Mountfield HK – Liberec 3:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:6 (1:1, 1:2, 1:3)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 14.09.2019, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Birner a Zámorský se ještě před koncem utkání pustili do menší strkanice, kterou museli rozdělit sudí. Oba fasují dvě minuty za hrubost.
     
    54:40
    Severočeši si navíc zahrají přesilovou hru, Mountfield hrál v šesti, za což nyní bude muset bojovat jen ve čtyřech, trest odpyká Smoleňák.
    53:35 Petr JELÍNEK - 3:6
     
    53:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obrovský kiks v rozehrávce Mountfieldu! Samuelsson naivně přihrával Zámorskému, pas vystihl PETR JELÍNEK, jenž se mohl zeptat Mazance, kam to chce. Nakonec mu puk poslal do levého horního rohu – 6:3! Bez asistence.
    48:56 Petr JELÍNEK - 3:5
     
    48:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další útok a další gól Liberce! PETR JELÍNEK se dostal s parťákem do situace dva na jednoho, na nic nečekal a střelou na přední tyč překonal Mazance – 5:3! Bez asistence.
    48:24 Libor HUDÁČEK - 3:4
     
    48:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže Liberec trestá okénka v defenzivě Lvů. LIBOR HUDÁČEK unikl pozornosti beků Mountfieldu a sám jel na Mazance, kterého propálil mezi betony! Asistence: Michal Birner, Ronald Knot.
    47:09 Aleš JERGL - 3:3
     
    47:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá přesilovku a máme zaslouženě srovnáno na 3:3! Zámorský mohl znovu pálit od modré, místo toho našel na pravém kruhu ideálně postaveného ALEŠE JERGLA, jemuž kotouč konečně sedl na hůl a z první poslal puk do sítě, Peters se přesunout nestihl! Asistence: Petr Zámorský, Daniel Rákos.
     
    46:19
    Hradec dostává příležitost vyrovnat. Adam Musil putuje dnes podruhé na trestnou lavici, tentokrát se provinil hrou vysokou holí. Zároveň probíhá komerční brejk a úprava ledu.
     
    45:24
    Aleš Jergl se dnes dostal minimálně do druhé dobré příležitosti, jeho rána z mezikruží ale skončila pouze na Petersovi. Liberec následně vyhodil na icing.
     
    40:08
    Liberečtí získali kotouč na úvodním vhazování, Hradečtí se díky tomu dostali do útočného pásma, kde hned pěkně zavařil Rákos, který už už zakončoval do prázdné brány, do níž nakonec naskákalo snad pět hokejistů!
     
    39:53
    Paulovič šikovně tečoval střelu od modré, ale Peters byl připraven a kotouč udržel pod lapačkou. Následně se dost nepochopitelně rozjel Lukáš Derner, který narazil do Paulovičova ramena a padl na led. Poté se chtěl pustit do šarvátky, kterou měl v úmyslu již předtím vyvolat. Sudí trestat nebudou.
     
    37:54
    Přesilovku si v závěru třetiny zkusí taky Hradec. Adam Musil zastavoval rychlý útok Lvů za cenu podražení, které mu přináší dvě trestné minuty.
     
    35:46
    Další přesilovka pro Liberec. Maris Bičevskis sedí na trestné lavici za vysokou hůl.
    35:02 Michael GASPAR - 2:3
     
    35:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí ale Liberec nikam utéct nenechají! MICHAEL GASPAR svou první účast na extraligovém ledě přetavuje v první gól. Autor druhé branky Lvů dostal puk na vrchol levého kruhu a parádní ranou propálil Peterse na zadní tyč! Jde tak o první trefu odchovance Mountfieldu v této soutěži. Asistence: Oskars Cibulskis, Lukáš Cingel.
    33:36 Libor HUDÁČEK - 1:3
     
    33:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovku a vedou 3:1. Odražený kotouč našel před bránou Mountfieldu LIBOR HUDÁČEK, jenž dal jeden z nejsnazších gólů v kariéře. Asistence: Michal Birner, Tomáš Filippi.
     
    32:16
    Branka tedy neplatí, stav je stále 1:2 a Liberec navíc hraje početní výhodu. Že s tím hradecké publikum není úplně spokojeno, asi není třeba podotýkat.
     
    32:16
    Pořádný závar před bránou Peterse! Hradec vstřelil branku, když byl Rosandić dostatečně důrazný v předbrankovém prostoru a dorazil kotouč za záda libereckého brankáře. Místo toho se však píská vysoká hůl Filipa Pavlíka.
     
    28:59
    Jako blesk se teď útočným pásmem prohnal Radovan Pavlík, jenž svou střelou na zadní tyč nechal vyniknout Petersovu vyrážečku!
     
    27:41
    Rákos uspěl na buly proto Jelínkovi, Zámorský nebezpečně vypálil od modré, jenže Jergl nedokázal vyražený kotouč umístit do brány!
     
    27:14
    Mountfield dostává možnost srovnat. Bulíř se provinil hákováním ve vlastním obranném pásmu. Nyní probíhá komerční pauza a úklid ledové plochy.
     
    26:52
    Matěj Paulovič nyní získal kotouč v mezikruží, jel sám na Peterse, jenže místo přihrávky zvolil zbytečnou zpětnou přihrávku, po níž nakonec Hradečtí ani nezakončili.
    23:39 Lukáš KRENŽELOK - 1:2
     
    23:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec otáčí skóre zápasu. Po buly se kotouč dostal na levou stranu k modré čáře. Havlín od ní vystřelil, v předbrankovém prostoru šikovně tečoval LUKÁŠ KRENŽELOK a stav je 2:1! Asistence: Tomáš Havlín, Marek Zachar.
     
    22:18
    Šance Liberce se nyní střídají jedna za druhou. Sám na Mazance se hnal Tomáš Filippi, jeho bekhendový blafák však gólman Hradce zastavil vyrážečkou a nyní skutečně drží svůj tým!
     
    21:53
    Jelínek se dostal po rychlém průniku na pravé straně do velké šance a napálil tyč!
     
    20:55
    Liberečtí pěkně zavařili před Mazancem! Nejprve pálil z mezikruží Šmíd, jenž v dobré pozici minul. Následně střílel po křižné přihrávce z levé strany Lukáš Krenželok. Gólman Lvů se zvládl bleskově přesunout a pokus ukryl v náruči.
     
    20:18
    Michal Bulíř byl tvrdě atakován v rohu kluziště Richardem Nedomlelem. Ten dostává trest na 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Společně s ním usedá na trestnou lavici Smoleňák.
    18:18 Michal BIRNER - 1:1
     
    18:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec srovnává prakticky z ničeho! MICHAL BIRNER dostal skutečně parádní zadovku od Michala Bulíře na pravý kruh a propálil Mazance mezi betony – 1:1! Asistence: Michal Bulíř, Ladislav Šmíd.
     
    12:01
    Početní výhodu si vyzkouší také Liberečtí. Perret při návratu ke své bráně nestíhal, a tak zatáhl za ruční brzdu, za kterou fasuje dvě minuty za hákování.
     
    08:09
    Hned vzápětí další obrovská šance Lvů! Perret se hnal sám na Peterse, ale svůj divoký únik nezvládl zakončit, jeho bekhend šel hodně mimo.
    08:06 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    08:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecká druhá přesilovka končí brankou, Lvi jdou do vedení! Střelu Pauloviče poslal Peters vyrážečkou na levou stranu, kde si kotouč na modré čáře zpracoval FILIP PAVLÍK, který následně udělal dva kroky dopředu a svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho rána zamířila neomylně do bližšího horního rohu – 1:0! Asistence: Matěj Paulovič, Mislav Rosandić.
     
    07:40
    První obrovská šance zápasu! Kotouč se po souboji hokejistů odrazil do vzduchu, spadl na led a následně se záhadným způsobem dostal k Rudolfu Červenému, který měl náhle obrovskou šanci. Z mezikruží však napálil jen Peterse.
     
    07:08
    Hradec si zahraje druhou přesilovou hru. Knot u levého mantinelu podrazil Zámorského a nyní už zpytuje svědomí na lavici hanby. Zároveň probíhá první komerční pauza, během níž vítají hradečtí fanoušci nové tváře jejich mužstva.
     
    04:17
    Roman Graborenko byl v šermovačce před svatyní Liberce nejaktivnější a inkasuje dvě minuty za hrubost.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 9. F. Pavlík (Paulovič, Rosandić), 36. Gaspar (Cibulskis, Cingel), 48. Jergl (Zámorský, Rákos) – 19. Birner (Bulíř, Šmíd), 24. L. Krenželok (Havlín, M. Zachar), 34. L. Hudáček (Birner, Filippi), 49. L. Hudáček (Birner, Knot), 49. P. Jelínek, 54. P. Jelínek


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, Gaspar, Rosandić, F. Pavlík, Zámorský – Perret, Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – Červený (A), Bičevskis, Paulovič – Miškář, Dragoun, Jergl.
    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Havlín, Kolmann – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Šír, A. Musil, J. Vlach.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Lučan, Kis

    Diváci: 4121
    thejrc.org