Hibernian – Slavia 1:4 (kon.) | Breidablik – Sparta 3:2 (kon.)
konec
Breidablik Kópavogur
3:2 (1:2)
AC Sparta Praha
Středa 11.09.2019, 21:15 • Kópavogsvöllur (Kópavogur) • Liga mistryň
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům ženského fotbalu! Pražská Sparta má před sebou úvodní duel 1/16 finále Ligy mistrů, ve které se utká s islandským Breidablikem.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty mají ve své domácí soutěži za sebou dva zápasy, přičemž se momentálně nacházejí až na páté pozici tabulky, avšak svůj zápas třetího kola mají ještě k dobru. Sparta si v úvodním duelu nového ročníku pořádně zastřílela, na domácím stadionu totiž přivítala poslední Pardubice, které si odvezly bohatou nadílku poměrem 0:7. Hned ve druhém kole bylo k vidění ženské derby pražských "S", přičemž úspěšnější byl celek z Vršovic. Slavia nakonec vyhrála výsledkem 2:1, díky čemuž se drží na první pozici domácí soutěže.
     
    Breidablik

    Na opačné straně stojí Breidablik, který má za sebou už šestnáct zápasů své domácí soutěže. Islandskému celku se zatím celkem daří, v tuto chvíli se nachází na druhé pozici, přičemž na vedoucí Valur ztrácí pouze dva body. Breidablik letos v lize ještě neprohrál, doposud ztratil body pouze ve dvou zápasech, které přinesly nerozhodné výsledky. Poslední kolo nabídlo velice vydřenou výhru proti poslednímu Vikinguru, tento duel nabídl jedinou branku, která padla už po dvaceti minutách hry.
     
    Úvodní sestavy:

    Breidablik: Thrainsdottiróvá (C) – A. Árnadotirróvá, K. Árnadottiróvá, Lillyardottiróvá, Gunnlaugsdottiróvá – Johannsdottiróvá, Shalová, Magnúsdotirróvá – Vilhjalmsdottiróvá, Thorvaldsdottiróvá, Albertsdottirová
    Náhradníci: Gudlausgsdottiróvá – Antonsdottiróvá, Aradottirová, Ásmundsdottiróvá, Hákonardottiróvá, Steinarsdottiróvá, Torhallsdottiróvá

    AC Sparta Praha: Dorseyová – Ringelová, Bertholdová (C), Odehnalová, Simpsonová – Křivská, Sonntagová, Pleulerová, Nepokojová – Burkenroadová, Martínková
    Náhradníci: Pižlová – Baucomová, Cvrčková, Kavalová, Matoušková, Pochmanová, Solomouová

    Rozhodčí: Antoniová – Kourompyliová, Papadopoulouvá (Řecko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráčky Breidabliku, které budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Do pokutového území se snesl centr, ke které se jako první dostala osamocená CHRISTINA BURKENROADOVÁ, která se zkoušela prosadit ránou z otočky, přičemž pálila velice přesně k tyči.
    3. BURKENROADOVÁ - 0:1
     
    4
    Nákop za obranu v podání Árnadottirové nebyl zrovna povedený, naopak se poprvé k míči dostala Dorseyová, který odkopával na pravou stranu hřiště.
     
    5
    Z vlastní poloviny rozehrávala volný kop Simpsonová, která poslala míč daleko na druhou stranu. Tam Ringelová trefila první protihráčku do nohy.
     
    6
    Breidablik zahrával úvodní rohový kop, ke kterému se postavila Shalová. Její vzdušná nabídka směřovala do malého vápna, kde zasahovala Pleulerová.
     
    7
    Bertholdová to u svého pokutového území zvládla na jedničku, avšak kolmice na Křivskou nebyla přesná. Na druhé straně moc nescházelo soupeřce.
     
    8
    Dorseyová se postaral o dalekonosný odkop od své branky, přičemž Nepokojová ještě udržela míč na hrací ploše, načež vybojovala autové vhazování.
     
    9
    Trochu nepříznivá zpráva. Utkání doprovází celkem mohutný déšť, který navíc začíná sílit. Na hrací ploše se to zatím nikterak neprojevilo.
     
    10
    Také Sparta si vyzkoušela první rohový kop. Centr se snášel na přední tyči, kde se do zakončení tlačila Křivská, která tečovala míč daleko vedle branky.
     
    11
    Do šance se dostávala domácí Thorvaldsdottirová, která se špičkou kopačky natáhla po míči, avšak Dorseyová ho nepustila za svá záda.
     
    12
    K velice pohotovému zakončení se dostala opět Thorvaldsdottirová, která z hranice pokutového území pálila nad branku, následovat bude odkop od svatyně.
     
    13
    Islandský celek si vyzkoušel rozehrávku druhého rohu. Po něm to nebezpečným centrem zkoušela Gunnlaugsdotirrová, jenž centrovala do ofsajdu.
     
    14
    Křivská to na pravém křídle udělala parádním způsobem, její přihrávka do pokutového území našla Nepokojovou, která z dobré pozice mířila nad branku.
     
    15
    Další kolmice se pro změnu snášela na Martínkovou, která byla v souboji příliš pozdě. I tak Lillyadottirová odkopávala pouze ven z hrací plochy – aut.
     
    15
    Breidablik právě vstřelil branku!
    Máme tady vyrovnávací branku! Gunnlaugsdotirrová se na levém křídle dostala k centru na přední tyč, kam si dokázala seběhnout BERGLING BJORG THORVALDSDOTTIROVÁ, která hlavičkou bez větších problémů prostřelila Dorseyovou.
    15. THORVALDSDOTTIROVÁ - 1:1
     
    16
    Albertsdottirová nepochopila záměr své spoluhráčky, na kolmici reagovala příliš pozdě. Obrannou povinnost si splnila Ringelová, která přihrávala vzad.
     
    21
    Martínková sice uspěla v hlavičkovém souboji, avšak k odraženému míči se dostala jedna ze soupeřek, která ho poslal do mnohem bezpečnějšího prostoru.
     
    22
    Ve středu hrací plochy operovala Sonntagová, která ještě poslala míč na volnou Ringelovou, po jejíž centru zakončovala vedle branky Burkenroadová.
     
    23
    Dorseyová si připsala další odkop od své branky, přičemž na druhé straně zkoušela najít Nepokojovou, které se podařilo prodloužit balón za sebe.
     
    24
    Arnadottirová obstarala autové vhazování z pravé strany, po kterém se po pravém křídle prohnala k centru Johannsdottirová, která našla nohu soupeřky.
     
    25
    Už to vypadalo, že se k míči dostane Křivská, avšak míč putovala vedle její kopačky. Sparta se usadila na polovině soupeřek, kde rozjela kombinaci.
     
    26
    Nedovoleným zákrokem se prezentovala napadající Shalová, která poté ještě debatovala s hlavní sudí. Simpsonová obstará standardní situaci.
     
    27
    Breidablik opět vhazoval, tentokráte z levé strany. Krátká kombinace nevedla k ničemu vážnějšímu, naopak bude moci vhazovat Ringelová.
     
    28
    Za obranu se pokoušela dostat Magnusdottirová, která u postranní lajny dohrála Bertholdová. Následovat bude autové vhazování pro pražský celek.
     
    29
    Křivská se ještě snažila vrátit na kopačku Ringelové, avšak přihrávka směřovala mimo dosah druhé jmenované. Míč se opět ocitl za postranní lajnou.
     
    30
    Kolmice na Burkenroadovou byla příliš dlouhá, rychleji se k míči dostala Thrainsdottiróvá, která posléze vyhodila hrací předmět na levou stranu.
     
    31
    Do rozhozené obrany si to namířila Albertsdottirová, která si navedla míč na pravou nohu, načež pohotovým způsobem protáhla pozornou Dorseyovou.
     
    34
    Zpětná nahrávka směřovala až na Shalovou, která se pokusila poslat míč k pravé autové lajně, avšak Arnadotirrová na padající předmět nedosáhla.
     
    35
    Gunnlaugsdottirová poslala další autové vhazování, po kterém si útočným faulem pomohla Albertsdottirová. Ringelová tak rozehraje další standardku.
     
    36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražský celek se dostává zpět do vedení! Křivská ještě zabojovala u brankové lajny, domácí brankářka Thrainsdottiróvá se navíc naprosto zbytečně vydala ven z branky, což vedlo k zakončení do odkryté branky, o které se postarala CHRISTINA BURKENROADOVÁ.
    36. BURKENROADOVÁ - 1:2
     
    37
    Hráčky Breidabliku to budou mít opět hodně složité, i tentokráte budou muset dotahovat jednobrankové manko, na což mají ještě hodně času.
     
    40
    Burkenroadová se v souboji dostala přes brankářku, která poslala míč pouze za brankovou čáru. To znamená, že budeme sledovat další rohový kop.
     
    41
    Ten se nebezpečně snášel k hranici malého vápna, kam si sbíhala Odehnalová. Hostující hráčka míč netrefila, hra se tak otáčí na opačnou stranu.
     
    42
    Ringelová si dala před soupeřku tělo, načež se ocitla na zeleném pažitu. Hlavní sudí nechala pokračovat ve hře, Johannsdottirová se ale daleko nedostala.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně ofenzivní podívanou. Sparta se v samotném úvodu dostala do vedení, avšak islandskému celku se podařilo vyrovnat. I tak si poslední slovo prvního poločasu vzal tým z České republiky, který si do druhého dějství odnáší jednobrankové vedení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráčky, které budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování v podání Arnadottirové. Její nabídka směřovala podél autové lajny na volnou spoluhráčku.
     
    49
    Breidablik si vyzkoušel další rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. To nepřineslo nic nebezpečného, naopak si útočným faulem pomohla Shalová.
     
    50
    Ve druhém dějství se pořádně rozpršelo, navíc ještě více než v tom prvním. I tak se pokračuje ve hře, zatím to nikterak nebrání atraktivitě utkání.
     
    51
    Dorseyová odkopávala od své branky, přičemž míč poslala daleko na druhou stranu. Tam v souboji vyhrála Magnusdottirová, která hraje bez míče.
     
    52
    Bertholdová se snažila roztáhnout hru na pravou stranu, avšak s tímto záměrem počítala také Albertsdottirová, která za sebe přihrávku nepustila.
     
    53
    Sama na sebe to zkoušela vzít Johannsdottirová, které přeci jenom scházela podpora spoluhráček. Výsledkem byla nepovedená kolmice za obranu.
     
    54
    Vysoký nákop se snesl přesně na kopačku Thorvaldsdottirové, která se ale přes Odehnalovou nedostala. Naopak si sama pomohla útočným faulem.
     
    55
    Dorseyová nemusela ani v tomto případě zasahovat, naopak se sama postarala o odkop od své branky, který poslal na kopačku volné Křivské.
     
    56
    Po delší době se k míči dostala také domácí brankářka Thrainsdottiróvá, která rovněž dalekonosně vykopávala, avšak Shalová se dopustila faulu.
     
    57
    Ringelová dokázala přeposlat přihrávku ke středu hrací plochy, kde se pohybovala Sonntagová. Sparta se usídlila na polovině islandského celku.
     
    58
    O přihrávku si na pravém křídle řekla Ringelová, která se dostal k přízemnímu centru. Ten nebyl povedený, Křivská nakonec nestačila zachytit míč.
     
    59
    Hra se bleskovým způsobem dostala před pokutové území Sparty. Gunnlaugsdottirová hledala Magnusdottirovou, která na přihrávku nedosáhla.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Karolína Vilhjalmsdottirová (Breidablik).
     
    64
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Pavlína Nepokojová, přichází Christina Solomouová.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jackie Simpsonová, přichází Natálie Kavalová.
     
    66
    Střídání v týmu Breidablik: ze hřiště odchází Fjola Shalová, přichází Hildur Antonsdottirová.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém dějství jsme žádnou branku neviděli. O něco aktivnějším dojmem se jeví domácí mužstvo.
     
    68
    Málem bylo vyrovnáno! Sama na branku se totiž řítila Thorvaldsdottirová, která to zkoušela levačkou, avšak Dorseyové se nadvakrát povedlo zakročit.
     
    69
    Islandský celek si vyzkoušel další rohový kop, a sice z levé strany. Po padajícím míči se vrhala Arnadottirová, jenž hlavičkovala daleko vedle branky.
     
    70
    Bertholdová se skvěle zorientovala ve středu hrací plochy, načež konstruktivním způsobem roztáhla hru na levou stranu, kde se nacházela Kavalová.
     
    71
    Thorvaldsdottirová nebezpečně přihrávala na naběhnuvší spoluhráčku, která v pokutovém území skončila na zemi, avšak penalta z to nebude.
     
    72
    Burkenroadová se pokoušel prosadit v hlavičkovém souboji, avšak mnohem důraznější byla Arnadottirová, která navíc hlavičkou našla Magnusdottirovou.
     
    73
    Podél autové lajny se prohnala Magnusdottirová, která se po kontaktu s Ringelovou ocitla na zemi. Breidablik má k dispozici další standardní situaci.
     
    73
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Karolína Křivská, přichází Jorian Baucomová.
     
    74
    Odpovědnost na sebe vzal Albertsdottirová, která to zkoušela centrem k hranici malého vápna, kde zasahovala Odehnalová. Následovat bude roh.
     
    75
    Obrannou povinnost si splnila právě Odehnalová, která nekompromisním způsobem odehrála míč na druhou stranu, kde Kavalová vybojovala aut.
     
    76
    Sparta se dostala na opačnou polovinu, kde Sonntagová nedokázala odcentrovat přes protihráčku. Navíc z toho bude další aut pro domácí.
     
    78
    Breidablik právě vstřelil branku!
    Máme tady vyrovnávací branku! Domácí hráčky rozehrávaly standardní situaci, po které do pokutového území přiletěl nadýchaný bochánek, na který si naskočila BERGLING BJORG THORVALDSDOTTIROVÁ, která propálila brankářku Dorseyovou.
    78. THORVALDSDOTTIROVÁ - 2:2
     
    80
    Breidablik právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu vedoucí branka domácích! Po centru se v pokutovém území utvořil velký závar, ve kterém se nejlépe zorientovala KAROLÍNA VILHJALMSDOTTIROVÁ, která střelou pravou nohou propálila míč až do sítě.
    80. VILHJALMSDOTTIROVÁ - 3:2
     
    81
    Tohle je pro pražský celek obrovská rána, během krátké chvíle přišel o jednobrankové vedení. Na případné vyrovnání nezbývá zrovna moc času.
     
    82
    Ringelová se důrazným způsobem pokoušela dostat k míči, avšak ten se přeci jenom snesl ven z hrací plochy, po čemž bude následovat další aut.
     
    83
    Arnadottirová jednala na jistotu, hrací předmět totiž nekompromisně odklidila do bezpečnějšího prostoru, načež bude moci vhazovat Kavalová.
     
    84
    Sparta se postupně přiblížila k pokutovému území, avšak dalekonosný hod od Kavalové skončil až za čárou. Thrainsdottiróvá bude vykopávat od branky.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Breidablik stále vede o jednu branku. V posledních minutách sledujeme pasáž plnou nepřesností.
     
    87
    Domácí brankářka si dává s odkopem od své branky celkem dost načas, hlavní sudí zatím kartu netasí. Vypadá to na dalekonosný nákop na druhou stranu.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Aslaug Gunnlaugsdottirová (Breidablik).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sparta stále prohrává o jednu branku, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Střídání v týmu Breidablik: ze hřiště odchází Karolína Vilhjalmsdottirová, přichází Soley Steinarsdottirová.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Sparta se nemůže dostat na druhou stranu hrací plochy, naopak soupeřky budou vhazovat od levé autové lajny. Gunnlaugsdottirová si opět dává hodně načas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Breidabliku, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Druhý poločas dlouho dobu nabízel hodně vyrovnanou podívanou, avšak islandskému celku se během několika minut podařilo otočit výsledek ve svůj prospěch. Najednou dotahovala Sparta, které se to sice nepodařilo, avšak stále na to má ještě druhý odvetný zápas.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:6. (23:03:29)

    David Suchý

    Branky: 15. Thorvaldsdottirová, 78. Thorvaldsdottirová, 80. Vilhjalmsdottirová – 3. Burkenroadová, 36. Burkenroadová

    Karty:   62. Vilhjalmsdottirová (BDK), 88. Gunnlaugsdottirová (BDK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:6.
    Breidablik Kópavogur: Thrainsdottiróvá (C) – A. Árnadotirróvá, K. Árnadottiróvá, Lillyardottiróvá, Gunnlaugsdottiróvá – Johannsdottiróvá, Shalová (66. Antonsdottirová), Magnúsdotirróvá – Vilhjalmsdottiróvá (90. Steinarsdottirová), Thorvaldsdottiróvá, Albertsdottirová
    Náhradníci: Gudlausgsdottiróvá – Antonsdottiróvá, Aradottirová, Ásmundsdottiróvá, Hákonardottiróvá, Steinarsdottiróvá, Torhallsdottiróvá

    AC Sparta Praha: Dorseyová – Ringelová, Bertholdová (C), Odehnalová, Simpsonová (64. Kavalová) – Křivská (73. Baucomová), Sonntagová, Pleulerová, Nepokojová (64. Solomouová) – Burkenroadová, Martínková
    Náhradníci: Pižlová – Baucomová, Cvrčková, Kavalová, Matoušková, Pochmanová, Solomouová

    Rozhodčí: Antoniová – Kourompyliová, Papadopoulouvá (Řecko)
    Čtvrtek 26.09.2019
    Sparta - Breidablik 0:1

    Branky: 55. Thorvaldsdóttirová

    Karty:   17. Solomou (SPA), 69. Martínková (SPA), 71. Ringelová (SPA) – 51. Shalová (BDK), 75. Albertsdottirová (BDK)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 12:12.
    thejrc.org