Kobra – Slavia 3:7 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:0 (kon.) | Michalovce – Košice 1:3 (kon.)
Jihlava – Pardubice 1:3 (kon.) | Litvínov – Ústí n/L 2:1 (kon.) | K. Vary – Kassel Huskies 5:4 (kon.)
Žilina – Topoľčany 5:1 (kon.) | Bílina – Řisuty 9:6 (kon.) | Přerov – Frýdek-M. 3:2 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 2:3 (kon.) | Litoměřice – Sokolov 3:4 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 3:2 (po pr.)
Zvolen – Detva 5:1 (kon.) | Jastrzębie – Havířov 2:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 11:1 (kon.)
Martin – Šumperk 3:1 (kon.) | Kolín – Dvůr Králové n. L. 5:1 (kon.) | Děčín – Engineers Prague 3:5 (kon.)
Kadaň – Chomutov 2:4 (kon.) | SHK Hodonín – Vienna Capitals B 4:3 (kon.) | Písek – Příbram 1:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
3:7 (1:2, 0:4, 2:1)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 05.09.2019, 17:00 • Hockey Club Kobra Praha, Praha • Přípravné zápasy
Partner:
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na počtenou. (19:22:13)
     
    Dnešní zápas je u konce. Slavia zaslouženě vítězí 7:3. Kobra přesto může slavit, ve třetí třetině totiž dokonce vyhrála nad favorizovanou Slavií 2:1.

    Jako první šli do vedení domácí. V 9. minutě po střele od modré do hostující branky dorazil puk Antončík. Pak už ale byla hra v rukou Slavie, David Šteiner napravil svůj faul a ve 14. minutě se prosadil přízemní střelou z prostoru mezikruží. Čtyři sekundy před koncem první periody padla další branka, v dresu Slavie dobře tečoval puk Filip Kuťák.

    Druhá třetina byla na góly o něco bohatší. Už po minutě hry propadlo nahození Robina Všetečky od levého mantinelu až za záda domácího gólmana. Další branku přidal v 28. Martin Šagát, když tečoval střelu Jana Nováka od modré lajny. O minutu později bylo nařízeno trestné střílení proti domácí Kobře, to se železnou jistotou proměnil Aleš Furch. Poslední branka ve druhé třetině padla ve 36. minutě, když se štěstím posla puk zpoza branky opět Aleš Furch.

    Třetí třetina se už se hrála v mnohem menším tempu než zbytek zápasu. V 44. dal gól domácí Dominik Novák, v 59. se sice ještě trefil hostující Doležal. Domácí odpověď ale přišla o minutu později, kdy se parádním způsobem prosadil střelec Kamil Bříška.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tomáš Šťastný našel za hostující brankou domácí extrastřelce KAMILA BŘÍŠKU, který ukázal proč patří k nejlepším hráčům druhé ligy, když vyjel zpoza branky a střelou z otočky protlačil puk až za záda Martina Michajlova. Asistence: Tomáš Šťastný.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:02
    Slavia právě vstřelila branku!
    A máme tu sedmou sešívanou branku! Daniel Vrdlovec našel asistenta kapitána JIŘÍHO DOLEŽALA, který z nadějné pozice kousek od branky parádní trefou k tyči prostřelil domácího gólmana Lukáše Sochůrka. Asistence: Daniel Vrdlovec.
     
    56:40
    Velkou slabinou v obraně Kobry je v dnešním zápasem střed pole. Tentokrát skulinku v obraně objevil Tomáš Šmerha, jehož dělová rána z první se odrazila od levé tyče a vylétla z branky pryč.
     
    56:19
    Tadeáš Hejda dostal puk doprostřed hřiště odkud z první z příklepu vypálil, jeho razantní trefu letící k pravé tyči vykryl lapačkou ve třetí třetině zatím nepřekonaný domácí gólman Lukáš Sochůrek.
     
    55:43
    Aleš Furch měl blízko ke zkompletování hattricku, jeho trefa ale letěla kousek vedle levé tyče domácí branky.
     
    55:05
    Střela Davida Šteinera z hranice pravého kruhu pro vhazování srazil jeden z obětavých obránců do plexiskla za domácí brankou.
     
    54:20
    Dudovo nahození od modré letělo přesně do lapačky Lukáše Sochůrka, vhazovat se bude po levici domácího gólmana.
     
    53:53
    Puk skončí sražený mimo kluziště. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:46
    Parádní přihrávku pod sebe dostal Dávid Kohút. Z nadějné střelecké z prostoru mezikruží ale dokázal vypálit pouze do dobře stojícího Lukáše Sochůrka, který jeho nadějnou střelu vykryl výstrojí.
     
    51:10
    Další obrovská šance Slavie! Po razantní střele Tadeáše Hejdy od modré z příklepu vyrazil Lukáš Sochůrek betonem puk přímo před úplně volného Martina Ondráčka, ten ale z tutové pozice nedokázal úspěšně skórovat.
     
    50:53
    Zakázané uvolnění Kobry.
     
    49:51
    Šimon Antončík se procpal přes dva bránící hráče až do střely bekhendem z osy hřiště. Ani nadvakrát ale nedokázal dobře chytající Martina Michajlova překonat.
     
    48:55
    Jaroslav Brož se tak dlouho snažil zbavit obránce před sebou, až se sám vyhnal do nevýhodné střelecké pozice z bekhendu. S tou si domácí gólman Lukáš Sochůrek bez větších problémů poradil.
     
    48:16
    Nahození z poloviny Slavie pro jistotu schoval Lukáš Sochůrek v lapačce.
     
    47:08
    Kobra se pokouší o tlak na hostující branku, vypadá to ale, jakoby by oběma celkům došly síly na závěrečnou třetí třetinu.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 9. Antončík (Dom. Šteiner, Mrkvička), 44. Dom. Novák (Valík), 60. Bříška (Šťastný) – 14. Dav. Šteiner (Vrdlovec, Barák), 20. Kuťák (Hejda), 22. Všetečka (Vrdlovec), 28. Novák (Šagát, Vampola), 29. Furch (TS), 36. Furch (Šmíd), 59. Doležal (Vrdlovec)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Mrkvička, Dom. Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Drahorád – Antončík, Bříška, Šťastný, D. Novák, Hlinka, Heldák, Keszi, Smejkal, Planý, Netolický, Hrubý, Šeba, Petrov
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Duda, J. Novák (C), Barák, Antoš, Hejda, Šmíd – Šmerha, Vampola (A), Kuťák, Doležal (A), Vrdlovec, Všetečka, Ondráček, Šagát, Dav. Šteiner, Furch, Kohút, Martínek, Brož

    Rozhodčí: Čáp – Hnát, Štěpánek
    thejrc.org