Jekatěrinburg – Petrohrad 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Omsk – Čerepovec 1:5 (kon.)
Soči – Minsk 5:4 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Sparta Praha
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
HC Litvínov
Pátek 06.09.2019, 17:15 • Incheba Arena, Praha • turnaj O Pohár DHL • 1. kolo
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Vítězný nájezd obstaral MAREK BLÁHA.
     
    54:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Nedůrazu litvínovské defenzivy dokázal využít JAN KRUPIČKA, který se zbavil obránce a z levého kruhu propálil Šimona Zajíčka – 2:2! Asistence: Tomáš Tomek, Jakub Prchal.
     
    52:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí zadělávají na drama! Na konci rychlého útoku sparťanů stál JAKUB KONEČNÝ, jenž zužitkoval přihrávku Tomáše Tomka a snižuje na rozdíl jediné trefy – 1:2! Asistence: Tomáš Tomek, Marek Bláha.
     
    48:03
    Sparta má další příležitost ke snížení, protože na trestnou míří Josef Kitzberger (LIM), jenž dostává menší trest za hákování.
     
    42:31
    Chybnou rozehrávku Vervy mohl potrestat Josef Slavíček, jenž se spoluhráčem v zádech jel sám na branku, ale Šimona Zajíčka neprostřelil. Brankáři Litvínova sice kotouč vypadl, jenže sparťané neuspěli ani z následné dorážky.
     
    38:27
    Výborný Oldřich Cichoň! Brankář Sparty nejprve zlikvidoval nebezpečnou střelu Ondřeje Dufka, následně se pak výborně přesunul proti střele Dana Bartoše, jenž trefil pouze roztaženého sparťanského brankáře. Jestli se dneska může Sparta na někoho spolehnout, tak je to její brankář.
     
    32:25
    Dvě velké šance Litvínova v krátkém sledu! Nejprve ujel Prokop Limanovský, ale už neměl síly, na pomoc mu nikdo nepřijel, tak střelou tahem prověřil Oldřicha Cichoně. Vzápětí dostal puk Přemysl Svoboda, mezi kruhy vymazal obránce, jenže svou kličku do beckhendu poslal jen do pravého betonu pozorného brankáře Sparty.
     
    30:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva se však přece jen prosazuje! Sparta se sama připravila o zajímavou přesilovku, načež ve vyrovnaném počtu hráčů střílel zpoza modré čáry DAN BARTOŠ, jehož pokus byl možná ještě lehce tečován bránícím hráčem a skončil za zády bezmocného Oldřicha Cichoně – 0:2! Asistence: Přemysl Svoboda.
     
    29:20
    Škoda pro domácí, protože síly na ledě se vyrovnají. Dvě minuty pro Tomáše Tomka (SPA) za podrážení.
     
    28:19
    A litvínovský Jiří Háva (LIM), který je na trestné lavici podruhé, si odpyká čtyřminutový trest za faul vysokou holí. Domácímu borci totiž tekla krev.
     
    24:40
    Výborný Oldřich Cichoň podržel Spartu! Nejprve zablokoval střelu z levé strany, následně si pokusil se střelou a dorážkou Lukáše Stehlíka.
     
    23:21
    Hra je přerušena. Bude se opět vylučovat, útočník Vervy byl při zakončení faulován, když ho sekl Josef Slavíček (SPA).
     
    18:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ve čtyřech už ale odolat nedokázala, protože hosté udeřili. Lukáš Stehlík našel v pásmu Davida Jindru, jenž nabil VOJTĚCHU KYSELOVI, a ten otevřel skóre zápasu. Nutno říci, že se Severočeši prosazují zaslouženě. Asistence: David Jindra, Lukáš Stehlík.
     
    17:56
    Zajímavá příležitost pro Litvínov! Celkem 36 vteřin bude hrát proti třem sparťanům, protože za krosček je potrestán Tomáš Tomek (SPA).
     
    16:32
    Menší trest za držení si odpyká Alexandr Vorobjev (SPA).
     
    12:56
    V rohu obranného pásma si počínal nedovoleně Jiří Háva (LIT), když to přehnal s agresivitou a dostává menší trest za držení.
     
    08:36
    V posledních minutách je nebezpečnější Litvínov. Před brankou se tentokrát zjevil Prokop Limanovský, ale přestože stál v dobré pozici, měl u sebe bránícího hráče a navíc musel zakončovat v nepříliš pohodlné pozici. V pádu poslal kotouč jen do sparťanského brankáře.
     
    05:29
    Obrovská šance Vervy! Z nenápadného souboje ve středním pásmu se dostal do samostatného úniku jeden z hostujících hráčů, ale jeho kličku vystihl domácí brankář svým betonem.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 53. Konečný (Tomek, Bláha), 55. Krupička (Tomek, Prchal), rozh. náj. Bláha – 19. Kysela (Jindra, Stehlík), 31. Bartoš (Svoboda)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Krutil (SPA)
    0:0   Bartoš (LIM)
    2. série:
    0:0   Konečný (SPA)
    0:0   Dufek (LIM)
    3. série:
    1:0   Bláha (SPA)
    1:0   Svoboda (LIM)
    4. série:
    2:0   Arnošt (SPA)
    2:0   Jindra (LIM)


    HC Sparta Praha: Cichoň (Krbeček) – Vorobjev, Krutil, Bláha (A), Chvátal, Prchal (C), Tomek, Gajdoš – Krupička, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Obadal, Rubeš, Bespalčenko, Konečný, Arnošt (A), Kuracina.
    HC Litvínov: Zajíček (Zelenka) – Bártek, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela (A), Stehlík, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Nikl, Fišer, Dufek (C), Svoboda.

    Rozhodčí: Micka – Pešek, Malý

    Diváci: 37
    bahis siteleri