Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.) | TK ČEZ Motoru České Budějovice (kon.)
Tisková konference SKLH Žďár nad Sázavou (kon.)
konec
Tisková konference ČEZ Motoru České Budějovice

Pondělí 09.09.2019, 13:00 • Hoch České Budějovice, centrum Špalíček • Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, ještě je prostor pro individuální rozhovory. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek dne. (13:24:15)
     
    To byla poslední otázka, nyní bude představen nový dres pro nadcházející sezonu, který vzešel z návrhu jednoho z fanoušků. A fanoušci si ze tří variant vybrali tu, která se jim líbila nejvíc.
     
    Otázka: Jak hodnotíte letní přípravu?
    Pavel Pýcha: „Řekl bych, že to bylo takové průměrné. Odehráli jsme dobrá utkání proti kvalitním týmům, které věříme, že nás dostatečně prověřily. Ale ostrá utkání jsou samozřejmě něco jiného."
     
    Otázka: Chystáte na středeční první zápas proti Třebíči nějaké speciální akce?
    Tomáš Kučera: „Ve spolupráci s Jihočeským divadlem chystáme program, proto diváky prosíme, ať ve středu přijdou alespoň od 15 minut dříve. Čeká je na sedadlech i malý dárek. Dále máme, zejména pro mladší, připravenou mobilní aplikaci, která přinesou fanouškům veškerý komfort."
     
    Otázka: Jak vidíte sílu soupeřů v Chance lize?
    Václav Prospal: „To je trošku ošidná otázka. Neviděl jsem zápasy našich přímých konkurentů. Může hrát nahoře Jihlava, Poruba, Vsetín, ale i jiní. Soustředíme se hlavně na sebe. Chceme nechat na ledě všechno a v sezoně uspět. Všechno je proces. Věříme, že nám noví hráči zvednou výkonnost a konkurenci. Nezdráhám se odpovědnosti, ale nyní se soustředíme hlavně na sebe. Až uvidíme soupeře v ostrých zápasech, můžeme pak soudit."
     
    Otázka: Máte definovanou brankářskou jedničku?
    Václav Prospal: „Mám důvěru k oběma brankářům. V hlavě už mám asi jasno, kdo bude chytat ve středu proti Třebíči, ale nyní vám to neřeknu. Máme konkurenci, která je potřebná. Máme dva kvalitní gólmany, kterým věříme."
     
    Otázka: Kolik je prodaných permanentek?
    Stanislav Bednařík: „Číslo je podobné jako v minulé sezoně. Aktuálně je zarezervovaných okolo 4500 tisíce permanentek."
     
    Otázka: Jak se díváte na změnu systému Chance ligy?
    Václav Prospal: „Za mě je vítaná změna, že se nehraje baráž. Je to po sportovní stránce uděláno lépe, když vítěz první ligy automaticky postoupí do extraligy. A i systém se mi líbí, bude se hrát více atraktivních zápasů s týmy, se kterými se pak můžeme potkat v play off."
     
    Otázka: Několik utkání hrajete v dřívějších časech. Jaká je to pro vás změna?
    Václav Prospal: „Vůbec to neřešíme. Jak to vyjde, tak se tomu přizpůsobíme."
    Tomáš Kučera: "Klub spolupracuje s ostatními sportovními kluby ve městě, proto jsme několikrát vyšli vstříc ostatním, aby naši fanoušci mohli jít i na další sporty."
     
    Otázka: Novým kapitánem je Pavel Pýcha. Jak byl zvolen?
    Václav Prospal: „S asistentem Alešem Totterem jsme si sedli a z několika kandidátů vybrali. Pavel Pýcha je odchovanec, který tady zná prostředí, kluky, kabinu. Navíc loni zažil výbornou sezonu."
    Pavel Pýcha: "Je to pro mě obrovská čest a děkuji všem za důvěru. Věřím, že mi i ostatní pomohou a prožijeme úspěšnou sezonu."

    Pavel Pýcha je čtvrtým nejmladší kapitán v historii klubu.
     
    Otázka: Jaký je rozpočet klubu v další sezoně?
    Stanislav Bednařík: „Je prakticky stejný, jako v minulé sezoně. Už v dubnu jsme přijímali rozpočet, který se nám nyní daří držet vyrovnaný. Rozpočet je bez mládeže a je stanoven kolem 58 miliónů. Mládež má rozpočet 23 milionů, z toho 15 miliónů na akademii, 8 milionů na žákovské týmy."
     
    Otázka: Jaké jsou cíle klubu?
    Roman Turek: „Cíle se nemění, chceme postoupit do extraligy. Agresivní, atraktivní a útočný hokej, to jsou další naše cíle. Chceme i zabudovat další mladé hráče do týmu a lákat diváky na stadion."
     
    Otázka: Byly plánované dva řezy kádrem. Ten druhý nepřišel, ale dva útočníci přesto skončili. Byl to de facto ten druhý řez?
    Václav Prospal: „Odešel Ben Hawerchuck z rodinných důvodů. Pavel Novák se rozhodl jít do zámoří, takže máme 15 útočníků. Určitě ale budeme chtít ještě v průběhu sezony přivést další hráče. Máme v rozpočtu prostor na další hráče."
     
    Rovnou je čas pro otázky novinářů.
     
    Ještě než dostanou slovo hosté, k novinářům promluvil za společnost Hoch a synové České Budějovice pan Vlastimil Hoch, jenž poděkoval klubu za to, že přijal pozvání do nově vznikajícího centra.
     
    PR manažer klubu Tomáš Kučera zahájil tiskovou konferenci, představil hosty a pozdravil novináře.
     
    Zástupci klubu již jsou na svých místech, novináři už také vystoupali schody do centra Špalíček společnosti Hoch. Tisková konference za chviličku začne.
     
    Soupiska
    Brankáři:
    Jan Strmeň, Milan Klouček, Marek Dvořák.
    Obránci: Žiga Pavlin, Karel Plášil, Pavel Pýcha, Jakub Suchánek, René Vydarený, Ivan Lytvynov, Niklas Pavel, Václav Svach.
    Útočníci: Jakub Babka, Martin Beránek, Zdeněk Doležal, Lukáš Endál, Miroslav Holec, Vít Christov, Václav Karabáček, Jan Kloz, Martin Novák, Radek Prokeš, Roman Přikryl, Jiří Šimánek, Matouš Venkrbec, Jan Veselý, David Gilbert.
     
    Tiskové konference se zúčastní prezident klubu Roman Turek, generální manažer Stanislav Bednařík, hlavní trenér A-týmu Václav Prospal, kapitán A-týmu Pavel Pýcha a PR manažer klubu Tomáš Kučera.
     
    Změny v kádru
    Příchody:
    Milan Klouček (G, Pardubice), Niklas Pavel (O, Pantern, SWE2), Ivan Lytvynov (O, Peliitat, FIN2), Jakub Suchánek (O, Jihlava), Radek Prokeš (Ú, Prostějov), Jan Kloz (Ú, Pardubice), Vít Christov (Ú, Frýdek-Místek), Miroslav Holec (Ú, Olomouc), Jan Veselý (Ú, Ústí nad Labem), Matouš Venkrbec (Ú, Prostějov).
    Odchody: Petr Kváča (G, Třinec), Zdeněk Kutlák (O, ?), Mitch Fillman (O, Mladá Boleslav), Ondřej Kachyňa (O, Havířov), Cody Bradley (Ú, ?), Jakub Doktor (Ú, Vsetín), Miloslav Čermák (Ú, ?), Martin Heřman (Ú, Plzeň), Jan Tlačil (Ú, Příbram), Milan Dančišin (Ú, Tábor), Pavel Novák (Ú, Kelowna, WHL).

    Pavel Kortus ml.

    thejrc.org