Vrchovina – Kroměříž 1:3 (kon.) | Vyškov – D. Benešov 2:1 (kon.) | Uh. Brod – Rosice 0:1 (kon.)
konec
SFK Vrchovina Nové Město na Moravě
1:3 (0:2)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sobota 31.08.2019, 16:00 • Vrchovina Aréna, Nové Město na Moravě • Moravskoslezská fotbalová liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne příznivcům MSFL! Po pohárovém zápase proti Slovácku se hlásím opět z Nového Města, kde budeme tentokrát sledovat souboj domácí Vrchoviny proti Kroměříži. Domácí zažívají velice povedený vstup do sezony, ještě ani jednou v lize neprohráli, zatímco Kroměříž hned třikrát. Ale dnes budou hosté mírným favoritem, zda se povede SFK obrat Hanáckou Slavii o body, to se dozvíme od 16:00. Příjemnou zábavu!
     
    -36
    Dobré odpoledne z Nového Města na Moravě! Zhruba za půl hodiny začne utkání mezi domácím týmem a tím kroměřížským. I přes velmi pěkné počasí je zatím velice málo lidí na stadionku, do zápasu však zbývá ještě hodně času.
     
    -35
    Úvodní sestavy:

    SFK Vrchovina: Šmída – Vícha, Smetana, Batelka, Vašíček – Švanda, Wolker, Michal (C), Svoboda, Zbytovský – Duba
    Náhradníci: Skryja – Michal Skalník, Kamil Skalník, Matulka, Chloupek, Duda, Zambe

    SK HS Kroměříž: Kofroň – Šmerda, Zavadil, Hloch, Matoušek (C), Jeleček – Cupák, Mlčoch, Machálek – Silný, Kovář
    Náhradníci: Benedikt – Marčuk, Fládr, Chytil, Cikryt, Berčík

    Rozhodčí: Tomanec – Pfeifer, Marek.
     
    -6
    Sudí Tomanec již v útrobách zadul do píšťalky, což znamená, že se mají oba týmy připravit na nástup před solidně zaplněné tribuny.
     
    -2
    Kroměříž nastupuje v klasických sešívaných dresech, na druhé straně je k vidění zelenočerná kombinace. Losem je míč přisouzen pro hosty.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo a Kroměříž rozehrávkou šla okamžitě dozadu. Následně přišel pas na levou stranu pro Mlčocha, skluzem Vašíčka mu však byl míč sebrán.
     
    1
    Svoboda si v souboji počínal šikovně a na půlící čáře píská sudí Tomanec faul hostujícím hráčům.
     
    2
    Ostrý centr od Jelečka na hlavu Silného sice mířil, Silný ale neměl dobrý timing a obránce ho ve vzduchu přeskočil.
     
    2
    Wolker ve vzduchu sundal Matouška a po krátké výhodě je pískán přestupek proti pravidlům.
     
    3
    Mlčoch zhruba 20 metrů od branky šel do souboje, opět upadl a je tu k dispozici velice zajímavý trestňák pro HSK.
     
    4
    Kovář však trefil pouze zeď, od které se balon odrazil za postranní čáru. Rozhodně to nebyla dobře kopnutá standardní situace.
     
    5
    Šmída pozvolna rozehrával dopředu, domácí nakonec zvolili rychlou kombinaci po zemi, na jejímž konci byla průniková přihrávka na Dubu. Ta však byla bezpečně pokryta.
     
    6
    Napadající trojice Kroměříže dostala domácí pod tlak. Nakonec se SFK ale dostalo na útočnou půlku, kde si jeden z hostí pomohl šlapákem na Wolkera, hra pokračuje bez přerušení.
     
    7
    Dlouhý pas od Wolkera na pravou stranu k Vašíčkovi neprošel a Kroměříž rychle přešla k domácí brance, kde si vybojovala rohový kop.
     
    8
    Roh však domácí hráči odvrátili a je jim přisouzeno vhazování.
     
    8
    Vícha na jistotu odklidil balon do zámezí. SFK však vypadá lehce „zabržděně“ a Kroměříž je v prvních minutách zápasu jasně lepší.
     
    9
    Ofsajdové postavení hostujícího Silného kousek od vápna přerušuje hru a domácí mají možnost rychlé rozehry.
     
    10
    Několik tvrdých situací na obou stranách zvedá pořádně tep divákům. Nejprve na jedné straně byl posouzen jako čistý souboj Duby se stínujícím obráncem, na druhé pak nebyl odpískán zřejmě ofsajd hostí.
     
    12
    A v emotivních momentech zápasu pokračujeme dále! Zápas prakticky přestal být o fotbale a kroměřížský Hloch vidí žlutou kartu. Po dopadu ve vzdušném souboji sedl Švandovi na hlavu přímo pod domácím kotlem a reakce domácích nenechala dlouho čekat. Troufám si říci, že nebýt odstupňovaných tribun, už jsou domácí diváci na ploše.
     
    14
    Švanda se vrací po krátkém ošetření do hry, zatímco hostující hráči dostávají autové vhazování u rohového praporku.
     
    15
    Po snad sedmi minutách vládne na domácím stadionu delší dobu ticho. Ale to se mění, neboť faul na Jelečka u rohového praporku dává hostům další šanci.
     
    16
    Kroměříž má druhý rohový kop za sebou, domácí jej opět ubránili. Následná střela jednoho z hostí z první skončila vysoko nad břevnem.
     
    18
    První ohrožení hostující branky přišlo hlavou Víchy. Jeho hlavička byla spíše oblouček, přesto musel Kofroň do akce a lehce kontrolovat dopad balonu.
     
    19
    Silný nalétl do Šmídy a je pískán útočný faul proti Kroměříži.
     
    20
    Pěkná střela od Tomáše Duby, který si natáhl balon sám až těsně před šestnáctku a ostře vypálil na branku po zemi. Kofroň šel dolů včas a nepříliš umístěnou střelu chytil do rukavic.
     
    21
    Občerstvovací pauza po 21 minutách hry. Snad to přinese do velice nervózního zápasu alespoň trochu uklidnění.
     
    23
    Duba se nedostal k míči přes Hlocha, který ho přesprintoval a nahrál dále po lajně. Míč ale skončil v zámezí a HSK bude vhazovat u své střídačky.
     
    24
    Po levé straně utíkal Svoboda a nahrával z úhlu před branku na Michala, domácí kapitán se však nedokázal včas uvolnit a zasáhnout míč.
     
    25
    Další roh pro Kroměříž. Ta je skutečně lepším týmem, Vrchovina se dostává na útočnou polovinu celkem sporadicky.
     
    26
    Cupák si naskočil na kopnutý roh někde na úrovni malého vápna, ale hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    27
    Jeleček se pořádně ukopl při centru z běhu a poslal hrací předmět opět zcela mimo vápno.
     
    28
    Matoušek šel do souboje ve vápně s Batelkou, Batelka to zvládl ale čistě a poslal míč na rohový kop.
     
    28
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Rohový kop nenašel nikoho z Kroměřížských, bohužel pro domácí však našel hlavu ONDŘEJE VÍCHY, který přesnou hlavou poslal míč do protipohybu Šmídy – 0:1!
    28. VÍCHA - 0:1
     
    30
    Další ohromná chyba domácích v obraně a rychlý brejk Kroměříže zakončoval nikým nehlídaný Silný z hranice šestnáctky, technickou střelou napálil břevno nad vyskakujícím Šmídou!
     
    32
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Vrchovina je ve velkém rozkladu a Kroměříž si dělá na hřišti, co chce! Tentokrát to byla rychlá kombinace, která rozebrala domácí obranu. Na jejím konci stál JAN SILNÝ, ten se obtočil okolo obránce a tentokrát už svojí střelu mezi tři tyče umístil – 0:2!
    32. SILNÝ - 0:2
     
    33
    Machálek přidržel za dres unikajícího Svobodu a vidí za to žlutou kartu.
     
    34
    Wolker rozehrával na zadní tyč, kde naskakoval Batelka, jeho líznutí hlavou pouze prodloužilo balon na cestě za brankovou čáru.
     
    35
    Svoboda navázal na sebe dva obránce, dokázal se jich zbavit a polovysokým centrem nahrával před branku. Blokující obránce ale centr zblokoval a Svoboda nešťastně tečoval do zámezí.
     
    36
    Zbytovský nedokázal přilepit balon k zemi, od něj se odrazil zpět za postranní čáru. Trenér Zeman musí s nepříznivým vývojem zápasu něco dělat, a proto to vypadá na nějaké střídání.
     
    37
    Mlčoch fauloval Batelku, je pískáno a chystá se střídání. Z placu jde Lukáš Wolker, místo něj jde Michal Skalník. Jako druhý střídající je smolař Ondřej Vícha, na jeho místo jde Kamil Skalník.
     
    39
    Domácí si v krátkém sledu vybojovali dva rohy za sebou, ale nedokázali si z toho vytvořit větší šanci.
     
    41
    Kroměříž vstupuje do poslední pětiminutovky s dvougólovým vedením a míčem na svých kopačkách. Ale než jsem to dopsal, tak se to celé změnulo, díky výborné práci Batelky a průnikovce na Dubu. Kofroň vyběhl proti a míč nohou vyrazil, ale přímo na nohu Zbytovského. Odchovanec nedaleké Bystřice dorážel do prázdné, ale trefil nepochopitelně břevno!
     
    43
    Žlutou kartu dostává Kamil Skalník (SFK Vrchovina).
     
    44
    Po udělení žluté karty pro Kamila Skalníka se opět roztrhl pytel s nadávkami a zlobou na hlavního sudího. Jeho metr začíná být poněkud zajímavý...
     
    45
    Smetana dostává za faul na Silného žlutou kartu, zatímco jsou nastaveny dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí kapitán Michal byl faulován zhruba 18 metrů přimo proti brance a SFK má zřejmě poslední šanci na snížení stavu zápasu ještě před poločasem.
     
    45+2
    Zahrávání kopu provází dlouhé debaty se sudím z obou stran. Tomu nezávidím poločasový odchod do kabin.
     
    45+2
    Zbytovský zkusil přímou střelu, ale netrefil ani zařízení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Odchod do kabin podle očekávání proběhl emotivně a dokonce vylétla z flašky jednoho z hráčů voda na domácí tribuny. Kdo by dnes čekal fotbal v Novém Městě, musí být zklamán. Fotbalově je to jedna velká bída, zatímco emocemi je tento zápas až přeplněný. Když se ale pokusím zhodnotit první poločas, Kroměříž měla po drtivou většinu času jasnou převahu, kterou korunovala dvěma góly. Nejprve ve 28. minutě si srazil rohový kop do vlastní branky Vícha, o čtyři minuty později dal Kroměříži dvougólový náskok Jan Silný. SFK mělo ke snížení nejblíže na konci první půle, dorážka Zbytovského ale skončila na břevně.

    Doufejme, že se fotbalová kultura do druhé půle zlepší. Jestli se to povede, to se dozvíme nejdříve za deset minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SFK Vrchovina: ze hřiště odchází Švanda, přichází Chloupek.
     
    46
    Druhá půle začala na útočné polovině SFK. Domácí vysunuli napadání po rozehrávce a relativně se jim přihrávky Kroměříže daří pokrývat.
     
    47
    Rohový kop Vrchoviny sedl pěkně na hlavu Batelkovi, který pokusil míč poslat na branku, avšak domácí obránce zamířil vedle.
     
    48
    Dvě tutovky SFK mohly zařídit první gól domácích! Tvrdá střela jednoho z domácích byla blokována, ale propadla na malé vápno k Tomáši Dubovi, který v pádu postrčil balon za brankovou čáru. Kofroň ale skokem na poslední chvíli výborně skokem zabránil!
     
    50
    V prvních minutách se Vrchovina dostala do hry a začíná svého soupeře přehrávat. Nyní si došla pro další rohový kop.
     
    51
    První roh hanácká obrana odvrátila, druhý roh skončil za vápnem na noze Svobody, který z první napálil míč vysoko nad.
     
    52
    Zatím to na tribunách vypadá, že se domácí „hooligans“ rozloží mezi sebou. Momentálně probíhají tvrdé hádky v prostoru domácího kotle, zatímco podpora týmu postupně slábne...
     
    54
    Útočný zákrok Smetany byl posouzen jako faul a Kroměříž se zpět dostává na balon. Navíc si rychle došla pro rohový kop a poprvé se dostane blíže k domácí brance.
     
    55
    Šmída šel riskantně mimo vápno do souboje a ohrozil diváky na tribuně. To hlavní, dostat balon do zámezí, ale splnil na jedničku.
     
    56
    Tečovaná střela od Kováře z nějakých dvaceti metrů našla pouze bannery za brankou, přesto je logicky na řadě další roh Kroměříže.
     
    57
    Chloupek z první nabral míč a pořádně tím přisvítil. Hra se přenesla na druhou stranu, kde došlo k dalšímu souboji. Opravdu to dnes o fotbale vůbec není.
     
    59
    Rychlá kombinace Svobody s Dubou skončila nahrávkou před branku na nabíhajíícho Chloupka, Kofroň však šel na zem včas a pokryl tento nebezpečný balon.
     
    60
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Šmerda, přichází Berčík.
     
    61
    Další vzdušný souboj, další roh. Řekl bych, že i okresní přebor nabídne vyšší herní kvalitu, než zde, alespoň pro tento zápas.
     
    61
    Vrchovina právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně po 61 minutách hry dočkali a snižují na rozdíl jedné branky! Další rozehrávka z rohu propadla až na TOMÁŠE DUBU stojícího u delší tyčky. Zkušený snajpr uklidil míč pod víko, Kofroň byl bez šance – 1:2!
     
    63
    Matoušek byl po odpískání faulu postrčen od Michala, hostující kapitán pak s sebou praštil o zem jako po zásahu šípem. Sudí Tomanec oba hráče uklidňuje a po dalších debatách pokračujeme dále.
     
    65
    Zajímavý obstřel vyslal na kroměřížskou branku Marek Svoboda, Kofroň s drobnou námahou lapil do rukavic.
     
    67
    Přímo pod tribunou byl faulován Mlčoch a zatímco se hostující hráč bude muset ošetřit, je nařízena občerstvovací pauza.
     
    69
    Hloch naskočil mezi dva domácí hráče a šikovně je zbavil míče. Přesto ale domácí hrají dále na útočné půlce.
     
    70
    Průniková přihrávka na Silného byla pokryta Batelkou, který pak šel na zem. Po chvilce průtahů sudí píská faul hostujícímu snajprovi.
     
    72
    Mlčoch velice dobře pokryl přihrávku od Kamila Skalníka na nabíhajícího bratra Michala a odkopl jednoznačně míč až k domácí brance.
     
    73
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Kovář, přichází Fládr.
     
    75
    Poslední patnáctiminutovka zápasu právě začíná, dá se zřejmě očekávat nějaké nastavení.
     
    75
    Machálek se dostal na míč pro Kamila Skalníka, ale poslal ho pouze za brankovou čáru. Následuje snad jedenáctý domácí roh v zápase.
     
    76
    Roh byl zahráván opět na zadní štangli, zde si to hostující obrana pohlídala.
     
    77
    Domácí hráči přesto zůstali na útočné půlce a zakončoval Kamil Skalník z uctivé vzdálenosti, napálil však pouze síť za brankou.
     
    78
    Přihrávka na Zbytovského, který roztahoval hru, byla až moc dlouhá a Kroměříž se díky tomu ještě chvíli udržela na útočné půlce.
     
    79
    Pro Kamila Skalníka dnes zápas končí. Za oboustranně tvrdý souboj s Matouškem obdržel domácí hráč druhou žlutou kartu a míří do kabin předčasně.
     
    80
    Původně to vypadalo jako ofsajd hostujících hráčů, jenže pak přišel další vzdušný souboj, po kterém je pískán faul Vrchovině.
     
    82
    Nepřesný nákop na Michala Skalníka podél lajny skončil až v zámezí a Kofroň po delší době může hrát s balonem.
     
    83
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Z výkopu Kofroně se urodil přesný dopad na nohu Jana Silného, který překonal ve vápně Svobodu, z úhlu vrátil pod sebe na volného TOMÁŠE MATOUŠKA, hostující kapitán po zemi trefil prázdnou branku – 1:3! Asistence: Jan Silný.
     
    84
    O zápase je již zřejmě rozhodnuto. Kroměříž dohrává závěr zápasu na útočné půlce a jde si pro tři body.
     
    85
    Nepřehlednou situaci před vlastní brankou ukončil rezolutním odkopem Batelka. Vrchovina se tak může vydat do brejku, Kroměříž totiž otevřela obranu o něco více.
     
    86
    Centr z půli hřiště našel pouze rukavice Kofroně, který samozřejmě nikam nespěchá.
     
    87
    Velká šance Duby na snížení! Další dlouhý nákop propadl za dvojici hráčů HSK a domácí útočník měl před sebou jenom Kofroně. Hostující gólman ale výborně vyběhl, zmenšil úhel a Duba neměl šanci jej překonat.
     
    89
    Střídání v týmu SFK Vrchovina: ze hřiště odchází Vašíček, přichází Duda.
    Střídání v týmu SFK Vrchovina: ze hřiště odchází Svoboda, přichází Matulka.
     
    90
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Machálek, přichází Chytil.
     
    90
    Zbývá odehrát ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Silný, přichází Cikryt.
     
    90+2
    Další nepřesný centr sbírá Kofroň a o zápase je opravdu rozhodnuto. Teď už jenom jde o to, jak moc zajímavé bude dění po utkání. Domácí fanoušci jsou opravdu vytočení, dokonce byla i na protest vypnuta světelná tabule.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Pořádné drama bylo k vidění při odchodu sudích do kabiny! Hned pětice hráčů včetně trenéra Zemana se seřadilo okolo hlavního sudího a sdělovalo mu své pocity z řízení zápasu. Bohužel, z domácího kotle letěly dva kelímky piva a zasáhly sudího. Tohle k fotbalu opravdu nepatří, ať už bylo utkání odpískáno jakkoliv...
     
    Končí nám tak zápas pátého kola MSFL, který nenabídl fotbalově prakticky nic, ale o emoce rozhodně nouze nebyla. Ve druhé půli jsme viděli celkem dva góly, SFK mělo jasně lepší herní projev a snížilo v 61. minutě zásluhou Tomáše Duby z rohového kopu. Kroměříž si však poměrně v pohodě dohrála zápas a pečetila tříbodový zisk v 83. minutě zásluhou Tomáše Matouška. Kroměříž tak i podruhé ze dvou sezon v NMNM vyhrává, zatímco Vrchovina si připisuje první porážku v lize.

    Z mé strany je to dnes vše. S hloučkem nasupených příznivců lačnících po odplatě za zády se s vámi loučím, přeji pohodový konec víkendu a studentům pohodový vstup do nového školního roku. (17:58:44)

    Tomáš Kalas

    Branky: 61. Duba – 28. Vícha (vla.), 32. Silný, 83. Matoušek

    Karty:   43. Kamil Skalník (VRC), 45. Smetana (VRC) – 12. Hloch (KRO), 33. Machálek (KRO)   79. Kamil Skalník (VRC)


    SFK Vrchovina Nové Město na Moravě: Šmída – Vícha (37. Kamil Skalník), Smetana, Batelka, Vašíček (89. Duda) – Švanda (46. Chloupek), Wolker (37. Michal Skalník), Michal (C), Svoboda (89. Matulka), Zbytovský – Duba
    Náhradníci: Skryja – Michal Skalník, Kamil Skalník, Matulka, Chloupek, Duda, Zambe

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Kofroň – Šmerda (60. Berčík), Zavadil, Hloch, Matoušek (C), Jeleček – Cupák, Mlčoch, Machálek (90. Chytil) – Silný (90. Cikryt), Kovář (74. Fládr)
    Náhradníci: Benedikt – Marčuk, Fládr, Chytil, Cikryt, Berčík

    Rozhodčí: Tomanec – Pfeifer, Marek
    thejrc.org