Liverpool – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Burnley 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Leicester 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Southampton 0:1 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Chelsea 2:5 (kon.)
Norwich – Manchester City 3:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:1 (2:1)
Newcastle United
Sobota 14.09.2019, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Martinu Dúbravkovi nestačilo k bodovému úspěchu ani šest zákroků, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (15:26:45)
     
    Liverpool potvrdil roli favorita a doslova si v utkání dělal co chtěl. Domácí mužstvo ve druhém poločase kontrolovalo hru a ještě přidalo branku, o kterou se postaral Mohamed Salah. Ovšem ještě předním mohl vyrovnat Emil Krafth, jenž zahodil tutovku. Newcastle nastoupil do duelu s tím ,že se bude soustředit na obranu, ovšem ofenziva Reds byla ještě o něco lepší.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Jsme v poslední minutě normální hrací doby. Na tribunách už se slaví vítězství favorita zápasu, který se dál bude vyhřívat na vedoucí pozici tabulky.
     
    88
    Sadio Mané už se radoval z hattricku, když dostal míč před prázdnou branku. Jenže už byl avizován ofsajd, a tak si domácí útočník na vstřelení třetího gólu musí počkat.
    87. Trent Alexander-Arnold (LIV)
     
    87
    Další Firminova patička mířila na Mohameda Salaha, který míč v souboji procedil za obránce. Egyptský útočník musel rychle uhýbat, aby Trent Alexander-Arnold mohl zakončit. Ovšem Martin Dúbravka vystartoval rychle z branky a balon za sebe nepustil.
     
    86
    Na pravé straně se skvěle uvolnil Mohamed Salah, který následně přihrál pod sebe a až poté přišel centr na zadní tyč. Do tohoto prostoru si nabíhal Sadio Mané, jenž na míč nedosáhl.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Xherdan Shaqiri.
     
    83
    Centr od rohového praporku si na první tyči našel Sadio Mané, který balon prodloužil na zadní tyč, ovšem do prostoru, kde nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    82
    Roberto Firmino znovu chtěl vyslat do gólovky Mohameda Salaha. Ovšem přihrávkou trefil jen bránícího hráče, po chvilce Reds vybojovali rohový kop.
     
    81
    Do poslední desetiminutovky se Newcastle United hnal do akce, jenže počínal si na útočné polovině nedovoleně. Liverpool se vrací k balonu a bude moci znovu kombinovat.
     
    80
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Fabian Schär, přichází Federico Fernández.
     
    79
    Roberto Firmino chtěl vzít celou akci jen na sebe a hnal se středem do šestnáctky. Jenže na hranici vápna jej míče zbavil Isaac Hayden, jenž potřebuje ošetření.
     
    78
    Mohamed Salah viděl nabíhajícího Sadia Maného, ovšem pas na levou strany šestnáctky mu nevyšel. Martin Dúbravka tak neměl práci a bude rozehrávat od brány.
     
    76
    Domácí mužstvo šlo do utkání s tím, že potřebuje zvítězit. Vypadá to, že se mu to podaří. Do akce šel tentokrát Newcastle, který nezvládl přihrávku na levé straně hrací plochy.
     
    75
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází James Milner.

    Michal Luxa

    Branky: 28. Mané (Robertson), 40. Mané, 72. M. Salah (Firmino) – 7. Willems (Atsu)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 5:4.
    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Oxlade-Chamberlain (75. Milner), Fabinho, Wijnaldum (84. Shaqiri) – M. Salah, Mané, Origi (37. Firmino).
    Náhradníci: Kelleher – Firmino, Joe Gomez, Henderson, Lallana, Milner, Shaqiri.

    Newcastle United: Dúbravka – Krafth (67. Manquillo), Schär (80. F. Fernández), Lascelles (C), P. Dummett, Willems – Atsu, Hayden, Shelvey, Almirón (67. Muto) – Joelinton.
    Náhradníci: Darlow – Clark, F. Fernández, Ki Song-jung, Longstaff, Manquillo, Muto.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Long
    ocianews.com