Benátky n/J – Litoměřice 0:4 (kon.) | Jihlava – Kadaň 3:1 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Chomutov – Sokolov 4:1 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (po pr.)
Přerov – Prostějov 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 4:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
SK Trhači Kadaň
Středa 11.09.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 264 diváků. (20:07:56)
     
    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a budu se těšit opět někdy přiště u hokeje z Jihlavy napočtenou!
     
    Dukla vykročila do nové sezony správnou nohou a už 12 let neprohrála úvodní utkání!

    Ani tentokrát neodchází Jihlava z prvního kola poražena. Ale byla to dnes pro ni možná až moc nečekaná šichta. Po dobře odehrané první třetině, ve které šla naprosto jasně za bodovým ziskem a svého soupeře k ničemu nepustila, byla lepším týmem a po gólech Matěje Pekra z přesilovky a Jana Holého z 18. minuty vedla o dvě branky. Podobný scénář se očekával i ve druhé třetině, Dukla však odlehčila plynovému pedálu, Kadaň rázem pookřála a dočkala se snížení v 28. minutě z hole Matěje Chalupy.

    Od té doby se začal zápas tahat a jednalo se o zcela vyrovnanou partii, ale bez větších šancí z obou stran. Když už to vypadalo na dramatický závěr, tak dotlačil v čase 55:19 puk do branky Peter Lichanec a rozhodl o tom, že Dukla bere tři body za ubojovanou výhru 3:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Martin Dubský (KAD) je zřejmě poslední vyloučený v tomto utkání. Na středovém kruhu zasáhl Holého do obličeje holí a dostává dvě minuty.
     
    58:23
    Domácí hrají takticky závěr dobře, drží kotouč na holích a jenom si jednoduše přihrávají mezi sebou. Navíc tu přijde vyloučení jednoho z kadaňských hráčů, což výsledek úplně zpečetí.
     
    57:46
    Poslední hrubé dvě minuty z třetí třetiny, Trhači se usadili před brankou Dukly a mají na ledě celou první pětku. Teď už tady nemají co ztratit.
     
    56:51
    Chlubna ukázal šikovnost a do posední chvíle držel nohu na modré čáře, aby se nedopustil ofsajdu, jinak také mohla přijít stopka celé nadějné akce.
     
    56:00
    Anděl zprudka nahodil na branku, Galuška jistil kotouč a postrčil jej za sebe. Kadaň už absolutně rezignovala na obranu a všechny síly vrhá do útoku.
    55:19 Peter LICHANEC - 3:1
     
    55:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po poradě s videosudím na protějším balkónu máme jasno! Opět v tom měl prsty Jan Holý, jehož střelu Galuška vyrazil pouze před sebe pro Michala Poletína. Domácí forvard postrčil kotouč do brankoviště, kde se asi jako poslední dotkl kotouče PETER LICHANEC a dává domácím klid do závěru zápasu – 3:1! Asistence: Michal Poletín, Jan Holý
     
    55:19
    Pochvalu ale zaslouží i domácí publikum, které ve skromném počtu vytváří skvělou atmosféru. Především se fanděním baví, a o tom to je.
     
    55:19
    Stále zkoumáme a tohle nemá sudí jednoduché. Ani on sám si totiž nebyl v první chvílí jist platností, až po delší časové prodlevě gól signalizoval.
     
    55:19
    Byl to gól, nebo ne? Po závaru před hostující brankou se puk ocitl společně s dvěma hráči Kadaně za brankovou čárou, nicméně se celá akce bude zkoumat na videu!
     
    54:41
    Zmatky v obraně Dukly nakonec vyústily v situaci 2 na 2, kterou zakončoval Harkabus, ale pouze nad branku.
     
    53:52
    Tvrdou střelou se prezentoval Daniel Kolář a pořádně protáhl hostujícího gólmana, který ale lapačkou rozčísl teplý vzduch na zimním stadionu a vytěsnil puk mimo tři tyče!
     
    52:50
    Je po přesilovce Jihlavy, pomalu se navíc blížíme do závěru utkání. To nám orámuje komerční přestávka poté, co Trefný sebral ze vzduchu padající kotouč na hostující střídačku.
     
    51:49
    Přesilovka se sehrávala opět na Holého, jehož střela z nápřahu postrádala přesnost a odražený puk nakonec zvládli hosté vyhodit na druhou stranu.
     
    51:27
    Čachotský to zkusil individuálně a přes obránce vystřelil, Galuška si opět nebyl jistý a vysvobodil ho až hvizd sudího.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Pekr (Harkabus), 18. J. Holý (Poletín, Čachotský), 56. Lichanec (Poletín, J. Holý) – 28. M. Chalupa


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Piegl, J. Pohl, J. Holý, Staněk, D. Kolář, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, A. Zeman, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.
    SK Trhači Kadaň: Galuška (Wolf) – Trefný (C), Poizl, L. Chalupa, Foltýn, T. Pavelka, Klodner, Novák – Klíma, Kůs (A), Čech – M. Chalupa, Chlouba, Zabloudil – Dubský, Machač, Matýs – J. Müller (A), Rindoš, Zd. Zabloudil.

    Rozhodčí: Doležal, Veselý – Polák, Roupec

    Diváci: 1 264
    ocianews.com