Vítkovice – Pardubice 1:3 (kon.) | Hr. Králové – Jihlava 4:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
4:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
Pátek 30.08.2019, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Jedno je před zápasem jasné, Hradec dnes ani v případě tříbodové výhry Jihlavu nepředskočí, Vysočina ale naopak bude moci pomýšlet na posun do čela tabulky. Předzápasové kurzy sázkových kanceláří však do mírné pozice favorita pasují Východočechy!
     
    Oba soupeři mezi sebou v minulém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dlouho soupeřili o barážovou pozici, přičemž o hodně úspěšnější byli Jihlavští, kteří se však zpět mezi českou fotbalovou elitu nakonec nedostali. I v letošním ročníku však Vysočina už od začátku sezony patří k jedněm z lídrů soutěže, protože ji momentálně patří druhá pozice v tabulce, a to pouze s jednobodovou ztrátou na první Pardubice. Hradec se ale za těmito zmiňovanými nedrží nějak daleko, na kontě má totiž bodů devět a patří mu pátá pozice v tabulce.
     
    Dobrý páteční podvečer z Hradce Králové! Po týdnu se vám opět hlásím z Malšovického stadionu, jelikož domácí fotbalisty dnes čeká další zápas před vlastními fanoušky, a to tentokrát s Vysočinou Jihlava!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec (C), Urma – Zbrožek, M. Černý, Šípek, Vlkanova – Ch. Frýdek, Prekop.
    Náhradníci: Vízek – Doležal, D. Procházka, Firbacher, Djurdević, Soukeník.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – J. Pavlík, Vedral, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný, Lacko, Mikuš – Klobása, Jawo.
    Náhradníci: Veselý – Jakub Rezek, Zoubele, Svoboda, Vaculík, Koubek.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Mikeska.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První zajímavější akce zápasu končí hned rohovým kopem pro hosty.
     
    2
    Hostům se ale standardní situace příliš nepodařila, vše se ještě snažil zachránit Lacko, jeho střele z hranice vápna šla ale hodně vysoko nad!
     
    4
    Domácí se zatím do hry příliš nedostávají, naopak se spíš brání akcím hostů, které však často končí daleko od vápna.
     
    5
    Tvrdě byl na půlící čáře faulován domácí Frýdek, sudí Zelinka však pro hostujícího hráče zatím zvolil pouze domluvu.
     
    7
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté jdou brzy do vedení! Po pravé straně pronikl jihlavský Rajmund Mikuš, který přihrávkou pod sebe našel zcela nehlídaného STANISLAVA KLOBÁSU, jenž se nemohl mýlit – 0:1!
     
    9
    Vysočina je i nadále lepší, Hradec se teď pouze brání a snaží se nepustit hosty do zřejmě už smrtícího a rozhodujícího vedení.
     
    10
    Po rohovém kopu hostů se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky Pavlík, nebýt skluzu Šípka, tak by měl Ottmar minimálně plné ruce práce!
     
    12
    Hodně nepříjemná srážka hlavou! Do té se dostal domácí Šípek a hlavně hostující Javůrek. Na hřiště ihned spěchá ošetření.
     
    13
    Už se pokračuje, na řadu přichází první rohový kop Hradce.
     
    13
    Penalta pro Hradec! Ve vápně byl tvrdě sražen Kvída, kterého poslal na zem jihlavský Jawo.
     
    14
    Hřiště opustilo další ošetření, balon si na puntík staví Vlkanova.
     
    14
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    ADAM VLKANOVA zachoval chladnou hlavu a dostatečně si počkal. Následně skákal brankář Vejmola k levé tyčce, kdežto domácí plejer volil střední cestu – 1:1!
     
    15
    Mohlo však být hned vyrovnáno! K pořádné pumelenici natáhl jihlavský Fortelný, jenž nechal vyniknout brankáře Ottmara!
    15. Fortelného jedovku vyrážel domácí brankář Ottmar.
     
    17
    I když už se dvakrát měnilo průběžné skóre, poslední chvíle toho pro domácí diváky příliš atraktivního nenabízejí. Každopádně to je Jihlava, která i nadále tahá za delší konec provazu.
     
    18
    Hradečtí se dostali po delší době do útoku, kde se Vlkanova snažil povedeným lobem oslovit Frýdka. Toho ale obrana bezpečně pohlídala, takže domácí hráč naběhl do ofsajdu.
     
    20
    U druhé branky se udělala exkluzivní ulice pro Klobásu, který by šel sám na bránu. Defenziva Hradeckých však dokázala za vteřinku dvanáct ještě zakročit.
     
    22
    Hra se teď podle diváků měla několikrát přerušovat pro faul, sudí však byl jiného názoru, což se samozřejmě domácím příznivcům nelíbí. Každopádně ze strany hostů se nejednalo o žádné zásadní zákroky.
     
    24
    I nadále se nepokračuje v příliš atraktivní hře, jako tomu naopak bylo v úvodních minutách. Pro nezvykle dobrou návštěvnost na Malšovickém stadionu to je určitě škoda.
     
    26
    I když se už Hradec vydává na občasné útočné výlety, aktivnější a viditelnější směrem dopředu zůstává jednoznačně Vysočina, která se neustále snaží vymýšlet práci pro domácí defenzivu a případně i brankáře Ottmara.
     
    28
    A právě Ottmar se teď musel zapojit pořádně do hry! Hradec totiž zpackal rozehrávku a nebýt dobrého zákroku domácího brankáře hodně daleko od své branky, Klobása nebo následně Fortelný mohli zakončovat do prázdné branky!
     
    30
    Frýdek už podruhé za půl hodiny v bolestech na trávníku. Nyní zřejmě upadl břichem na balon a vyrazil si dech, proto k němu ihned spěchalo ošetření.
     
    33
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale skutečně tomu teď už dlouhé minuty chybí...
     
    35
    Pravou stranou se úspěšně prokličkoval Kopečný, až nakonec měl dobrou příležitost k centru. Tu se pokusil využít a je z toho tak rohový kop pro domácí.
     
    36
    Votroci však standardní situace nepřevtělili ani k dobré koncovce. Balonu se rychle ujímá hostující tým a už se bude snažit opět postupovat směrem dopředu.
     
    38
    Nyní se domácí hnali do nadějné brejkové příležitosti, kterou vedl levou stranou Vlkanova. Přihrávka na sprintujícího Prekopa však neměla přesné parametry, proto to vracející se defenziva Jihlavy neměla vůbec složité.
     
    40
    S blížícím se koncem prvního poločasu opět přibývá ošetření, zatímco před chvíli spěchal zdravotník za domácím hráčem, nyní je mimo hrací plochu ošetřován hostující Klobása.
     
    42
    Poslední minuty první půle a zraky divákům směřují i nadále převážně na domácí polovinu, Hradci se dnes směrem dopředu skoro vůbec nedaří, z čehož samozřejmě neustále hosté těží. Průběžné skóre je však nerozhodné!
     
    43
    Ottmar si stáhl nepříjemný centr z pravého křídla do své náruče a pak tvrdě musel dopadnout přes svého obránce na zem. Následně ale hned zakládá útočnou akci svého týmu.
     
    45
    Vysočina se vrátila do útoku a byl z toho roh, jenž zakončil Tijani. Jeho koncovka se však mezi tři tyče nevešla.
     
    45+1
    Sudí překvapivě nastavuje čtyři minuty!
     
    45+3
    Hraje se ještě blíže k brance hostů, teď se z ničeho nic odrazil balon za obranu, kam si nabíhal Šípek. Včas však vyběhl také Vejmola, který se nenechal v souboji ani trochu zastrašit.
     
    45+4
    Poslední vteřiny první poloviny se odehrávaly ve vápně domácích, Černý ale přečetl finální přihrávku Smejkala a odkopává míč daleko od hradecké kasy.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    I druhá polovina zápasu začala pár ostřejšími zákroky, vše však na hraně pravidel, takže se hra nezastavuje. Hradec se každopádně snaží, aby se Jihlava opět nedostala na koně.
     
    50
    Po centru z pravé strany a pohotového zakončení Jawa se hosté radovali z vedení, to však z důvodu ofsajdu neplatí!
     
    52
    Na druhé straně fauloval hostující Javůrek, a to za žlutou kartu. Na řadu navíc přijde hodně zajímavý přímý kop!
     
    53
    Do balonu se doslova opřel Urma, proto míč letěl hodně vysoko nad branku!
     
    55
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází Fahrudin Djurdević.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Milan Černý, přichází Dominik Soukeník.
     
    57
    Nově příchozí Soukeník se hned parádně zapojil do hry, a to když z poloviny hřiště našel perfektní přihrávkou Šípka. Jeho samostatný únik však nekončí gólem, a to jen díky skvělému zákroku brankáře Vejmoly!
     
    58
    Votroci se i nadále drží v blízkosti branky Vysočiny, ta se však teď už bezpečně brání a nepouští domácí do pokutového území.
     
    60
    Rychle na druhou stranu, kde se bude zahrávat přímý kop, a tohle pro Jihlavu nevypadá vůbec zle!
     
    61
    Tak nakonec to Vysočina rozehrála nakrátko, což se s úspěchem příliš nesetkalo. Míč končí mimo hrací plochu a bude se pouze vhazovat.
     
    63
    Teď už se hostům zadařilo více, na prudký centr z pravé strany však nejdříve došáhl hlavou bránící Kopečný, jenž odvrací na roh. Ten už příliš nebezpečí nepřinesl.
     
    65
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Lamin Jawo, přichází Lukáš Zoubele.
     
    66
    Dnešní zápas sleduje 888 diváků, které zatím musí druhý poločas, byť zatím bezbrankový, bavit více.
     
    67
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Parádní centr z levé strany naservíroval na desítky metru k zadní tyčce Otto Urma, kam si seběhl jeho spoluhráč ERIK PREKOP, jenž z první uklidil balon v nelehké situaci do sítě – 2:1!
     
    69
    Záhy mohlo být vyrovnáno, jelikož měl na hlavě svůj druhý gól v zápase Klobása, Ottmar padající na brankové čáře však předvedl exkluzivní zákrok a konečky prstů vyráží!
     
    71
    Hra se přesunula opět k brance domácích, vypadá to ale, že Hradec teď začal pochopitelně zase o poznání více myslet na zadní vrátka.
     
    72
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Filip Firbacher.
     
    73
    Na hřiště zase spěchá ošetření, tentokrát k jednomu z hradeckých hráčů. Mezitím se u hostů chystá druhé střídání.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Filip Vedral (FC Vysočina Jihlava).
     
    74
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Rajmund Mikuš, přichází Jakub Rezek.
     
    75
    Hradecká akce středem hřiště končí na rohovém kopu. Domácí se směrem dopředu stěhují ve velkém počtu a chtějí zápas definitivně rozhodnout!
     
    76
    Standardní situaci rozehrál Vlkanova a před Vejmolou byl rozruch, nicméně nakonec to ničím zajímavějším neskončilo a Jihlava už se žene možná za vyrovnáním.
     
    78
    Tak ne, hosté se sice dlouho pohybovalo v útoku, ovšem všechno nakonec skončilo nepovedeným zakončení, které ještě stihl Ottmar po teči někoho ze svých spoluhráčů zachytit uvnitř hřiště.
     
    80
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jan Pavlík, přichází Matěj Koubek.
     
    82
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Otto Urma vyslal do vápna další ze svých povedených centrů, který na pravé straně perfektně z první zakončil hlavou nejmenší hráč na hřišti, tedy ADAM VLKANOVA. Velká radost na straně domácích, kteří vedou už 3:1!
     
    84
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Ovšem pozor! Hosté se hned záhy vracejí do hry, protože povedený centr z pravé strany využil nikým nehlídaný MATĚJ KOUBEK – 3:2!
     
    86
    To jsou věci, na světě byl hned další gól, a to po skvělém kličce hradeckého Djurdjeviće, jenž však nakonec podle pomezního zakončoval z ofsajdu!
     
    88
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Gólová radost domácích hráčů však přeci jenom přichází! ADAM VLKANOVA se skvěle zorientoval za středovým kruhem, odkud překopl hodně vyběhnutého brankáře Jihlavy a poté už jen zkontroloval skákající kulatý nesmysl. Vlkanova tak kompletuje hattrick!
     
    90
    S koncem devadesáté minuty si ještě další hodně důležitý zákrok připisuje někde na penaltovém puntíku brankář Ottmar. Vypadá to tak, že se Vysočina už opět nestihne dostat na dostřel.
     
    90+1
    Nastavují se totiž pouze dvě minuty, což už hostům zřejmě stačit nebude!
     
    90+2
    Pátou branku do sítě Jihlavských mohl ještě Firbacher, po dvou kličkách mu ale do střely dokázal skočit Javůrek, takže na další radost nedošlo!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Zatímco v prvním poločase tahal Hradec Králové jednoznačně za kratší konec provazu, ve druhém pokračování se už o hodně zlepšil a díky třem brankám tak nakonec vítězí výsledkem 4:2! Velkou měrou se pod dnešní vítězství podepsal Adam Vlkanova, který v 88. minutě dokompletoval hattrick! To je ode mě už pro tuto chvíli z východních Čech vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (20:00:48)

    Ondřej Novotný

    Branky: 14. Vlkanova, 67. Prekop, 82. Vlkanova, 88. Vlkanova – 7. Klobása, 84. Koubek

    Karty:   52. Javůrek (JIH), 74. Vedral (JIH)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec (C), Urma – Zbrožek, M. Černý (55. Soukeník), Šípek (72. Firbacher), Vlkanova – Ch. Frýdek (55. Djurdević), Prekop.
    Náhradníci: Vízek – Doležal, D. Procházka, Firbacher, Djurdević, Soukeník.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – J. Pavlík (80. Koubek), Vedral, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný, Lacko, Mikuš (74. Jakub Rezek) – Klobása, Jawo (65. Zoubele).
    Náhradníci: Veselý – Jakub Rezek, Zoubele, Svoboda, Vaculík, Koubek.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Mikeska
    thejrc.org