Admira Praha – Vltavín 3:2 (kon.) | Slavia B – Králův Dvůr 0:1 (kon.) | Sparta B – Hostouň 6:1 (kon.)
Plzeň B – Motorlet 0:0 (3:5 po pen.) | Táborsko – Příbram B 5:0 (kon.) | Štěchovice – Karlovy Vary 3:1 (kon.)
po penal. (3:5)
FC Viktoria Plzeň B
0:0 (0:0)
FK Motorlet Praha
Neděle 01.09.2019, 10:30 • Luční ulice, Plzeň • Česká fotbalová liga (A) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Dobré dopoledne z tréninkového areálu Viktorie Plzeň v Luční ulici! Domácí FC Viktoria Plzeň B se dnes v rámci 4. kola ČFL Skupiny A utká s FK Motorlet Praha. Oba týmy za sebou mají podobný start do nového ročníku, domácí však o něco lepší...
     
    FC Viktoria Plzeň B

    Tým trenéra Pavla Horvátha v úvodním kole vyhrál na hřišti Rakovníka 3:0, přičemž až do 66. minuty platil bezbrankový stav. Pak se ale roztrhl pytel s góly, dvakrát se trefil Dušan Pinc a jednou Jonáš Vais. V dalším zápase pak viktoriáni porazili doma béčko Příbrami 1:0 díky trefě Bohumila Havla, naposledy poprvé ztratili, na pražské Admiře po bezbrankové remíze padli 3:4 na penalty.

    Poslední sestava: Sváček – Svoboda (75. Pihrt), Hranáč, Gabriel, Žilák – Grajciar (60. B. Havel), Vais, Ch. Herc (68. Taleski) – Václavík (60. Plecitý), Pinc, Mihálik

    Za béčko nastupují občas hráči A týmu FCVP. Pravidelně se představuje třetí brankář Dominik Sváček, do zápasů nastoupil také Christián Herc a jednou Roman Procházka i Ondřej Mihálik.
     
    FK Motorlet Praha

    Motorlet skončil v minulé sezoně na čtvrtém místě divize, přesto však díky rozšiřování ČFL na dvě skupiny měl možnost postoupit. A sezonu 2019/2020 odstartoval velice dobře, když na hřišti Hostouně v prvním kole po trefách Soběslava a Fotra vyhrál 2:0. Stejným poměrem porazil Karlovy Vary (góly Rossmann, Fotr), ve 3. kole ale prohrál na hřišti Příbrami B 0:3.

    Zároveň hrál také MOL Cup, kde nejprve v předkole porazil na penalty Českou Lípu, aby následně pohodlně vyřadil Chomutov v poměru 4:0. Dvakrát se v tomto utkání 1. kola trefil opět Adam Fotr. 28. srpna však Motorletu stopku v poháru vystavil Slavoj Vyšehrad, který vyhrál v Praze 5:0. To byl také poslední zápas svěřenců trenéra Martina Poustky.

    Poslední sestava Janáček – Čepelák, Filip, Štěpánek, Jonáš – Mařík – Rossmann (46. Měska), Hurka (64. Janda), Václavík, Fotr (64. Kutina) – Vojta
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň B: Valeš – Svoboda, Hranáč, Gabriel, Žilák – Grajciar (C), B. Havel, Vais – Mihálik, Pinc, Pihrt
    Náhradníci: Novák – L. Václavík, Rychnovský, Petr, Taleski, Plecitý, Vrba

    FK Motorlet Praha: Janáček – Štěpánek, Rajnoch, Dvorský, Čepelák (C) – Měska, Žaloudek, Radosta, Fotr – Hurka, Vojta
    Náhradníci: Vyčichl – Mařík, Filip, Jonáš, P. Václavík, Suk, Podzemský

    Rozhodčí: Šimek – Raplík, Bednář.
     
    Z A týmu Viktorie Plzeň dnes dorazil na výpomoc rychlonohý Ondřej Mihálik, naopak chybí brankář Dominik Sváček, takže poprvé v sezoně dostane prostor Ondřej Valeš.

    Za soupeře hraje velezkušený obránce Jan Rajnoch, nechybí samozřejmě ani kanonýr Adam Fotr.
     
    Hráči obou týmů už nastoupili na hrací plochu, za pár okamžiků tak budeme začínat!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v červenomodré kombinaci. Hosté hrají v tykrysových dresech.
     
    1
    Dušan Pinc dobře vyvinul tlak na Davida Dvorského a získal autové vhazování pro domácí tým. Po něm do vápna nadějně nahrával Mihálik, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal balon zpracovat.
     
    2
    Po dalším pokusu o kombinační hru se dostal míč přímo k brankáři Martinu Janáčkovi, který zvolil rozehrávku nakrátko.
     
    3
    Lukáš Pihrt zkusil dlouhým pasem podél lajny vyslat do akce Grajciara, ten měl ale k míči daleko, a tak uvidíme opět rozehru gólmana Motorletu.
     
    4
    Václav Svoboda se po pravé straně nabízel na náběh Vaisovi, jeho přihrávka ale nebyla úplně vydařená.
     
    4
    Jakub Vojta absolvoval souboj s domácím Robinem Hranáčem. Stoper Viktorie byl rychlejší a poslal bezpečně malou domů Valešovi.
     
    5
    Domácí teď byli nachytáni v ofsajdovém postavení, Motorlet tak může uklidnit hru rozehrávkou od brankáře.
     
    5
    Lukáš Pihrt poslal velmi dobrou přihrávku na Dušana Pince, který se přetlačoval s obráncem. Dostal se i ke střele, ale ta byla zblokována.
     
    6
    Domácí už vymýšlí další útočnou akci, zatím hře naprosto dominují. Motorlet se nemůže dostat k delšímu držení míče.
     
    7
    Z dálky zkusil střelu stoper Robin Hranáč, po zemi ale branku Janáčka minul. Hostující hráči na sebe nyní pořvávají, aby se probrali. Je třeba skutečně uznat, že zatím je Motorlet pod tlakem.
     
    7
    Pas za obranu letěl k Jonáši Vaisovi, který ale potřeboval ještě pár kroků navíc, aby se dostal k míči. Opět tak u něj byl jako první Martin Janáček v brance pražského týmu.
     
    8
    Adam Fotr se přetlačoval s Gabrielem, domácí stoper opět zvládl svůj úkol velmi dobře a vykopávat tak bude Ondřej Valeš.
     
    9
    Tak tohle byla výborná šance viktoriánů! Ondřej Mihálik poslal po pravé straně do akce Petera Grajciara, který ve vápně našel Dušana Pince. Jeho střelu z první vyrazil Martin Janáček, následná dorážka Bohumila Havla už byla nepřesná.
     
    10
    Další neúspěšný pokus o útočnou akci Motorletu Praha. Valeš následně rozehrál nakrátko a Viktoria vymýšlí akci od vlastního pokutového území.
     
    11
    Adam Fotr dobře zastavil přihrávku mířící ke Svobodovi, domácí bek mu ale pak ve spolupráci s dalšími hráči Plzně dokázal zabránit v rychlém protiútoku.
     
    12
    Marek Čepelák vyhrál hlavičkový souboj s Ondřejem Mihálikem a odehrál míč do autu. Viktoria tak zůstane ještě v akci.
     
    13
    Motorlet už se trochu osmělil a minimálně v obranné fázi si snaží počínat lépe. Je však nutné konstatovat, že tempo hry udávají hlavně domácí fotbalisté.
     
    14
    Václav Svoboda chtěl vyslat do šance Mihálika, což ale dopředu přečetl Marek Čepelák. Kapitán Pražanů pas zastavil a u míče jsou hostující hráči.
     
    15
    Radek Žaloudek chtěl přenést hru na pravou stranu, kam si nabíhal Ondřej Měska. Přihrávka byla ovšem moc dlouhá, krajní hráč Motorletu tak neměl šanci na ni dosáhnout.
     
    16
    Dlouhá přihrávka středem v podání hostí, běžel za ní Adam Fotr, ale jako první byl u balonu gólman Ondřej Valeš.
     
    16
    Dušan Pinc se ve středu hřiště srazil s Jakubem Vojtou, rozhodčí Zdeněk Šimek posoudil situaci jako faul domácího útočníka.
     
    17
    Dlouhý Valešův výkop ale doputoval až k Martinu Janáčkovi v brance soupeře.
     
    18
    Lukáš Pihrt byl při rozehrávce z obranné poloviny faulován, a tak červenomodří mohou v klidu pokračovat ve hře.
     
    19
    Ondřej Mihálik si narazil míč s Václavem Svobodou a centroval do vápna, kam si nabíhal Karel Žilák. Jeho hlavička v těžké pozici ale šla mimo bránu.
     
    20
    Po neúspěšné akci Viktorie se opět k míči chtěl dostat Jakub Vojta, Hranáč ho ale předstihl a předal míč Valešovi, který rozehrál na druhou stranu.
     
    20
    Šimon Gabriel krásnou přihrávkou našel na levé straně Lukáše Pihrta, toho ale zradilo zpracování míče, a tak z toho nic nebylo.
     
    21
    V dobré šanci se ocitl Martin Hurka, jeho zakončení šlo mimo tři tyče. Branka by však stejně neplatila, neboť šlo o ofsajd.
     
    22
    Dlouhý výkop Ondřeje Valeše rychle přenesl hru do středu hřiště, kde nyní sledujeme řadu soubojů o míč.
     
    23
    Motorlet vybojoval po akci na pravém křídle rohový kop.
     
    24
    Centr Martina Hurky byl poměrně nebezpečný, naštěstí pro domácí ale prodloužen opět vedle brány, takže následuje roh z druhé strany.
     
    24
    Na další centr Hurky vyběhl gólman Valeš, míč však pouze lehce vyboxoval na vzdálenější tyč. Měl tedy štěstí, že zde byli připraveni spíše bránící hráči Viktorie Plzeň.
     
    25
    Motorlet zůstává u míče i nadále, poprvé v zápase jsou tak hosté delší dobu na útočné polovině hřiště.
     
    25
    Z pravé strany letěl do pokutového území prudký centr, který odkopl do bezpečných prostor Václav Svoboda.
     
    26
    Dušan Pinc napadal brankáře Janáčka, ten si však míč sebral dříve, než se k němu domácí forvard stihl dostat.
     
    26
    Jonáš Vais si v souboji s Martinem Hurkou počínal až příliš tvrdě, Motorlet tedy může rozehrávat ze středu.
     
    27
    Z první do vápna centroval Hurka, nikdo z jeho spoluhráčů ale nebyl připraven tam, kde to hostující hráč potřeboval. Na pořadí je však standardní situace od levé lajny pro Motorlet.
     
    28
    Dlouhý balon Hurky dorazil k Pavlu Štěpánkovi, jemuž zakončení vůbec nevyšlo. Domácí se tak mohou uklidnit.
     
    29
    Jelikož v Plzni panuje poměrně horké, ještě stále letní, počasí, tak rozhodčí nyní nařídil pauzu na občerstvení. Hráči obou týmů se tak jdou zchladit a na krátké porady k trenérům.
     
    30
    Krátká pauza je u konce, hráči už tak jdou zpět na trávník a budeme pokračovat. Rozehrává Motorlet.
     
    31
    Po dlouhém a vysokém výkopu Valeše se v hlavičkovém souboji utkali Ondřej Mihálik s Davidem Dvorským. Stoper pražského týmu byl úspěšnější, krátce nato však došlo k útočnému faulu v podání jeho spoluhráče.
     
    32
    Robin Hranáč s Václavem Svobodou se nedomluvili při kombinaci a prvně jmenovaný zakopl míč jen do autu, což dává prostor hráčům Motorletu si opět zaútočit.
     
    33
    I kvůli nepřesnostem ve hře domácího týmu se nyní Motorlet držel dlouho v útoku. Podařilo se mu navíc vybojovat rohový kop.
     
    34
    A opět z rohu hosté zahrozili, centr Hurky byl prodloužen k Pavlu Štěpánkovi, který mířil do tyče – předtím se však nacházel v ofsajdu.
     
    35
    Z velké vzdálenosti pálil nad bránu Radek Žaloudek. Motorletu se však daří postupem času více a více dostávat k okolí pokutového území, Viktorii ze hry ofenziva nyní trochu vymizela.
     
    36
    Ondřej Valeš se natáhl po míči, aby zabránil rohovému kopu. Balon mu vypadl, a tak se musel rychle zvednout, aby jej dostihl před napadajícími hráči. Situaci však zvládl.
     
    37
    Ondřej Mihálik se snažil ukličkovat Marka Čepeláka, kapitán Motorletu si s tím ale poradil dobře.
     
    37
    Karel Žilák se snažil dostihnout balon ve vápně, Jan Rajnoch u něj byl ale první. Navíc domácí obránce zkušeného hráče pražského Motorletu fauloval, takže z toho bude rozehra od brankáře.
     
    38
    Lukáš Pihrt hledal spoluhráče za obranou, ale opět šlo o příliš prudký a rychlý pas, takže jej Jonáš Vais nedostihl.
     
    39
    Adam Fotr ztratil po přihrávce od Čepeláka míč ve středu hřiště, naštěstí pro něj z toho ale útočná akce Plzně nebyla.
     
    40
    Pavel Štěpánek si vzal na starost autové vhazování z pravé strany. Dlouhý míč do vápna ale odkopl Šimon Gabriel na roh.
     
    41
    Po prvním neúspěšném centru se Martin Hurka pokusil o střelu, balon zamířil ale nad břevno.
     
    42
    Průnikovou přihrávku Jonáše Vaise dobře vystihl David Dvorský. Viktoria ale zůstává v útočném snažení.
     
    43
    Ondřej Mihálik se dobře uvolnil přes dvojici protihráčů na pravé straně, až ho musel zfaulovat Adam Fotr. Nadějná standardka z křídla pro domácí celek.
     
    44
    Centr Jonáše Vaise na vzdálenější tyč odhlavičkoval Jan Rajnoch. Míč ale špatný nebyl, nicméně hráči Motorletu byli zkrátka v lepší pozici.
     
    45
    Dlouhý balon na pravou stranu, běžel za ním Václav Svoboda – neúspěšně. Vykopávat tak bude Martin Janáček.
     
    45+1
    V první minutě nastavení se ještě domácí drží na útočné polovině, k dispozici mají autové vhazování ze strany.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní část zápasu je minulostí, po 45 minutách panuje v Luční ulici bezbrankový stav. Viktoria měla aktivnější vstup do utkání, postupem času se ale hra vyrovnala. Víceméně jsme však viděli jen jednu gólovou šanci, kterou měli právě domácí.

    Druhý poločas začne přibližně v 11:34.
     
    Oba týmy do druhého poločasu nastoupí beze změn.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lukáš Pihrt hned zkraje druhého poločasu zkusil vystřelit, balon však zakroutil nad branku Motorletu.
     
    47
    Po pasu Lukáše Pihrta už se na únik chystal Dušan Pinc, rozhodčí ho však zastavili odmáváním a odpískáním ofsajdu.
     
    48
    Pavel Štěpánek měl dost času na nachystání centru. Míč poslal na hranici pokutového území, kde ale byli úspěšnější obránci Plzně.
     
    49
    Po nákopu Pavla Štěpánka mířil za míčem Ondřej Měska, vracející se Karel Žilák ho ale odstavil a vykopávat může Ondřej Valeš.
     
    50
    Nadějná šance Viktorie! Lukáš Pihrt centroval do vápna, kde míč hlavou zpracoval Ondřej Mihálik pro Jonáše Vaise. Tomu ale střela vůbec nesedla.
     
    51
    Faulován byl nyní Pihrt, provinil se hostující Pavel Štěpánek. Rezerva plzeňské Viktorky tak může v klidu rozehrát.
     
    51
    Peter Grajciar našel na levé straně úplně volného Karla Žiláka, jeho centr ale našel pouze hráče Motorletu.
     
    52
    Šimon Gabriel v hlavičkovém souboji srazil k zemi Jakuba Vojtu, sudí situaci posoudil jako faul.
     
    53
    Adam Fotr fauloval Petera Grajciara a domácí rozehrávají z pravé strany středové části hřiště.
     
    54
    Po nákopu hráčů Motorletu na pravé křídlo se u míče jako první objevil Šimon Gabriel, který jej v poklidu poslal k Valešovi.
     
    55
    Na druhé straně zkoušel přes Rajnocha projít Mihálik, ale neuspěl.
     
    55
    Rychlý protiútok Motorletu Praha zakončoval Adam Fotr střelou z nějakých 25 metrů, ale nedodal jí potřebnou razanci, a tak neměl Ondřej Valeš složitou úlohu.
     
    56
    Centrovaný míč Václava Svobody z pravé strany byl zblokovaný na rohový kop.
     
    57
    Jonáš Vais jej rozehrál nakrátko, narazil si míč s Robinem Hranáčem a centroval na Dušana Pince. Ten byl ale dobře ubráněný.
     
    58
    Poměrně tvrdě byl nyní faulován Lukáš Pihrt, Viktoria tak dostává k dispozici standardní situaci z křídla.
     
    59
    Poměrně slušný Mihálikův centr mířil do předbrankového prostoru, kde jej ale stihl odhlavičkovat do bezpečí Jan Rajnoch.
     
    59
    Adam Fotr se v pokutovém území protlačoval k zakončení příliš agresivně, odpískán byl útočný faul a výkop si bere na starosti gólman Ondřej Valeš.
     
    60
    Lukáš Pihrt se uvolňoval na hranici vápna přes Jana Rajnocha, který ho fauloval. Domácí záložník zůstává na zemi a potřebuje ošetření.
     
    61
    Nakonec je však Pihrt v pořádku a uvidíme standardní situaci z rohu velkého pokutového území. U míče je společně s faulovaným ještě Jonáš Vais.
     
    62
    Vais hledal centrem Gabriela, ale míč propadl jen k Hranáčovi. Ten získal pro domácí tým rohový kop.
     
    63
    Po rozehrávce nakrátko to však nyní Jonáš Vais přetáhl, míč zapadl až za bránu. Výkop tak k dispozici má Martin Janáček.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Lukáš Pihrt, přichází Lukáš Václavík.
     
    65
    Jakub Vojta se chtěl uvolnit na pravé straně, ale Šimon Gabriel mu to neumožnil. Motorlet z toho bude mít alespoň roh.
     
    65
    Centr Martina Hurky mířil do prostor, kam si nabíhal Jan Rajnoch. Domácí hráči však stihli balon odkopnout včas.
     
    66
    Faulovaný byl Ondřej Mihálik, Plzeňští tedy opět dostávají možnost přesunu na útočnou polovinu.
     
    67
    Zajímavý signál ze standardní situace, Jonáš Vais poslal míč do vápna, kde ho sklepával Gabriel. Hosté ale situaci přečetli včas, a tak z toho nakonec nic nebylo.
     
    68
    Dušan Pinc se dobře uvolnil na pravé straně, jeho centr pak zpracoval Ondřej Mihálik pro Petera Grajciara. Ten to zkusil levačkou z dálky, mířil do rohu brány, ale těsně minul!
     
    69
    Motorlet si myslel, že bude mít k dispozici rohový kop, a tak pouštěl balon. Sudí však ještě viděl dotek hráče pražského týmu a nařizuje jen odkop od brány.
     
    70
    Po faulu na Dušana Pince nařizuje rozhodčí přestávku na občerstvení. Do konce utkání zbývá lehce přes 20 minut, dočkáme se gólu, nebo budou muset rozhodovat penalty?
     
    71
    Svěřenci trenéra Martina Poustky nyní budou muset čelit standardní situaci domácího béčka Viktorie Plzeň.
     
    72
    Jonáš Vais rozehrával do strany opět na Šimona Gabriela, který vybojoval rohový kop. K jeho exekuci se chystá Lukáš Václavík.
     
    73
    Po centru Lukáše Václavíka hlavičkoval Dušan Pinc, jeden z jeho spoluhráčů ale ve vápně fauloval, a tak z toho nic nebylo.
     
    74
    Po pasu od Václava Svobody chtěl do vápna projít Bohumil Havel, v rozhodující chvíli ale podklouzl.
     
    75
    Pavel Štěpánek zfauloval Ondřeje Mihálika a ze středu hřiště tak opět má k dispozici standardní situaci domácí celek.
     
    75
    Do souboje jeden na jednoho šel Jakub Vojta proti Jonáši Vaisovi, hostující hráč si ale míč až příliš předkopl. Vais tak zvládl situaci ubránit velmi dobře.
     
    76
    Faul Dušana Pince ve středu hřiště přerušil hru. Oba týmy pomalu chystají střídání ve svých řadách.
     
    77
    Nyní sledujeme přerušovanou pasáž plnou autů či drobných faulů.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Karel Žilák, Václav Svoboda a Bohumil Havel, přichází Denis Plecitý, Martin Rychnovský a Martin Petr.
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Jakub Vojta, přichází Jiří Suk.
     
    79
    Domácí tedy prostřídali hned tři hráče, pomalu už připravují další – páté, a tedy poslední střídání. Hra je však momentálně poměrně rozkouskovaná.
     
    80
    Peter Grajciar chtěl poslat průnikovou přihrávku do vápna, to však bránící fotbalisté Motorletu přečetli.
     
    81
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Adam Vrba.
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Ondřej Měska, přichází Jakub Jonáš.
     
    82
    U míče jsou nyní fotbalisté Viktorie Plzeň B, kteří by rádi vybojovali z dnešního zápasu tři body. V minulém utkání remizovali na hřišti Admiry Praha 0:0 a rozhodovat musely až penalty – bude dnes stejný scénář?
     
    83
    Akce týmu trenéra Pavla Horvátha úspěch neslavila, vykopávat bude brankář Martin Janáček.
     
    84
    Denis Plecitý si moc nerozuměl v kombinaci s Lukášem Václavíkem, a tak předali míč soupeři. Ten neměl ale moc prostoru něco vymyslet.
     
    84
    Jakub Jonáš zatahal Rychnovského za dres, Viktoria rozehrála velice rychle, aby mohla zůstat v tlaku.
     
    85
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Martin Hurka, přichází Martin Filip.
     
    86
    Výkopu se nyní ujal brankář Martin Janáček, k míči se ale opět rychle dostali viktoriáni, kteří soupeře dobře napadají.
     
    87
    Jonáš Vais chtěl poslat balon na pravé křídlo Václavíkovi, ale vůbec mu to nevyšlo. Naštěstí pro něj z toho protiútok soupeře také nebyl.
     
    88
    Na slušný centr Lukáše Václavíka naskakoval ve vápně Adam Vrba, chybělo mu však ještě pár centimetrů!
     
    88
    Viktoriáni rozehráli roh nakrátko, Rychnovského pokus o střílený centr byl zablokován. Následuje další rohový kop.
     
    89
    A další roh pro Plzeňany, kteří nyní mají skutečně velký tlak.
     
    89
    Po centru Martina Rychnovského hlavičkoval Šimon Gabriel nad bránu, Motorlet se tak může uklidnit odkopem od brankáře Janáčka.
     
    90
    Robin Hranáč skluzem zastavil postup Jiřího Suka do útočné akce po pravém křídle. Motorlet dostává k dispozici autové vhazování.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+1
    Po dlouhém míči od Pavla Štěpánka odkopli viktoriáni balon, pražský tým ale stihl vybojovat roh.
     
    90+1
    K nebezpečnému zakončení se ve vápně dostal David Dvorský, ale gólman Ondřej Valeš byl v pravý čas na správném místě!
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha: ze hřiště odchází Adam Fotr, přichází Pavel Václavík.
     
    90+2
    Roh nyní vybojovali červenomodří. Závěr zápasu je velmi zajímavý!
     
    90+3
    Kombinační akce Jonáše Vaise a Martina Rychnovského ale tentokráte úspěch neslavily.
     
    90+3
    Nákop Jonáše Vaise zpracovával Lukáš Václavík, míč se od něj ale odrazil jen k brankáři Janáčkovi. Ten následně vykopl až ke svému protějšku – Ondřeji Valešovi.
     
    90+4
    Pavel Štěpánek u lajny fauloval Adama Vrbu, v poslední minutě nastaveného času tak bude Viktoria zahrávat standardní situaci ze strany.
     
    90+4
    Na centr Grajciara si dobře naběhl Dušan Pinc, sám před brankářem ale bohužel pro domácí celek zamířil nad bránu!
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    O vítězi dnešního zápasu budou muset rozhodnout penalty! Oba týmy tak nyní získávají bod, kdo obdrží ten bonusový?
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Začínat bude hostující celek, jako první jde k míči Jonáš...
     
    1. série
    0:1
    Jakub Jonáš, který přišel do hry v 81. minutě, tvrdou střelou překonal Ondřeje Valeše.
    JONÁŠ
     
    1. série
    1:1
    Za Viktorii se první penalty ujal Jonáš Vais, exekutor většiny standardních situací. Brankáře Janáčka překonal s přehledem.
    VAIS
     
    2. série
    1:2
    Hostující David Radosta začal druhou sérii penalt. Zvolil, podobně jako Jonáš, vysokou střelu. A také uspěl.
    RADOSTA
     
    2. série
    1:2
    Adam Vrba přestřelil branku Motorletu! Máme tu tak prvního neúspěšného střelce.
    VRBA
     
    3. série
    1:3
    Ačkoli si Ondřej Valeš na míč sáhl, brance nezabránil, Radek Žaloudek dává třetí penaltu Motorletu Praha.
    ŽALOUDEK
     
    3. série
    2:3
    Domácí Lukáš Václavík zavěsil pěkně pod břevno.
    L. VÁCLAVÍK
     
    4. série
    2:4
    Stoper David Dvorský bez potíží překonal Ondřeje Valeše, hosté tak nadále stoprocentní.
    DVORSKÝ
     
    4. série
    3:4
    Zkušený záložník Peter Grajciar překonal brankáře Martina Janáčka střelou k tyči. Gólman Motorletu se po míči natahoval, avšak marně.
    GRAJCIAR
     
    5. série
    3:5
    Jiří Suk překonal Ondřeje Valeše a rozhodl o vítězi!
    SUK
     
    Konec zápasu.
     
    Viktoria Plzeň B je tak podruhé v této sezoně na straně poražených, kdežto pražský Motorlet napravil prohru s béčkem Příbrami z posledního kola. Na hřišti Viktorie Plzeň vybojoval po bezbrankové remíze dva body za vítězství na penalty v poměru 5:3.

    Z plzeňské Luční ulice to bude pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (12:33:53)

    Michal Belšán

    Branky:

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Jonáš (MOT)
    1:1   Vais (PLB)
    2. série:
    1:2   Radosta (MOT)
    1:2   Vrba (PLB)
    3. série:
    1:3   Žaloudek (MOT)
    2:3   L. Václavík (PLB)
    4. série:
    2:4   Dvorský (MOT)
    3:4   Grajciar (PLB)
    5. série:
    3:5   Suk (MOT)


    FC Viktoria Plzeň B: Valeš – Svoboda (78. Rychnovský), Hranáč, Gabriel, Žilák (78. Plecitý) – Grajciar (C), B. Havel (78. Petr), Vais – Mihálik (81. Vrba), Pinc, Pihrt (64. L. Václavík)
    Náhradníci: Novák – L. Václavík, Rychnovský, Petr, Taleski, Plecitý, Vrba

    FK Motorlet Praha: Janáček – Štěpánek, Rajnoch, Dvorský, Čepelák (C) – Měska (81. Jonáš), Žaloudek, Radosta, Fotr (90+2. P. Václavík) – Hurka (85. Filip), Vojta (78. Suk)
    Náhradníci: Vyčichl – Mařík, Filip, Jonáš, P. Václavík, Suk, Podzemský

    Rozhodčí: Šimek – Raplík, Bednář

    Diváci: 150
    thejrc.org