Kazachstán – Španělsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Polsko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Finsko 0:2 (kon.)
Česko – Litva 2:0 (kon.) | Rusko – Srbsko 1:0 (kon.) | Wales – Belgie 1:0 (kon.)
Ázerbájdžán – Slovensko 2:1 (kon.) | Island – Lucembursko 3:0 (kon.) | Norsko – Kypr 2:1 (kon.)
Turecko – Anglie 2:3 (kon.) | Černá Hora – Faerské ostrovy 3:0 (kon.) | Sev. Irsko – Malta 0:0 (kon.)
Irsko – Arménie 1:0 (kon.)
konec
Ukrajina
0:2 (0:1)
Finsko
Pátek 06.09.2019, 17:30 • Stadion Metallurg, Záporoží • Kvalifikace ME U21 • Skupina 8
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:24:34)
     
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
     
    Je dobojováno! Máme za sebou poměrně zajímavé utkání, ve které se hrálo převážně na finskou branku. Gólmana Jääskeläinena domácí střelci ale nepřekonali ani jednou a z nevelkého počtu soupeřových útoků sami dvakrát inkasovali. Poprvé se tak stalo v osmnácté minutě, kdy vítěznou branku zaznamenal Källman. Finové po změně stran přečkali vytrvalý tlak a deset minut před koncem definitivně rozhodli o své výhře, když po faulu Alibekova proměnil nařízenou penaltu Valakari. Finský reprezentační fotbal tak pokračuje ve velmi úspěšném období, seniorský tým se krůček po krůčku přibližuje překvapivému postupu na EURO a velmi dobře svůj cyklus zahájili také hráči do jednadvaceti let.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Teď už se zdá, že ano. Po několika odrazech přistál míč na hranici velkého vápna, odkud pohotově vypálil Juchym Konoplja, jenže mezi tři tyče se jeho pokus nevešel.
     
    90+3
    Finové hodně zalezli a teď si několikrát vystačili jen s vysvobozujícími odkopy. V samotném závěru jde už jenom o to, zda Jääskeläinen udrží čisté konto.
     
    90+2
    Ve druhé ze čtyř nastavených minut rozehrál standardní situaci sám faulovaný Mudryk, ale míč doplachtil jen do náruče bezchybného Jääskeläinena.
     
    90+1
    A znovu se žlutí. Lucas Lingman rychlostně nestačil na mnohem čerstvějšího Mudryka, kterého se rozhodl takticky zastavit ještě předtím, než se ukrajinský útočník dostal k pokutovému území.
     
    90
    Juchym Konoplja čistě atakoval Fagerströma. Poté si ale neodpustil zakopnutí míče na finskou střídačku a po zásluze se stal dalším hráčem se žlutou kartou na kontě.
     
    89
    Bohdan Ledněv si dal i repete. Tentokrát napřáhl z hranice pokutového území, ale i v tomto případě poslal balón nad Jääskeläinenovu branku.
     
    88
    Heorhij Citaišvili fantastickým pasem za obranu pobídl Ledněva. Jääskeläinen proti němu ale rychle vyběhl a donutil ho střílet z první v těžké pozici. Balón ve finále prosvištěl nad břevnem.
     
    87
    Zdá se, že je o všem podstatném rozhodnuto. Hra se v posledních minutách hodně kouskuje, Wiliam Jääskeläinen opět nespěchá s odkopem od své brány.
     
    86
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Mikael Soisalo, přichází Jonas Häkkinen.
     
    85
    Konec zápasu se nezadržitelně blíží. Finové teď získali několik dalších vteřin, během kterých byl za asistence lékařů odnesen do zámezí zraněný Soisalo.
     
    84
    Domácí fotbalisté už jsou hodně frustrovaní. Viktor Kornijenko na půlce hřiště fauloval Soisala a řekl si tím o žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Danylo Sikan, přichází Bohdan Ledněv.
    81. Onni VALAKARI - 0:2
     
    81
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové vytěžili z minima maximum a deset minut před koncem jsou už velmi blízko vítězství! Míč si na penaltový bod postavil ONNI VALAKARI, který sice trefil ze svého pohledu pravou tyč, ale balón se od ní odrazil za brankovou čáru.

    Michal Břuchanský

    Branky: 18. Källman, 81. Valakari (pen.)

    Karty:   63. Alibekov (UKR), 84. Kornijenko (UKR), 90. Konoplja (UKR) – 56. Sundman (FIN), 75. Jääskeläinen (FIN), 90+1. Lingman (FIN)


    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
    Ukrajina: Bilyk – Konoplja, Bondar, Čeberko (C), Kornijenko – Alibekov, Šaparenko, Kozak (46. Citaišvili) – Buleca (74. Vakula), Sikan (82. Ledněv), Topalov (60. Mudryk).
    Náhradníci: Kučerjuk – Babolgo, Smirnij, Vakula, Ledněv, Mudryk, MIlovanov, Čech, Citaišvili.

    Finsko: Jääskeläinen – Halme (C), Pikkarainen, Sundman – Soisalo (86. Häkkinen), Hyvärinen, Lingman, Kairinen, Vertainen (46. Ylätupa, 74. Fagerström) – Valakari, Källman.
    Náhradníci: Leislahti – Mohamed, Oksanen, Ylätupa, Häkkinen, Assehnoun, Fagerström, Virtanen, Kouassivi-Benissan.

    Rozhodčí: Pejin – Tomas, Šarić (všichni CRO)
    bahis siteleri