Estonsko – Bělorusko 1:2 (kon.) | Kypr – Kazachstán 1:1 (kon.) | Německo – Nizozemsko 2:4 (kon.)
Slovensko – Chorvatsko 0:4 (kon.) | Wales – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Rakousko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Slovinsko – Polsko 2:0 (kon.) | San Marino – Belgie 0:4 (kon.) | Skotsko – Rusko 1:2 (kon.)
konec
Kypr
1:1 (1:1)
Kazachstán
Pátek 06.09.2019, 18:00 • GSP Stadium, Nikósie (kapacita 22 859 míst) • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji vám krásný zbytek večera a u dalších online přenosů se s vámi těším na počtenou! (20:13:48)
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 4:5
    Střely mimo branku: 5:7
    Rohové kopy: 5:3
    Držení míče: 60 %:40 %
    Fauly: 12:15
    Žluté karty: 4:2
    Červené karty: 0:0
    Ofsajdy: 2:4

    Branky: 39. Sotiriou (Ioannou) – 2. Ščotkin (Sujumbajev). ŽK: 7. Mintikkis (CYP), 15. Ioannou (CYP), 45+2. Kousoulos (CYP), 90+4. Laifis (CYP) – 51. Malyj (KAZ), 85. Sujumbajev (KAZ). Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko).
     
    Zajímavé utkání kvalifikační skupiny I je u konce. Kypřané sice po většinu utkání měli více ze hry, vyhrát ovšem nedokázali. Ve druhém poločase se navíc spíše obávali i o remízu, když Kazaši zlepšenou hrou sahali rovněž po výhře.

    Začněme ale od začátku. Skóre otevřel už ve 2. minutě kazašský útočník Alexej Ščotkin. Domácí v dalším průběhu prvního poločasu dominovali a zaslouženě se dočkali vyrovnání, když se v 39. minutě po úžasné akci Ioannoua prosadil Pieros Sotiriou. Stejný hráč pár minut předtím nastřelil i břevno.

    I úvod druhé půle patřil Kypřanům. Georgios Efrem se probil do šestnáctky, ale jeho střela z úhlu skončila mimo branku. Následně se začali více osmělovat i hosté, kterým pomohlo především příchod Maxima Fedina. Výhru Kypru měl v závěru na kopačce Fotis Papoulis, ve výhodné pozici však trestuhodně přestřelil.

    Kypr se tak rozešel s Kazachstánem nerozhodně 1:1. Po pěti zápasech kvalifikační skupiny tak mají Kypřané na svém kontě čtyři body. Tým Michala Bílka je na tom o něco lépe, bodů nasbíral už sedm.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě konec nadějí pro domácí. Constantinos Laifis na polovině hřiště sestřelil Islambeka Kuata a zaslouženě obdržel žlutou kartu.
     
    90+3
    Střídající Ioannis Pittas se dopustil útočného faulu u rohového praporku, Dmytro Nepohodov s rozehrávkou znovu určitě spěchat nebude.
     
    90+2
    Kypřané se ještě snaží v nastavení zvrátit utkání na svou stranu, síly už nicméně dochází. Kazaši zřejmě budou spokojeni i s bodem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Mattias Gestranius nastaví v dnešním utkání 4 minuty.
     
    90
    Naposledy střídají také domácí. V utkání končí právě Fotis Papoulis, jehož na závěrečné minuty nahrazuje Ioannis Pittas.
    89. Papoulis ve velké šanci přestřelil
     
    89
    Další skvělý průnik levého obránce Nicholase Ioannoua! Po svém sólu vybídl ke skórování Fotise Papoulise, ten však ze slibné pozice v záklonu přestřelil branku!
     
    88
    Fotis Papoulis se dostal do pokutového území z pravé strany, jeho centr však opět skončil jen na hlavách pozorných kazašských obránců.
     
    87
    Poslední střídání na straně Kazachstánu. Odchází střelec jediné branky Alexej Ščotkin, přichází Abat Ajmbetov.
     
    86
    Anthony Georgiou z přímého volného kopu ovšem znovu nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů v šestnáctce.
     
    86
    Gafuržan Sujumbajev u střídaček ostře atakoval Kyriakoua a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    84
    Temirlan Jerlanov po rozehrávce rohového kopu fauloval brankáře Panayiho, po rychlé akci následuje roh i na druhé straně.
     
    83
    Rohový kop pro Kazachstán. K praporku ho pomalou chůzí míří rozehrát právě střídající Georgij Žukov.
     
    82
    Podruhé v utkání střídá také Kazachstán. Georgij Žukov střídá Aschata Tagybergena, který po předešlých problémech zřejmě už nemohl pokračovat ve hře.

    Adam Lacek

    Branky: 39. Sotiriou (Ioannou) – 2. Ščotkin (Sujumbajev)

    Karty:   7. Mintikkis (CYP), 15. Ioannou (CYP), 45+2. Kousoulos (CYP), 90+4. Laifis (CYP) – 51. Malyj (KAZ), 86. Sujumbajev (KAZ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:15.
    Kypr: Panayi – Mintikkis, Merkis (C), Laifis, Ioannou – Papoulis (90. Pittas), Kousoulos, Ch. Kyriakou, Kastanos (58. Georgiou) – Sotiriou, Efrem (73. Costi).
    Náhradníci: Pardo, Michael – Karo, Vasiliou, Ioannou, Roles, Georgiou, M. Špoljarić, Costi, Artymatas, Panayiotou, Pittas.

    Kazachstán: Nepohodov – Maročkin, Malyj, Jerlanov – Vorogovskij, Tagybergen (82. Žukov), Kuat, Percuch, Sujumbajev – Ščotkin (87. Ajmbetov), Islamchan (C) (65. Fedin).
    Náhradníci: Pokatilov, Šackij – Dmitrenko, Abiken, Mužikov, Žukov, Dosmagambetov, Ajmbetov, Šomko, Fedin, Bejsebekov.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko)
    thejrc.org