Třinec – Pelicans Lahti 5:3 (kon.) | Tappara – EC-KAC 8:3 (kon.) | Djurgården – Vienna Capitals 3:6 (kon.)
Augsburg – Luleå 4:5 (po pr.) | Frisk Asker – Biel 2:3 (kon.) | Mannheim – Tychy 5:0 (kon.)
Lausanne – Junosť Minsk 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
Pelicans Lahti
Pátek 06.09.2019, 18:00 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:14 Tomáš MARCINKO - 5:3
     
    59:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zblokovali pokus pelikánů od modré čáry a vyvezli puk bezpečně až do odkryté branky. Karhunen již totiž v té době hru sledoval z hráčské lavice. Střelcem branky TOMÁŠ MARCINKO. Asistence: Matěj Stránský. Stav utkání 5:3.
     
    58:45
    Velká šance hostů! Po špatné rozehrávce kolegů v obranném pásmu vynikl Bartošák, následně jeho střelu dva hostující hráči promáchli.
     
    57:38
    Z hostujícího týmu je vyloučen Alexandr Ščemerov a komplikuje tak cestu svého celku za vyrovnáním.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 868 diváků.
     
    57:22
    Stránský ukořistil puk v rohu útočného pásma a nahrál před branku, kde byl úplně sám Ondřej Kovařčík. Střela mu ale nesedla a skončila nad brankou.
     
    55:06
    Současně míří za katr domácí obránce Tomáš Kundrátek a hostující útočník Taavi Vartiainen. Domácí hráč dostává menší trest za sekání, hostující za hrubost. Hrajeme čtyři na čtyři.
    47:03 Milan DOUDERA - 4:3
     
    47:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři povzbuzeni dosud nevídanou ofenzivní efektivitou v tomto ročníku Champions Hockey League kují železo dokud je žhavé. Matěj Stránský poslal puk z pravé strany křížem přes útočné pásmo na MILANA DOUDERU, který neměl problém z ideální vzdálenosti vymést Karhunenovy pavouky. Asistence: Matěj Stránský, Ondřej Kovařčík. Stav utkání 4:3.
    45:27 Jiří POLANSKÝ - 3:3
     
    45:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Polanského formace teď točila hosty v jejich pásmu. Kundrátek zpoza branky nahrál Adamskému a jeho vyraženou střelu dorazil za Karhunena JIŘÍ POLANSKÝ. Polanský zakončoval v pádu a jeho bekhendem šťouchnutý puk končí v síti odrazem od Karhunenových betonů. Asistence: Martin Adamský, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 3:3.
     
    44:59
    Polanský získal puk v útočném pásmu a ze strany nahrál na Novotného. Ten ze slotu netrefil o pár decimetrů. Polanský pak zkoušel objet branku, ale tentokrát u druhé tyče byl Karhunen včas.
    42:43 Patrik HREHORČÁK - 2:3
     
    42:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nedávali ve druhé třetiny góly prakticky z ničeho, a tak jim to teď vrací náhoda nebo pověstné hokejové štěstíčko. PATRIK HREHORČÁK operoval s pukem za Karhunenovou brankou, nezkoušel ani objet branku, jen jej poslal do brankoviště a od betonu finského brankáře touš končí za brankovou čárou. Asistence: Jan Hladonik. Stav utkání 2:3.
     
    40:46
    Gernát poslal na branku posunutý puk od Vrány z levé strany a ten se od horní tyče odrazil mimo nebezpečí z pohledu finského týmu.
    39:54 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:3
     
    39:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vytoužený, vymodlený, vyčekaný gól je tady! Oceláři se prosazují po necelých 160 minutách hry nového ročníku Champions Hockey League. Po dalším buly před Karhunenem se puk dostal přímo na TOMÁŠE KUNDRÁTKA, jehož bombu tentokrát už maskovaný fakír ve finské brance nezachránil. Asistence: Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:3.
     
    39:17
    Třinec zkouší přesilovku šest na tři. Bartošák je na lavici.
     
    39:02
    Gernát schytal na modré zásah do obličeje a pravice obou hlavních rozhodčí okamžitě vystřelily ke stropu haly. Oceláři budou hrát pět na tři. Björninen vyloučen za vysokou hůl.
     
    38:24
    Vše končí po Gernátově střele z pravého kruhu, kterou Karhunen udržel pod sebou. Vyloučen je Vorobej, Třinec čeká další přesilovka.
     
    37:45
    Domácí hrají již dost dlouho šest na pět v útočném pásmu, Kofroň totiž vybojoval faul. Oceláři prostřídávají a drží Lahti pod obrovským tlakem.
     
    36:25
    Novotný orazítkoval tyč! Třinec v pásmu pelikány točí jako v přesilovce, i když se hraje pět na pět.
     
    33:22
    Za sekání je vyloučen Ščemerov, domácí budou hrát přesilovou hru.
     
    32:44
    Oceláři zoufale bojují v útočném pásmu a málem dostali kudlu do zad. Do samostatného úniku ujel Ylönen, ale Bartošák mu zakončit nedovolil. Špičkou brusle udržel puk před čárou. Zároveň došlo k posunutí branky, vhazuje se tak před třineckým brankářem.
     
    24:20
    Rychlá kombinace domácích nekončí gólem! Vrána našel křižně u levé Karhunenovy tyče Polanského, který hned z první nabil mezi kruhy Michalu Kovařčíkovi, ale ten vysoko přestřelil branku hostujícího týmu!
     
    23:07
    Vidíme vyloučení i na straně hostujícího týmu. Jonatan Tanus je potrestán za faul v útočném pásmu. Vidíme hru čtyři na čtyři.
     
    22:59
    Tanus byl úplně sám u levé třinecké tyče! Nezakončil, puk končí za brankou Třince. Bartošák by se nestihl přesunout.
     
    21:30
    Trable Ocelářů pokračují. Další oslabení budou domácí hrát po vyloučení Tomáše Marcinka.
     
    20:38
    Ve stejném čase dochází ke změně ve třinecké brance. Po třech inkasovaných gólech nepokračuje Petr Kváča, do branky se podívá Patrik Bartošák.
    20:38 Hannes BJÖRNINEN - 0:3
     
    20:38
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku! Hosté nakonec přesilovku využívají. Po málo nebezpečně vypadající situaci končí puk v Kváčově síti poté, co si jej do vlastní branky srazil obránce Kundrátek. Jako střelec je označen HANNES BJÖRNINEN. Asistence: Jesse Ylönen, Topi Jaakola. Stav utkání 0:3.
     
    19:10
    Domácím se teď po Musilově vysunutí Vrány rýsovala zajímavá situace, ale místo šancí nebo vytouženým gólem v Karhunenově síti to skončilo útočným faulem Michala Kovařčíka. Druhá přesilovka Lahti a vypadá to na sedmou třetinu bez vstřeleného gólu pro Oceláře v této sezóně.
     
    15:04
    Dobrá šance hostů! Vorobej střílenou přihrávkou hledal mezi kruhy Björninena, který jen vložil do střely hůl. Kváča byl naštěstí pro domácí na místě a puk instinktivně vyrazil.
    10:57 Severi LAHTINEN - 0:2
     
    10:57
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku! Domácí ztratili v obranném pásmu puk poté, co pokryli rychlou útočnou akci Lahti, a opět inkasují. SEVERI LAHTINEN neomylně kličkou do bekhendu překonal vyjetého brankáře. Bez asistence. Stav utkání 0:2.
     
    08:03
    Rychlou akci hostů v počtu tři na dva ukončil Kváča, když přikryl puk. Domácí Hrehorčák zároveň při bránění sekl jednoho z hráčů Lahti a dostává menší trest. První přesilovka čeká i na pelikány.
     
    05:33
    První přesilovka utkání. Vyloučen obránce Teppo, první přesilovku budou hrát domácí.
    03:45 Jonatan TANUS - 0:1
     
    03:45
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku! Hosté hned svou první šanci využívají! Zcela sám se před Kváčou zjevil JONATAN TANUS, který dostal puk z levé strany od kapitána Björninena a rychlou akci z jedné strany hřiště na druhou nakompromisně zakončil pod horní tyč. Asistence: Hannes Björninen. Stav utkání 0:1.
     
    02:57
    Vrána ve středním pásmu uvolnil Michala Kovařčíka, který se šikovně dostal do samostatného úniku z levé strany, ale jeho střelu Karhunen lehce lízl loktem. Nemohoucnost Ocelářů v zakončení tak trvá.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 40. Kundrátek (Marcinko), 43. Hrehorčák (Hladonik), 46. Polanský (Adamský, Kundrátek), 48. Doudera (Stránský, Kovařčík O.), 60. Marcinko (Stránský) – 4. Tanus (Björninen), 11. Lahtinen, 21. Björninen (Ylönen, Jaakola)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (21. Bartošák) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A), O. Kovařčík – Chmielewski, Polanský, Adamský (C, TS) – Š. Novotný, Hladonik, Hrehorčák – D. Kofroň
    Pelicans Lahti: Karhunen (Tolvanen) – Vorobej, Jürgens, Ščemerov, Jaakola, Kinnunen, Teppo, Pynnönen – Mankinen, Mustonen, Nieminen – Aaltonen (TS), Björninen (C), Tanus – Ylönen, Hari, Lahtinen – Merelä, Toivola, Vartiainen – Elimäki

    Rozhodčí: Stolc (Rakousko), Jeřábek – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 868
    thejrc.org