Lyon – Bordeaux 1:1 (kon.) | Angers – Dijon 2:0 (kon.) | Nantes – Montpellier 1:0 (kon.)
Nîmes – Brest 3:0 (kon.) | Toulouse – Amiens 2:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:1 (1:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 31.08.2019, 17:30 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:27:27)
     
    Dnešní utkání sledovalo 52 327 diváků.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:14.
     
    Je dobojováno. Hostům se nakonec povedlo ve druhé půli vyrovnat a jelikož se už nezměnilo skóre, dospěl zápas k remíze. Hosté tak ze hřiště Lyonu vezou cenný jeden bod, domácí naopak spokojeni nejsou, sahali po třech bodech, ale nakonec to pro ně nedopadlo dobře. Ve druhé půli dost polevili a toho hosté maximálně využili.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Traorého hlavička byla neúspěšná a stále se tak Lyonu nepovedlo dostat se do vedení. Hostům tento stav vyhovuje a spíše ho brání zuby nehty.
     
    90+2
    Hosté se zdrželi déle na polovině domácího celku, ale jejich střela skončila jen na obraně. Poté domácí spěchají ještě s útočnou akcí, rádi by si vedení vrátili zpět.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    89
    Domácí hráči zahráli rohový kop, po něm se sice balon nedostal do pokutového území, ale nakonec ho vydoloval Lucas, jenž vystřelil. Avšak mimo tři hostující tyče.
     
    89
    Tak i domácí ještě střídali a už tak vyčerpali všechny možnosti. U míče jsou hráči Lyonu a rychle přenášejí hru na polovinu Bordeaux.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Jean Lucas.
     
    87
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jimmy Briand, přichází Josh Maja.
     
    86
    U hostů se schyluje ke třetímu a poslednímu střídání v tomto duelu.
     
    84
    Oba celky se sice snaží strhnout vedení na svou stranu, ale je i vidět, že se snaží dost bránit. Uvidíme, jak nakonec utkání skončí.
     
    82
    Tak tahle střela Martinu Terrierovi rozhodně nevyšla. Kus před velkým vápnem se chtěl opřít do míče, místo toho ale jen do balonu ťukl a ten se došoural jen k Benoitu Costilovi.
     
    81
    De Préville sice vyslal střelu na branku domácích, ale míč prosvištěl jen vedle levé tyče Anthonyho Lopese. Ten ho tak znovu bude odkopávat pryč.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Stav je stále nerozhodný, když se hostům povedlo v sedmašedesáté minutě vymazat svou ztrátu.
     
    79
    Kalu prodloužil balon na Brianda, ale míč byl sražen nad branku soupeře. Následuje tak pouze odkop od branky Anthonyho Lopese.
     
    78
    Bertrand Traoré chtěl překazit rozehrávku hostů, ale to mu nevyšlo. Míč končí jen u hostů, kteří s ním rychle spěchají zase do útoku.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 32. Depay (Terrier) – 67. Briand

    Karty:   13. Reine-Adélaïde (LYO), 31. Mendes (LYO), 76. J. Andersen (LYO) – 15. Hwang Ui-jo (BOR), 40. Kalu (BOR), 69. Otávio (BOR)   62. Mendes (LYO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Denayer (C), J. Andersen, Dubois – Reine-Adélaïde (65. Tousart), Mendes, Aouar – Cornet (78. B. Traoré), Depay (88. Jean Lucas), Terrier.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Rafael, B. Traoré, M. Dembélé, Tousart, Marcelo, Jean Lucas.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Kwateng, Mexer, Koscielny, Benito – Otávio, Tchouaméni (73. Adli) – Kalu, de Préville, Briand (87. Maja) – Hwang Ui-jo (76. Benrahou).
    Náhradníci: Poussin – Benrahou, Jovanović, Pablo, Maja, Bašić, Adli.

    Rozhodčí: Gautier – Gringore, Haquette

    Diváci: 52 327
    thejrc.org