Ázerbájdžán – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Estonsko – Nizozemsko 0:4 (kon.) | Sev. Irsko – Německo 0:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 1:2 (kon.) | Lotyšsko – S. Makedonie 0:2 (kon.) | Polsko – Rakousko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Izrael 3:2 (kon.) | Rusko – Kazachstán 1:0 (kon.) | San Marino – Kypr 0:4 (kon.)
Skotsko – Belgie 0:4 (kon.)
konec
San Marino
0:4 (0:2)
Kypr
Pondělí 09.09.2019, 20:45 • San Marino Stadium, Serravalle • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že si Kypr bez problémů poradil se San Marinem se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (22:42:11)
     
    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 0:14. Střely mimo: 0:9. Rohy: 1:15. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
     
    Kypr zvládá utkání proti San Marinu bez problémů, vítězí 4:0. Celé utkání se hrálo v hodně pomalém tempu, proto jsme moc šancí neviděli. Dlouho to navíc vypadalo, že to bude jen 2:0, ale hosté se mezi 70. a 75 minutou rozstříleli a skórovali rovnou třikrát. První branka sice neplatila, ale ty následné dvě ano, takže mezi úspěšné střelce vstoupil ještě Kostakis Artymatas, Ioannis Kousoulos si připsal druhý vstřelený gól. San Marino skoro tradičně v zápase nic nepředvedlo, nedostalo se ani k jedné střele, není tedy překvapením, že v tomto ročníku kvalifikace stále neskórovalo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V závěru zápasu se ke střele tlačil Adolfo Hirsch, který si však při sprinterském souboji pomohl nedovoleně.
     
    90+1
    K zápasu si přidají ještě dvě nastavené minuty.
     
    90
    K přízemní přihrávce Nicholaes Ioannoua se s velkým štěstím dostal Pieros Sotiriou, který však pod tlakem nedokázal ideálně zakončit, takže míč skončil jen v rukavicích Simoneho Benedettiniho.
     
    88
    Hosté sice pěkně kombinují, ale přes sanmarinskou obranu už asi nenajdou cestu. Vše podtrhuje Constantinos Laifis, který poblíž soupeřící šestnáctky docela zbytečně fauloval.
     
    87
    Po odkopu Simoneho Benedettiniho se za míč dral Nicola Nanni, ten ale při hlavičkovém souboji fauloval, takže ještě může zaútočit Kypr.
     
    85
    Nejprve to vypadalo, že Kypr zamíří dopředu přes levou stranu, ale nakonec přišla přihrávka dozadu, která jen naznačuje to, že Kypr nechce houževnatého soupeře ještě více ponížit.
     
    84
    K další střele z velké dálky se odvážil Anthony Georgiou, který sanmarinského brankáře pořádně protáhl. Simone Benedettini musle míč vyrážet na roh.
     
    83
    Ke střele se přece jen odvážil Grigoris Kastanos, který však střílel z hranice vápna z první, podle čehož zakončení vypadalo. Míč šel po zemi a navíc se nakonec zatočil mimo tři tyče.
     
    82
    Hosté už si spíše jen pohrávají se soupeřící obranou, k zakončení se stále neženou, už se tak čeká jen na závěrečný hvizd.
     
    81
    Začíná poslední desetiminutovka utkání, do které s míčem vstoupí domácí, kteří ho však po odkopu svého gólmana okamžitě ztrácejí.
     
    80
    Sanmarincům se samozřejmě vývoj utkání moc nezamlouvá, frustraci dal nyní najevo Alessandro D'Addario, který se prezentoval naprosto zbytečným faulem.
     
    79
    Kypr už nikam nespěchá, nyní v klidu kombinuje na své polovině a pravděpodobně čeká na nějaký dobrý náběh útočníků.
     
    78
    Constantinos Panayi snad poprvé chytá míč, který na něj vyslal Sanmarínec. Pro centr z levé strany si kyperský brankář zkušeně vyskočil a míč chytil do náruče.
    75. Kostakis ARTYMATAS - 0:4
     
    75
    Kypr právě vstřelil branku!
    Ostrovní stát se přece jen rozstřílel, připisuje si čtvrtou branku! KOSTAKIS ARTYMATAS si šikovně vyskočil na centr od rohového praporku, díky čemuž mohl míč v klidu poslat k pravé tyči. Simone Benedettini si na balón sice sáhl, ale zastavit ho nedokázal.

    Lukáš Mihal

    Branky: 2. Kousoulos, 39. Papoulis (Sotiriou), 73. Kousoulos, 75. Artymatas

    Karty:   72. F. Vitaioli (SMA)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 0:14. Střely mimo: 0:9. Rohy: 1:15. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
    San Marino: S. Benedettini – D'Addario, F. Vitaioli, D. Simoncini (C), Grandoni – Lunadei, Gasperoni (61. A. Hirsch), A. Golinucci, Tomassini (62. Nanni) – F. Berardi, M. Vitaioli (61. Cevoli).
    Náhradníci: Zavoli, De Angelis – Palazzi, Mularoni, Giardi, Ma. Battistini, Cevoli, Brolli, Nanni, Censoni, A. Hirsch, E. Golinucci.

    Kypr: Panayi – Artymatas, Ch. Kyriakou, Laifis, Ioannou – Papoulis (46. Georgiou), Kousoulos, M. Špoljarić (62. Ioannou), Costi – Sotiriou (C), Pittas (74. Kastanos).
    Náhradníci: Pardo, Michael – Karo, Merkis, Vasiliou, Ioannou, Efrem, Roles, Georgiou, Mintikkis, Kastanos, Panayiotou.

    Rozhodčí: Griffith – Beckett, Edwards (všichni WAL)
    thejrc.org