Estonsko – Bělorusko 1:2 (kon.) | Kypr – Kazachstán 1:1 (kon.) | Německo – Nizozemsko 2:4 (kon.)
Slovensko – Chorvatsko 0:4 (kon.) | Wales – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Rakousko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Slovinsko – Polsko 2:0 (kon.) | San Marino – Belgie 0:4 (kon.) | Skotsko – Rusko 1:2 (kon.)
konec
Rakousko
6:0 (2:0)
Lotyšsko
Pátek 06.09.2019, 20:45 • Red Bull Arena (Salzburg, Rakousko) • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Rakousko zničilo Lotyšsko, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:45:46)
     
    Utkání potvrdilo papírové předpoklady a Rakousko se tedy raduje z vysokého vítězství. Domácí mužstvo střetnutí dominovalo a duel kontrolovalo. Jedinou kaňkou může být nedosažení hattricku pro Marka Arnautoviće, jenž byl hodně blízko, ovšem nastřelil jen tyč. Pokud se budeme věnovat hře Lotyšsko, to hrálo velmi ustrašeně a směrem dopředu nepředvedlo vůbec nic, a tak odjíždí domů s debaklem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V nastaveném čase začala Red Bull Arenu obíhat mexická vlna. Fanoušci Rakouska musejí být s výsledkem i předvedenou hrou spokojeni. Ve stejný moment přihází k postranní čáře čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty.
     
    89
    Domácí mužstvo už mohlo zakončit, ale raději hru otočilo. Vypadá to, že domácí nechtějí soupeře ještě více zesměšnit, což je od nich jistě pěkné.
     
    88
    Rakousko má už nahráno, ovšem Marko Arnautović chce vsítit hattrick. Uvidíme, zda domácí hráč ještě dostane příležitost.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Roberts Savaļnieks (Lotyšsko).
    84. Michael GREGORITSCH - 6:0
     
    84
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Dle opakovaného záběru šestá branka neměla platit, ovšem v kvalifikaci se video nepoužívá! Na hranici vápna předvedl pěknou patičku Florian Grillitsch, po které zakončoval Marcel Sabitzer. Jeho pokus zamířil do tyče a zpátky do hry, a tak se k dorážce dostal MICHAEL GREGORITSCH, který se ale nacházel v ofsajdu.
     
    84
    Rakousko se znovu nachází u balonu a kombinuje kolem půlící čáry. Domácí mužstvo už nikam spěchat nebudu, protože soupeře jasně přehrálo.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Ritvars Rugins (Lotyšsko).
     
    81
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Aleksandar Dragović, přichází Florian Grillitsch.
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Oļegs Laizāns, přichází Roberts Uldriķis.
    80. Konrad LAIMER - 5:0
     
    80
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko si z Rakouska odveze pět kousků a nutno říct, že zaslouženě! Na levé straně šestnáctky dostal hodně prostoru David Alaba, který odcentroval na zadní tyč. První soupeř míč neodhlavičkoval a druhý jej promáchl, a tak dárečku využil KONRAD LAIMER.
     
    78
    Marko Arnautović byl blízko vstřelení hattricku! Domácí útočník se za šestnáctkou zbavil soupeře a vystřelil po zemi tak přesně, že orazítkoval pravou tyčku.
     
    77
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Kristers Tobers, přichází Ritvars Rugins.
    76. Pāvels ŠTEINBORS - 4:0
     
    76
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo dává trochu kuriózní branku! Z pravé strany odcentroval Marcel Sabitzer, který našel Michaela Gregoritscha. ten zpracoval míč na Stefana Ilsankera, jenž zamířil do tyče. Ovšem balon se od brankové konstrukce odrazil do lýtka PAVELSE ŠTEINBORSE, od kterého zamířil za brankovou čáru.
     
    75
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Julian Baumgartlinger, přichází Stefan Ilsanker.

    Michal Luxa

    Branky: 7. Arnautović, 13. Sabitzer (Laimer), 53. Arnautović (pen.), 76. Šteinbors (vla.), 80. Laimer, 84. Gregoritsch (Sabitzer)

    Karty:   4. Pētersons (LAT), 52. Bogdaškins (LAT), 81. Rugins (LAT), 87. Savaļnieks (LAT)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 11:0. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:14.
    Rakousko: Stankovic – Lainer, Dragović (81. Grillitsch), Hinteregger, Ulmer – Baumgartlinger (C) (75. Ilsanker), Laimer – Lazaro (69. Gregoritsch), Sabitzer, Alaba – Arnautović.
    Náhradníci: Pervan, Lindner – Gregoritsch, Grillitsch, Ilsanker, Kainz, Lienhart, Onisiwo, S. Posch, Schaub, Hinterseer, Goiginger.

    Lotyšsko: Šteinbors – Maksimenko, Dubra (C), Černomordijs, Pētersons – Laizāns (81. Uldriķis), Ciganiks (66. Savaļnieks), Tobers (77. Rugins) – Bogdaškins, Gutkovskis, Kamešs.
    Náhradníci: Vaņins, Ozols – Jagodinskis, Ķigurs, Punculs, Rugins, Savaļnieks, Sorokins, Stuglis, Šabala, Uldriķis.

    Rozhodčí: Robert Hennessy – Dermot Broughton, Allen Lynch (všichni IRL)
    bahis siteleri