Benátky n/J – Litoměřice 0:4 (kon.) | Jihlava – Kadaň 3:1 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Chomutov – Sokolov 4:1 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (po pr.)
Přerov – Prostějov 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 4:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 11.09.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u prvního kola druhé nejvyšší české soutěže. V Budvar aréně se odehraje souboj mezi Českými Budějovicemi a Třebíčí. Utkání startuje v 17:30 a my vám přineseme textový přenos přímo ze stadionu!
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočechům znovu nevyšel jejich předsezónní cíl, tedy postup do vyšší soutěže. České Budějovice sice přešly bez větších problémů až do baráže, jenže ta jim ani trochu nevyšla. V celé baráži totiž získaly pouhých pět bodů, když vyhrály po samostatných nájezdech nad Chomutovem a nad Pardubicemi v zápase, ve kterém už o toho moc nešlo. I v další sezóně tedy bude hrát Motor Chance ligu a znovu usilovat o postup do extraligy.

    Sestava českobudějovického celku sice doznala nějakých změn, ale jádro týmu zůstalo pohromadě. Z loňské sestavy nepokračuje v týmu Petr Kváča, Zdeněk Kutlák, Mitch Fillman, Martin Jandus (ukončené hostování), Jakub Doktor, Cody Bradley, Miloslav Čermák. Někteří další neuspěli na zkoušce, mezi než patří třeba Milan Dančišin. V kádru však zůstal například nejlepší hráč podle fanoušků v loňské sezóně, kterým se stal Václav Karabáček. Dále zůstal nejlepší střelec Lukáš Endál, David Gilbert, Zdeněk Doležal, Pavel Pýcha či René Vydarený. Jihočeši však přivítali i četné posily, které by měly pomoci splnění snu. Mezi nejvýraznější posily patří Miroslav Holec, jenž hrál v extraligové Olomouci. Poté například Jan Veselý, Jakub Suchánek, Matouš Venkrbec či Jan Kloz.

    Přípravné zápasy:
    Motor – Plzeň 1:2
    Kometa – Motor 6:4
    Motor – Pavlodar 2:1
    Linec – Motor 4:1
    Motor – Lausitzer Fuechse 4:2
    Lausitzer Fuechse – Motor 5:4sn
    Motor – Linec 4:0
    Motor – Chabarovsk 0:4
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Třebíči loni skončila sezóna už po základní části druhé nejvyšší soutěže. V té totiž získala dvaaosmdesát bodů a umístila se až na desátém místě, které postup do vyřazovacích bojů nezajišťovalo. Na postupovou osmičku navíc ztratila devět bodů, takže nebyla ani blízko hraní play-off.

    První zápasy nové sezony vždycky mohou být specifické. Třebíč vyniká hlavně jednou věcí – v týmu nemá zatím ani jednoho hráče, kterému by bylo alespoň 30 let! Nejstarším hráčem Horácké Slavie je devětadvacetiletý obránce Václav Čejka. Dvěma hráčům je 28, jednomu 26 a všichni ostatní jsou v rozmezí 18 – 25 let. Jak si takto mladý tým povede v sezoně je s velkým otazníkem. Třebíč vstupuje do sezony s brankářskou dvojicí Pavel Jekel a Dominik Svoboda a bude zajímavé sledovat, jestli se Jekel po návratu ze Vsetína dokáže vrátit do původní formy a stane se jasnou jedničkou týmu. V poli během léta došlo k několika změnám a asi nejvýraznější posila je útočník Martin Štovíček (Ústí nad Labem) a do defenzivy Martin Padrnos (Poruba)

    Přípravné zápasy:
    Třebíč – Havlíčkův Brod 6:5n
    Třebíč – Přerov 4:5n
    Třebíč – Žďár nad Sázavou 2:0
    Prostějov – Třebíč 5:0
    Třebíč – Jihlava 2:3n
    Třebíč – Prostějov 2:4
    Třebíč – Šumperk 8:0
    Jihlava – Třebíč 4:3
    Benátky nad Jizerou – Třebíč 2:3
     
    Poslední vzájemný zápas – 16. 2. 2019

    Motor – Třebíč 3:2

    Branky a nahrávky: 6. Endál (M. Novák, Plášil), 35. M. Novák (Pavlin, Gilbert), 59. Babka (Kutlák, Z. Doležal) – 26. T. Havránek (Nedvídek, Vl. Brož), 33. Havlát (Nedvídek).

    Sestava Českých Budějovic: Kváča – Kutlák, Plášil, Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený – M. Novák, Gilbert, Endál – Babka, Bradley, Beránek – Z. Doležal, R. Přikryl, Heřman – Doktor, Dančišin, Dunn.

    Sestava Třebíče: Svoboda – Vl. Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, V. Čejka, Bilčík – Psota, Nedvídek, Havlát – Vodný, T. Havránek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák – Ferda.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, Suchánek, Pavel – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, Z. Doležal – Šimánek, R. Přikryl, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Jenáček, Nedbal, Forman, Padrnos, V. Čejka, D. Mikyska, Furch – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný, Šťovíček, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, Paták – Havlát, Michálek, P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Skopal, Hucl – Kreuzer, Polonyi.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše! V současné době ještě probíhá doprovodný program, který má na starosti Jihočeské divadlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    A utkání v rámci Chance Ligy nám začalo! Domácí České Budějovice dnes nastupují ve žlutých dresech, zatímco hostující Třebíč pro dnešek zvolila modrou.
     
    00:49
    Radek Prokeš se snažil napadat rozehrávku soupeře, ale nebyl úspěšný. Třebíčský obránce to ve středním pásmu zvládl a udržel kotouč.
     
    01:19
    Jan Veselý už nebyl daleko od získání puku v útočném pásmu. Chyběl mu opravdu jen kousek. Místo toho zaútočila Třebíč, ale nakonec ani nevystřelila.
     
    01:34
    Žiga Pavlin nahazoval kotouč od modré čáry někomu ze spoluhráčů na teč. O tu se opravdu jeden z Jihočechů pokusil, ale kotouč se mu nepodařilo trefit.
     
    02:15
    Martin Novák neměl dostatek čas ani prostoru na zpracování kotouče, tak ho jen protečoval do útočného pásma, kde o něj bude muset Motor zabojovat.
     
    02:42
    Jihočeši ho sice získali, ale nijak toho nevyužili. Na druhé straně také nepřišlo nic, takže nakonec se ke střele dostal Plášil, ale jeho rána byla zablokována.
     
    03:16
    Dalimil Mikyska měl dostatek času i prostoru na střelu, ale raději jen posunul kotouč na svého spoluhráče. Slavia se drží v útočném pásmu.
     
    03:35
    A Milan Klouček si nakonec musel připsat první zákrok, i když střela šla nejspíše o něco málo vedle. Přesto domácí gólman chytá a buly bude po jeho pravici.
     
    04:15
    Jan Veselý se se svou lajnou dostal do menšího tlaku v útočném pásmu. Nakonec ale vše přerušil hvizd rozhodčího a postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    04:34
    Pavel Pýcha dostal přihrávku na modrou, a tak vypálil rovnou z první. Jeho rána štípla Pavla Jekela, kterému puk poskakoval po hrudi, ale udržel ho.
     
    04:52
    Pavel Pýcha znovu v akci! Pálil od modré, ale jeho rána trefila jen spoluhráče. Třebíč se nemůže vymanit ze svého obranného pásma.
     
    05:34
    Lajna Karabáček – Prokeš – Doležal nebezpečně svírá lajnu soupeře, ale obě pětky jsou na ledě již dlouho. Uvidíme, jestli tento tlak něco přinese.
     
    06:07
    Nepřinese. Hostující hokejisté totiž dostali puk do středního pásma, tak se oba týmy rozhodly pro střídání. Po chvilce je navíc odpískána přihrávka rukou.
     
    06:31
    Miroslav Holec dostal kotouč na svou hokejku. Neměl ale komu nahrát, tak jen poslal kotouč do útočného pásma, kde si ho sebrala znovu Třebíč.
     
    07:10
    Dalimil Mikyska měl dostatek času i prostoru na modré čáře, tak vypálil. Jeho rána ovšem trefila hned prvního hráče stojícího před ním.
     
    07:50
    To už vypadalo na velkou první šanci utkání! Lukáš Endál dostal přihrávku do jízdy a už to vypadalo, že půjde sám na gólmana. Karel Nedbal ovšem předvedl skvělý obranný zákrok a vypíchl mu kotouč z šance!
     
    08:10
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Karel Nedbal – 2 min., hrubost).
     
    08:41
    Pokračujeme tedy ve čtyřech na obou stranách. To zatím o něco více vyhovuje hostů,. Lukáš Forman vypálil od modré, ale Klouček situaci viděl.
     
    09:10
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hostům více svědčila hra ve čtyřech, t ak jdou jako první do vedení! DENIS KUSÝ táhl celou akci svého celku, když šel se spoluhráčem do rychlého protiútoku. Míst přihrávky ovšem vypálil tvrdou ránu a překonal Kloučka střelou na zadní tyč. Asistence: Václav Čejka.
    09:10 Denis KUSÝ - 0:1
     
    09:38
    Nic se však nemění a hra nadále pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Nyní přišla tvrdá střela v podání Budějovic, ale ta jen zaduněla o mantinel.
     
    10:10
    Týmy hrají v plném počtu!
     
    10:41
    Jakub Suchánek vyslal tvrdou ránu od modré, do které ještě sáhl Lukáš Endál. Jeho pokus šel sice do protipohybu gólmana, jenže nešel mezi tři tyče.
     
    11:15
    První lajna Českých Budějovic se držela v útočném pásma a vytvořila si tlak. Po střele Suchánka nevěděl, kde má Jekel, ovšem ten nakonec měl ve své moci.
     
    11:54
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Martin Padrnos – 2 min., podrážení).
     
    12:08
    Jihočeši vyhráli buly v útočném pásmu. Zdeněk Doležal se dostal ke dvěma střelám zápěstím, ale ani jedna z nich neskončila brankou v síti hostů.
     
    12:45
    Jiří Šimánek si sjížděl na přihrávku zpoza branky, kterou také dostal. Byl však mírně vyveden z rovnováhy, takže puk nakonec vůbec netrefil.
     
    13:17
    Jan Veselý chtěl nahodit puk do útočného pásma. Udělala to však moc brzo, takže Motoru je odpískáno jen zakázané uvolnění.
     
    13:54
    Martin Padrnos je na ledě!
     
    14:26
    Karel Plášil chtěl poslat kotouč na nahození, ale moc se mu to nepovedlo. Puk mu totiž sjel po hokejce a sotva dojel k první dvojici hráčů.
     
    14:56
    Domácí se nyní dostali do zajímavé šance! Jiří Šimánek přilétl do útočného pásma jako tank, ale až k němu se kotouč nakonec nedostal.
     
    15:49
    René Vydarený chtěl vyhodit kotouč do středního pásma, ale přehnal to s razancí. Takhle skončil kotouč až na zakázaném uvolnění. Buly po pravici Kloučka.
     
    16:27
    Horácká Slavia byla v útočném pásmu a Motor ani nijak moc nenapadal rozehrávku. Klouček si ale připsal zákrok. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    16:43
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Václav Čejka – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:59
    Jakub Suchánek znovu vyslal tvrdou ránu zápěstím a hned od prvního hráče se puk odrazil, Ten však létal a odrážel se dál, jenže skončil na zadním mantinelu.
     
    17:22
    Nyní přišla střela ze středu, která byla sražena prvním hráčem. Puk se pak dostal na hokejku Jiřího Šimánka, jenže ten byl dobře bráněn a nedostal se k němu.
     
    18:02
    Nyní už to vypadalo opravdu nadějně! Pavel Jekel totiž vyrazil kotouč jen před sebe, kam si jako první najel Karel Plášil. Ten se do toho chtěl opřít, ale trefil přesně prostor, kde byl gólman hostí.
     
    18:43
    Hosté hrají v plném počtu, ale nemuseli jí vůbec dohrát! Pavel Pýcha totiž napřáhl na modré a jeho tvrdá rána orazítkovala tyčku!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:16
    A v té se mohli radovat hosté! Michal Vodný se totiž dostal ke kotouči a šel z úhlu sám na gólmana. Toho chtěl překonat střelou do bližšího rohu, ovšem přestřelil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které vede hostující Třebíč o jednu branku. V první periodě jsme neviděli moc záživný hokej, přestože Jihočeši drželi kotouč většinou na svých holích. Pak ale předvedl krásnou střelu Denis Kusý, jehož projektil na zadní tyč byl úspěšný. Motor měl největší šance při své druhé přesilové hře, ale Pavel Pýcha trefil jen tyčku. Do kabin tak jde Horácká Slavia s jednobrankovým vedením.

    Další třetina začne přibližně v 18:24.
     
    Statistiky po první periodě:

    Střely na branku: 17 – 3
    Střely mimo: 7 – 5
    Zblokované střely: 8 -4
    Vhazování: 20 – 5
    Trestné minuty: 2 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Úvod druhé třetiny se nenese v bůhvíjakém tempu. Zatím se hraje především ve středním pásmu a kotouč se odráží z hokejky na hokejku.
     
    21:03
    Martin Novák zachytil odražený kotouč a poslal ho na hokejku Jana Kloze. Ten vypálil z první, ovšem jeho rána byla sražena první hráčem před ním.
     
    21:40
    Třebíč se na druhé straně dostala do útočného pásma. Vše ale skončilo vyndanou brankou. Proto je hra přerušena a bude buly po pravici Kloučka.
     
    22:05
    Zdeněk Doležal získal odražený kotouč ve středním pásmu a šel mu přesně do jízdy. Proto nakonec vypálil, ale i jeho rána byla jen sražena do rohu.
     
    22:54
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nepřehledná situace končí brankou v síti Třebíče! JAN VESELÝ totiž získal odražený kotouč a zkusil to bekhendem z otočky. Kotouč nakonec prošel někudy pod betonem Jekela a je srovnáno! Asistence: Jiří Šimánek a Karel Plášil.
    22:54 Jan VESELÝ - 1:1
     
    24:00
    Třebíči se však inkasovaná branky vůbec nelíbí. Rovnou se vrhla do útoku a tlačí v útočném pásmu. Přišla tvrdá střela, jenže zaduněla jen o mantinel.
     
    24:28
    Jiří Šimánek se dobře pustil do souboje o kotouč a získal ho. Bohužel pro Jihočechy se puk odrazil jen na jejich střídačku. Buly na útočné modré Motoru.
     
    24:51
    Denis Kusý chtěl navázat na svou branku z první třetiny, ovšem k té měl nyní hodně daleko. Jeho pokus na zadní tyč byl totiž hodně nepřesný.
     
    25:29
    René Vydarený nyní dobře ustál šermovačku se soupeřem. Kdyby totiž prohrál, šel by soupeř sám na gólmana. Třebíč je však stále u puku.
     
    25:51
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (René Vydarený – 2 min., podrážení).
     
    26:10
    Domácí hráči začali své oslabení dobře. Ihned po buly totiž dostali kotouč přes všechny čáry až za gólmana hostí, odkud musí Třebíč začít s útokem.
     
    26:25
    Dostala se sice do útočné třetiny, kde nakonec musel Klouček zasáhnout. Nebyl to však nijak těžký zákrok, načež po buly poslali Jihočeši zase puk za Jekela.
     
    27:03
    Lukáš Nedvídek si vyměnil kotouč se spoluhráčem a najel si do dobré střelecké pozice. Milan Klouček ovšem předvedl velmi dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    27:51
    René Vydarený je na ledě!
     
    27:56
    A asistent kapitána se rovnou zapojil do hry! Šikovným pasem od mantinelu našel Holce, jenže tomu rána nesedla, navíc nešla ani mezi tři tyče.
     
    28:27
    David Michálek se dostal ke střele, respektive spíše k nahození od útočné modré. To domácí brankář podržel a následuje komerční přestávka.
     
    28:53
    Roman Přikryl chtěl vyslat svého spoluhráče do rychlého protiútoku, ale jeho prudký pas se nedal zachytit. Proto skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    29:32
    Nehraje se v posledních minutách moc líbivá pasáž. Oba týmy často chybují a mají problémy s tím, aby se vůbec dostaly do útočného pásma.
     
    30:12
    Pavel Pýcha vyslal parádní dlouho přihrávku, ke které jako první dojel Lukáš Endál. Ten byl zcela evidentně podražen gólmanem, takže nemohl svou akci pořádně zakončit. Rozhodčí ovšem pískat nebude.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Václav Čejka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:35
    Karel Plášil vyslal dvě střely. První srazil hned první hráč, který stál před ním. Plášil dostal šanci na reparát, ovšem znovu to našil jen do prvního hráče.
     
    30:54
    Nyní už akce vypadala o mnoho lépe. Puk šel totiž z hokejky na hokejku, načež se dostal ke Zdeňku Doležalovi. Jeho ránu z první ovšem Pavel Jekel pokryl.
     
    31:26
    Karel Plášil znovu v akci, navíc teď to byla vyšperkovaná akce! Kotouč šel totiž pokaždé z první, ale domácí obránce trefil jen padajícího soupeře.
     
    31:55
    Milan Klouček nyní musel podržet kotouč pod svou lapačkou. Jediný hráč široko daleko byl totiž ten třebíčský, takže následuje buly po jeho levici.
     
    32:21
    Václav Čejka je na ledě!
     
    32:28
    Lukáš Endál si šikovně obešel protihráče u mantinelu, díky čemuž měl před sebou prostor na střelu. Mířil na přední tyč, ovšem tam se objevila lapačka Jekela.
     
    32:58
    Václav Karabáček stihl rukavicí sebrat kotouč ze vzduchu a posílal ho zpět na modrou. Na jeho pas si sjížděl René Vydarený, jenže kotouč šel od něj daleko.
     
    33:34
    Miroslav Holec mohl přidat branku! Pálil totiž z dobré pozice, ale Pavel Jekel jeho pokus vyrazil. Poté měl ještě šanci Vít Christov, jenže jeho střelu z otočky také Jekel vyrazil, tentokrát betonem.
     
    34:16
    To byl opravdu dobrý tlak v podání českobudějovické čtvrté formace. Nyní je hra přerušena a vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    34:47
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Martin Padrnos – 2 min., držení).
     
    34:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Pouhých deset vteřin stačilo Motoru na to, aby využil přesilovou hru! Pavel Pýcha nahodil kotouč od modré na branku. V předbrankovém prostoru se skvěle pohyboval JAN VESELÝ, který tečoval kotouč mimo dosah Jekela! Asistence: Pavel Pýcha a Martin Novák.
    34:57 Jan VESELÝ - 2:1
     
    35:23
    No, a nechybělo moc, aby bylo znovu vyrovnáno. Karel Plášil totiž nevymyslel dobrou přihrávku, jelikož k ní byl nejblíže soupeř. Nakonec ale jí nestihl.
     
    35:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Utekly necelé dvě minuty a Motor vede už o dvě branky! RADEK PROKEŠ dostal přihrávku do útočného pásma. Najel si do dobré střelecké pozice a střelou nad beton překonala Jekela! Asistence: Karel Plášil a René Vydarený.
    35:45 Radek PROKEŠ - 3:1
     
    36:29
    Miroslav Holec vybojoval kotouč u mantinelu. Žiga Pavlin ho poté poslal na Víta Christova, jenže jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    36:58
    Lukáš Paták získal puk po buly. Jeho spoluhráči ale už byli unavení, takže si jen najel za červenou čáru a poslal ho za Kloučka, aby z toho nebyl icing.
     
    37:33
    René Vydarený si pohlídal soupeře, který vyjížděl zpoza branky. Vypíchl mu totiž kotouč, takže hostující hráč neměl šanci na zakončení.
     
    38:00
    Jakub Jenáček dostal přihrávku na modrou. Před Kloučkem byl celkem provoz, tak vypálil. Domácí brankář si však našel skulinku a puk chytil do výstroje.
     
    38:20
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Martin Padrnos – 2 min., podrážení).
     
    38:41
    Pavel Pýcha vyslal ránu od modré a Lukáš Endál raději uskakoval, aby ho kotouč netrefil. Nakonec však byl rána obránce sražena mimo.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:35
    Zdeněk Doležal dostal křižnou přihrávku a vypálil, i když ne rovnou z první. Pavel Jekel jeho pokus vyrazil, ovšem poté stihl ještě puk dostat pod lapačku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už byla jasně v režii Motoru, který otočil stav utkání ve svůj prospěch a už vede o dv:ě branky! Nejprve se s trochou štěstí prosadil Jan Veselý, když po třech minutách druhé části dostal puk do sítě střelou z úrovně brankové čáry. Byl to navíc stejný hráč Českých Budějovic, který přidal i druhý gól svého týmu. Pavel Pýcha totiž nahodil kotouč v početní výhodě od modré a Jan Veselý tečoval kotouč mimo dosah Jekela. A o necelou minutu později se prosadil ještě Radek Prokeš, který se trefil střelou nad beton.

    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    Statistiky po druhé periodě:

    Střely na branku: 30 – 10
    Střely mimo: 11 – 8
    Zblokované střely: 17 – 8
    Vhazování: 34 – 19
    Trestné minuty: 4 – 12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    A Jihočeši se do toho obuli hned v prvním střídání. Přišlo nakonec nahození od modré, které ještě tečoval Zdeněk Doležal, ale Pavel Jekel puk chytil.
     
    40:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., podrážení).
     
    41:00
    České Budějovice začaly své oslabení velmi dobře. Vyhodily kotouč do útočného pásma, navíc Miroslav Holec dlouho napadal rozehrávku.
     
    41:33
    Radek Prokeš a Vít Christov ušetřili další cenné vteřiny z oslabení. Byli s kotoučem v útočném pásmu, ovšem Třebíč se už znovu pouští do útoku.
     
    41:59
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Také Třebíč využívá svou přesilovou hru a dramatizuje stav utkání! LUKÁŠ FORMAN napřáhl na modré a propálil absolutně vše, co mu stálo v cestě. Nádherná trefa v podání hostujícího obránce. Asistence: Tomáš Havránek.
    41:59 Lukáš FORMAN - 3:2
     
    42:33
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Václav Čejka – 2 min., hákování).
     
    42:42
    Jakub Suchánek dobře udržel za zády svého soupeře, který ho napadal ve středním pásmu. Motor se však musí znovu nastěhovat do útočného pásma.
     
    43:15
    Jakub Suchánek znovu v akci! Tentokrát už v útočném pásmu, kdy napřáhl na modré a jeho dělová rána jen orazítkovala zadní mantinel.
     
    43:54
    Jihočeši nadále svírají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Tentokrát se však nedostali k žádné střele a Horácká Slavia bez potíž vyhodila.
     
    44:33
    Václav Čejka je na ledě!
     
    44:37
    Matouš Venkrbec nyní táhl akci svého týmu. V útočném pásmu posunul kotouč na Víta Christova, jehož rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    45:07
    David Michálek měl obrovskou šanci! Dostal se totiž za obranu! Naznačil Kloučkovi kličku a šel objet branku a zasunout puk k tyči. Tam se však skvěle zjevil Karel Plášil, který kotouč zastavil. Poté sice ještě dostala Třebíč kotouč do sítě, ale jasně byla zahrána vysoká hůl, takže branka nemohla být uznána.
     
    46:03
    Jan Veselý chtěl poslat do rychlé protiakce Romana Přikryla, ale přihrávka mu zrovna dvakrát nevyšla. Nyní musejí Jihočeši bojovat o kotouč.
     
    46:39
    Ovšem Motor zde puk vybojoval a dostal se až ke střele. Tu však Jekel vyrazil. Následně byl ještě tvrdě dohrán Pavlin u mantinelu a vůbec se mu to nelíbilo.
     
    46:45
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Vít Christov – 2 min., sekání).
     
    47:00
    Jakub Suchánek měl možnost vyhodit kotouč přes všechny čáry, ale obránce hostí ho na modré zastavil. Třebíč tedy pokračuje s pukem na holi.
     
    47:23
    Tentokrát už to Motoru vyšlo. Nikým neatakovaný domácí hráč se totiž dostal ke kotouči a poslal ho až za Jekela, odkud musí hosté začít.
     
    47:57
    Denis Kusý vyslal ránu od modré, která trefila Přikryla. Ten měl jedinečnou možnost vyhodit, ovšem jeho vyhození zastavil Denis Kusý na modré čáře.
     
    48:45
    Vít Christov je na ledě!
     
    49:05
    Dnešní utkání sleduje 5708 diváků.
     
    49:52
    Niklas Pavel nakonec vybojoval kotouč ve svém obranném pásmu. Následně se Motor hned dostal do útoku, ale Jekel měl jednoduchý zákrok.
     
    50:25
    Už to vypadalo, že se Třebíč dostane do rychlého přečíslení, jenže dobře zapracoval směrem dozadu Zdeněk Doležal, jenž kotouč odpálil.
     
    50:51
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Michal Vodný – 2 min., hákování).
     
    51:16
    Martin Novák vyslal dobrou střelu z vrcholku kruhu a Jekel měl co dělat, aby jí zastavil. Poté ještě pálil Pavel Pýcha, ale gólman hostí puk vyrazil.
     
    51:57
    Od té doby se Horácká Slavia brání dobře. Dvakrát vyhodila kotouč přes všechny čáry a Motor má nyní problémy s tím, aby se dostal do útočné třetiny.
     
    52:32
    Jenže dostal se tam a nevypadalo to vůbec zle! K odraženému kotouči se totiž natahoval Václav Karabáček, ovšem nakonec na něj nedosáhl.
     
    52:51
    Michal Vodný je na ledě!
     
    53:07
    To nevypadalo vůbec zle v podání Motoru! Radek Prokeš v rychlém přečíslení poslal prudkou přihrávku na Niklase Pavla, jenže ten nedokázal umístit puk do brány!
     
    53:45
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., krosček).
     
    54:04
    Hostující obránce vypálil tvrdou ránu od modré, která byla ještě sražena někým z hráčů. Nakonec se však nevešla mezi tři tyče a zaduněla o mantinel.
     
    54:55
    Solidní skrumáž vznikla před brankou Jihočechů poté, co Přikryl jen zastavil puk a nevyhodil. Nejlépe se však zorientoval Niklas Pavel, jenž puk vyhodil.
     
    55:45
    Matouš Venkrbec je na ledě!
     
    56:07
    Jakub Jenáček nezpracoval přihrávku na modré, takže jen nahodil kotouč do rohu útočného pásma. Tam o něj v tuto chvíli probíhá tuhý souboj.
     
    56:31
    Ten navíc vyhráli hostující hráči, kteří se dostali až ke střele. Ta nakonec byla sražena do ochranné sítě a následuje buly po levici Milana Kloučka.
     
    57:28
    Vít Christov mohl nyní pečetit výhru svého týmu! Došoural se k němu totiž kotouč, který byl sražený, jenže domácí hokejista nedokázal puk trefit.
     
    58:00
    Lukáš Forman také nezpracoval puk na útočné modré, a tak ho jen nahodil do rohu útočného pásma. Tam se o něj v současné době ještě bojuje.
     
    58:26
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:26
    A Třebíč to zkouší se šesti muži v poli!
     
    58:38
    Úvodní buly ovšem vyhrál Motor, který dostal kotouč až za obrannou modrou. Nakonec se puk dostal až za branku hostí, kde jej sebrali hosté.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    59:30
    Do konce zápasu chybí posledních třicet vteřin a Budějovice jsou velmi blízko třet bodům. U kotouče jsou však v současné době hosté.
     
    Konec zápasu.
     
    Dneska je tedy konec utkání! České Budějovice nakonec udržely své vedení, přestože Třebíč ještě stihla snížit zásluhou Lukáše Formana, jenž využil početní výhodu. Jihočeši poté ovšem byli lepším týmem a své vedení si nakonec zkušené udrželi. Motor tedy bere z prvního utkání v rámci Chance ligy tři body a zahajuje sezónu vítězně!
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 40 – 14
    Střely mimo: 16 – 9
    Zblokované střely: 19 – 15
    Trestné minuty: 10 – 16
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:40:40)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 23. J. Veselý (Šimánek, Plášil), 35. J. Veselý (Pýcha, M. Novák), 36. Prokeš (Plášil, Vydarený) – 10. Kusý (V. Čejka), 42. Forman (T. Havránek)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, Suchánek, Pavel – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, Z. Doležal – Šimánek, R. Přikryl, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Jenáček, Nedbal, Forman, Padrnos, V. Čejka, D. Mikyska, Furch – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný, Šťovíček, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, Paták – Havlát, Michálek, P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Skopal, Hucl – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 5708
    thejrc.org