Pardubice – Dukla Praha 3:1 (kon.) | Vyšehrad – Třinec 1:2 (kon.) | Brno – Líšeň 2:0 (kon.)
Prostějov – Varnsdorf 3:2 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
1:2 (1:0)
FK Třinec
Sobota 14.09.2019, 10:15 • Stadion Evžena Rošického, Praha • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásné dopoledne všem fotbalovým fanouškům! Vítáme vás u zápasu Fortuna: Národní Liga mezi domácím FC Slavoj Vyšehrad a FK Fotbal Třinec. Utkání začíná v 10:15 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Národní liga se pomalu blíží do své třetiny. Vyšehrad i Třinec zatím hrají podle očekávání, po velmi dobrém startu oba celky ztratily na tempu. Vyšehrad naposledy bodoval takřka před měsícem, když si odvedl jeden bod za remízu v brněnské Líšni. Třinec v posledních třech zápasech sice třikrát remizoval, poslední slezská výhra se ale datuje až k prvnímu kolu, kdy třinečtí fotbalisté poměrně překvapivě vezli všechny tři body z pražské Julisky.

    Oba týmy se naposledy střetly v roce 2016 v rámci druhé ligy. V prvním zápase v Třinci se po šestigólové přestřelce obě jedenáctky rozešly smírně s jedním bodem, na jaře pak Třinec vykradl strahovský stadion 2:0. Dvakrát se tehdy trefil Pavel Malchárek.

    Sobotní utkání bude řídit prvoligový rozhodčí Petr Hocek, po stranách mu bude asistovat Jaroslav Poživil a Martin Leška.

    POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ:

    05.09.2015 Třinec – Vyšehrad 3:3
    19.03.2016 Vyšehrad – Třinec 0:2
     
    FC SLAVOJ VYŠEHRAD – 11. místo, 7 bodů, skóre 11:13

    Vyšehrad měl dobrý start do své první druholigové sezóny zejména díky domácím zápasů. Na stadionu Evžena Rošického dokázal porazit silné Ústí nad Labem 4:1, a pak i západočeský Sokolov 2:1. Naposledy se šemíkům podařilo bodovat v Brně proti Líšni.

    V národním poháru je pražský celek o něco úspěšnější. V prvním kole Vyšehrad dokázal porazit divizní Slaný 4:0, o kolo později si pak v malém pražském derby poradili modro-bílí hráči s Motorletem 5:0. V rámci třetí kola zavítá Vyšehrad na horkou půdu mistrovské Slavie.

    Strahovskou jedničkou je Martin Otáhal, který nastoupil do všech sedmi ligových zápasů. Záda mu kryje Petr Dočekal.

    Základními stavebními kameny vyšehradské obrany jsou zkušený Ondřej Švejdík, který má za sebou starty za Spartu či angažmá v Nizozemsku, a talentovaný mladík Vojtěch Mareš, který ve druhé lize hostuje z mistrovské Slavie.

    Střed hřiště má na starosti Miroslav Verner, který ke svým obranným povinnostem přidal i čtyři gólové zásahy. V záloze ho doplňuje Vojtěch Gebert nebo talentovaný Jan Vejvar, který je v týmu na hostování ze Slavie.

    Tomáš Čvančara je se svými pěti ligovými zásahy třetí nejproduktivnější hráč celé soutěže. V útoku ho doplňuje Lukáš Pouček a nově i Elvis Mashike Sukisa, který do Prahy zamířil na hostování z Liberce.

    3 NELEPŠÍ STŘELCI:

    1. Tomáš Čvančara (5 gólů)
    2. Miroslav Verner (4 góly)
    3. – 4. Lukáš Pouček (1 gól)
    3. – 4. Jan Vejvar (1 gól)

    3 NEJVYTÍŽENĚJŠÍ HRÁČI:

    1. – 2. Vojtěch Mareš (630 minut)
    1. – 2. Ondřej Švejdík (630 minut)
    3. Lukáš Pouček (599 minut)

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    14.08.2019 Slaný – Vyšehrad 0:4
    17.08.2019 Líšeň – Vyšehrad 0:0
    24.08.2019 Vyšehrad – Dukla 1:3
    28.08.2019 Motorlet – Vyšehrad 0:5
    31.08.2019 Chrudim – Vyšehrad 3:2
     
    FK FOTBAL TŘINEC – 10. místo, 7 bodů, skóre 9:10

    Třinec si na úvod druhé ligy připsal cenný skalp Dukly, když si tým ze Slezska vezl z Julisky všechny tři body za výhru 3:2. Od té se už Třinci tolik nedaří, na druhou soutěžní výhru čeká takřka už dva měsíce, zatím tam sbírá body pouze z remíz. Momentálně se tak třinečtí fotbalisté nacházejí na desátém místě s pouhým tříbodovým náskokem na sestupující patnácté místo.

    Podobně jako Vyšehrad, i Třinec se v národním poháru probojoval do třetího kola. V úvodním prvním kole třinečtí fotbalisté rozstříleli divizní Dětmarovice 7:1. O kolo později si pak poradili i s Valašským Meziříčím, 5:0. Los třetího kola zavede Třinec do severočeských Teplic.

    Jedničkou Třince je zlínský odchovanec Jiří Adamuška. Záda mu kryje talentovaný mladík František Chmiel, který v týmu hostuje z prvoligového Baníku.

    Stálicí ve slezské obraně je jednadvacetiletý David Gáč. Do stoperské dvojice nastupuje společně se Slovákem Imrichem Bedecsem.

    Raketový vzestup ve své kariéře zažívá Tomáš Omasta, který v minulé sezóně přestoupil z Havířova do Třince. Momentálně je navíc nejvytíženějším třineckým fotbalistou. Důležitou osobnostní ve středu hřiště je zkušený Jiří Valenta, který má za sebou angažmá v první lize. Dalším důležitou postavou slezské zálohy je Filip Hlúpik.

    Třinečtí útočníci se zatím střelecky trápí, ani jeden z nich zatím nepřekonal hranici dvou vstřelených branek. Nejproduktivnějším útočníkem Třince tak zatím je Ukrajinec Leonid Akulinin, který za svůj jednozápasový pobyt na hřišti stihl vsítit jednu branku.

    2 NEJLEPŠÍ STŘELCI:

    1.- 2. Filip Hlúpik (2 góly)
    1. – 2. Jiří Valenta (2 góly)

    3 NEJVYTÍŽENĚJŠÍ HRÁČI:

    1. Tomáš Omasta (630 minut)
    2. Filip Hlúpik (617 minut)
    3. David Gáč (613 minut)

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    17.08.2019 Třinec – Hradec Králové 1:1
    24.08.2019 Prostějov – Třinec 2:2
    27.08.2019 Valašské Meziříčí – Třinec 0:5
    31.08.2019 Třinec – Brno 1:1
    06.09.2019 Třinec – Karviná 3:2
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražského Strahova, kde za nedlouho vypukne duel mezi FC Slavoj Vyšehrad a FK Fotbal Třinec. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Drozda, Nitrianský, T. Jablonský – Kozel, Rothe, Laňka – Vejvar, Pouček (C) – Mashike Sukisa.
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Žežulka, Drobílek, Pardubský, Veselý, Verner.

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Kušnír (C), Gáč, Bedecs – Machalík, Omasta, Samiec, Valenta, Hlúpik – Akulinin, Arroyo.
    Náhradníci: Chmiel – R. Vaněk I., Janoščín, Janošík, Kubala, Tijani, Wojnar.

    Rozhodčí: Petr Hocek – Jaroslav Poživil, Martin Leška.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu. Domácí fotbalisté jsou oblečeni do modrých dresů, hosté z dalekého Třince přijeli v červených. Před zápasem se všichni hráči vyfotí u transparentu #DíkyTáto v rámci víkendu otců.
     
    Hostující kapitán Ondřej Kušnír byl při losu úspěšnější, úvodní výkop bude mít na starost Třinec.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    David Machalík rozehrál ze středového kruhu. Dnešní zápas může začít!
     
    1
    Lukáš Pouček se šikovně prosmýkl okolo dvojice hráčů a patičkou našel za sebou nabíhajícího Tomáše Jablonského. Ten si nedokázal míč zpracovat ideálně a vyhnal se až k rohovému praporku, odkud dokázal nacentrovat pouze před hostující šestnáctku, kde míč vybojovali hosté.
     
    2
    Vysoký pas ze slezské obranné řady na nabíhajícího Leonida Akulinina byl moc dlouhý, a skončil tak v náruči dobře postaveného Martina Otáhala.
     
    3
    Tak tohle byla obrovská hrubka v domácí obraně. Jeden z obránců se nechal obrat o míč a nastartoval tak nebezpečný třinecký brejk, Filip Hlúpik ale nedokázal dostatečně zrychlit, takže ho Libor Drozda riskantním, ale povedeným zákrokem obral o míč.
     
    4
    Po faulu u levé lajny bude Třinec zahrávat standardní situaci. Hráči v červeném už se staví před vápno a čekají na centr.
     
    5
    Centr do vápna dobře vystihl Vojtěch Šandera, který ho akrobatickým zákrokem srazil k vlastnímu brankáři. Ten míč bez problémů uklidil v rukavicích.
     
    6
    Během tvrdého hlavičkového souboje na půlící lajně si hostující hráč v souboji s domácím kapitánem Lukáš Poučkem pomohl nedovoleným způsobem. Faul.
     
    7
    Denis Laňka se šikovně kličkou do strany uvolnil od vlastního obránce a vystřelil. Jeho nerazantní trefa se ve vzduchu zakroutila a proletěla tak metr od pravé tyče.
     
    8
    A máme tu další domácí střelu. Lukáš Pouček si pohledně sklepl míč s hráčem na pravém křídle, uvolnil se od obránce a na hranici vystřelil. Jeho středu doprostřed branky ale dobře vystihl Jiří Adamuška, který si tak připisuje první zákrok dnešního dne.
     
    9
    Vyšehradu to teď pálí. Ale ani střela Lukáše Poučka z velké vzdálenosti neměla dostatečné kvality a letěla pouze do rukavic připraveného Jiřího Adamušku.
     
    10
    Po hostujícím faulu kousek před třineckým vápnem se do zakončení nadějného přímého kopu dostal Milan Nitrianský. Jeho razantní pokus nakonec proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    11
    Tomáš Omasta (Třinec) na polovině hřiště nekompromisně stáhl k zemi unikajícího Denisa Laňku a od rozhodčího za to vidí první žlutou kartu dnešního utkání.
     
    12
    Důležitý obranný zákrok si teď připsal Jan Vejvar, když po vlastní chybě v souboji o míč odstrčil Luise Arroye, a získal tak míč.
     
    13
    Pro centr Tomáše Jablonského na zadní tyč si odvážně vyskočil hostující gólman Jiří Adamuška. Míč končí v jeho rukavicích a bude to Třinec, který bude teď mít možnost zaútočit.
     
    14
    Denis Laňka udělal ukázkovou koloběžku a zrychlil, čím se zbavil vlastního obránce a vytvořil si prostor na nacentrování. Jeho přízemní centr ale vystihl jeden z obránců, který ihned odkopl míč do zámezí.
     
    15
    Jan Vejvar nevystihl pohyb útočícího třineckého hráče a kousek před vlastním vápnem ho stáhl k zemi. Třinec bude zahrávat další nadějný volný kop.
     
    16
    Jeden z útočících hráčů se poměrně nečekaně z volného přímého pokusil o zakončení. Jeho trefa ale letěla pouze do zdi, od které se míč odrazil k Ondřejovi Kušnírovi. Ani on ale nedokázal propálit hlouček hráčů ve vápně. Do třetice všeho třineckého se míč odrazil k Leonidovi Akulininovi, jehož centr byl ale až moc vysoký a skončil v horní síti vyšehradské branky.
     
    17
    Domácí hráči se zlobí na pomezního rozhodčího, ten totiž poměrně nečekaně přisoudil autové vhazování hostům, kteří se tak ihned dostali do zajímavého zakončení. Leonid Akulinin ale nedokázal ze střelecké pozice přes obránce trefit branku. Přízemní střela ukrajinského ostrostřelce prolétla kousek vedle vzdálenější levé branky.
     
    18
    Tak taková bojovnost se jen tak nevidí! Denis Laňka tak dlouho dotíral na hostující obránce, až ho připravil o míč. Jeho následný centr ale letěl pouze k prvnímu obránci, který ihned míč odkopl daleko od vlastní branky.
     
    19
    Centr Luise Arroye z levé strany srazil první obránce Petr Rothe do zámezí. Ani z následné akce po autovém vhazování si navíc Třinec nedokázal vypracovat nějakou větší šanci, vyšehradská obrana totiž zatím funguje bez žádné větší chyby.
     
    20
    Nadějnou třineckou akci ukončuje pomezní rozhodčí mávnutím ofsajdu. Martin Otáhal bude odkopávat od vlastní branky.
     
    22
    Vojtěch Šandera nedokázal prostrčit míč mezi obrannou řadu na zabíhajícího Elvise Mashike Sukise. Třinec teď navíc může využít nezformované vyšehradské obrany a jít do rychlého protiútoku.
     
    23
    Vyšehrad kombinuje na vlastní polovině a marně hledá skulinku v třinecké obraně.
     
    24
    Pas Libora Drozdy ze středu hřiště na pravou stranu na Vojtěcha Šanderu šel do protipohybu rychlonohého vyšehradského obránce. Míč tak končí v zámezí, kde se ho ujme Třinec.
     
    25
    Po faulu na polovině a krátké strkanici dvou "jedenáctek" Denise Laňky a Jiřího Valenty musel oběma hráčům domlouvat rozhodčí.
     
    26
    Elvis Mashike Sukisa se protlačil ne levé straně hřiště do slibné pozice a nacentroval. Míč, který letěl na zadní tyč, ale dobře vystihl jeden z obránců, který ho odkopl do zámezí za vlastní branku.
     
    27
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku dnešního dne, Daniel Kozel od rohového praporku přízemní centrem našel kousek za hranicí vápně nabíhajícího MILANA NITRIANSKÉHO, který z nadějné pozice poslal přízemní trefou míč k bližší pravé tyči. Pro strahovského obránce se navíc jedná o jeho první trefu v modrém dresu, navíc při jeho debutovém soutěžním utkání.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Jan Vejvar (FC Slavoj Vyšehrad).
     
    30
    Jiří Valenta si od míče dobře odstrčil Denise Laňku, tomu nakonec ale vypomohl spoluhráčům, který získal míč zpět.
     
    31
    Nadějný vyšehradský útok končí odpískáním útočného faulu.
     
    32
    Daniel Kozel dobře vystihl přihrávku z levého křídla doprostřed hřiště a zastavil tak nadějně vypadají hostující útok.
     
    33
    Vojtěch Šandera byl u míče za domácí obranu jako první, tělem si pokryl balón a nechal ho se dokutálet až do zámezí za vlastní braku.
     
    34
    Leonid Akulinin zády k bráně šikovně poslal míč pod sebe na nabíhajícího Luise Arroye, jehož střela z první letěla vysoko nad domácí branku.
     
    35
    Leonid Akulinin nacentroval z pravé strany, míč se ve vzduchu zakroutil směrem k brance a vletěl přímo do náruče připraveného Martina Otáhala.
     
    36
    Elvis Mashike Sukisa ukázal své ligové zkušenosti, dobře si pokryl balón a došel si pro faul na polovině hřiště.
     
    37
    Na centr z hloubi pole od Libora Drozda si vyskočil hostující gólman Jiří Adamuška, který uklidil míč mířící k levé tyči v rukavicích.
     
    37
    Vojtěch Šandera našel po přihrávce od Milana Nitrianského centrem z hloubi pole na hranici vápna dobře uvolněného Elvise Mashike Sukise, který z nadějné pozice zakončil hlavou. Jeho střelecký pokus ale letěl pouze doprostřed branky, kde si s ním poradil Jiří Adamuška.
     
    38
    Denis Laňka byl faulován při tvrdém hlavičkovém souboji na polovině hřiště jedním z hostujících hráčů. Tohle mohla být žlutá karta.
     
    39
    Martin Otáhal teď předvedl důležitý zákrok, když byl u míče za vyšehradskou obranu jako první a kousek před nabíhajícím Luisem Arroyem odkopl míč do zámezí.
     
    40
    Vojtěch Šandera nedokázal projít přes obránce na pravé straně hřiště, Vyšehrad bude házet aut.
     
    41
    Martin Otáhal vykopl míč na pravé křídlo na volného Elvise Mashikeho Sukise, který si ale nedokázal zpracovat skákavý míč, a nechal si ho tak utéct do zámezí.
     
    42
    Tak tohle byla obrovská šance! Denis Laňka popostrčil ze středu hřiště balón na nabíhajícího Jana Vejvara, ten se tak ocitl tváří v tvář osamocenému třineckému brankáři. Místo kličky do strany zvolil technické zakončení placírkou, které těsně přeletělo břevno hostující slezské branky.
     
    43
    Lukáš Pouček v silovém souboji u pravé lajny vybojoval míč pro svůj tým ,Vyšehrad teď tak bude házet aut.
     
    44
    Na závěr poločasu ještě Třinec tlačí na pilu. Martin Otáhal nejdříve parádní robinzonádou vyboxoval z šestnáctky nízký centr Ondřeje Kušníra, o něco později zasáhl i proti centru Tomáše Omasty. Do střely se na závěr prvního poločasu dostal Imrich Bedecs, jehož střela z poměrné velké vzdálenosti ale letěla mimo tři tyče domácí branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
     
    První poločas je u konce. Hra je zatím poměrně vyrovnává, Vyšehrad je přesto v útoku efektivnější a dostává se do nebezpečných šancí.

    Gólové konto sobotního utkání otevřel v 27. minutě Nitrianský, když se po přihrávce od rohového praporku prosadil přízemní střelou k pravé tyči. Další velká domácí šance přišla ve 42. minutě, když Laňka popostrčil míč na nabíhajícího Vejvara, který z tutové pozice tváří v tvář hostujícímu gólmanovi ale přestřelil branku.
     
    Hráči už se vrací na hrací plochu, druhá polovina dnešního utkání za nedlouho začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Luis Arroyo, přichází Jiří Janoščín.
     
    47
    Nadějnou hostující akci, při které se Filip Hlúpik ocitl po přihrávce z pravé strany úplně osamocený před domácím brankářem, ukončil pomezní rozhodčí mávnutím ofsajdu.
     
    47
    Jan Vejvar byl na polovině hřiště stažen k zemi. Po odpískání faulu tak budou rozehrávat hráči v modrém.
     
    48
    Imrich Bedecs zkušeně od míče odstavil statnějšího Elvise Mashikeho Sukise a ihned poslal míč po lajně dopředu na volného třineckého záložníka.
     
    49
    Razantní centr Jiřího Janoščína z levé strany vápnem domácího Vyšehradu pouze proletěl a skončil v zámezí na druhé straně hřiště.
     
    50
    První větší domácí šance ve druhém poločase! Tomáš Jablonský dostal dobrý pas za obranu a takřka ze zadní lajny posla míč pod sebe na dobíhajícího Lukáše Poučka. Kdyby se Jiří Adamuška nenatáhl přes celé malé vápno a neschoval míč v rukavicích, strahovský kapitán by se bezpochyby dostal do takřka stoprocentní střelecké pozice.
     
    51
    Leonid Akulinin využil své síly a výšky k tomu, aby se protlačil do střely zpoza vápna, trojnásobná přesila obránců ale byla i na něj moc. Ukrajinský střelec tak dokázal vypálit pouze do jednoho z obránců před sebou.
     
    52
    Nadějnou třineckou akci po sraženém centru střídajícího Jiřího Janoščína ukončil David Gáč, když si špatně zpracoval míč a trochu nešikovně pak v souboji o balón zfauloval jednoho z domácích hráčů. Tohle mohlo být klidně na žlutou.
     
    53
    Imrich Bedecs si zkušeně u levé lajny pokryl míč tělem, dotírající útočník ho tak nakonec musel faulovat.
     
    54
    Závar před domácí brankou ukončil Vojtěch Šandera, když odkopl míč někam na tribunu prostorného strahovského svatostánku.
     
    55
    Elvis Mashike Sukisa poměrně nešikovně zůstal stát v ofsajdu. Po výkopu Martina Otáhala od vlastní branky tak teď naopak budou rozehrávat hosté.
     
    56
    Perfektní obranný zákrok tak předvedl Milan Nitrianský, když parádně vystihl vysoký pas za obranu na nabíhajícího Leonida Akulinina.
     
    57
    Elvis Mashike Sukisa zády k bráně poslal míč pod sebe na nabíhajícího Denisa Laňku, jehož přízemní centr srazil jeden z hostujícím hráčů mimo ohrožení branky.
     
    58
    Leonid Akulinin byl na polovině hřiště stažen k zemi, marně se však dožaduje žluté karty pro faulujícího vyšehradského hráče.
     
    59
    Třinec kombinuje na středovém kruhu, čím sám sebe okrádá o cenný čas na vyrovnání. Do konce dnešního zápasu totiž zbývá už pouze půlhodina.
     
    59
    Po třinecké ztrátě v útoku musel za záchranou brzdu zatáhnout Martin Samiec. Tenhle faul na polovině mohl být klidně na žlutou, rozhodčí se ale rozhodl ji neudělit.
     
    60
    Třinecká akce končí ofsajdem Filipa Hlúpika. Rozehrávat tak budou domácí.
     
    61
    Nadějný centr Filipa Hlúpika z levé strany hřiště nikoho z hostujících hráčů nenašel, jeden z obránců navíc míč ihned odkopl do zámezí.
     
    62
    Filip Hlúpik opět u míče, tentokrát dostal na pravé straně dobrý pas za obranu a namísto střely ještě popostrčil balón do lepší střelecké pozice na útočníka Leonida Akulinina, ten z otočky z pozice penaltového puntíku ale dokázal zakončit pouze doprostřed branky, kde si míč pokryl Martin Otáhal.
     
    63
    Přihrávku Davida Machalíka středem vystihl jeden z obránců, který míč ihned odkopává na soupeřovu polovinu.
     
    64
    Tak to byla rána! Jiří Valenta popostrčil míč na Martina Samiece, který z poměrně velké vzdálenosti vypálil. Dalekonosná střela se pohledně zatočila k levé tyči, kde ale dokázal domácí brankář Martin Otáhal vytáhnout nadějnou třineckou střelu konečky prstů na roh.
     
    65
    Centr Jiřího Valenty z rohu našel jednoho z útočících hráčů, ten ale nedokázal balón trefit ideálně a poslal do tak mimo tři tyče strahovské branky.
     
    66
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Denis Laňka, přichází Filip Drobílek.
     
    67
    Dalekonosná dělovka Milana Nitrianského letěla nad břevno třinecké branky.
     
    68
    Třinecké nadšení ze vstřelené branky po centru z pravé strany ukončuje pomezní rozhodčí mávnutím ofsajdu!
     
    69
    Martin Samiec dobře obral Lukáše Poučka o balón. Třinec tak může jít opět do dalšího útoku.
     
    70
    Tak to byla fotbalová paráda! Filip Drobílek si nejdříve jednoho obránce povodil jednoduchou koloběžkou, na toho dalšího pak vyzrál zidanovkou. Na poslední chvíli se mu ale míč zamotal pod nohama a technický zdatný vyšehradský hráč tak přišel o balón.
     
    71
    Další nadějná akce Vyšehradu! Daniel Kozel nacentroval z pravé strany na zadní tyč, odkud další vyšehradský poslal míč placírkou zpět před branku na Elvise Mashikeho Sukise, který se v nadějné pozici ale nedokázal nakonec procpat do střely.
     
    71
    Jiří Valenta (Třinec) si za nedovolený zákrok vysloužil od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    71
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Kozel, přichází Ondřej Žežulka.
     
    72
    Třinec kombinuje na vlastní polovině a marně se snaží najít skulinku v obraně domácího Vyšehradu.
     
    73
    Ani jeden ze tří hostujících centrů do domácího vápna nenašel žádného hráče v červeném dresu. Vyšehrad tak poměrně nebezpečný nátlak Třince zatím ustál bez úhony.
     
    74
    Do zakončení po centru z pravé strany se procpal Leonid Akulinin, jeho pokus o střelu hlavou ale letěl metr vedle levé tyče domácí branky.
     
    75
    Jeden z hostujících hráčů na polovině hřiště zahrál rukou. Vyšehrad tak bude rozehrávat z vlastní poloviny, navíc si aspoň na chvíli odpočine od tlaku slezského mužstva.
     
    76
    Na polovině hřiště byl nevybíravě zfaulován Jiří Valenta. Už se ale zvedá a vypadá to, že by měl v dnešním napjatém zápase pokračovat.
     
    77
    David Machalík byl poctivě bráněn Filipem Drobílkem, ten nakonec dokonce dokázal parádním skluzem vystihnout pokus o centr hostující hráče a s trochou toho fotbalového štěstíčka dokonce vybojoval pro svůj tým míč.
     
    78
    Jiří Janoščín si v souboji u hostujícího rohového praporku poradil s Janem Vejvarem. Vyšehrad už do útočné fáze nevkládá tolik úsilí a je to vidět.
     
    79
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Jiří Valenta, přichází Filip Kubala.
     
    80
    Další důležitý domácí zákrok. Tentokrát obral Petr Rothe o balón Jiřího Janoščína, Vyšehrad získává další cenné vteřiny do konce utkání, které se navíc nezadržitelně blíží. Do jeho konce totiž už zbývá pouze deset minut.
     
    81
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle musí domácí hráče mrzet! Martin Otáhal šel odvážně naproti dobrému pasu za obranu na nabíhajícího FILIPA KUBALU, ten ale byl u míče první, udělal si jednoduchou kličku do strany a z hranice vápna zakončil do prázdné vyšehradské branky. Je vyrovnáno!
     
    82
    Třinec chytl po vyrovnávací brance druhý dech! Tomáš Omasta popostrčil míč na pravou stranu na nabíhajícího Ondřeje Kušníra, který z první nacentroval. Míč ale doletěl pouze k prvnímu obránci, který ho ihned odkopl do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    83
    Elvis Mashike Sukisa se pokusil vysokým balónem přenést hru na druhou stranu hřiště, jeho pas ale postrádal na potřebné kvalitě, a skončil tak u jednoho z hostujících obránců.
     
    84
    Petr Rothe (Vyšehrad) byl v souboji o míč kousek před vlastním vápnem pozdě a do třineckého útočníka tak tvrdě zajel. Uviděl za to nejen žlutou kartu, ale i trest v podobě možná rozhodujícího volného kopu.
     
    84
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází David Machalík, přichází Muhamed Tijani.
     
    85
    Vysoký centr našel přesně nohu volného Filipa Hlúpika, který z nadějné pozice ale poslal míč placírkou přesně do náruče připraveného Martina Otáhala.
     
    86
    Centr Jiřího Janoščína vápnem Vyšehradu pouze proletěl, na druhé straně se ale dostal k míči jeden z hráčů v červeném, akce Třince tak může pokračovat.
     
    87
    Třinec bude kopat roh.
     
    88
    Rozhodčí při rohu Třince poměrně spekulativně odpískal útočný faul. Tohle se jednoznačně pískat nemuselo, ba ani nemělo.
     
    88
    Střídající Muhamed Tijani se po kličce do pravé strany procpal do zakončení z osy hřiště zpoza vápna. Jeho nevýrazná střela navíc letěla přesně doprostřed branky, kde ji v rukavicích schoval Martin Otáhal.
     
    90
    Rozhodčí nastavil dvě minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Elvis Mashike Sukisa, přichází Lukáš Veselý.
     
    90+1
    Centr Jiřího Janoščína z poloviny hřiště vyboxoval domácí gólman Martin Otáhal mimo šestnáctku Vyšehradu.
     
    90+2
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Třinec ve druhé minutě prodloužení zvrátil nepříznivý vývoj utkání a jde do vedení! Po centru z pravé strany se do zakončení nohou na hranici šestnáctky dostal MARTIN SAMIEC, který přízemní střelou k pravé tyči prostřelil domácího gólmana!
     
    90+2
    Centr Filipa Drobílka z pravé strany odhlavičkoval jeden z bránicích hráčů na roh.
     
    90+3
    Po centru z levé strany se sice do zakončení dostal Lukáš Veselý, ten z nadějné pozice ale hlavičkoval pouze do náruče hostujícího gólmana!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Třinec po parádním závěru utkání nakonec dokázal zvrátit nepříznivý vývoj utkání a ze Strahova si odváží všechny tři body za výhru 2:1.

    Gólové konto sobotního utkání otevřel v 27. minutě Nitrianský, když se po přihrávce od rohového praporku prosadil přízemní střelou k pravé tyči. Další velká domácí šance přišla ve 42. minutě, když Laňka popostrčil míč na nabíhajícího Vejvara, který z tutové pozice tváří v tvář hostujícímu gólmanovi ale přestřelil branku.

    V druhém poločase byli k vidění branky rovnou dvě. Nejdříve v 81. minutě vyrovnával střelou do prázdné branky po zaváhání domácího gólmana Kubala, v druhé minutě prodloužení pak výhru Třinci zajistil přízemní střelou k pravé tyči Samiec.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:17:29)

    Libor Kokoška

    Branky: 27. Nitrianský – 81. Kubala, 90+2. Samiec

    Karty:   29. Vejvar (VYS), 84. Rothe (VYS) – 11. Omasta (TRI), 71. Valenta (TRI)


    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Drozda, Nitrianský, T. Jablonský – Kozel (71. Žežulka), Rothe, Laňka (66. Drobílek) – Vejvar, Pouček (C) – Mashike Sukisa (90+1. Veselý).
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Žežulka, Drobílek, Pardubský, Veselý, Verner.

    FK Třinec: Adamuška – Kušnír (C), Gáč, Bedecs – Machalík (84. Tijani), Omasta, Samiec, Valenta (79. Kubala), Hlúpik – Akulinin, Arroyo (46. Janoščín).
    Náhradníci: Chmiel – R. Vaněk I., Janoščín, Janošík, Kubala, Tijani, Wojnar.

    Rozhodčí: Petr Hocek – Jaroslav Poživil, Martin Leška

    Diváci: 421
    thejrc.org