Ázerbájdžán – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Estonsko – Nizozemsko 0:4 (kon.) | Sev. Irsko – Německo 0:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 1:2 (kon.) | Lotyšsko – S. Makedonie 0:2 (kon.) | Polsko – Rakousko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Izrael 3:2 (kon.) | Rusko – Kazachstán 1:0 (kon.) | San Marino – Kypr 0:4 (kon.)
Skotsko – Belgie 0:4 (kon.)
konec
Ázerbájdžán
1:1 (0:1)
Chorvatsko
Pondělí 09.09.2019, 18:00 • Bakcell Arena, Baku • Kvalifikace ME • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:58:41)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 3 – 7
    Střely mimo: 2 – 8
    Držení míče: 41% – 59%
    Rohové kopy: 1 – 9
    Ofsajdy: 4 – 1
    Fauly: 12 – 9
    Žluté karty: 4 – 2.
     
    Je dobojováno! Chorvatsko začalo na hřišti domácího outsidera skvěle, od jedenácté minuty díky Modrićem proměněné penaltě vedlo a pak si vytvořilo i pár dalších zajímavých příležitostí. Do poločasu se ale skóre nezměnilo a po změně stran už hostující aktivita vyprchala. Ázerbájdžán si naopak začal věřit a nakonec dokázal skórovat i v pátém utkání probíhající kvalifikace, když zvětšenou aktivitu korunoval gólem střídající Chalilzade. Zaskočené Chorvatsko se už k ničemu nedostalo a kvůli ztrátě dvou bodů si mírně zkomplikovalo cestu na evropský šampionát.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Čerstvý Rašad Ejubov přenesl míč na volnou levou stranu. Chalilzademu se ale nechtělo centrovat a po přihrávce na Emreliho byla celá akce zbržděná.
     
    90+3
    Bod za remízu Ázerbájdžánu pochopitelně bere všemi deseti. Za zdržování před provedením vhazování dostal Medveděv žlutou kartu.
     
    90+2
    Petković rozhodně nehraje nejpovedenější zápas ve své fotbalové kariéře. Sám nebezpečný není a teď ani nedokázal prostrčit míč za obranu na Perišiće.
     
    90+1
    Na začátku čtyřminutového rozehrál Brozović rohový kop. Od praporku sice objevil Vidu, ale ten nebyl v tak dobré pozici, aby mohl lépe naložit se zakončením.
     
    90
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Dimitrij Nazarov, přichází Rašad Ejubov.
     
    89
    Garajev odzbrojil Petkoviće a alespoň na pár vteřin ulevil obraně Ázerbájdžánu. Pokus o vysunutí Šejdajeva mu každopádně vůbec nevyšel.
     
    87
    Žádný chorvatský tlak se v probíhajícím závěru zápasu zatím nekoná. Po faulu Barišiće na Medveděva budou vícemistři světa z loňského roku znovu bránit.
     
    86
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Mislav Oršić.
     
    85
    Šejdajev jenom odevzdal míč Modrićovi, který pozval k zakládání útočné akce také Livakoviće. Balajevova branka pak v ohrožení nebyla, dobrou defenzivní práci totiž odvedl Chalilzade.
     
    84
    Luka Modrić to vzal na sebe. Až na hranici šestnáctky musel míč přenechat Vlašićovi, aby všechno skončilo nepřesnou střelou z dálky od Brekala.
     
    83
    Lovren hodně nešikovně prodloužil Šejdajevův centr na zadní tyč, kde nechtěně našel úplně volného Chalilzadeho. Naštěstí pro Chorvaty z toho nebyla žádná větší šance.
     
    82
    Borna Barišić u domácí střídačky fauloval Emreliho. Chorvati kvůli tomu přichází o další cenný čas, který jim zbývá na rozhodnutí.
     
    81
    Chorvati nedostali míč pryč od vlastní branky. Dimitrij Nazarov tak mohl pálit z pravého kraje šestnáctky, nicméně na Livakoviće čekal jen rutinní zákrok.
     
    80
    Emreli vůbec neposlal míč do vápna. Tak později učinil až Medveděv, ale Mustafazade nedostal od obránců povolení k hlavičce.
     
    79
    Dimitrij Nazarov se dostal do kleští mezi Brozoviće a Vlašiće, kteří jej odzbrojili jen díky faulu. Domácí budou mít výhodu standardní situace!

    Michal Břuchanský

    Branky: 72. Chalilzade (Šejdajev) – 11. Modrić (pen.)

    Karty:   62. Krivocjuk (AZE), 67. Nazarov (AZE), 68. Chalilzade (AZE), 90+3. Medveděv (AZE) – 21. Brozović (CRO), 70. Barišić (CRO)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:9.
    Ázerbájdžán: Balajev – Pašajev (46. Chalilzade), Medveděv (C), Mustafazade, Krivocjuk – Garajev, D. Husejnov (60. E. Mahmudov) – Emreli, Nazarov (90. Ejubov), Rahimov – Šejdajev.
    Náhradníci: S. Agajev, Mahammadalijev – Abdullajev, E. Mahmudov, Ramazanov, Ejubov, Buludov, Ru. Dadašov, Re. Dadašov, Chalilzade, R. Almeida.

    Chorvatsko: Livaković – Bartolec (76. Brekalo), Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić (C), Brozović – Rebić (86. Oršić), Vlašić, Perišić – Petković.
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Caktaš, Mitrović, Brekalo, Rog, Oršić, Škorić, Pašalić, Melnjak, Badelj, Juranović.

    Rozhodčí: Schärer – De Almeida, Heiniger (všichni SUI)
    thejrc.org