Liberec – Luleå 4:5 (po pr.) | Djurgården – Tychy 2:0 (kon.) | Lausanne – Pelicans Lahti 4:3 (2:0 po s.n.)
Mannheim – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Třinec – Junosť Minsk 7:2 (kon.) | Augsburg – Belfast Giants 3:1 (kon.)
Tappara – Biel 1:0 (kon.) | Frisk Asker – EC-KAC 0:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Junosť Minsk
Neděle 08.09.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Další onlajn přenos z Werk areny přineseme v pátek 13. září, kdy na led obhájce titulu přijede nováček extraligy z Kladna. Champions Hockey League pokračuje pátým a šestým kolem základní skupiny v říjnu. (19:26:33)
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku 38:18
    Střely celkem 66:34
    Střely zblokované 15:8
    Vyhraná vhazování 39:21
     
    Oceláři třetí třetinu zvládli naprosto bez problémů. Prakticky celý průběh závěrečné dvacetiminutovky se hrál podle jejich not. Junosť nehrála špatně, dobře bruslila, snažila se o ofenzivní aktivitu. Tu ale pacifikovala klidná hra třineckých hokejistů, kteří se většinu času dokázali držet na puku, v obraně si nekomplikovali situaci a jednoduše vyváželi hru do klidnějších částí kluziště. Prakticky během celé třetí třetiny téměř čtyři tisícovky diváků neviděli velkou šanci ani na jedné straně, ale gólů se dočkali. V samotném závěru nejprve úplně nekrytý Martin Adamský měl na ose hřiště v mezikruží dost času i prostoru zamířit a poslat puk k tyči. V poslední minutě byli najednou vyloučení dva hostující hráči, navíc domácí trenéři odvolali brankáře Bartošáka a byla tu situace šest na tři. Po ztečované střele poslal Marcinko puk do strany na úplně volného Matěje Stránského, který neměl problém navýšit skóre na konečných 7:2.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Matěj STRÁNSKÝ - 7:2
     
    59:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři situaci ještě umocnili tím, že odvolali brankáře Bartošáka a hráli šest na tři. Puk před ležícím Brikunem sebral Marcinko a poslal jej ještě do strany na MATĚJE STRÁNSKÉHO, který měl jediný úkol – poslat puk do branky. Asistence: Tomáš Marcinko, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 7:2.
     
    59:37
    Dovést utkání bez problémů k závěrečné siréně ještě pomůže domácím přesilová hra. Za katr míří Denis Cyganov. Potrestán za vysokou hůl. Kromě něj ještě míří na trestnou Kazakevič. Třinec posledních 23,5 sekundy odehraje v přesile pět na tři.
     
    59:15
    Oceláři závěr utkání hrají v útočném pásmu. Vše nasvědčuje tomu, že Junosť nejenže nesrovná, ale ani nesníží na rozdíl dvou gólů, aby neměla v této základní skupině s Třincem negativní vzájemnou bilanci.
    58:11 Martin ADAMSKÝ - 6:2
     
    58:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    A trefený kapitán Ocelářů o pár sekund později skóruje! Byl úplně sám na ose kluziště mezi kruhy, kam dostal puk. Měl dost času a prostoru, aby jej poslal přesně k pravé Brikunově tyči. Kundrátek se svému kapitánovi omluvil asistencí. Asistence: Tomáš Kundrátek, Ondřej Kovařčík. Stav utkání 6:2.
     
    57:55
    Kundrátkovi nesedla střela z první od modré a trefil Adamského. Nakonec z toho není hororová scéna, protože dnešní přilby jsou z perfektních materiálů.
     
    57:43
    Třinec držel pásmo a když se zdálo, že se hosté uvolní, zachytil puk na modré Adámek a poslal jej na Brikuna. Ten raději podržel a přerušil hru.
     
    57:12
    Rychlá akce Třince! Stránský ztratil v útočném pásmu puk, ale ve střední zóně jej rychle získal zpět Musil. Vrána zavezl puk, ten se pak dostal proti hokejce Musilovi, jenž notně protáhl Brikuna.
     
    56:04
    Oba týmy teď trochu zahazují puk a vidíme pasáž, kdy rozhodčí rozpažují, že nehodlají pískat ani na jedné straně icing. Hra se uklidnila v obranném pásmu Junosti.
     
    55:20
    Obhodit soupeře a dostat se do střelecké pozice na slotu se snažil Chmielewski, ale doslova narazil.
     
    55:08
    Junosť se snaží o ofenzivní aktivitu, ale buď se nedostane do pásma, nebo jej tam Třinec brzo odzbrojí a drží puk.
     
    Na dnešní zápas přišlo do Werk areny 3 973 diváků.
     
    54:05
    Třinec se opět držel nějaký čas na puku v útočném pásmu. Pasáž, která ukrojila další cenné sekundy, zakončilo nahození Kundrátka, do kterého se snažil sáhnout Michal Kovařčík. Brikun přerušuje.
     
    53:35
    Po zákroku Brikuna, který schoval do lapačky Douderovo nahození, vidíme poslední power break v utkání.
     
    52:59
    Gerašenkova střela teď Bartošákovi trochu zvedla tep. Běloruský obránce střílel od modré a kdyby někdo do trajektorie puku, který mířil mimo, vložil hůl, tak by třinecký brankář neměl nárok.
     
    52:13
    Parfejevec střílel z levého kruhu na Bartošáka, střela ale byla zblokována a končí vysoko nad.
     
    51:41
    Malcev získal puk na váhajícím Douderovi ve středním pásmu a pak zkusil střelu skrz bránícího hráče, ale byla hodně nepřesná.
     
    50:24
    Chmielewski ve středním pásmu šikovně vysunul Vránu, který ujížděl na Brikuna po pravém křídle. Vrána neměl moc možností jak zakončit, tak jenom tak bekhendem šťouchnul puk na běloruskou branku a puk mezi rukou a tělem hostujícímu brankáři skutečně propadl. Z brankoviště jej však uklidili jeho spoluhráči.
     
    50:10
    Icing vrací hru do útočného pásma Třince.
     
    49:56
    Po nepřesnostech na straně Minsku ale puk končí opět za brankou Brikuna a hosté budou po vystřídání na obou stranách rozehrávat.
     
    49:34
    Galvinšovu střelu z první od modré lehce tečoval Hrehorčák do boční sítě. Třinečtí už ale ztrácejí pásmo a budou se bránit.
     
    49:01
    Stránský šikovně projel středním pásmem a dal na levou stranu na Hrehorčáka, ale ten se s pukem utopil u mantinelu. Oceláři však drží zónu.
     
    48:19
    Gernát se z prekérní situace ve vlastním obranném rohu dostal zásahem puku vysokou holí a jelikož po něm hrál Galvinš, tedy jeho spoluhráč, bude se vhazovat v obranném pásmu Třince.
     
    47:55
    Bartošák před dotírajícím Malcevem raději přikryl puk. Vhazování bude po jeho levé ruce.
     
    47:24
    Hosté jsou aktivní, ale Oceláři drží puk ve vlastním pásmu na svých holích. Junosť se do šancí, ani střeleckých pozic moc nedostává.
     
    46:35
    Parfejevec se natahoval po puku na útočné modré čáře po dlouhé přihrávce z obranného pásma. Hra se po komerční přestávce vrátí do útočného pásma Ocelářů.
     
    46:16
    Zakázané uvolnění Třince vrací hru k Bartošákovi a po dlouhé době dalo hráčům vydechnout.
     
    45:42
    Dravecký se snažil vést útok po levém křídle, ale narazil hned za útočnou modrou čárou. Následně ve středním pásmu ukořistil puk Marcinko a uklidnil hru, vrátil puk do vlastního pásma.
     
    44:53
    Oceláři ve svém pásmu trochu zmatkovali a dali Junosti zakončit, ale střelu vyřešil Bartošák a pak bezpečně vyvezl puk Doudera.
     
    44:07
    Hra se bez přerušení přelévá ze strany na stranu, stejně tak se mění aktuální majitel puku.
     
    43:15
    Hra se dostala opět tam, kde ji chtěli vidět domácí fanoušci, ale největší vzruch způsobila sražená střela, která skončila těsně vedle Brikunovy branky.
     
    42:51
    I hokejisté z hlavního města Běloruska pobyli před Bartošákem dost času, ale do střelecké pozice se nedostali.
     
    42:15
    Oceláři se stěhovali zpět do pásma, ale Dravecký se při cestě za pukem srazil s hlavním rozhodčím, což umožnilo Junosti vyvézt puk a nastěhovat se pro změnu do pásma Třince.
     
    41:27
    Oceláři jsou již půldruhé minuty v pásmu Junosti. Kundrátkovu tvrdou střelu od modré Brikun vytěsnil s obtížemi.
     
    40:44
    Oceláři se drží v pásmu a hledají klíč k minské obraně.
     
    40:06
    V Třinci byla zahájena třetí třetina a první událostí v ní je icing Junosti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí dvacetiminutovka začne cca v 18:47.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku 24:15
    Střely celkem 43:27
    Střely zblokované 10:7
    Vyhraná vhazování 30:14
     
    Druhá třetina byla ve znamení dvou slepených gólů. Oceláři začali i prostřední hrací dobu aktivně a Igor Brikun, který od dvacáté první minuty nahradil Šelepněva, měl co dělat. Aktivita Třince vyústila v dlouhou pasáž, kdy Oceláři zavřeli Junosť před jejich brankářem. Situaci ukončila lehká střela Mariana Adámka, která ale zmizla z výhledu běloruského brankáře a zapadla do jeho sítě. Třinečtí fanoušci se ani nestihli doradovat a o 27 sekund později padl další gól. Již pátý v síti hostujícího týmu měl na svědomí David Kofroň, jenž dostal puk mezi kruhy, potáhl si ho do bekhendu a pověsil do branky Brikuna. Hosté se ale po pár minutách dostali zpátky do hry. Na dvě plus dvě minuty šel za katr Polanský a Junosť obě přesilovky využila. Tu první po nedorozumění třinecké obrany Maxim Malcev a tu druhou procedil skrz Bartošákovy betony střelou od modré Maxim Parfejevec. Domácí ve zbytku druhé třetiny zvýšili obrátky, ale ke gólu, kterým by hostům opět uskočili ve skóre, se nepropracovali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Terlecky ještě z vrcholu kruhů prověřil pozornost Bartošáka, ale ten jeho pokus bez problémů vyrazil.
     
    38:33
    Velký vzruch teď před Brikunem udělala první třinecká pětka. Stránský bojoval na hraně brankoviště běloruského týmu a Vrána vjel s pukem až před hostujícího brankáře.
     
    38:07
    Rychlý kolotoč kolem branky zakončil Chmielewski střelou do Brikuna poté, co mu poslal puk zpoza branky Kundrátek. Domácí se rozčilují, poněvadž Marcinka hlídkujícího před Brikunem tam hosté beztrestně osekávali.
     
    37:35
    Teď se drží v pásmu dlouho Oceláři. Adámkova střela byla nepřesná.
     
    37:08
    Marcinko se zjevil sám v mezikruží, ale přihrávku zpoza branky netrefil dobře, a tak puk skončil jen na zadních prknech.
     
    36:33
    Oceláři propadli ve středním pásmu a pro Junosť se rýsovala nadějná situace tři na dva. Tu ale zhatila poslední přihrávka před Bartošákovu branku.
     
    36:08
    Domácí trenér Václav Varaďa si podle očekávání vzal time out a nechá značně unavenou pětici vydýchat o třicet sekund déle.
     
    36:08
    Hosté hrají opravdu s novou chutí! Jejich několik desítek sekund dlouhý pobyt v pásmu vyřešili domácí až po několika pokusech o vyhození Polanským, který poslal puk na icing.
     
    34:24
    Po nešťastném oslabení se snaží zase zvýšit obrátky domácí hokejisté, ale hostům góly vlivy novou energii do žil a brání úporněji.
    33:11 Maxim PARFEJEVEC - 5:2
     
    33:11
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! A hosté jsou stoprocentně úspěšní ve své početní převaze! Střelu MAXIM PARFEJEVEC od modré Patrik Bartošák procedil do sítě mezi betony a je to zase stejně jako na začátku třetiny o tři góly. Asistence: Alexander Kulakov, Maxim Malcev. Stav utkání 5:2.
     
    32:58
    Dvojnásobná přesilovka hostů se tak zkrátila. Po sražené střele až ke stropu haly se bude vhazovat před Bartošákem ve chvíli, kdy se rozběhla už poslední minuta trestu.
    31:56 Dmitrij ŽELNEROVSKI - 5:1
     
    31:56
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Nedorozumění ve třinecké obraně vede k prvnímu gólu hostujícího týmu. Bartošák se nedohodl s Gernátem, kdo půjde k volnému puku nedaleko levé tyče třinecké branky a toho využil MAXIM MALCEV. Asistence: Dmitrij Želnerovski. Stav utkání 5:1.
     
    31:42
    Teď budou mít hosté z Běloruska šanci trochu více rozjezdit led před Patrikem Bartošákem. Za faul kolenem je vyloučen Jiří Polanský a to dokonce na čtyři minuty.
     
    31:23
    Sledujeme mezihru, kdy se Junosť snaží držet trochu více na puku, ale Oceláři hrají v pohodě a moc jim to neumožňují.
     
    30:30
    Hosté jsou kompletní a po dalším zákroku Brikuna se bude vhazovat pod třineckým kotlem, to znamená v útočném pásmu domácího týmu.
     
    29:53
    Ocelářům trvalo asi půlminutu, než se ideálně rozestavěli, ale pak své hosty podrželi v pásmu a potočili na kolotoči. Dvě dobré střely si připsal Gernát.
     
    28:23
    Stránský si svou aktivitou vybojoval faul. Za držení míří na trestnou zkušený běloruský reprezentant Sergej Drozd. Oceláři budou hrát druhou přesilovku v zápase.
     
    28:05
    Brikun nechtěl další komedie v jeho obranném pásmu, a tak po svižném pokusu Polanského z levého křídla puk podržel. Na programu je první komerční přestávka druhé třetiny.
    27:23 David KOFROŇ - 5:0
     
    27:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ještě ani nedozněla předchozí gólová radost a už je opět Werk arena na nohou! Už dlouho v Třinci neznělo "Ne, pětku ne!" ještě před půlkou zápasu. V mezikruží se zjevil DAVID KOFROŇ, potáhl si puk do bekhendu a poslal jej do vikýře branky běloruského týmu. Asistence: Jan Hladonik, Patrik Hrehorčák. Stav utkání 5:0.
    26:56 Marian ADÁMEK - 4:0
     
    26:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    A našli ji! Nejprve nedal z dobré pozice mezi kruhy Hrňa. Brikun vyrazil, ale Oceláři se drželi v pásmu na puku a nakonec za běloruského brankáře zapadla nenápadná, ale dobře schovaná střela MARIANA ADÁMKA. Asistence: Martin Gernát, Tomáš Marcinko. Stav utkání 4:0.
     
    26:27
    Oceláři teď hrají s Juností v jejím pásmu doslova přesilovkový kolotoč, ale ideální střeleckou pozici zatím hledají.
     
    25:06
    David Musil teď zavařil Bartošákovi a vyrobil největší šanci Junosti ve druhé třetině. Chtěl rychle rozehrát v obranném pásmu na svého kolegu Galvinše, ale pas skrz brankoviště mu lehce skočil přes hůl a Bartošák musel na zem.
     
    24:25
    To se zopakuje po přihrávce rukou hostujících hráčů.
     
    24:18
    Hra od začátku druhé třetiny rychle plyne. K vidění je jedno z prvních přerušení. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    23:25
    Oceláři zvedli otáčky a forčekingem získali puk. Natlačili se do útočného pásma a od pravého mantinelu málem našel v šanci Michal Kovařčík před brankou Vránu.
     
    22:50
    Brikun, který v brance Junosti chytá od druhé třetiny, teď svou širokou holí zastavil puk mířící zpoza branky od Hrehorčáka na volného Hladonika na slotu.
     
    22:19
    Lehké Adámkovo nahození od modré málem vedlo k šanci. Puk se totiž odrazil na levou stranu, kde zkoušel dorážet Hrehorčák, ale vytečovaný puk skončil za brankou.
     
    21:25
    Totéž se teď stalo Ocelářům. Byli nastěhováni několik desítek sekund v pásmu, ale nedokázali udržet puk v klidu na holi a vypracovat si šanci.
     
    20:20
    Po rychlé Kundrátkově přihrávce, kterou vystihl ve středním pásmu Nogačjov, se hosté nastěhovali do útočného pásma. Pukem se ale spíše honili kolem mantinelů, do šance se nedostali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:54.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku 13:10
    Střely celkem 23:18
    Střely zblokované 5:4
    Vyhraná vhazování 18:9
     
    Třineckým se v úvodní třetině čtvrtého zápasu základní skupiny D Champions Hockey League povedlo dokonale navázat na koncert ze třetí třetiny pátečního zápasu s Lahti. Oceláři v pátek vstřelili v závěrečné třetině čtyři góly a dnes proti Junosti navázali trojkou v síti Šelepněva. Brankář, který díky působení ve Vsetíně zná české hokejové reálie, začal gólem ve své síti již po 66 sekundách. Erik Hrňa střelou z první ze své pozice na pravém kruhu využil přesilovku a Oceláři vedli. V polovině deváté minuty mohli hosté vyrovnat, protože vyloučen byl Vrána, ale přesto, že přesilovku sehráli celkem solidně, se jim to nepovedlo. Naopak rychlou protiakci pár sekund po skončení oslabení zakončili Třinečtí gólově. Akci tři na jednoho zakončil po Vránově přihrávce před odkrytou branku Ondřej Kovařčík. Mezihru měli hráči Minsku solidní – dobře bruslili, snažili se chodit do rychlých ataků, střílet na Bartošáka z různých pozic. Místo snižující branky přišla třetí v jejich síti. V poslední minutě se po buly v útočném pásmu ohnal po bezprizorním puku Tomáš Marcinko a určil skóre úvodní třetiny – 3:0!
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:24 Tomáš MARCINKO - 3:0
     
    19:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trochu šťastný gól, ale i takové padají a hlavně platí! TOMÁŠ MARCINKO byl po buly, které se odrazilo od jeho bruslí a puk zůstal stát, první kdo se zorientoval a ohnal holí po kotouči. Černá guma skončila ke všeobecnému překvapení v síti Šelepněva. Stav utkání 3:0.
     
    19:21
    Nahození na zadní prkna a rychlé dobruslení puku hostům nevyšlo. Po icingu se vhazuje před Šelepněvem.
     
    18:10
    V posledních desítkách sekund vidíme spíše nepřesnosti a boj na obou stranách. Oceláři rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    17:03
    Adamského šťavnatou střelu od modré čáry dokázal Šelepněv vyrazit, ale zároveň zní píšťalka rozhodčího. Hra je přerušená pro postavení Polanského v brankovišti.
     
    16:27
    Lopačuk se po sérii šťastných odrazů dostal do zakončení. Podařilo se mu skákavý puk na vrcholu levého kruhu trefit, ale Bartošák vyrazil betonem.
     
    15:52
    Přechod do útočného pásma Junosti zastavil Galvinš, který vytečoval Mickevičovu střelu do ochranné sítě.
     
    14:37
    Čtvrtá třinecká pětka krouživým pohybem ukolébala minskou obranu a do šance se dostával Hrehorčák. Jeho střelu z úhlu zastavila buď tyč, nebo Šelepněvova paže.
     
    14:07
    Po dalším menším náporu Třince se hosté uvolňují za cenu icingu. Oceláři mohou pokračovat v ofenzivní tvorbě.
     
    13:50
    Draveckým tvrdým hitem ve středním pásmu na Kirilla Brikuna získal puk a zahájil šance Třince. Nejprve Marcinko hledal skrz pásmo Chmielewského, ale puk byl vysoký a těžký. O pár sekund později dal Marcinko mezi kruhy Chmielewskému lepší puk, ale pokus o bekhendovou kličku Šelepněv vyrazil levým betonem.
     
    12:45
    Hosté ztratili ve středním pásmu puk a Michal Kovařčík poté, co kotouč zatáhl po levém křídle do útočného pásma, hledal před brankou Vránu. První třinecký centr byl moc blízko a Šelepněv tak jeho pokus bez problémů ustál.
     
    12:02
    Po menší náporu Junosti, kdy Kofroň vyřešil zmatek před Bartošákem vyhozením do pásma minského týmu, jsou vepředu zase Třinečtí. Ondřej Kovařčík získal před brankou puk, ale při zakončení byl zblokován.
     
    11:07
    Výborný zákrok Patrika Bartošáka! Nogačjov dostal puk před brankoviště zpoza třinecké brány a skoro se zdálo, že si může vybrat, kam zakončí. Puk poslal ale přímo do třineckého brankáře.
    10:35 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:0
     
    10:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná akce Ocelářů do prázdné branky! Třinečtí se rozjeli tři na jednoho, už to vypadalo, že Chmielewského přihrávka do strany pro svou nepřesnost situaci zazdí, ale Petr Vrána si puk zpracoval bruslí a naservíroval jej před prázdnou branku ONDŘEJI KOVAŘČÍKOVI. Asistence: Petr Vrána, Aron Chmielewski. Stav utkání 2:0.
     
    10:10
    Dvě Gerašenkovy střely teď vyrazil nejprve Bartošák a pak Marcinko, vypadá to, že se Oceláři ubrání.
     
    09:30
    Hosté se po domácí ztrátě puku snažili o rychlé kombinační zakončení, ale přihrávka Parfejevce zleva na střed pásma, kde byl před odkrytou brankou Kulakov, se nepovedla, mířila na brusle.
     
    09:03
    Třinečtí v pásmu nějaký čas pobyli a ušetřili nějaké sekundy. Po ofsajdu se vhazuje v neutrální zóně.
     
    08:43
    Třinečtí se v oslabení rozjeli dva na jednoho, ale přihrávka Draveckého na střelbu Marcinkovi se k adresátovi nedostala. Domácí měli štěstí, že hosté pak nezvládli rychlou přihrávku dopředu, jinak by hrozilo přečíslení na druhé straně. Místo toho je po icingu k vidění vhazování v útočném pásmu Ocelářů.
     
    08:24
    Petr Vrána dostává menší trest za vysokou hůl. Početní převaha Junosti.
     
    08:10
    Po vzájemném střetu Vrány a Vološina je signalizován trest pro domácího hráče. Junosť bude čekat přesilovka.
     
    07:47
    Třinečtí pod tlakem minského forčekingu vytečovali puk jen na svou střídačku. Následuje vhazování v útočném pásmu hostujícího týmu.
     
    06:50
    Špatnou rozehrávku Milana Doudery zachytil na modré čáře Lopačuk a vybruslil si do nebezpečné střelecké pozice. Bartošák byl pozorný a vyrážečkou uchránil svůj tým od inkasované branky.
     
    06:39
    Nebezpečnou situaci před svou brankou uhasil Bartošák přikrytím puku. Do šance se probíjel Kaškar, který si dvakrát odrazil puk od bruslí třineckého bránícího hráče, ale do nebezpečné koncovky se nedostal.
     
    05:57
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil svým zákrokem Šelepněv. Puk na něj nahodil Galvinš po situaci, kdy vody třineckého útočného pásma rozčeřil dnešní třináctý útočník domácích Chmielewski.
     
    05:01
    Hrehorčák z levé strany trefil boční síť Šelepněvovy branky. Diváci za brankou běloruského týmu zvedali ruce nad hlavu, hraje se však dál.
     
    04:46
    Rychlonohý Malcem si našel na útočné modré puk, který se dostal za Douderu, ale na Bartošáka najížděl z velkého úhlu. Třinecký brankář byl úspěšnější.
     
    04:11
    Junosť zvýšila obrátky, rychle bruslí a dostává se do útoku. Gernát vypíchl puk Kulakovi v poslední chvíli, jinak by Junosť jela do dobré šance. Po Gernátově nahození Šelepněv přerušil hru.
     
    03:22
    Černikov na hranici faulu zbavil puku v rohu svého útočného pásma Galvinše a vybruslil s pukem až před Bartošáka. Tam ale moc nadějí na úspěch neměl, třinecký brankář situaci vyřešil odrazem za branku.
     
    03:00
    Kazakevič vystřelil od modré čáry, Bartošák toho moc neviděl, ale nakonec se puk po odrazu dostal za jeho branku.
     
    02:25
    Stránský zkusil pozornost Šelepněva z úhlu z levého křídla. Běloruský brankář byl pozorný a utěsnil prostor u své pravé tyče.
     
    02:14
    Ocelářům ale žádné nebezpečí nevzniklo, a tak hledají další možnost založit útok. Puk drží za brankou Gernát.
     
    01:43
    Po icingu a následném odrazu puku od ochranné sítě se bude vhazovat před Bartošákem.
    01:06 Erik HRŇA - 1:0
     
    01:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita po 24 sekundách a je tedy jisté, že se Oceláři střelecky prosadí mnohem dříve než proti Lahti. Střelou z pravého kruhu prostřelil exvsetínského brankáře ve službách Minsku ERIK HRŇA. Asistence: Matěj Stránský, Petr Vrána. Stav utkání 1:0.
     
    00:42
    Dravecký šel za branku pro nahozený puk, ale cestu mu skřížil brankář Šelepněv, který se vracel do své branky. Dostává dvě minuty za podrážení a Oceláři mají k dispozici brzo první přesilovku.
     
    00:20
    Úvodní buly vyhráli Oceláři a hledají způsob, jak rozehrát ofenzivní akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zazněla znělka Champions Hockey League i státní hymny Běloruska a Česka. Poté, co hlasatel představí starting six obou týmů, budeme moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, Adamský (C) – D. Kofroň, Hladonik, Hrehorčák – Chmielewski

    Junosť Minsk: Šelepněv (I. Brikun) – Nogačjov, Antonov (C), Šjočin, Mickevič, Gerašenko, Kazakevič, Lesnikov, Tarlecky – Kulakov (A), Želnerovski, Parfejevec – Kolgotin (TS), Malcev, Kaškar – Cyganov, Drozd (A), Lopačuk – Vološin, K. Brikun, Černikov

    Rozhodčí: Baca (Polsko), Hradil – Gebauer, Lederer (všichni Česko).
     
    Aktuální pořadí skupiny D Champions Hockey League:

    1. Lausanne HC, 3 zápasy, 1-1-1-0, skóre 10:9, 6 bodů
    2. Junosť Minsk, 3 zápasy, 1-1-0-1, skóre 7:5, 5 bodů
    3. Pelicans Lahti, 3 zápasy, 1-0-1-1, skóre 8:10, 4 body
    4. HC Oceláři Třinec, 3 zápasy, 1-0-0-2, skóre 5:6, 3 body

    Po polovině základní části je situace ve skupině D poměrně vyrovnaná. Na čele se usadil švýcarský tým z Lausanne, o bod méně má jejich páteční soupeř a nedělní protivník Ocelářů z Minsku, Lahti je na třetím místě a zpět ve hře je i Třinec. Oceláři mají tři body a stejný počet bodů ztrácejí na první místo v tabulce. V neděli budou hrát na svém ledě hráči Lausanne, kteří si tak mohou pojistit vedoucí pozici, a třinečtí hokejisté, kteří se naopak mohou posunout v tabulce výše blíže druhému postupovému místu.
     
    Páteční zápasy ve skupině D

    Po zápasech úvodního týdne, kdy Oceláři začali čistými duely z hlediska ofenzivy a neprosadili se gólově ani v Lahti, ani o dva dny později v Minsku a nula svítila i na místě počtu bodů v tabulce a naopak hráče z běloruského hlavního města hřálo pět bodů v tabulce a pozice lídra skupiny, pokračovala skupina D dvěma zápasy v pátek večer. Poprvé se na domácím ledě představili hráči Ocelářů Třinec a Lausanne.

    6. září 2019: HC Oceláři Třinec – Pelicans Lahti 5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
    Branka a nahrávka:
    40. Kundrátek (Marcinko), 43. Hrehorčák (Hladonik), 46. Polanský (Adamský, Kundrátek), 48. M. Doudera (M. Stránský, O. Kovařčík), 60. Marcinko (M. Stránský) – 4. Tanus (Björninen), 11. Lahtinen, 21. Björninen (Ylönen, Jaakola).

    6. září 2019: Lausanne HC – Junosť Minsk 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
    Branka a nahrávka:
    16. Moy (Junland), 24. Frick, 35. Vermin (Jeffrey) – 25. Maltsev (Kolgotin, Mickevič), 53. Kolgotin.
     
    Vzájemný zápas

    Třinečtí hokejisté cestovali do Minska z Lahti, kde o dva dny dřív Oceláři otevřeli své letošní působení v základní skupině Champions Hockey League. Zápas nasměřovala k druhému třineckému neúspěchu ve druhém zápase sezóny nedisciplinovanost hostujících hokejistů – Oceláři byli v utkání hned dvanáctkrát vyloučení. 24 trestných minut zásadně ovlivnily průběh zápasu, byť hráči běloruského týmu využili jedinou početní převahu. Třinečtí hokejisté nevyužili ani v tomto zápase šance, které si vytvořili, a tak Junosť získala tři body za vítězství 2:0. Domácí skóre pečetili již na začátku třetí třetiny a přestože do konce utkání zbývalo dost času, třinečtí nedokázali najít recept na brankáře Brikuna.

    1. září 2019: Junosť Minsk – HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
    Branka a nahrávka:
    24. Mitskevič (Kolgotin, Cyganov), 41. Gerašenko (Lopačuk).

    Junosť Minsk: I. Brikun (Šelepňjov) – Antonov, Nogačjov, Mitskevič, Tarleckyj, Kazakevič, Gerašenko, Mažuga, Lesnikov – Parfejevec, Želnerovsi, Gajnetdinov – Kaškar, Macsev, Kolgotin – Lopačuk, Drozd, Cyganov – Černikov, K. Brikun, Vološin.

    HC Oceláři Třinec: Kváča – Doudera, Kundrátek, Musil, Galvinš, Gernát, Haman, Hrachovský – Stránský, Marcinko, Hrňa – Chmielewski, Kovařčík, Kovařčík – Hrehorčák, Novotný, Kofroň – Adamský, Polanský, Kvasnica – Hladonik.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. Hrňa (Stránský, Vrána), 11. O. Kovařčík (Vrána, Chmielewski), 20. Marcinko, 27. Adámek (Gernát, Marcinko), 28. Kofroň (Hladonik, Hrehorčák), 59. Adamský (Kundrátek, O. Kovařčík), 60. Stránský (Marcinko, Kundrátek) – 32. Malcev (Želnerovski), 34. Parfejevec (Kulakov, Malcev)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, Adamský (C) – D. Kofroň, Hladonik, Hrehorčák – Chmielewski
    Junosť Minsk: Šelepněv (21. I. Brikun) – Nogačjov, Antonov (C), Šjočin, Mickevič, Gerašenko, Kazakevič, Lesnikov, Tarlecky – Kulakov (A), Želnerovski, Parfejevec – Kolgotin (TS), Malcev, Kaškar – Cyganov, Drozd (A), Lopačuk – Vološin, K. Brikun, Černikov

    Rozhodčí: Baca (Polsko), Hradil – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 973
    ocianews.com