Opava – Slavia 1:1 (kon.) | Teplice – Karviná 0:0 (kon.) | Jablonec – Ostrava 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:3 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (2:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 01.09.2019, 16:30 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! FORTUNA:LIGA pokračuje svým osmým kolem. Mezi taháky víkendového programu bezesporu patří souboj mezi celky FK Jablonec a FC Baník Ostrava. Nenechte si ho ujít!
     
    FK JABLONEC

    Severočeši zatím zažívají poněkud turbulentní sezónu. Evropskou ligu ostudně opustili už ve druhém předkole, kde narazili na arménský Pjunik. V domácí soutěži pravidelně sbírají body na domácím stadionu, přestože, jak v jednom z rozhovorů přiznal sám kapitán Tomáš Hübschman, výkony často úplně vítězné nejsou. Jabloneckým před vlastními příznivci až doposud fandila také paní Štěstěna. Žádný soupeř si ještě ze Střelnice neodvezl ani bod!

    V minulém kole přišel výbuch na hřišti Příbrami. Tam svěřenci Petra Rady hluboko zaostali snad ve všech aspektech hry a padli poměrem 0:4. Sám zkušený kouč si po utkání postěžoval, že to byl nejhorší výkon za dobu jeho dosavadního působení na zelenobílé lavičce. Zároveň se nechal slyšet, že je takové představení nepřijatelné a že hráči mohou očekávat následky. Uvidíme tedy, zda dnes spíše konzervativní trenér nesáhne k větším rošádám v jinak takřka neměnné základní jedenáctce. V případě vítězství se Jablonec dotáhne o bod za Plzeň!
     
    FC BANÍK OSTRAVA

    Slezané jsou na tom ve srovnání s dnešním soupeřem podobně. Přestože se jim taktéž nedaří nasednout na stálou vlnu optimálních výkonů, v tabulce se nacházejí vysoko. Aktuálně jim patří šestá příčka, v případě vítězství se posunou až na třetí! Ostravští si v týdnu odskočili do Lanžhotu, kde v rámci MOL Cupu potvrdili roli obrovského favorita a vyhráli 3:1.

    Poslední ligové utkání dopadlo výsledkově ještě o něco lépe. Doma proti nevyzpytatelnému Slovácku se totiž Páníkova družina prosadila také třikrát, k čemuž ještě udržela čisté konto. Ostrava zaznamenala polovinu ze svých čtyř ligových výher na stadionech soupeřů, což je před zápasem proti doma velice silnému Jablonci zcela jistě povzbuzující. To se už každopádně nedá říci o historii výjezdů na Střelnici, tam totiž zvítězila naposledy v sezóně 2005/2006! Přeruší dnes jabloneckou kletbu?
     
    Zajímavostí je, že LFA za incidenty při utkání Baníku na Spartě zakázala ostravským příznivcům právě výjezd do Jablonce. Pořádající klub ovšem předvedl velice sympatické gesto a pro hostující fanoušky navzdory zákazu otevře tribunu za bránou! Pro atmosféru střetnutí to je samozřejmě skvělá zpráva.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Jovović, Hübschman (C), Považanec, Sýkora – Doležal, Matoušek.
    Náhradníci: Hanuš – T. Pilík, Petrović, Kratochvíl, R. Acosta, Chramosta.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Procházka, Šindelář, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, Jirásek, de Azevedo – Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Budinský – Kaloč, Holzer, J. Pokorný, Diop, Baroš, Lalkovič.

    Rozhodčí: Dubravský – Horák, Poživil..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Petr Rada po debaklu v Příbrami sliboval zúčastněným hráčům následky, přesto se nakonec rozhodl v základní jedenáctce udělat jedinou změnu, a to ještě dost možná vynucenou. Jugas, kterého na stoperu nahrazuje Plechatý, totiž nefiguruje ani mezi náhradníky.
     
    Fanoušků Baníku, kteří díky sympatickému gestu jabloneckého vedení mohli i přes zákaz dorazit na zápas, přicestovalo velice solidní množství. Na tribuně za brankou zabírají celý sektor.
     
    V Jablonci panuje ideální fotbalové počasí. Sluníčko se schovalo za mraky a trávník pokropila krátká bouřka. Vše je připraveno k dobrému sportovnímu zážitku.
     
    Hráči obou mužstev už s malým zpozděním vstupují na hrací plochu. Jablonec oblékl tradiční zelené dresy, hosté se představí v černé barvě. Za chviličku začínáme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas vykopli Baníkovci. Adam Jánoš neotálel s nákopem na Smolu, ten vyšplhal výše než Vladimir Jovović, přihrávka vzad nicméně postrádala přesnost.
     
    2
    Vladimir Jovović se krásně zbavil dvou soupeřů ve středovém kruhu. Jan Matoušek se pak snažil obloučkem vysunout Jana Sýkoru, míč v klidu sbírá Jan Laštůvka.
     
    3
    Vladimir Jovović si skvělým prvním dotykem hodil míč kolem Fleišmana, parádně jej přesprintoval a z úhlu trefil Laštůvku do nohy! Míč se odrazil k penaltovému puntíku, kde byl u dorážky nejdříve Martin Doležal, jehož rána z voleje skončila nad bránou. Velká dvojšance Jablonce!
    3. Jovoviče zastavil Laštůvka, Doležal z dorážky mířil nad
     
    4
    Jan Krob chytrou přízemní přihrávku umožnil Sýkorovi vběhnout ze strany do vápna. Následný prudký centr ale zblokoval jeden z hostů.
     
    6
    Po nedovoleném zákroku Smoly rozehrávali Severočeši z vlastní obranné poloviny. Postup po levém křídle skončil dalším faulem.
     
    7
    Standardní situaci rozehrál nadýchaným centrem Jan Krob. Míč nadělal v šestnáctce Ostravy menší neplechu, ze všeho je nakonec rohový kop.
     
    8
    Po rohu přišel centr z druhé strany od Sýkory. Ten našel na vzdálenější tyči číhajícího Doležala, jenž hlavou sklepával balon na malé vápno. Tam ke štěstí Slezanů nikdo v zeleném nehlídkoval!
     
    9
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jiří Fleišman ztratil míč na levé postranní lajně a Severočeši vyrazili do rychlého brejku. Vladimir Jovović potáhl balon po křídle a jeho následný centr propadl přes klubko hráčů až k JANU KROBOVI, jenž z levé části pokutového území parádní ranou bez přípravy zamířil zcela přesně ke vzdálenější tyči!
    9. Jan KROB - 1:0
     
    11
    Jablonec po vstřeleném gólu dominuje na míči. Baník vypadá poněkud zaskočeně a domácí fotbalisté podnikají další ofenzivní akce.
     
    12
    Holík pěkně obehrál Nemanju Kuzmanoviće. Trošku zbrkle ale přihrával na Joviviće, jenž byl tísněn a postranní čáry a míč se dostal až za ni.
     
    13
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Úžasný vstup domácích do utkání! Jan Matoušek parádně ustál faul na levé straně a v ponechané výhodě přihrál na osu hřiště VLADIMIRU JOVOVIĆOVI. Ten si balon rychle připravil na pravačku a ze dvaceti metrů vypálil po zemi. Míč se sklouzl po mokrém terénu a Jan Laštůvka se po něm natahoval bez úspěchu! 2:0!
    13. Vladimir JOVOVIĆ - 2:0
     
    15
    Dominik Plechatý nepovedenou přihrávkou dostal do těžké pozice Matouška. Ten se snažil zasáhnout míč alespoň na dlouhou nohu, trefil však jen nohy Jánoše a píská se faul.
     
    16
    Ostravští byli kousíček od snížení! Tomáš Smola si zpracoval míč uvnitř pokutového území a z otočky jej poslal do předbrankového prostoru. Tam byl jako první Nemanja Kuzmanović, proti jehož střele z malého vápna se Vlastimil Hrubý fantasticky přemístil!
    16. Střelu Smoly dorážel Kuzmanovič, který posléze fauloval
     
    17
    Dyjan Carlos de Azevedo se vůbec nepochopil s Milanem Jiráskem. Druhý jmenovaný totiž nevyužil možnosti náběhu za obranu a přihrávka zůstala nevyslyšena.
     
    18
    Adam Jánoš si zkušeně pokryl balon před dotírajícím Holíkem. Ostravští fotbalisté jej uvedou do hry vhazováním.
     
    19
    Baník měl možnost zkusit si dnes první rohový kop. Dyjan Carlos de Azevedo dával míč na dlouhou tyč, Adam Jánoš jej pohotově sklepl před bránu a Hrubý musel vyrážet.
    19. Po rohu De Azeveda zakončoval Jánoš, Hrubý měl problémy
     
    21
    Milan Jirásek si po rozehrávce standardky nakrátko navedl balon na levačku a z dálky vyprášil zelenobílý blok. Baník každopádně pokračuje v okupaci útočné poloviny.
     
    22
    Martin Doležal po autu dával míč hlavou na střed, našel ale jen Martina Šindeláře, který zamezil Severočechům v další snaze.
     
    23
    Jan Krob krásně zakombinoval se svým jmenovcem Sýkorou. Jeho centr hledal tandem Matoušek – Doležal, skvělým skluzem však svému týmu pomohl Adam Jánoš.
     
    24
    Po pasáži plné nepřesností byl Krob nucen faulovat Rudolfa Reitera, Baník tak bude rozehrávat z poloviny hřiště. Mezitím se Matoušek jen těžce zvedá po jednom ze soubojů, ale zdá se, že bude v pořádku.
     
    25
    Slezané zdlouhavě kombinují ve středu pole, leč cestu do zajímavějších pozic se jim najít nedaří. Jablonec je velmi dobře zformovaný.
     
    26
    Po sympatickém průniku Kuzmanoviće se míč odrazil za velké vápno k Jiřímu Fleišmanovi, jehož nástřel nikdo netečoval. Čeká nás výkop od brány Hrubého.
     
    27
    Dyjan Carlos de Azevedo výborným naznačením posadil Holíka a po zemi centroval do ohně. Do zakončení se ve skluzu dostal Jiří Fleišman, jenž trefil pouze Kroba.
     
    28
    Jablonečtí se utrhli do rychlého protiútoku. Vladimir Jovović chtěl až do poslední chvíle hledat Sýkoru, Adam Jánoš odvrací na rohový kop.
    28. Domácí se hnali do brejku, před Sýkorou hosté odvrátili míč na roh
     
    29
    Vladimir Jovović se dostal pod tlak dvou napadajících Baníkovců, rozhodl se tak pro dlouhou malou domů, čímž zklidnil situaci.
     
    30
    Fleišmanovu přihrávku Azevedo prodloužil elegantně patičkou, ke smůle Ostravy už ale Nemanja Kuzmanović stihl míč těsně za postranní čarou, což pozornosti sudích nezůstalo skryto.
     
    31
    Tomáš Smola teatrálně spadl k zemi po souboji s Plechatým, o faul se nicméně jednalo a hosté budou rozehrávat přímý kop ze solidní pozice pro centr.
     
    32
    Centr Jiřího Fleišmana ale postrádal patřičné parametry. Byl příliš krátký a jablonecká defenziva si ho v klidu pohlídala.
     
    33
    Jan Matoušek nejprve ztratil kontrolu nad míčem, poté ale obral laxního Fleišmana a nebezpečně centroval na vzdálenější tyč, kde Ostravané zabránili Sýkorovi v zakončení na poslední chvíli!
     
    34
    Jan Matoušek se znovu ukázal v dobrém světle. Nyní pálil zpoza šestnáctky do bližšího horního rohu a Jan Laštůvka měl plné ruce práce! Jeho zákrok stál také za to.
    34. Pěknou střelu Matouška vyškrábl Laštůvka
     
    35
    Dyjan Carlos de Azevedo spadl po lehkém kontaktu s Holíkem a suverénně sebral míč do rukou. Rozhodčímu to chvíli trvalo, nakonec se přece jenom rozhodl odpískat faul domácího hráče.
     
    36
    Jan Sýkora po hezké kombinaci pouze odevzdal balon Reiterovi. Baník jej nicméně ztratil rychleji, než se s ním stihl pořádně pomazlit.
     
    37
    Dělovka Milana Jiráska se od Považance odrazila k Fleišmanovi, jenž odrazem o Holíka získal svým barvám roh. Ani z něj však nezapršelo.
     
    39
    Nemanja Kuzmanović se neohroženě vrhl mezi Jovoviće a Plechatého. Je z toho další rohový kop pro celek ze Slezska.
     
    40
    Exekuce zatím váznou. Adam Jánoš svůj centr nenamířil vůbec ideálně a po zemi skákající míč snadno zpacifikovali hráči v zelenobílých dresech. Ostrava každopádně zůstává v útoku a usiluje o snížení ještě do poločasu.
     
    41
    Martin Fillo ve vzdušném souboji rozhodil Jana Sýkoru, jenž se při pádu bolestivě udeřil o zem. Jablonečtí budou rozehrávat.
     
    42
    Vladimir Jovović si dobrým krytím míče vymodlil nedovolený zákrok na Procházkovi, Severočeši se tak mohou ohřát na útočné polovině.
     
    43
    Pokus o průnikovou přihrávku ve Fillově podání zmařil Jan Krob. Závěr první půle je spíše bojovný, fotbalovosti nám je nabízeno pomálu.
     
    44
    Dominik Plechatý se skvěle vrátil a zastavil pas na Azeveda. Ten jej ještě zatáhl za dres. Další faul Baníku a možnost klidné rozehrávky pro domácí barvy.
     
    45
    Rudolf Reiter hledal bochánkem po lajně nabíhajícího Martina Filla. Jan Krob si znovu pohlídal levou stranu a odehrál balon do zámezí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Pro vývoj úvodní pětačtyřicetiminutovky (a možná i celého zápasu) byla naprosto zásadní už první čtvrthodina, v níž si Jablonec vytvořil dvoubrankový náskok! Doležal nejprve ve velké šanci dorážel nad, když ale Jovovićův centr doputoval až k Janu Krobovi, skóre bylo pěknou střelou otevřeno. O chviličku později navíc vypálil zpoza vápna Vladimir Jovović, za jehož přízemním projektilem se Laštůvka natahoval marně. Hned poté si vytvořil obrovskou šanci také Baník, jenže Kuzmanović z malého čtverce nechal vyniknout Hrubého! Sklapne pověstná Csaplárova past, nebo domácí dovedou střetnutí do vítězného konce?

    Střely v 1. poločase:
    Jablonec 5:7 Ostrava.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Baník vstoupil do poločasu zajímavou kombinací na jeden dotek, Reiter ale nedokázal přihrát Fillovi zcela přesně, znovu tak zasáhl dnes skvělý Jan Krob.
     
    47
    Dyjan Carlos de Azevedo rozehrával rohový kop z pravé strany, Smola se prosadil k hlavičce, jenže pouze za cenu faulu. Zákrok Hrubého byl tedy zbytečný.
     
    48
    Tomáš Břečka nepřesvědčivou hlavičkou našel Kuzmanoviće, jenž z pravé strany prudkým centrem hledal Smolu. Ten se dostal k teči, ale pouze za sebe.
     
    49
    Martin Fillo odzbrojil Sýkoru. Domácí tedy budou vhazovat na vlastní obranné polovině, kde zatím ve druhé půli tráví takřka všechen čas.
     
    50
    Tomáš Hübschman zatáhl za dres Martina Filla, ten se zřítil na zem, Ostrava bude mít k dispozici přímý kop z dobré pozice za vápnem.
     
    51
    Dyjan Carlos de Azevedo ovšem jeho exekuci příliš nezvládl, vysokým centrem daroval míč Vlastimilu Hrubému, jenž ho rychlým výhozem posílá na Vladimira Jovoviće.
     
    52
    Jakub Považanec mohl po zaváhání v hostující rozehrávce pálit zpoza pokutového území, ještě ale posunul míč vedle sebe na Sýkoru, jenž se nacházel pod tlakem obránce a nemohl pořádně vystřelit.
     
    54
    Ostravští zapojili do hry také brankáře Laštůvku. Od něj putoval míč kupředu, kde byl Tomáš Smola nachytán v postavení mimo hru.
     
    55
    Slezané se drží na útočné polovině, poměrně solidně kombinují, ale stále se opakuje stejný scénář... Hostům se nedaří proniknout až do pokutového území.
     
    56
    Martin Šindelář dlouhým nákopem nikoho nenašel, na balonu jsou tedy Jablonečtí. Ani teď se však nikam dvakrát neženou.
     
    57
    Jakub Považanec dobrým skluzem zastavil po lajně pronikajícího Dyjana Carlose de Azeveda. Baníkovci budou vhazovat.
     
    58
    Ojedinělou akci Severočechů táhl Libor Holík. Vepředu měl pouze Jana Sýkoru, přesto jej zkoušel mezi třemi protihráči najít. Neúspěšně.
     
    59
    Dyjan Carlos de Azevedo si na levé straně pokutového území navedl míč na pravačku a zkoušel pálit na dlouhou tyč. Střela skončila vysoko nad úrovní břevna.
    59. Rána De Azeveda skončila nad
     
    60
    Jiří Fleišman byl v souboji velezkušených harcovníků faulován Tomášem Hübschmanem. Ani vsedě nevzdal souboj o míč. Po standardce si Ostrava zkusí rovnou další roh.
     
    61
    Ostrý Azevedův centr mířil na Smolu, jehož uhlídal Tomáš Břečka. Hosté budou kopat také od druhého praporku.
     
    61
    Adresátem centru byl opět Tomáš Smola, tentokrát jej ubránil Tomáš Hübschman. Jablonec ve vzdušných soubojích prozatím vládne.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 017 diváků.
     
    62
    Baník chystá dvojité střídání. Dojde na něj až při přerušení hry, která se aktuálně odehrává ve znamení kombinace Ostravských na vlastní defenzivní polovině.
     
    63
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Dame Diop.
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Daniel Holzer.
     
    64
    Jiří Fleišman rozehrával standardní situaci centrem až k zadní lajně. Ve skluzu se s ním snažil něco udělat Martin Šindelář, bylo to ale mimo jeho síly.
     
    65
    Už víme, co bude v silvestrovských sestřizích. Martin Šindelář předvedl nepochopitelnou minelu v rozehrávce. Jan Laštůvka byl zcela mimo bránu, do které mohl Jan Matoušek míč úplně v klidu dovést, jenže naprosto prázdnou klec zbrkle minul!
     
    66
    Tak to je neskutečné, co domácí předvádějí v koncovce. Hned minutu po Matouškově těžko uvěřitelnému selhání vyrazil Laštůvka Považancovu tvrdou ránu přímo na kopačky Martina Doležala, jenž z malého vápna prázdnou svatyni Ostravy pro změnu přestřelil! Komická dvouminutovka na severu Čech.
     
    68
    Vladimir Jovović si hodil míč okolo Diopa a zpoza vápna zkusil štěstí, branku ale tentokrát netrefil. Oba celky budou střídat.
     
    68
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Milan Baroš.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Miloš Kratochvíl.
     
    69
    Dyjan Carlos de Azevedo rozehrával další standardku Baníku. Míč sklepával před branku Václav Procházka, jehož pohotovou nabídku jeden z domácích hráčů odvrátil.
     
    70
    Jiří Fleišman se utopil ve vlastních kličkách a dovedl míč až za levou postranní čáru. Severočeši budou vhazovat.
     
    71
    Vladimir Jovović se snažil skluzem obrat Diopa. Zároveň s balonem zavadil také o nohy senegalského hráče, hosté tak znovu mohou poslat míč do vápna.
     
    72
    Rána, které zatleskali také domácí příznivci! Adam Jánoš se opřel do odraženého míče a exkluzivním volejem z velké dálky rozechvěl břevno domácí klece! Mohlo být sníženo.
    72. Jánoš svou bombou orazítkoval břevno
     
    74
    Tomáš Hübschman zaváhal ve středu pole. Nemanja Kuzmanović mohl vyrazit do nezformované obrany Jablonce, jeho cesta ale skončila velice brzy.
     
    75
    Jan Krob si troufl na hrátky se dvěma napadajícími protihráči. Poradil si skvěle a dokonce málem nastartoval velkou šanci! Doležal byl ovšem v ofsajdu.
     
    76
    Daniel Holzer se trošku ukvapil a z pravé strany nepovedeně centroval přímo do rukavic jabloneckého brankáře Hrubého.
     
    78
    Milan Baroš prokázal svůj přehled a po zemi připravil střeleckou pozici Jánošovi. Ten na svoji senzační dělovku nenechal vzpomenout a po zemi vypálil slabě.
     
    79
    Ostravští fanoušci jsou i přes nepříznivý stav fantastičtí a dobře se baví, nyní dokonce svlečeni do půl těla. Jejich oblíbenci se aktuálně marně snaží dostat k balonu.
     
    80
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak to byla paráda v podání MILANA BAROŠE! Velezkušený útočník si navedl míč za pokutové území a levačkou se po zemi trefil přesně k tyči. Nebyla to žádná rána, ale výborně technicky zvládnuté zakončení. Máme zaděláno na drama!
    80. Milan BAROŠ - 2:1
     
    82
    Po kontaktním gólu Ostravy malinko rostou emoce. Hosté navíc znovu zahrozili, prudký centr Azeveda z pravé strany nadělal domácí obraně pořádné potíže.
     
    83
    Ostravu dělily decimetry od vyrovnání! Jiří Fleišman rozehrál standardku ze středu hřiště centrem do vápna a hlavička Šindeláře se po odrazu o zem zastavila až na tyčce jablonecké klece!
     
    84
    Vlastimila Hrubého teď pořádně vylekala chytrá hlavička v podání Diopa. Míč se snášel pod břevno, Hrubý tak musel rychle zacouvat až na brankovou čáru a balon vyrazit nad horní tyč!
    84. Po nákopu Fleišmana málem překvapila Hrubého hlavička Diopa
     
    85
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Tomáš Pilík.
     
    86
    Miloš Kratochvíl se po příchodu na hřiště spíše trápí. Nyní pod tlakem protihráče napálil balon do oblasti nikoho. baník znovu vyráží vpřed.
     
    87
    Dominik Plechatý se vrátil s Fleišmanem a tečoval jeho centr na roh. Ten se snažil zužitkovat naskakující Dame Diop, přičemž se bolestivě srazil s Holíkem. Oba hráči zůstávají ležet na hřišti.
     
    88
    Oba hráči jsou odvedeni za postranní čáru.
     
    89
    Vladimir Jovović i mezi třemi protihráči dokázal získat pro svůj celek autové vhazování. Zápas je v závěrečné fázi a napětí vrcholí.
     
    90
    Jablonci se daří držet balon na útočné polovině. Jan Krob opakovaně vhazoval. Do hry se ještě chystá Jan Chramosta, uvidíme, kolik času rozhodčí nastaví.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty! V úvodu bonusového času si Vlastimil Hrubý došel pro centr a dostává míč daleko od své pokladnice.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jan Chramosta.
     
    90+2
    Jan Chramosta se uvedl protečováním míče do zámezí. Jan Laštůvka nakopává balon vpřed, hostům už na vyrovnání zbývá naprosté minimum času!
     
    90+3
    V poslední minutě nastavení se hraje na obranné polovině Baníku, kde Severočeši velice zkušeně šetří čas. Ostrava se vůbec nemůže dostat k náporu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Jablonec v poměrně divokém zápase získal další domácí tři body, Ostravu porazil 2:1!

    Ve druhé půli mohli Severočeši rozhodnout o svém vítězství, Matoušek s Doležalem ovšem v krátkém časovém sledu neskutečně vyhořeli před úplně prázdnou klecí soupeře! Jablonec se tak nakonec musel o tři body pořádně strachovat... Milan Baroš totiž zpoza vápna vstřelil kontaktní gól a hosté měli přes deset minut na vyrovnání. To měl na hlavě Šindelář, jenž orazítkoval tyčku! V samotném závěru už si Baník nemohl vytvořit potřebný tlak, avšak výkon na severu Čech nepodal vůbec špatný. I dle statistik byl směrem do útoku o něco málo aktivnější než soupeř. Slezané mohou litovat samotného úvodu utkání.
     
    Držení míče - 44 % : 56 %.
    Střely na branku - 5:10. Střely mimo - 4:5. Rohy - 3:10.
     
    To je ode mne vše, přeji hezký poslední večer prázdnin! (18:32:19)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 9. Krob (Jovović), 13. Jovović (Matoušek) – 80. Baroš (de Azevedo)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:10.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Jovović (90+1. Chramosta), Hübschman (C), Považanec (85. T. Pilík), Sýkora – Doležal, Matoušek (68. Kratochvíl).
    Náhradníci: Hanuš – T. Pilík, Petrović, Kratochvíl, R. Acosta, Chramosta.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Procházka, Šindelář, Fleišman (C) – Reiter (63. Holzer), Jánoš, Jirásek (63. Diop), de Azevedo – Kuzmanović, Smola (68. Baroš).
    Náhradníci: Budinský – Kaloč, Holzer, J. Pokorný, Diop, Baroš, Lalkovič.

    Rozhodčí: Dubravský – Horák, Poživil.

    Diváci: 3 017
    bahis siteleri