Liberec – Luleå 4:5 (po pr.) | Djurgården – Tychy 2:0 (kon.) | Lausanne – Pelicans Lahti 4:3 (2:0 po s.n.)
Mannheim – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Třinec – Junosť Minsk 7:2 (kon.) | Augsburg – Belfast Giants 3:1 (kon.)
Tappara – Biel 1:0 (kon.) | Frisk Asker – EC-KAC 0:4 (kon.)
konec
Augsburger Panther
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Belfast Giants
Neděle 08.09.2019, 17:00 • Curt-Frenzel-Stadion, Augsburg, Bavorsko • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 986 diváků. (19:26:48)
     
    Ve skupině C se tak Augsburg s Luleou osamostatnily na čele s osmi body, Belfast s Libercem má na kontě čtyři. Říjnový dvojduel mezi Bílými Tygry a Pantery tak zřejmě rozhodne o tom, kdo půjde dále v cestě za ušatým pohárem.

    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný start do nového pracovního týdne a někdy přiště se budu těšit u CHL napočtenou!
     
    Naplněný domácí kotel děkuje svým miláčkům za výkon, který zajistil tříbodový zisk a přiblížení se k postupu do další sekce CHL! Neviděli jsme ani tolik pohledný hokej, jako bojovný a fyzicky náročný pro oba týmy, které vyznávaly tvrdý styl hry. Stav 1:0 vydržel v poslední třetině dlouho, až do 52. minuty, když srovnal Brian Ward tečováním střely před domácím gólmanem. Remízový stav však vydržel 77 sekund přesně, vedení vrátil domácím povedenou střelou od modré Henry Haase. Tříbodový zisk pak pečetil domácím do prázdné branky v čase 59:18 Adam Payerl.
     
    Konec zápasu.
    59:18 PAYERL - 3:1
     
    59:18
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Panteři si zajistili tři body a přiblížili se postupu do play-off! Scott Valentine získal puk za vlastní brankou a bekhendem jej poslal do neutrální zóny, kde byl osamocen ADAM PAYERL. Ten už pak dovezl kotouč do prázdné, i přes obránce za zády – 3:1! Asistence: Scott Valentine.
     
    59:01
    Poslední minuta třetí třetiny. Augsburg vyhrál buly a vyhazuje obloučkem. Nepomáhá mu to ale tak, jak by si přál, neboť stejně icingu dosáhl.
     
    58:56
    Oddechový čas pro Belfast!
     
    58:36
    Hra se přemístila do rohu kluziště, ze kterého nic nehrozí. Augsburg navíc po chvilce vyhodil do středního pásma.
     
    58:10
    Hosté vyslali na branku Augsburgu tři střely, ale bez úspěchu. Jdou však do rizika bez gólmana!
     
    57:36
    Domácí řešili situaci výhozem na zakázané uvolnění a scénář hry bude prakticky pro další minuty stejný jako před pár sekundami.
     
    57:26
    Puk v ochranné síti a vhazování je nařízeno v útočném pásmu hostí. Ti zatím neberou time, ani neodvolávají gólmana.
     
    56:58
    Belfast se snaží dostat do závěrečného tlaku, ale nedaří se mu to. Bavoři zvládají závěr poměrně dobře takticky.
     
    56:09
    Lake sprintuje do útočného pásma, ale o kotouč lacině přišel. Hned vznikl protiútok Panterů, který vypadal v první chvíli nadějně, domácí se však sami poslali do pozice, ze které se skórovat prakticky nedá.
     
    55:07
    Nepřesnou nahrávku na stojícího útočníka Belfastu na modré zastavuje Fraser a posílá kotouč zpátky za branku hostí.
     
    54:24
    Hosté se snaží sevřít domácí v jejich pásmu, Augsburg však evidentně hraje v psychické pohodě a nepřipouští si žádné drama.
     
    53:54
    Spíše nahození mířilo na branku hostí, Owen však raději zvolil přikrytí kotouče. Přecejenom následuje ještě jeden powerbreak, po něm se už rozehraje závěr třetiny.
    52:45 HAASE - 2:1
     
    52:45
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Belfastu remízový stav skutečně dlouho nevydržel! HENRY HAASE dostal nabito na osu ledové plochy od LeBlanca a příklepem prostřelil Owena v hostující brance. Domácí jsou zase o gól blíže výhře – 2:1! Asistence: Andrew LeBlanc, Jaroslav Hafenrichter

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 28. Fraser (McNeill, Gill), 53. Haase (LeBlanc, Hafenrichter), 60. Payerl (Valentine) – 52. Ward (Morgan)


    Augsburger Panther: Keller (Borst) – Sezemsky, Valentine, McNeill, Haase, Lamb (A), Tölzer (C), Rogl – Mayenschein, Gill, Fraser – Sternheimer, LeBlanc, Callahan – Lambacher, Stieler, Payerl – Hafenrichter, Ullmann (A), Miller
    Belfast Giants: Owen (Murphy) – Leonard (C), Mullen, Garside, Raine (A), Swindlehurst – Wronka, Lake, Hamilton – Farnham, Ward, Reddox (A) – Long, Dupuy, Smotherman – Hook, Morgan

    Rozhodčí: Schrubok (BLR), Schrader (GER) – Wölzmüller, Schwenk (oba GER)

    Diváci: 5 986
    ocianews.com