Kazachstán – Izrael 1:2 (kon.) | S. Makedonie – Faerské ostrovy 7:1 (kon.) | Řecko – Litva 1:0 (kon.)
Ukrajina – Malta 4:0 (kon.) | Polsko – Estonsko 4:0 (kon.) | Finsko – Sev. Irsko 1:1 (kon.)
Švédsko – Irsko 1:3 (kon.) | Itálie – Lucembursko 5:0 (kon.) | Ázerbájdžán – Gruzie 0:3 (kon.)
Lichtenštejnsko – Švýcarsko 0:5 (kon.) | Dánsko – Rumunsko 2:1 (kon.) | Srbsko – Lotyšsko 1:1 (kon.)
Bělorusko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Nizozemsko – Kypr 5:1 (kon.) | Bulharsko – Rusko 0:0 (kon.)
Španělsko – Černá Hora 2:0 (kon.) | Chorvatsko – Skotsko 1:2 (kon.) | Wales – Německo 1:5 (kon.)
Belgie – Bosna 0:0 (kon.)
konec
Řecko
1:0 (0:0)
Litva
Úterý 10.09.2019, 16:30 • Kallithea, Atény • Kvalifikace ME U21 • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Řekové nakonec potvrdili roli favorita a v Aténách se radují z těsného vítězství 1:0 nad Litvou. Tímto se s Vámi loučím a zase někdy na počtenou. (18:28:00)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 16:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:20.
     
    Řekové nakonec proměnili svou herní převahu v potřebný jeden gól, který si připsal Bouzoukis. Litevské naděje osmdesát minut držel fantastický Krapikas, který má na svém kontě v konečném součtu deset zákroků. Ale ani to nestačilo, aby Litva z dnešního zápasu vytěžila alespoň bod, kvůli čemuž se propadá na čtvrté místo za Česko. Naopak Řecko je ve čtvrté kvalifikační skupině stoprocetní a patří mu první příčka.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Balkánský stát získává další dva rohy. Konec zápasu se už velmi rychle blíží, takže to asi budou tři body pro Řecko.
     
    90+3
    Řekové drží hru daleko od své brány a kráčí za vítězstvím, nyní budou moci zdržet čas rohovým kopem.
     
    90+1
    K zápasu se ještě přidají čtyři minuty, Litva tak stále má nějaký čas na vyrovnání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Konstantinos Balogiannis, přichází Ioannis Foivos Botos.
     
    89
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Domantas Antanavičius, přichází Matas Ramanauskas.
     
    88
    Přímý kop si vzal na starost střídající Amirzian, který sice řeckého brankáře hodně protáhl, ale míč do sítě nedokázal poslat!
     
    88
    Litva se v závěru zápasu ještě pokouší o vyrovnání, bude moci něco vymyslet po faulu Katranise, který k zemi poslal Šeplaukis.
     
    86
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Edgaras Dubickas, přichází Edvinas Kloniūnas.
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Titas Milašius, přichází Segej Amirzian.
     
    83
    Domácí pokračují v aktivitě a ještě zkouší potvrdit výhru druhým gólem, Milogevits ale od rohového praporku nenašel žádného spoluhráče.
     
    81
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Giannis Bouzoukis, přichází Nemania Milogevits.
     
    80
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Řekové se přece jen vedoucí branky dočkali, deset minut před koncem základní hrací doby jdou do vedení! Limnios našel přesnou přihrávkou GIANNISE BOUZOUKISE, který konečně zlomil kouzlo litevského brankáře Krapikase. Asistence: Dimitris Limnios.
     
    78
    Ntaviotis je jeden z nejaktivnějších řeckých hráčů na hřišti, nyní se zkoušel prosadit hlavou, ale míč poslal jen mimo litevskou klec.
     
    76
    Limnios protáhl z dalšího přímého kopu litevského brankáře, který ale stále chytá naprosto bezchybně a připisuje si již devátý zákrok.
     
    75
    Řekové se zkoušeli prosadit z rychlého protiútoku, do úniku se snažil dostat Ntaviotis, toho ale zastavuje postranní sudí, který zvedá praporek nad hlavu a signalizuje ofsajd.
     
    74
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Eligujus Jankauskas, přichází Matas Varejka.
     
    72
    Kapitán Retsos to vzal na sebe, šikovně obstřelil zeď, ale fantastický Krapikas si sebejistě kráčí za čistým kontem!
     
    71
    Domácí se budou moci prosadit z dalšího přímého kopu, který bude následoval po faulu Eligujuse Jankauskase, který si dokonce vysloužil žlutou kartu.
     
    69
    Po delší době se na útočné polovině usazuje také Litva, která rozehrála svůj třetí roh. Milašius však od rohového praporku necentruje úplně přesně.
     
    67
    Ou, domácí mají opravdu velkou smůlu! Douvikas se sice šikovně uvolnil, ale nastřelil jen břevno. Útočné snažení navíc poté končí kvůli ofsajdu střídajícího Ntaviotise.
     
    65
    Další rohový kop rozehrává Bouzoukis, který nachystal střeleckou pozici pro Evangeloua, ten ale míč mezi tři tyče neposlal.
     
    64
    Domácí se po dlouhé době dostali k soupeřící bráněm kde po rohovém kopu pořádně zahrozili. Krapikas se ale stále nenechá překonat a likviduje tvrdé zakončení Retsose.
     
    62
    Řekové si musejí pomáhat další faulem, tentokrát to by Katranis, který prohrával souboj s Antanavičiusem, ale nakonec se rozhodl pro faul.
     
    60
    Retsos by si měl dávat větší pozor, tentokrát fauloval Antavičiuse. Jeho absence by určitě domácím týmu zbytek zápasu hodně stížila.
     
    58
    I druhý žlutý kartónek vidí řecký hráč, je to rovnou kapitán Panagiotis Retsos. Ten při souboji poslal k zemi Dubickase, který se málem od soupeřícího hráče odprostil.
     
    55
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Antonis Gaitanidis, přichází Georgios Ntaviotis.
     
    54
    Špatnou rozehru balkánského státu zkoušel potrestat Jankaukas, který se však trefil do prvního bránící hráče, který míč okamžitě uklidil do bezpečí.
     
    53
    Hosté rozehrají další rohový kop, který přináší velkou gólovou příležitost, do které se dostal Armalas. Siampanis tak musí vytahovat svůj první důležitější zákrok v zápase.
     
    51
    Ve druhém poločase se zatím hraje docela nečistě, na řecké straně můžeme vidět další dva fauly, které tak dostávají do útoku litevské fotbalisty.
     
    49
    Další faul si připisuje Jankaukas, kvůli čemuž budou moci domácí ohrozit hostující klec.
     
    47
    Druhý poločas začíná faulem na obou stranách, nedovoleně hráli Stočkūnas a Limnios.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Anargyros Kampetsis, přichází Anastasios Douvikas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase byli jednoznačně lepší Řekové, kteří si vytvořili nespočet gólových příležitostí, ale ani jedna nebyla využita kvůli fantastického Krapikasovi, který má na kontě již šest zákroků. Hosté z Litvy tak stále hrajou o body, soupeře párkrát ohrozili z rychlých protiútoků, jeden třeba využijí ve druhé půli.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:32.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V nastaveném čase se domácí mohli přece jen prosadit, Krapikas však potvrzuje skvělou formu a likviduje další řeckou střelu, kterou tentokrát na bránu vyslal Limnios.
     
    45+1
    První poločas se bude prodlužovat o jednu minutu.
     
    44
    Po delší době útočili také hosté, ti dokonce získali rohový kop, ale ihned po centru Milašiuse přichází zbytečný útočný faul, který má na svědomí Armalas.
     
    42
    Po centru Bouzoukise se k nebezpečné hlavičce dostal Kampetsis, ale ani ten nerozvnil síť. Řekům prostě není souzeno, aby v prvním poločase skórovali.
     
    41
    Řekové se přece jen dostali k dalším zakončení, ale ani Limnios a ani Balogiannis míč nedostali přes litevský obranný val. Míč byl sražen za brankovou čáru, z čehož tedy vyplývá, že domácí budou rozehrávat další roh.
     
    40
    Závěr první půle je poměrně klidný, všech dvaadvacet hráčů na trávníků už toho má dost a těší se na přestávku.
     
    36
    Útok Řeků po několika dalších šancí končí, může za to Retsos, který si při souboji s Antanavičiusem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    35
    O chvíli později se ke střele dostal Limnios, nyní však litevsnký gólman nemusel zasahovat, míč skončil mimo tři tyče.
     
    34
    A je tu další řecká šance, kterou však svým čtvrtým zákrokem likviduje výtečný Krapikas, na kterém si tentokrát zuby vylámal Katranis!
     
    31
    Po hodně dlouhé době zkoušeli něco vymyslet hosté, jejich útočné snažení však velmi rychle končí kvůli ofsajdu hrotového útočníka Dubickase.
     
    30
    Je tady první žlutá karta zápasu, vidí ji Řek Stefanos Evangelou, který se jí dočkal po nedovoleném zákroku na Jankauskase.
     
    29
    Řekové svého soupeře totálně svírají poblíž jeho brány, míč však v litevské síti stále nekončí! Další střelu zapisuje Dimitriou, ale Krapikase tasí další skvělý zásah. O chvíli pozdějí střílel ještě Natsos, ten už ale mířil mimo bránu.
     
    25
    Následný roh si vzal pod palec Bouzoukis, který ve vápnu nenašel žádného spoluhráče, ale alespoň získal další standardní situaci od rohového praporku.
     
    24
    Domácí se opět mohli prosadit z přímého kopu, toho se tentokrát chopil Limnios. Ten také rovnou zakončoval, ale Krapikas se opět nenechal překonat.
     
    23
    Z rychlého protiútoku pořádně zahrozili také hosté, samostatný únik Šešplaukise musel dobrým zákrokem zastavovat řecký brankář.
     
    22
    Od rohového praporku centroval Limnios, který našel Bouzoukise, který si připsal další střelu. Ta ale tentokrát byla nepřesná, takže míč putuje k litevskému gólmanovi.
     
    21
    Po faulu Dubickase se Řecko dostává do velké šance! Trestný kop rozehrál Bouzoukis, který rovnou zakončoval. Jeho střela sice měla výborné parametry, ale Krapikasem se blýsknul parádním zákrokem a míč vyrazil na roh!
     
    20
    Po delší době přichází další nedovolený zákrok, který si opět připisují domácí. Balogiannis si v souboji pomohl mírným podražením a Antanavičiuse poslal k zemi.
     
    16
    Na hřišti se toho nyní moc neděje. Oba týmy páchají řadu nepřesností, kvůli čemu už jsme čtyři minuty neviděli jedinou nadějnou šanci.
     
    14
    Řecko standardku nevyužilo, naopak vzápětí přichází dva řecké fauly, první měl na svědomí Balogiannis a druhý Natsos.
     
    13
    Uzėla si při bránění pomohl nedovoleně, k zemi poslal Limniose, kvůli čemuž budou muset jeho spoluhráči bránit nebezpečný trestný kop soupeře.
     
    12
    Po delší době se ozvali také hostující hráči, do míče se opřel Milašius, ale ten balón poslal jen mimo tři tyče, což tedy znamená odkop pro Siampanise.
     
    10
    Po neúspěšném rohu se Řekové velmi rychle tlačili zpět do útoku, ale dlouhý nákop mířil jen na Katranise, který byl v ofsajdovém postavení.
     
    9
    Je tady první rohový kop utkání, kteří rozehrají domácí fotbalisté. Rozehrávat se bude od levého rohového praporku.
     
    7
    Nepřesný odkop domácího brankáře končí jen u soupeřících hráčů, kteří na nic nečekali a hnali se dopředu. Míč však ztratili téměr okamžitě po přechodu půlící čáry.
     
    6
    Hosté se s míčem dostali až na hranici pokutového území, ale odtud přišla jen nepřesná střela Dubickase, která znamená odkop pro Siampanise.
     
    5
    Oba celky jsou zpočátku utkání hodně opatrné, nikdo nechce riskovat inkasovanou branku. Proto se zatím hraje v dost pomalém tempu.
     
    4
    První střelu v zápase má na svědomí Gaitanidis, ten si ale na litevského brankáře Krapikase nepřišel.
     
    3
    Litva z počátku také nikam nespěchá, nyní kombinuje kolem půlící čáry a čeká na díru v řeckém obranném valu.
     
    1
    Řekové obstrarali úvodní výkop zápasu a po docela dlouhé kombinaci se dopředu hnali přes levou stranu hřiště, ale tam soupeři darovali jen autové vhazování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Siampanis – Natsos, Evangelou, Dimitriou, Katranis – Balogiannis, Retsos (C), Bouzoukis – Gaitanidis, Kampetsis, Limnios.
    Náhradníci: Stergiakis – Nikolaou, Douvikas, Tsingaras, Ntaviotis, Botos, Milogevits, Apostolakis, Lyratzis.

    Litva: Krapikas (C) – Uzėla, Armalas, Šatkus, Stočkūnas – Šešplaukis, Antanavičius, Jankauskas, Mėgelaitis, Milašius – Dubickas.
    Náhradníci: Šiaulys – Amirzian, Levšin, Banevičius, Ramanauskas, Širvys, Kloniūnas, Dolžnikov, Varejka.

    Rozhodčí: Kasumi – Zeqiri, Sekiraqa (všichni KOS).
     
    Litva
    Litva má za sebou dvě utkání, jedno vyhrálo a druhé prohrálo. Stejně jako Řekové se Litvané poprvé utkali se San Marinem. Ti také zvládli utkání v klidu, vyhráli 3:0. Ve druhém zápase dnešní hosté narazili na Česko, které pobaltského soupeře jednoznačně porazilo. Litvě tak patří po dvou zápasech čtvrté místo a pokud prohraje i dnes, tak do bojů o postup pravděpodobně nezasáhne.

    První dvě utkání kvalifikace
    Česko vs. Litva – 2:0
    San Marino vs. Litva – 0:3
     
    Řecko
    Mladí Řekové za sebou mají jednou utkání v kvalifikační skupině číslo 4, které pro ně nebylo vůbec složité. Narazili totiž na San Marino, které samozřejmě Řekům nemohlo konkurovat. Dnešní domácí si proto připsali snadné vítězstvé 5:0. Dnes Řecko čeká sice těžší soupeř, ale stále by měl vyhrát tým z balkánského poloostrova.

    První utkání kvalifikace
    Řecko vs. San Marino – 5:0
     
    Zdravím všechy fanoušky juniorského fotbalu. Dnes je na programu spoustu kvalifikačních zápasů, spolu se mnou budete moci sledovat duel, kde se Řecko postaví proti Litvě. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Lukáš Mihal

    Branky: 80. Bouzoukis (Limnios)

    Karty:   30. Evangelou (GRE), 58. Retsos (GRE) – 71. Jankauskas (LIT)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 16:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:20.
    Řecko: Siampanis – Natsos, Evangelou, Dimitriou, Katranis – Balogiannis (90+1. Botos), Retsos (C), Bouzoukis (81. Milogevits) – Gaitanidis (55. Ntaviotis), Kampetsis (46. Douvikas), Limnios.
    Náhradníci: Stergiakis – Nikolaou, Douvikas, Tsingaras, Ntaviotis, Botos, Milogevits, Apostolakis, Lyratzis.

    Litva: Krapikas (C) – Uzėla, Armalas, Šatkus, Stočkūnas – Šešplaukis, Antanavičius (89. Ramamauskas), Jankauskas (74. Varejka), Mėgelaitis, Milašius (86. Amirzian) – Dubickas (86. Kloniūnas).
    Náhradníci: Šiaulys – Amirzian, Levšin, Banevičius, Ramanauskas, Širvys, Kloniūnas, Dolžnikov, Varejka.

    Rozhodčí: Kasumi – Zeqiri, Sekiraqa (všichni KOS)
    thejrc.org