Benátky n/J – Litoměřice 0:4 (kon.) | Jihlava – Kadaň 3:1 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Chomutov – Sokolov 4:1 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (po pr.)
Přerov – Prostějov 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 4:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
HC Baník Sokolov
Středa 11.09.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyrovnané utkání nováčků v Chance lize začal pohledným gólem zpoza branky Jakub Chrpa, na něhož za pár okamžiků odpověděl Jan Bečvář.
    Za stavu 1:1 se šlo i do závěrečné třetiny, v níž Piráti definitivně rozhodli o své výhře. Nakonec vítěznou branku vstřelil už po 41 vteřinách hry Jan Rudovský. Přesilovku následně využili Darby Llewellyn a Stanislav Vrhel, kteří navýšili na konečných 4:1.
    Celkem nevídaná jsou i statistická čísla vhazování, na kterém zazářil Tomáš Pitule (19/22 – 86 procent).

    Vyloučení: 4:5.
    Využití: 2:0.
    Střely na branku: 38:23 (12:7, 13:10, 13:6).
    Bloky: 9:13.
    Vhazování: 44:21. (20:58:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Chvilku slávy ještě zaznamenává Dominik Pavlát, jenž čelil pokusu z osy hrací plochy. Do šance si totiž najel Jakub Vrána, který na chomutovskou jedničku nevyzrál.
     
    Dnešní utkání sleduje 2132 diváků.
     
    58:10
    Chomutovské publikum si žádá "bůra", ovšem v akci byl Sokolov, který se ocitl v ofsajdu.
    56:45 Stanislav VRHEL - 4:1
     
    56:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto! V přesilové hře se od mantinelu napřáhl Petr Stloukal, který ale nestřílel na branku. Naopak hledal položenou hůl STANISLAVA VRHELA, který usměrnil černou gumu za Kuchařova záda. Šestnáctiletý klenot chomutovského hokeje zaznamenává první gól v Chance lize. Asistence: Petr Stloukal a Martin Rýgl.
     
    56:07
    Z levé strany se napřáhl Lukáš Blaha, jenž mířil k bližší tyči. Ondřej Kuchař zasáhl, ale kotouč mu vypadl těsně vedle levé tyče.
     
    55:46
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Pavel Kuběna – 2 min., hákování).
     
    54:40
    Sám před odkrytou brankou se nacházel Kryštof Hrala, který nezakončil. Chomutovský útočník byl faulován, a tak je tu další početní výhoda pro Piráty.
     
    53:21
    Petr Stloukal přihrával před branku, kam mířili Jan Rudovský a Tomáš Pitule. Ovšem ani jeden z nich černou gumu nezasáhl.
     
    52:50
    Po vyhraném vhazování nahodil puk před branku Petr Přindiš, o teč se ještě postaral Tomáš Vracovský, jenže Dominik Pavlát stihl lapačkou reagovat.
     
    52:45
    Martin Osmík přejel po levé straně do útočného pásma, odkud také vyslal propagační pokus. Dominik Pavlát si povyjel z brány a hru zákrokem přerušil.
     
    52:29
    Třetí dvacetiminutovka už patří domácímu mužstvu. O střely se pokoušeli Darby Llewellyn a Marek Tomica. Ovšem oba trefili jen soupeře před brankou.
     
    51:11
    Před branku Pirátů si sjížděl Jan Tomeček, který okamžitě zakončoval. Jeho snažení ale letělo pouze nad branku, kterou hájí Dominik Pavlát.
     
    50:25
    Elitní formace Chomutova se usadila v útočném pásmu, kde dlouho kombinovala. Následně byla střela zablokována, a tak jedou domácí na střídačku.
     
    48:55
    Na vrcholu pravého kruhu si poklepáním hole o led řekl o přihrávku Darby Llewellyn. Jeho pokus letěl vedle branky, protože s obranným zákrokem přispěchal soupeř.
     
    48:33
    Po třetí brance Chomutova se hodně přerušuje. Tentokrát hru zastavilo zakázané uvolnění Sokolova, hra se přesune před Kuchařovu branku.
    47:39 Darby LLEWELLYN - 3:1
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Chrpa (Tejnor), 41. Rudovský (Pitule), 48. Llewellyn (Blaha, J. Sklenář), 57. Vrhel (Stloukal, Rýgl) – 18. Bečvář (Vodička, Švec)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Pařízek – Stloukal, Pitule, Rudovský (A) – Tomica (C), Thompson, Llewellyn – J. Sklenář, Vrhel, Chrpa (A) – Tupý, Suchý, Hrala.
    HC Baník Sokolov: Kuchař (Fečo) – Přindiš (A), Vodička, J. Tomeček, Michálek, A. Rulík, Kadeřávek – Vracovský, T. Rohan (C), Kovařík – Kuběna, M. Zadražil (A), Osmík – Čurda, Kverka, Stříbrný – Švec, Vrána, Bečvář.

    Rozhodčí: Zubzanda, Šindel – Votrubec, Ševic

    Diváci: 2132
    thejrc.org