Opava – Slavia 1:1 (kon.) | Teplice – Karviná 0:0 (kon.) | Jablonec – Ostrava 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:3 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (2:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 01.09.2019, 16:30 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne vše, přeji hezký poslední večer prázdnin! (18:32:19)
     
    Držení míče - 44 % : 56 %.
    Střely na branku - 5:10. Střely mimo - 4:5. Rohy - 3:10.
     
    Jablonec v poměrně divokém zápase získal další domácí tři body, Ostravu porazil 2:1!

    Ve druhé půli mohli Severočeši rozhodnout o svém vítězství, Matoušek s Doležalem ovšem v krátkém časovém sledu neskutečně vyhořeli před úplně prázdnou klecí soupeře! Jablonec se tak nakonec musel o tři body pořádně strachovat... Milan Baroš totiž zpoza vápna vstřelil kontaktní gól a hosté měli přes deset minut na vyrovnání. To měl na hlavě Šindelář, jenž orazítkoval tyčku! V samotném závěru už si Baník nemohl vytvořit potřebný tlak, avšak výkon na severu Čech nepodal vůbec špatný. I dle statistik byl směrem do útoku o něco málo aktivnější než soupeř. Slezané mohou litovat samotného úvodu utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě nastavení se hraje na obranné polovině Baníku, kde Severočeši velice zkušeně šetří čas. Ostrava se vůbec nemůže dostat k náporu.
     
    90+2
    Jan Chramosta se uvedl protečováním míče do zámezí. Jan Laštůvka nakopává balon vpřed, hostům už na vyrovnání zbývá naprosté minimum času!
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jan Chramosta.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty! V úvodu bonusového času si Vlastimil Hrubý došel pro centr a dostává míč daleko od své pokladnice.
     
    90
    Jablonci se daří držet balon na útočné polovině. Jan Krob opakovaně vhazoval. Do hry se ještě chystá Jan Chramosta, uvidíme, kolik času rozhodčí nastaví.
     
    89
    Vladimir Jovović i mezi třemi protihráči dokázal získat pro svůj celek autové vhazování. Zápas je v závěrečné fázi a napětí vrcholí.
     
    88
    Oba hráči jsou odvedeni za postranní čáru.
     
    87
    Dominik Plechatý se vrátil s Fleišmanem a tečoval jeho centr na roh. Ten se snažil zužitkovat naskakující Dame Diop, přičemž se bolestivě srazil s Holíkem. Oba hráči zůstávají ležet na hřišti.
     
    86
    Miloš Kratochvíl se po příchodu na hřiště spíše trápí. Nyní pod tlakem protihráče napálil balon do oblasti nikoho. baník znovu vyráží vpřed.
     
    85
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Tomáš Pilík.
    84. Po nákopu Fleišmana málem překvapila Hrubého hlavička Diopa
     
    84
    Vlastimila Hrubého teď pořádně vylekala chytrá hlavička v podání Diopa. Míč se snášel pod břevno, Hrubý tak musel rychle zacouvat až na brankovou čáru a balon vyrazit nad horní tyč!
     
    83
    Ostravu dělily decimetry od vyrovnání! Jiří Fleišman rozehrál standardku ze středu hřiště centrem do vápna a hlavička Šindeláře se po odrazu o zem zastavila až na tyčce jablonecké klece!
     
    82
    Po kontaktním gólu Ostravy malinko rostou emoce. Hosté navíc znovu zahrozili, prudký centr Azeveda z pravé strany nadělal domácí obraně pořádné potíže.
    80. Milan BAROŠ - 2:1

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 9. Krob (Jovović), 13. Jovović (Matoušek) – 80. Baroš (de Azevedo)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:10.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Jovović (90+1. Chramosta), Hübschman (C), Považanec (85. T. Pilík), Sýkora – Doležal, Matoušek (68. Kratochvíl).
    Náhradníci: Hanuš – T. Pilík, Petrović, Kratochvíl, R. Acosta, Chramosta.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Procházka, Šindelář, Fleišman (C) – Reiter (63. Holzer), Jánoš, Jirásek (63. Diop), de Azevedo – Kuzmanović, Smola (68. Baroš).
    Náhradníci: Budinský – Kaloč, Holzer, J. Pokorný, Diop, Baroš, Lalkovič.

    Rozhodčí: Dubravský – Horák, Poživil.

    Diváci: 3 017
    ocianews.com