Banská Bystrica – Färjestad 3:4 (po pr.) | Bern – Kärpät 1:2 (1:3 po s.n.) | Mountfield HK – Frölunda 3:4 (kon.)
Rungsted Seier Capital – Plzeň 2:4 (kon.) | Hämeenlinna – Zug 1:3 (kon.) | Moser Medical Graz 99ers – Cardiff 2:5 (kon.)
Grenoble – Skellefteå 1:4 (kon.) | Ambri-Piotta – Mnichov 2:3 (2:3 po s.n.)
konec
Mountfield HK
3:4 (2:3, 0:0, 1:1)
Frölunda HC
Sobota 07.09.2019, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:24 Radek SMOLEŇÁK - 3:4
     
    58:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže následná akce už byla o poznání nebezpečnější a kapitán RADEK SMOLEŇÁK neměl problém pas Červeného uklidit do poloodkryté branky. Hradec ještě žije! Asistence: Rudolf Červený, Daniel Rákos
     
    57:28
    Hradec si vzal oddechový čas a poté odvolal Mazance z branky a zkouší to v šesti proti čtyřem.
     
    57:28
    Hradec dostává ideální příležitost ke skórování, Carlsson totiž bude pykat za podrážení.
     
    56:17
    Rákos skvěle našel v přečíslení navrátilce z trestné lavice Pauloviče, ale i Mattsson předvedl výtečný zákrok a rychlým přesunem zabránil kontaktní brance.
     
    54:04
    Matej Paulovič zbytečně oslabuje svůj tým když mimo hru atakoval jednoho z hostí a je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    50:20
    Po chvíli ale Lasch tvrdě vypálil a k zakončení zblízka se dostal právě Hjalmarsson, Mazanec se ale maximálně roztáhl a betonem znemožnil Švédovi vstřelit pátý gól.
     
    44:35
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Samuelsson – 2 min.).
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Mustonen – 2 min., sekání).
     
    44:28
    Lundqvist nahodil puk zpoza branky do ohne a Kubík si hi málem sám srazil do branky. Mazanec musel bleskově zareagovat na nečekanou změnu směru puku.
    43:03 Johan SUNDSTRÖM - 2:4
     
    43:03
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Mountfield počtvrté inkasuje a tentokrát velmi smolně. Mazanec na chvíli ztratil přehled o puku, JOHAN SUNDSTRöM do volného kotouče jen nezištně klepl a ten nakonec zajel za zmateného gólmana domácích. Asistence: Karl Stollery
     
    32:45
    Rakhshani teď ještě před vhazováním mimo hru trefil Perreta čepelí do obličeje a odsedí si menší trest za nesportovní chování.
     
    32:05
    Následně se k nebezpečné dorážce dostal Červený, puk z jeho hole jen těsně minul tyčku Mattssonovy branky.
     
    28:38
    Hradečtí si vyzkoušejí početní výhodu, trest za vysokou hůl si odpyká Stålberg.
     
    22:36
    Rudolfovi Červenému to ale vůbec nevadilo, obehrál dva hráče a natlačil se k forhendovému zakončení i v oslabení. Mattsson odolal.
     
    22:24
    A vzápětí podrazil Rákos soupeře a 88 vteřin se bude Hradec bránit ve třech.
     
    21:52
    V protiútoku Frölundy si Pilař pomohl rukama a odchází na trestnou za držení.
     
    21:40
    Neskutečná šance Hradce zůstává nevyužita. Po střele Filipa Pavlíka a dorážce Pilaře vyklouzl puk mezi betony Mattssona a pomalu se šinul do branky. V poslední chvíli ho ale obrana Indiánů zastavila.
     
    19:18
    Vše vyústilo v podrážení Aleše Jergla a přesilovka Hradce je u konce.
     
    18:26
    Právě Radovan Pavlík inkasoval po zapískání nesmyslný hit od Hjalmarssona, který si odpyká trest za hrubost. Indiáni hrají ve třech.
     
    16:35
    Hradec viditelně ožil a dobrým pohybem si dokázal vynutit faul, Moverare si odpočine na trestné lavici za nedovolené bránění.
     
    16:10
    A Hradec mohl dokonce srovnat, když se do přečíslení hnal Kubík s Červeným. Mladý centr nabil Červenému přesně, ten ale zamířil pouze do boční sítě.
    15:41 Radovan PAVLÍK - 2:3
     
    15:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se však světlo rozsvítilo na druhé straně. RADOVAN PAVLÍK zužitkoval své skvělé bruslení, natlačil se před obránce a střelou pod víko nedal Mattssonovi šanci. Bez asistence.
    11:35 Julius BERGMAN - 1:3
     
    11:35
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Jenže vzápětí si Indiáni berou dvougólový náskok zpět. Z nevinně vyhlížejícího útoku vykristalizovala po přihrávce Lasu přízemní střela od modré v podání JULIUSE BERGMANA, která nakonec skončila až v síti. Asistence: Nicklas Lasu.
    10:48 Mislav ROSANDIĆ - 1:2
     
    10:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec snižuje na 1:2 a jednalo se opravdu o parádní trefu. Červený skvěle zavezl puk do pásma, Paulovič obkroužil branku a poslal puk na MISLAVA ROSANDIĆE, který se do puku ze všech sil opřel a div neprotrhl síť v Mattssonově kleci. Asistence: Matej Paulovič, Rudolf Červený.
    07:52 Ryan LASCH - 0:2
     
    07:52
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Indiáni zužitkovali protiútok a jdou do dvoubrankového vedení. Střelu Carlssona ještě Mazanec dokázal vytěsnit, ale z dorážky zpoza branky chytře dostal puk do sítě RYAN LASCH, který se tak osamostatnil na čele klubového bodování CHL. Asistence: Patrik Carlsson
    03:40 Max FRIBERG - 0:1
     
    03:40
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Indiáni jsou do zaslouženého vedení. Úvodní tlak dokázali přetavit ve vedoucí branku, kterou bombou z pravého kruhu vstřelil MAX FRIBERG. Asistence: Joel Mustonen

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 11. Rosandić (Paulovič, Červený), 16. R. Pavlík, 59. Smoleňák (Červený, Rákos) – 4. Friberg (Mustonen), 8. Lasch (Carlsson), 12. Bergman (Lasu), 44. Sundström (Stollery)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, Šalda, Rosandić, F. Pavlík, Voráček – Jergl, Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – Červený (A), Kubík, Paulovič – Miškář, Pilař, Chalupa – Perret
    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Stollery, Lennström, Ekbom, Moverare, Grönlund, Bergman, Printz – Mustonen, Lundqvist (C), Friberg – Carlsson, Hjalmarsson (A), Lasch – Rosseli-Olsen, Sundström, Rakhshani – Stålberg, Lasu (A), Raymond – Peterson

    Rozhodčí: Salonen, Pražák – Kis, Klouček

    Diváci: 3006
    thejrc.org