Admira Praha – Hr. Králové 1:2 (kon.) | Hostouň – Jihlava 1:6 (kon.)
konec
FK Admira Praha
1:2 (1:0)
FC Hradec Králové
Středa 04.09.2019, 17:00 • Na Pecích, Praha • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásné odpoledne všem fotbalovým nadšencům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 2. kola MOL Cupu mezi FK Admira Praha a FC Hradec Králové. Zápas začíná v 17:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Dohrávka 2. kola národního poháru s týdenním zpožděním je tu. Pražská třetiligová Admira doma přivítá favorizovaný druholigový Hradec Králové.

    Admiře, nováčkovi ČFL, se zatím ve skupině "A" poměrně daří. Hráči z Kobylis na dobré výkony z ligy navázali i v národním poháru. V tom si v předkole poradili se Živanicemi, když se dvakrát trefil Marek Radimský. V 1. kole pak v malém pražském derby přehráli Artimu tím nejtěsnějším rozdílem.

    Hradec, jakožto licenční celek z druhé ligy, zatím musel v národním poháru odehrát pouze jedno utkání. V tom si na hostujícím pažitu poradil 2:0 s divizním Letohradem.

    Oba celky mají na vzájemná střetnutí poměrně bohatou historii, byť se za posledních několik let nikdy nepotkali v ligové soutěži. V poháru se ale mezi sebou utkaly rovnou třikrát. První utkání se datuje do roku 2009, kdy se oba celky potkali v zápase 2. kola., tehdy rozjetý Hradec, který ve stejném ročníku v druhé lize z prvního místa postoupil zpět mezi fotbalovou, nezaváhal a vyhrál nad Admirou 3:0.

    O pět let později se oba celky ve třetí kole střetly opět. Utkání tehdy skončilo remízou 1:1.

    Poslední vzájemné utkání se odehrálo na podzim roku 2016. Ve druhém kole přijel na stadion Na Pecích Hradec, který tehdy divizní Admiru rozstřílel 4:1.

    Hlavním arbitrem středečního utkání bude Petr Hocek, po stranách mu budou asistovat Petr Blažej a Davic Hock.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ:

    02.09.2009 Admira – Hradec Králové 0:3
    09.09.2014 Admira – Hradec Králové 1:1
    10.08.2016 Admira – Hradec Králové 1:4
     
    FK ADMIRA PRAHA – osmifinále 1995/96 a 1998/99

    Admira má s národním pohárem bohaté zkušenosti. Dvakrát dokonce postoupila do osmifinále, stalo se tak v letech 1995/1996 a 1998/1999. Stopku tehdy černo-bílému celku vystavil Jablonec, potažmo Zbrojovka Brno. V rámci poháru se představila na stadionu Na Pecích i slavná pražská Sparta, ta v sezóně 1995/1996 nezaváhala ani jednou a nakonec slavila triumf v celém turnaji.

    V minulé sezóně koníci dokráčeli až do 2. kola. V předkole decimovali Olympii Březovou vysoko 4:0, v 1. kole pak šťastně porazili Králův Dvůr 1:0. Los jim ve 2. kole přisoudil prvoligové Teplice, které už byly nad síly pražského celku, severočeši si tak domů vezli vysokou výhru 6:0.

    V lize se zatím hráčům z Kobylis poměrně daří, byť po postupu byli pasováni do role outsiderů, zatím se po čtyřech odehraných kolech nacházejí s pěti body na slušném desátém místě. V minulém kole si navíc připsali cenný skalp holešovického Vltavínu, který s Admirou prohrál 2:3

    POSLEDNÍCH 5 UTKÁNÍ:

    11.08.2019 Admira – Slavia 2:7
    14.08.2019 Aritma – Admira 0:1
    18.08.2019 Rakovník – Admira 2:1
    25.08.2019 Admira – Plzeň B 1:0 po penaltách
    01.09.2019 Admira – Vltavín 3:2
     
    FC HRADEC KRÁLOVÉ – vítěz 1994/95

    Na sezónu 1994/95 v Hradci jen tak nezapomenou. V úvodním druhém kole to vypadalo pro Votroky jako pohárové fiasko, patnáct minut před koncem totiž tým z východu Čech ještě prohrával s Uherským Hradištěm 2:3. Pak se ale prosadil pozdější sparťanský střelec Vratislav Lokvenc a zajistil pokračování zápasu do penalt, kde byl úspěšnější tehdy prvoligový celek z Hradce.

    A nutnou dávku štěstí měli Votroci i v dalších zápasech, ze Znojma si vezli tu nejtěsnější výhru 1:0. Podobně se jim podařilo doma porazit i slavnou Slavii. Následoval zápas Ostravě, kde Hradce porazil Baník 2:0. Votroci byli rázem v semifinále. Na penalty se nakonec povedlo východočeským fotbalistům zdolat i Drnovice v semifinále a silnou Viktorii Žižkov ve finále. Hradec tak poprvé ve své historii slavil zisk národního poháru.

    Minulá pohárová sezóna skončila pro černo-bílý celek neúspěšně. Už v prvním kole to drhlo, když Hradec dokázal porazit Spartak Slatiňany až po prodloužení. V dalším kole už ale Votroci tolik štěstí neměli, ambiciózní Olympia Radotín na domácím hřišti vyhrála 2:0 a postarala se tak o jedno z největších překvapení ve 2. kole.

    V lize je zatím Hradec těsně pod postupovými pozicemi na 5. fleku. Na vedoucího rivala z Pardubic ztrácí pět bodů, v minulém kole si ale Votroci připsali důležitý skalp jihlavské Vysočiny.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    09.08.2019 Hradec Králové – Varnsdorf 8:0
    14.08.2019 Letohrad – Hradec Králové 0:3
    17.08.2019 Třinec – Hradec Králové 1:1
    23.08.2019 Hradec Králové – Chrudim 2:0
    30.08.2019 Hradec Králové – Jihlava 4:2
     
    Třetí kolo národního poháru je rozlosováno! Vítěz ze zápasu Admira/Hradec Králové se podívá do Ostravy, kde se představí na pažitu tamního Baníku. Úředním termínem je 25. září od 17:00, ten se ale v závislosti na dohodě obou celků může ještě změnit.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražských Kobylis, kde za nedlouho vypukne zápas 2. kola národního poháru. Příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Admira Praha: Cingel – Herc, Hudec, Fric, Mošna (C), Vosický, Majer, Douděra, Eliáš, Zahálka, Radimský
    Náhradníci: Martinic, Čácha, Michálek, Kurek, Záruba, Pelikán, Jungr

    FC Hradec Králové: Vízek – Urma, Soukeník, Černý, Kvída, Zbrožek, Martinec (C), Kopečný, Procházka, Jukl, Doležal
    Náhradníci: Rajnoch, Samko, Donát, Ptáček, Leibl, Kosař, Ottmar

    Rozhodčí: Petr Hocek – Petr Blažej, David Hock.
     
    Hráči už nastupují na hrací plochu, domácí v klasických černo-bílých dresech, hosté z východu Čech přijeli v černo-zelené kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jiří Mošna rozehrál dnešní utkání! Admira může jít do útoku.
     
    1
    Ondřej Herc si s vysokým pasem k pravé lajně nedokázal poradit, hlavičkou přímo na soupeře tak spíše pomohl východočeskému celku založit rychlý protiútok.
     
    2
    Daniel Procházka šel do čtyř hráčů a přišel o míč. Nakonec ale dokázal míč poslat pod sebe na nabíhajícího Dominika Soukeníka z druhé vlny, který ihned vypálil. Jeho trefa však letěla pouze do hráče na hranici vápna, který ho srazil mimo nebezpečí vlastní branky.
     
    3
    Hradec Králové kombinuje na vlastní polovině. Celá jedenáctka Admiry je zatáhla na vlastní polovině a zodpovědně brání.
     
    4
    Michal Douděra sice dobře naznačil pohyb do strany, nakonec ale přes pravého obránce na hranici šestnáctky přejít nedokázal a přišel tak o balón.
     
    5
    Další domácí akce po levé straně, jednomu z hráčů v černo-bílém ale nakonec utekl míč do zámezí.
     
    6
    Pas Patrika Vízka na Daniela Procházku byl moc dlouhý, hradecký záložník sice sprintoval k levé lajně, míč letící od vlastního brankáře ale nestihl udržet ve hřišti.
     
    7
    Tomáše Majera podrazil kousek za polovinou hřiště Robert Jukl. Faul pro Admiru.
     
    8
    Tak tohle byla parádní akce! Marek Radimský prostrčil míč za obranu na nabíhajícího Štěpána Zahálku, ten poslal míč pod sebe na hranici půlkruhu za vápnem na Jiřího Mošnu, který patičkou našel nabíhajícího Michala Douděru na druhé straně. Toho nakonec ale tvrdým způsobem odstavil od míče jeden z dobíhajících obránců, hráči Admiry by chtěli penaltu, tohle faul ale nebyl.
     
    9
    Roh pro Hradec.
     
    10
    Míč na bližší tyč našel nabíhajícího Daniela Procházku, ten se z velmi těžké pozice z otočky dokázal trefit pouze do obránce před sebou, který srazil míč do zámezí. Z dalšího rohu už Votroci domácí branku nijak ohrozit nedokázali.
     
    11
    Po hlavičkovém souboji kousek za polovinou míč propadl až k Patrikovi Vízkovi, který ihned přenáší míč na druhou stranu a zakládá tak útok Votroků.
     
    První vzájemné utkání se datuje do roku 2009. Rozjetý Hradec tehdy vyhrál nad Admirou 3:0 a postoupil do dalšího kola. Votroci tehdy svou cestu skončili v osmifinále, kde jim stopku vystavily ligové Teplice. Pro tým z východu Čech to ale byla poměrně úspěšná sezóna, nejenže se fotbalistům z Hradce povedlo ve 3. kole národního poháru vyřadit pražské Bohemians, v národní lize navíc skončili na prvním místě a postoupili tak po šesti letech zpět mezi ligovou smetánku.
     
    12
    Série hlavičkových soubojů u levé lajny nakonec končí lépe pro domácí, kteří budou vhazovat aut kousek od branky soupeře.
     
    13
    Po sraženém centru z levé strany budou domácí fotbalisté kopat roh.
     
    14
    Centr z rohu nakonec propadl přes dvojici hlavičkujících hráčů až k Michalovi Douděrovi, ten se tak dostal do velmi nadějné pozice na hlavičku. Jeho zakončení nakonec letělo pouze těsně vedle pravé tyče, kdyby trefil branku, přesouvající se brankář by se po míči jen marně natahoval.
     
    15
    Po faulu Jiřího Mošny na Roberta Jukla naopak zahrozil Hradec. Jen z druholigových fotbalistů se zpoza vápna napřáhl ke střele, která těsně minula vzdálenější levou tyč domácí branky.
     
    16
    Nadějná akce domácích po levé straně končí, jeden z hostujících hráčů předvedl výborný obraný zákrok. Navíc dokázal vybojovat i autové vhazování pro svůj tým.
     
    17
    Po centru Otta Urmy z hloubi hřiště dokázal domácí obránce Bohumil Hudec hlavičkovat pouze k jednomu soupeřů, ten se nakonec ale kvůli výborné práci kobyliských obránců do žádného zakončení nedostal.
     
    18
    Na dlouhý pas na levé křídlo Robert Jukl nedosáhl. Míč tak skončil v zámezí.
     
    19
    Admira právě vstřelila branku!
    Kobyliský stadion Na Pecích propuká v jásot! Centr z levé strany našel nabíhajícího TOMÁŠE MAJERA, který střelou placírkou poslal z těžké pozice míč k levé tyči. Patrik Vízek se jen marně natahoval po míči, Admira tak jde poměrně překvapivě do jednobrankového náskoku.
     
    20
    I teď měl Patrik Vízek co dělat! Marek Radimský se totiž prosmýkl okolo dvojice obránců do střely uvnitř vápna. Hradecký gólman nakonec předvedl dobrý reflexní zákrok a přízemní trefu směřující k bližší tyči zastavil. Měl sice ještě lehké problémy s tím míč udržet, hostující obránci už ale střelce z Kobylis do ničeho nepustili.
     
    21
    Do vápna Votroků to teď lítá jedna radost! Další vysoký centr z levé strany sice nikoho z hráčů v černo-bílých dresech nenašel, z pohledu nebezpečnosti patřil ale k těm, které by s trochou toho fotbalového štěstíčka mohly znamenat gól.
     
    23
    Admira úspěšně ubránila další útok Votroků. Teď bude házet aut ze zámezí, hráč v černo-bílé, který má aut zahrávat, vůbec nepospíchá.
     
    24
    Dlouhý pas na hrotového útočníka Admiry skončil v náručí dobře postaveného Patrika Vízka.
     
    25
    Robert Jukl s trochou štěstí nakopl míč na hranici vápna a našel na polovině postaveného Jakuba Martinece, který si došel pro faul. Bohumil Hudec ho kousek za polovinou stáhl k zemi, za což si vysloužil od rozhodčího žlutou kartu.
     
    26
    Centr ze standardní situace našel na hranici vápna jednoho z obránců, který míč okamžitě hlavičkoval do zámezí.
     
    26
    Dlouhý aut propadl ve vápně až k Milanu Černému, který z první kousek od penaltového puntíku vystřelil. Jeho razantní trefa ale nakonec skončila sražená jedním z domácích obránců v zámezí za brankou Kobylis.
     
    27
    Z rohu Hradec nedokázal domácí nijak ohrozit. Nakrátko rozehraný roh, který měl být zřejmě zahrán podle nějakého signálu, skončil u Milana Černého, který svou přihrávkou našel pouze jednoho z obránců.
     
    29
    Nátlak Admiry z pravé strany. Po sraženém centru Štěpána Zahálky se k míči dostal Marek Radimský, ten se dobrým klamavým pohybem uvolnil od jednoho z obránců a nacentroval. Míč nakonec ale skončil u jednoho z Votroků, který hlavičkoval míč do bezpečí.
     
    30
    Do hlavičkového souboje na polovině hřiště šel až moc agresivně Štěpán Zahálka, který podle hlavního arbitra zfauloval Kristiana Zbrožka. Rozehrávat tak budou hostující Votroci.
     
    32
    Štěpán Zahálka nedokázal projít po levé lajně přes soupeře, míče nakonec před jeho odrazem do zámezí tečoval obránce. Admira tak bude vhazovat aut.
     
    33
    Další centr do hostujícího vápna. Ani tentokrát ale míč letící z levé strany hřiště nenašel nikoho z hráčů v černo-bílém dresu.
     
    34
    Tak to byla fotbalová paráda! Mladík David Doležal se prosmýkl okolo čtveřice hráčů a našel na hranici vápna Roberta Jukla, který se jednoduchou kličkou do strany uvolnil a vystřelil. Míč nakonec letěl do obličeje jednoho z obránců, který se ihned skácel k zemi.
     
    35
    Jeden z hráčů v černo-bílém dresu už ale vstává a bude v zápasu pokračovat.
     
    36
    Další šance Hradce! Daniel Procházka poslal takřka z hranice malého vápna míč pod sebe na nabíhajícího Otta Urmu, který ihned z první vypálil. Míč nakonec prosvištěl metr od levé tyče a branku domácích Kobylis tak neohrozil.
     
    38
    Otto Urma šel do souboje o míč s Tomášem Majerem až moc agresivně, rozhodčí mu nakonec zapískal faul.
     
    39
    Další velká šance pro domácí! Marek Radimský zády k bráně poslal míč pod sebe na nabíhajícího Jiřího Mošnu, ten z tutové pozice ale nakonec propálit dobře postaveného Patrika Vízka nedokázal. Hradecký brankář předvedl další důležitý reflexní zákrok a míč letící k bližší tyči srazil do zámezí.
     
    40
    Ani jeden z dvojice centrů od Štěpána Zahálky nenašel nikoho z domácích hráčů ve vápně soupeře.
     
    41
    Daniel Procházka se pokusil přízemní centr z pravé strany ještě propustit mezi nohama za sebe. Nebyl to ale nejlepší tah, za zády hradeckého útočníka se totiž nacházeli pouze domácí obránci.
     
    42
    Votroci tlačí na domácí branku! Centr kapitána Hradce Jakuba Martinece z hranice vápna srazil jeden z obětavých obránců pryč z vápna.
     
    43
    Další míč letí do vápna domácí Admiry! Tentokrát to ale Otto Urma s razancí trochu přehnal a míč od levé lajny napálil vysokým obloukem přímo do náruče Dominika Cingela.
     
    44
    Tak tohle mohlo být na žlutou! Po centru z pravé strany, který mířil na kapitána Votroků Jakuba Matrinece, se dostal míč do rychlostního souboje. Dominik Soukeník byl u míče jakou druhý a fauloval svého protihráče ukázkovým šlapákem. Rozhodčí jasně gestikuloval, žlutou kartu ale nakonec neudělil.
     
    45
    Další šance hostujícího celku! Míč letící z pravé straně jeden z Votroků prodloužil až na kapitána Jakuba Martinece, tomu je ale dneska vstřelení branka zřejmě zapovězeno, útočník Hradce totiž nadějný centr pouze podskočil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Admira svého soupeře z východu Čech překvapila dobrým výkonem. Hráči v černo-bílém dresu nejen dobře brání, jsou ale i nebezpeční v útoku. To dokázal Majer v 19. minutě, když úspěšně dokázal zakončit centr letící z levé strany, když poslal placírkou míč k vzdálenější levé tyči. Do další velké šance se dostal ve 20. minutě Marek Radimský, tentokrát se ale Patrik Vízek předvedl a parádním reflexním zákrokem nebezpečnou střelu zastavil.
     
    Druhý čas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Černý, přichází Samko.
     
    46
    Úvodní rozehrávku ve druhém poločase mají na starost hostující hráči.
     
    Dnešní utkání sleduje 345 diváků.
     
    47
    Jakub Martinec nejdříve po dobrém obranném zákroku od jednoho z domácích fotbalistů přišel o balón. O malou chvilku později navíc špatně vystihl pohyb Jiřího Mošny a zfauloval ho.
     
    48
    Marek Radimský si dobře pokryl záda a ze zdánlivě nevýchozí situace vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    49
    Samko Denny na hranici domácího vápna poněkud nesmyslně vlétl do hlavičkového souboje s Bohumilem Hudcem. Domácí obránce skončil s vyraženým dechem, hra je na chvíli přerušena.
     
    50
    Bohumil Hudec odchází v péči doktorů do zámezí. Brzy by ale měl být zpět ve hře.
     
    52
    Denny Samko nedosáhl na pas mířící za obranu domácí obrany z levé strany. Míč tak utíká do zámezí, Dominik Cingel bude odkopávat od vlastní branky.
     
    53
    Votroci mají problémy s rozehrávkou. Ani jednu z nepřesných přihrávek ale nedokázali domácí třetiligoví hráči zužitkovat v nějaký nebezpečnější brejk.
     
    54
    Jan Kvída se pod tlakem napadajícího útočníka rozhodl od pravé lajny z poloviny hřiště nacentrovat do domácího vápna. Míč nakonec letěl na hranici šestnáctky, kde si na něj počíhal brankář Kobylis Dominik Cingel.
     
    55
    Jeden z hradeckých obránců vystihl vynikající průnikovou přihrávku a zakopl míč do zámezí. Admira bude kopat roh.
     
    56
    Centr z rohu od Michala Douděry nakonec přelétl celé vápno a skončil na druhé straně, kde o něj dvojice soupeřů svedla silový souboj. Lépe z něho vyšel obránce Votroků.
     
    56
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Procházka, přichází Rajnoch.
     
    57
    Centr Jakuba Martince z pravé strany hřiště srazil do zámezí obětavý Bohumil Hudec. Hradec Králové bude kopat roh.
     
    58
    Do žádné větší gólové šance se po centru z pravé strany Votroci nedostali. Admira i ustála i tenhle útok a je půl hodiny od postupu do 3. kola národního poháru.
     
    59
    Střídání v týmu FK Admira Praha: ze hřiště odchází Mošna, přichází Čácha.
     
    60
    Nadějný pas na Jakuba Martince do vápna vystihl Ondřej Vosický, který ihned odkopl míč někam na tribunu na stání.
     
    Za nejvyrovnanější vzájemné střetnutí lze považovat zápas 3. kola v roce 2014. Hradec tehdy Admiru porazil až v penaltovém rozstřelu a postoupil tak do osmifinále. Tam už ale Votroci narazili na rozjetou¨mistrovskou Plzeň, která východočeský celek v dvojzápase vyřadila.
     
    61
    Admira je hluboce zatažená na vlastní polovině a takzvaně "betonuje". Posledních několik balónu, kteří hráči v černo-bílých dresech získali, letělo zpět na soupeřovu polovinu.
     
    61
    Jakub Martinec v hlavičkovém souboji na hraně vápna fauloval soupeře, navíc sám špatně spadl a zůstává ležet na zemi.
     
    62
    Pas Štěpána Zahálky na pravé křídlo na nabíhajícího Ondřeje Herce byl moc dlouhý, černo-bílému obránci utekl míč až do zámezí.
     
    63
    Obrovská šance pro Hradec! Do zakončení po centru z hloubi pole se dostal David Doležal, z nadějné pozice ale vypálil pouze do dobře postaveného brankáře Patrika Vízka. K následné dorážce se dostal Marek Rajnoch, jeho střela však letěla vysoko nad branku domácího týmu.
     
    67
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A je srovnáno! OTTO URMA se po krátkém závaru v domácím vápně dostal k zakončení z osy hřiště, míč nakonec letěl k levé tyči a Dominik Cingel se po něm jen marně ohlížel.
     
    67
    Ondřej Vosický a Petr Eliáš dostávají od hlavního arbitra žlutou kartu za protestování kvůli údajnému faulu před vstřelením hradecké branky.
     
    70
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán! MAREK RAJNOCH se dostal do zakončení zpoza šestnáctky. Jeho přízemní střela k tyči prostřelila domácího, Hradec tak jde po dvou brankách během tří minut do jednobrankového vedení.
     
    71
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Doležal, přichází Leibl.
     
    72
    Nadějnou hostující akci ukončuje pomezní rozhodčí zamáváním ofsajdu.
     
    74
    Jan Kvída si v souboji se soupeřem pomohl nedovoleným způsobem.
     
    V posledním vzájemné střetnutí bylo k vidění rovnou pět branek. Hradec nad celkem z Kobylis v roce 2016 vyhrál 4:1 a postoupil do dalšího kola turnaje, tehdy Hradec prošel až do osmifinále, kde se mu stala katem podruhé v jednom kalendářním roce Mladá Boleslav, která celek z východu Čech vyřadila z poháru i na jaře.
     
    75
    Pro centr z hloubi pole si vyskočil Patrik Vízek. Admiře dochází síly a nevypadá to, že by v dnešním zápase ještě mohla vyrovnat.
     
    76
    Po menším nedorozuměním v obraně Hradce bude Admira kopat roh.
     
    77
    Pro centr do malého vápna si vyskočil Patrik Vízek, který dokázal do míče ale pouze plácnout a prodloužit ho tak na zadní tyč. Naštěstí pro hradecké Votroky tam zrovna žádný z domácích útočníků nestál a míč tak propadl až do zámezí na druhé straně hřiště.
     
    78
    I Hradec na závěr dnešního utkání vytahuje drápy. Centr z levé strany ale schoval v rukavicích Dominik Cingel.
     
    78
    Po drobné chybce v domácí obraně se k míči Marek Rajnoch. Žádný ze spoluhráčů ho ale ve vápně nedoplnil, centr hradeckého útočníka tak vápnem Admiry pouze proletěl.
     
    80
    Střídání v týmu FK Admira Praha: ze hřiště odchází Majer, přichází Martinic.
     
    Hradecký odchovanec Filip Zorvan v zápase národního poháru proti Admiře vstřelil svou prémiovou branku v černo-bílém dresu Votroků. Od té doby si za východočeský celek připsal dalších 91 startů, letos se už ale do kádru nevešel, a odešel tak na hostování do Vítkovic.
     
    81
    Na centr z levé strany si dobře vyskočil Jakub Martinec, do zakončení se ale nakonec dostal pouze týlem hlavy, míč tak letěl vysoko nad břevno branky Admiry.
     
    82
    Marek Rajnoch zezadu poměrně nešikovně podkopl Ondřeje Vosického.
     
    83
    Hlavní sudí poměrně nesoudně zastavil akci Admiry. Rozhodčí v několika posledních minutách udělal sérii ne zrovna správných rozhodnutí.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Urma (FC Hradec Králové).
     
    85
    Martin Čácha dostal nadějný pas na soupeřovu polovinu. Byl tam ale úplně sám a přišel tak o míč.
     
    86
    Do zakončení po pohledné akci Hradce se dostal Miloš Kopečný, jeho trefu z úhlu ale srazil jeden z obránců mimo ohrožení branky. Míč navíc zůstal ve hře.
     
    87
    Mohlo být vyrovnáno! Na centr z levé strany si seběhl jeden z domácích hráčů, ten ale hlavičkou nedokázal zakončit mezi tři tyči hradecké branky.
     
    88
    Admira zkouší vyvinout na hradeckou branku závěrečný tlak, jakoby ale hráčům v černo-bílých dresech došly síly.
     
    89
    Dominik Soukeník prodloužil přihrávku zleva na paty Marka Rajnocha. Ten se ale z otočky nedokázal prosadit přes dobře postaveného obránce, který jeho razantní střelu srazil kolenem.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Miloš Kopečný v souboji o míč u zadní lajny podkopl domácího obránce. Admira bude rozehrávat takřka od vlastní branky.
     
    90+2
    Hradec tlačí na domácí branku a vypadá to, že dneska svého soupeře už ani nepustí za polovinu hřiště.
     
    90+3
    Za zdržování soupeřovi rozehrávky standardní situace si vysloužil žlutou kartu Jakub Martinec.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Víc už se toho v dnešním zápase nestane, hostující celek dokázal ve druhém zápase otočit nepříznivý stav utkání a nakonec zvítězil 2:1. Admira přesto může být na svůj výkon hrdá, druholigového soupeře potrápila.

    Brankové konto dnešního zápasu otevřel Majer v 19. minutě, když úspěšně dokázal zakončit centr letící z levé strany, když poslal placírkou míč k vzdálenější levé tyči. Do další velké šance se dostal ve 20. minutě Marek Radimský, tentokrát se ale Patrik Vízek předvedl a parádním reflexním zákrokem nebezpečnou střelu zastavil.

    Druhý poločas už ale byl v režii hostů z Hradce. Nejprve se v 67. minutě trefil Urma, o tři minuty pak na něj navázal Rajnoch.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme a někdy zase na viděnou. (18:57:57)

    Libor Kokoška

    Branky: 19. Majer – 67. Urma, 70. Rajnoch

    Karty:   25. Hudec (ADM), 67. Vosický (ADM), 67. Eliáš (ADM) – 84. Urma (HKR), 90+3. Martinec (HKR)


    FK Admira Praha: Cingel – Herc, Hudec, Fric, Mošna (C) (59. Čácha), Vosický, Majer (80. Martinic), Douděra (66. Michálek), Eliáš, Zahálka, Radimský
    Náhradníci: Martinic, Čácha, Michálek, Kurek, Záruba, Pelikán, Jungr

    FC Hradec Králové: Vízek – Urma, Soukeník, Černý (46. Samko), Kvída, Zbrožek, Martinec (C), Kopečný, Procházka, Jukl, Doležal (71. Leibl)
    Náhradníci: Rajnoch, Samko, Donát, Ptáček, Leibl, Kosař, Ottmar

    Rozhodčí: Petr Hocek – Petr Blažej, David Hock

    Diváci: 345
    thejrc.org