pravé šibenice. Roblesovi se podařilo zasáhnout, míč poslal kousek nad horní konstrukci.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, domácí stále vedou o jedinou branku. Betis nepřipouští žádné drama, je totiž výrazně aktivnější.
     
    80
    Canales obstaral také desátý rohový kop, kterým zkoušel na zadní tyči najít Carvalha, který při snaze o zakončení fauloval. Leganés bude moc uklidnit hru.

    David Suchý

    Branky: 54. Morón, 62. Fékir (Canales) – 51. Braithwaite

    Karty:   49. Mándí (RBE), 83. Canales (RBE), 90+4. Fékir (RBE), 90+7. W. Carvalho (RBE) – 19. Mesa (LGS), 68. Siovas (LGS)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:15.
    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí, Sidnei (65. Bartra), Pedraza – W. Carvalho, Guardado – Canales (84. Javi García), Fékir, Joaquín (C) (71. Iglesias) – Morón.
    Náhradníci: D. Martín – Bartra, Javi García, Kaptoum, Juanmi, Iglesias, Moreno.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (74. Arnaiz), Omeruo, Siovas (C) – Navarro, Mesa (79. Merino), R. Pérez, J. Silva – Óscar Rodríguez (79. Ruibal) – Nasjrí, Braithwaite.
    Náhradníci: Soriano – Merino, Arnaiz, Eraso, Recio, Ruibal, Awaziem.

    Rozhodčí: Cuadra – López, Porras
    thejrc.org