Lyon – Bordeaux 1:1 (kon.) | Angers – Dijon 2:0 (kon.) | Nantes – Montpellier 1:0 (kon.)
Nîmes – Brest 3:0 (kon.) | Toulouse – Amiens 2:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:1 (1:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 31.08.2019, 17:30 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký sobotní podvečer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu čtvrté kolo francouzské Ligue 1 a my v jeho rámci prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Olympique Lyon a Girondins Bordeaux FC.
     
    Olympique Lyon

    Domácí Olympique Lyon je v tabulce na druhém místě se ziskem šesti bodů. Zatím mu tedy úvod nového ročníku francouzské ligy vychází. Jeho fotbalisté dvakrát vyhráli a jednou odešli ze hřiště jako poražený tým. Dvakrát po sobě Lyon vyhrál, nad Monakem 3:0, poté nad Angers vysoko 6:0 a až ve třetím kole nestačil na Montpellier, se kterým na jeho půdě padl těsně 0:1. V dnešním domácím duelu budou chtít Lyonští opět bodovat, aby si svou pozici udrželi.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Hosté z Girondins Bordeaux FC, kde po konci uplynulé sezóny ukončil svou kariéru Jaroslav Plašil, jsou na desáté pozici se čtyřmi body za výhru, remízu a prohru. Hosté prohráli s Angers 1:3, poté remizovali 1:1 s Montpellierem a naposledy slavili první tři body po úspěšném utkání s Dijonem, kde vyhráli 2:0. Na hřiště Lyonu si tak hráči Bordeaux jedou pro bodový zisk, nejlépe by chtěli získat jejich plný počet. Avšak nečeká je nic jednoduchého. Čeká nás však další zajímavý zápas v Ligue 1, které se také přezdívá "liga talentů".
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly dvakrát, nejprve v Lyonu došlo na remízu 1:1, poté na hřišti Bordeaux zvítězili lyonští fotbalisté těsně 3:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Denayer (C), J. Andersen, Dubois – Reine-Adélaïde, Mendes, Aouar – Cornet, Depay, Terrier.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Rafael, B. Traoré, M. Dembélé, Tousart, Marcelo, Jean Lucas.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Kwateng, Mexer, Koscielny, Benito – Otávio, Tchouaméni – Kalu, de Préville, Briand – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Poussin – Benrahou, Jovanović, Pablo, Maja, Bašić, Adli.

    Rozhodčí: Gautier – Gringore, Haquette.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté jsou u míče a už s ním míří na polovinu hostů. Zakládají tak první akci tohoto duelu.
     
    1
    Ovšem žádnou střelu nevyslali a do akce šli hosté. Z velkého vápna se však neprosadili.
     
    3
    Další útok domácích, ti se dostali k hranici velkého vápna a střela Corneta pak zamířila mimo tři tyče. Následuje tak pouze odkop od branky Bordeaux.
     
    4
    Do dalšího postupného útoku se dostali hosté z Bordeaux, avšak pozorná obrana domácího Lyonu dokázala zakročit a nepustila soupeře k žádné střele na brankáře Lopese.
     
    5
    Mexer nezachytil míč a na něho se řítil jeden z domácích hráčů. Hostující obránce nakonec ale dostal balon pod kontrolu a výrazně tak pomohl brankáři Costilovi.
     
    6
    Přihrávka domácích byla nepřesná, k míči se tak dostal Benoît Costil a brankář hostujícího celku tak opět odkopává od svého zařízení.
     
    7
    Nicolas de Préville se s míčem vydal na polovinu domácích, ale poté končí v zámezí. Autové vhazování zahrají domácí a pokusí se otočit hru.
     
    8
    Velká šance domácích, ve které se ocitl Houssem Aouar. Ten se prokličkoval skrze hostující obranu do pokutového území a poté levačkou vystřelil. Ovšem připravený Benoît Costil zakročil a míč ukryl v náruči!
    8. Aouarova velká šance.
     
    10
    Hosté se poté snažili zaútočit také před domácí brankou, ale marně ji dobývali.
     
    11
    Depay se napřáhl ke střele před velkým vápnem, ale svůj projektil neposlal mezi tři tyče. Stále jsme se tak nedočkali změny skóre v duelu mezi Lyonem a Bordeaux.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Jeff Reine-Adélaïde ve skluzu zasáhl nohu soupeře a poslal ho k zemi. Sudí mu uděluje žlutou kartu.
     
    14
    Uprostřed hřiště si špatně přihráli hosté a míč doputoval k obraně Lyonu. Avšak následná akce byla také zmařena.
     
    15
    Žlutí se také na druhé straně. Hwang Ui-jo si počínal hodně tvrdě, zasáhl domácího hráče a dostává taktéž žlutý kartónek. V následném volném kopu ale Lyon neuspěl.
     
    17
    Autové vhazování nyní zahráli hosté a poté se natlačili blíže domácí brance. Jimmy Briand ale střílel nepřesně a k míči se dostali domácí. Na opačné straně pak střílel Depay a hosté srazili míč za zadní čáru. Rohový kop pro Lyon.
     
    19
    Thiago Mendes pak vyslal pravačkou tvrdou ránu kus před velkým vápnem, ovšem Mexer předvedl výborný obranný zákrok a srazil balon na další roh.
     
    20
    Znovu se však ze standardní situace domácí neprosadili a následuje tak pouze odkop od branky Bordeaux.
     
    21
    Joachim Andersen zakončoval v blízkosti hostující branky hlavou, ale balon poslal jen vedle tyče branky Anthonyho Lopese.
     
    22
    Další pěkná střela, tentokráte z kopačky Martina Terriera, avšak v pokleku zasáhl Benoît Costil a znovu ukrývá míč v rukavicích. Poté ho odkopl daleko od své branky.
     
    23
    Cornet kousek před velkým vápnem fauloval Kalua a sudí nařizuje volný přímý kop. Ten je ze slibné vzdálenosti.
     
    24
    Anthony Lopes ale zkrotil míč, který letěl přímo na jeho branku a dostal ho do své moci. U míče jsou tak nyní domácí a půjdou do další akce.
     
    24
    Až ale po krátké pauze kvůli občerstvení hráčů. I ve Francii panují velká vedra.
     
    Střely na branku: 1 – 0
     
    26
    Od vlastního brankáře šli do útoku domácí hráči. Jenže ve středu hřiště je o míč připravila pozorná obrana Bordeaux a nepustila hráče Lyonu do blízkosti branky Benoîta Costila.
     
    27
    Hwang Ui-jo poslal míč nabíhajícímu de Prévillemu, ale druhý jmenovaný svou střelu poslal jen do obránce Lyonu, jenž ho srazil sice do bezpečí, ale za cenu rohového kopu pro Bordeaux.
     
    28
    U přední tyče zakročil Léo Dubois, jenž nedovolil, aby hosté jakkoli ohrozili branku domácího celku. Poté Lopes odkopl balon až směrem k brance soupeře.
     
    29
    Samuel Kalu nedoběhl míč a ten skončil v zámezí. Autové vhazování pro Lyon, jenž se pokusí o další útočnou akci na opačné straně hřiště.
     
    30
    Po třiceti minutách hry jsme se stále nedočkali úvodní branky. Na ukazateli skóre je tak pořád bezbrankový stav, tedy takový, jaký svítil před úvodním výkopem tohoto zápasu.
     
    31
    Mendes se snažil odehrát míč, ale místo toho přišlápl nohu protihráče. Hlavní rozhodčí tak velmi rychle vytasil další žlutou kartu v utkání.
     
    32
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde po pěkně sehrané akci do vedení. MEMPHIS DEPAY uháněl do pokutového zemí, kde z levé strany poslal míč ke vzdálenější tyči. Costil si sice na míč sáhl, ten se ale záhy odrazil od tyče a skončil za brankovou čárou – 1:0. Asistence: Martin Terrier.
    32. Memphis DEPAY - 1:0
     
    34
    Hosté chtěli z dalšího útoku ohrozit domácí branku, ale nepovedlo se. Do akce tak znovu míří domácí fotbalisté.
     
    35
    Hwang Ui-jo hrudí zpracoval balon a poslal ho do pokutového území, ale tam adresáta nenašel.
     
    37
    Kenny Tete taktéž dobře zpracoval balon u velkého vápna, ale nakonec se dostal až k brankáři Costilovi, jenž ho dostal do své moci a poté poslal svým spoluhráčům.
     
    38
    Domácí po vstřelené brance více ožili a snaží se o další akci, která by mohla znamenat navýšení vedení. Hosté z Bordeaux jsou však zatím proti.
     
    39
    Na Mendese byla přihrávka příliš dlouhá, ale domácí se přeci jen dostali k míči a zakončili. Jenže zákrok Costila jim nedovolil skórovat podruhé v této části hry.
     
    40
    Kalu fauloval unikajícího Teteho, který vedle velkého vápna upadl. Žlutá karta pro hosty a volný kop pro domácí tým.
     
    41
    Z této standardní situace domácí neohrozili branku hostů a míč zůstal v moci brankáře Costila. Ten ho záhy odkopl hodně daleko od svého zařízení.
     
    42
    Hosté se dostali ke střele, která končí také na pozorném domácím brankáři. Ten tak má k dispozici taktéž odkop od branky.
     
    43
    Koscielny zatáhl za záchrannou brzdu, neboť na branku hostů mířil domácí hráč. Akci domácích pak zastavil a dostal míč pod kontrolu.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase hlavní sudí nastaví dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Jeff Reine-Adélaïde vyslal dobrý centr směrem k hostující brance, ale obrana hostů dokázala zakročit a znemožnila tak Lyonu další zakončení před Costilem.
     
    45+2
    Nyní jsou u míče ještě hosté a směřují před branku domácích. Už ale patrně nestihnout nic vymyslet, neboť nastavená hrací doba se chýlí ke svému konci.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm jsme se ve dvaatřicáté minutě dočkali první branky, o kterou se postaral pěknou střelou v pokutovém území Memphis Depay. Poté už na jeho přesnou střelu nedokázal nikdo zareagovat a zatím tak mají lépe zápas rozehraný domácí fotbalisté. Uvidíme, co nám přinese druhá půle, která začne přibližně v 18:35.
     
    Střely na branku: 3 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu se domácí provinili faulem na Hwanga Ui-jo a hosté zůstanou u míče.
     
    47
    Hosté nyní vybojovali rohový kop a zůstávají na polovině domácího celku. Ten bude čelit standardní situaci a už si staví hráče v pokutovém území.
     
    47
    Nakonec šlo o přetažený centr a balon skončil mimo velké vápno. Po zisku míče jdou do útočné akce opět domácí hráči.
     
    49
    Na malou domů zahrál míč jeden z hostujících obránců a balon se dostal k brankáři Costilovi. Ten ho bez čekání odkopl daleko od své branky.
     
    51
    Hosté jsou ve druhé půli zatím aktivnějším týmem a jsou více na míči. Snaží se o vyrovnání, když vycítili šanci. Obrana Lyonu v čele s brankářem Lopesem jsou ale zatím proti.
     
    52
    Domácí hráči jsou nyní na míči a snaží se ho z vlastní poloviny dostat před branku soupeře. Znovu však narazili na pevnou obranu hostujícího Bordeaux.
     
    53
    Enock Kwateng se pokusil udržet míč na kopačce, ale ten skončil v zámezí. Autové vhazování pro Lyon.
     
    54
    Samuel Kalu vyslal nebezpečnou střelu na branku hostů, ale ani tato nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    55
    Denayer odhlavičkoval míč po centru hostů do bezpečí a nedopustil, aby hosté jakkoli ohrozili branku Anthonyho Lopese.
     
    57
    Další pokus letěl na branku domácích, ale balon skončil jen vysoko nad brankou Lopese.
     
    59
    Z pravé strany poslal centr do pokutového území Jimmy Briand, ale nikdo z jeho spoluhráčů si na něj nenaskočil a domácí tak byli bez práce.
     
    60
    Po šedesáti minutách hry stále vedou domácí rozdílem jediné branky, kterou vsítili ve dvaatřicáté minutě. Hosté ale přidali na tempu a usilují o vyrovnání. Lyon je tak prakticky stále pod tlakem soupeře.
     
    62
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Thiago Mendes. Domácí hráč šlapákem tvrdě fauloval soupeře a jelikož už žlutou kartu měl, následuje automaticky i ta červená. Lyon bude dohrávat v deseti hráčích.
     
    64
    Domácímu hráči se to sice nelíbilo, ale nedalo se nic dělat. Musel se tak pakovat do kabin a předčasně do sprch.
     
    65
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Lucas Tousart.
     
    67
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Hostům se podařilo vyrovnat. Po tlaku před brankou Lopese nejprve dvakrát domácí brankář míč vyrazil, ale poté už na střelu uvnitř malého vápna z kopačky JIMMYHO BRIANDA byl krátký. Míč hostující hráč namířil k přední tyči a i jeden z domácích na něj nedosáhl – 1:1.
    67. Jimmy BRIAND - 1:1
     
    69
    Žlutou kartu dostává Otávio (Girondins Bordeaux FC).
     
    70
    Mephisův nepřesný pokus po zahrání volného kopu končí pouze vedle branky soupeře. U míče tak jsou opět hráči Bordeaux a míří s ním na polovinu Lyonu.
     
    71
    Depay střílel z levé strany a sice z úhlu, ale brankář Costil dokázal zakročit a vleže dostal míč pod sebe. Poté ho poslal hned svým spoluhráčům.
     
    73
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Aurélien Tchouaméni, přichází Yacine Adli.
     
    74
    Hwang byl v dobré střelecké pozici a na branku domácích vyslal nebezpečnou střelu. Byl však v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo.
     
    Střely na branku: 3 – 3
     
    76
    Domácí Andersen zbytečně zajel do soupeře a dostává žlutou kartu. Navíc hosté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    76
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Hwang Ui-jo, přichází Yassine Benrahou.
     
    76
    Standardní situace hostům nevyšla, po odrazu míče se k němu dostal Anthony Lopes a rukou ho hned odehrál od své branky.
     
    77
    Jimmy Briand prošel sice do pokutového území, ale tam se k centru nedostal. Znovu tak obrana Lyonu získala balon a odkopla ho pryč od Lopesovy branky.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Bertrand Traoré.
     
    78
    Bertrand Traoré chtěl překazit rozehrávku hostů, ale to mu nevyšlo. Míč končí jen u hostů, kteří s ním rychle spěchají zase do útoku.
     
    79
    Kalu prodloužil balon na Brianda, ale míč byl sražen nad branku soupeře. Následuje tak pouze odkop od branky Anthonyho Lopese.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Stav je stále nerozhodný, když se hostům povedlo v sedmašedesáté minutě vymazat svou ztrátu.
     
    81
    De Préville sice vyslal střelu na branku domácích, ale míč prosvištěl jen vedle levé tyče Anthonyho Lopese. Ten ho tak znovu bude odkopávat pryč.
     
    82
    Tak tahle střela Martinu Terrierovi rozhodně nevyšla. Kus před velkým vápnem se chtěl opřít do míče, místo toho ale jen do balonu ťukl a ten se došoural jen k Benoitu Costilovi.
     
    84
    Oba celky se sice snaží strhnout vedení na svou stranu, ale je i vidět, že se snaží dost bránit. Uvidíme, jak nakonec utkání skončí.
     
    86
    U hostů se schyluje ke třetímu a poslednímu střídání v tomto duelu.
     
    87
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jimmy Briand, přichází Josh Maja.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Jean Lucas.
     
    89
    Tak i domácí ještě střídali a už tak vyčerpali všechny možnosti. U míče jsou hráči Lyonu a rychle přenášejí hru na polovinu Bordeaux.
     
    89
    Domácí hráči zahráli rohový kop, po něm se sice balon nedostal do pokutového území, ale nakonec ho vydoloval Lucas, jenž vystřelil. Avšak mimo tři hostující tyče.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+2
    Hosté se zdrželi déle na polovině domácího celku, ale jejich střela skončila jen na obraně. Poté domácí spěchají ještě s útočnou akcí, rádi by si vedení vrátili zpět.
     
    90+3
    Traorého hlavička byla neúspěšná a stále se tak Lyonu nepovedlo dostat se do vedení. Hostům tento stav vyhovuje a spíše ho brání zuby nehty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hostům se nakonec povedlo ve druhé půli vyrovnat a jelikož se už nezměnilo skóre, dospěl zápas k remíze. Hosté tak ze hřiště Lyonu vezou cenný jeden bod, domácí naopak spokojeni nejsou, sahali po třech bodech, ale nakonec to pro ně nedopadlo dobře. Ve druhé půli dost polevili a toho hosté maximálně využili.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:14.
     
    Dnešní utkání sledovalo 52 327 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:27:27)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 32. Depay (Terrier) – 67. Briand

    Karty:   13. Reine-Adélaïde (LYO), 31. Mendes (LYO), 76. J. Andersen (LYO) – 15. Hwang Ui-jo (BOR), 40. Kalu (BOR), 69. Otávio (BOR)   62. Mendes (LYO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Denayer (C), J. Andersen, Dubois – Reine-Adélaïde (65. Tousart), Mendes, Aouar – Cornet (78. B. Traoré), Depay (88. Jean Lucas), Terrier.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Rafael, B. Traoré, M. Dembélé, Tousart, Marcelo, Jean Lucas.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Kwateng, Mexer, Koscielny, Benito – Otávio, Tchouaméni (73. Adli) – Kalu, de Préville, Briand (87. Maja) – Hwang Ui-jo (76. Benrahou).
    Náhradníci: Poussin – Benrahou, Jovanović, Pablo, Maja, Bašić, Adli.

    Rozhodčí: Gautier – Gringore, Haquette

    Diváci: 52 327
    thejrc.org