Liverpool – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Burnley 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Leicester 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Southampton 0:1 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Chelsea 2:5 (kon.)
Norwich – Manchester City 3:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
4:0 (4:0)
Crystal Palace FC
Sobota 14.09.2019, 16:00 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Luka Milivojević bude také potrestán kartou žluté barvy, když skluzem podkopl svého protihráče a Tottenham má v nastaveném čase k dispozici volný kop.
     
    89
    Ward vystavil Lucasovi důraznou stopku, ale bylo to daleko za hranici pravidel a po zásluze tak uviděl žlutou kartu ke konci tohoto zápasu.
     
    85
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Lucas Moura.
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází Víctor Camarasa.
     
    76
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Danny Rose, přichází Ben Davies.
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Cheikhou Kouyaté, přichází James McCarthy.
     
    71
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Christian Benteke.
     
    67
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Winks, přichází Tanguy NDombèlé.
     
    63
    Vicente Guaita šel ven z brány, aby mu mohl přihrát malou domů Mamadou Sakho, ovšem toho předběhl Son Hung-min, ale jeho následný lob z velkého úhlu končí pouze v boční síti!
     
    61
    Jordan Ayew se sice diví, ale jeho faul je potrestán také žlutou kartou a sudí Craig Pawson se s tím ve druhém poločase dvakrát nemaže.
     
    60
    Domácí sice vstřelili čtyři góly, ale nyní mají na kontě také čtyři žluté karty. Dalším potrestaným hráčem je Christian Eriksen, který zatáhl za dres Zahy.
     
    53
    Kohouti opět drželi míč ve středu hrací plochy a následně dostal přihrávku Kane, který ale přišel o balón a posléze se tvrdým faulem provinil Jan Vertonghen a i on uviděl kartu žluté barvy.
     
    51
    Po následném centru ze standardní situace musel jít do akce Hugo Lloris, který nejprve vyrazil hlavičku Garyho Cahilla a posléze vyboxoval míč do bezpečí.
     
    50
    Wilfried Zaha si chtěl obhodit Dannyho Rose, ovšem domácí obránce se s ním dvakrát nemazal a poslal jej nedovoleně k zemi, za což uviděl žlutou kartu.
     
    46
    Už po patnácti vteřinách druhé půle se dostal ke střele Harry Winks, jehož rána směřovala k pravé tyči, ale Vicente Guaita vytáhl solidní zákrok a následuje tak rohový kop.
     
    45+2
    Tak nakonec to kohouti zkusili opět po pravé straně, ale centr do vápna nepřinesl nic a následně přerušil brejk soupeře Harry Winks, který uviděl za svůj faul žlutou kartu.
    42. Érik LAMELA - 4:0
     
    42
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Domácí jdou už do čtyřbrankového vedení a tohle vypadá na pořádný náklep! Son Hung-min přesunul hru na pravou stranu, odkud tentokrát odcentroval do vápna Harry Kane, který našel na vzdálenější tyči ÉRIKA LAMELU a ten z bezprostřední blízkosti se štěstím prostřelil Guaitu. Asistence: Harry Kane.
    23. Son HUNG-MIN - 3:0
     
    23
    Tottenham právě vstřelil branku!
    No a je to už 3:0 pro Tottenham! Opět to bylo akce z pravé strany, odkud tentokrát letěl centr Auriera do vápna na zadní tyč, kde si sběhl SON HUNG-MIN a jeho přízemní rána z voleje k bližší tyči byla třešničkou na dortu. Asistence: Serge Aurier.
    21. Patrick van Aanholt - 2:0
     
    21
    Tottenham právě vstřelil branku!
    A je to 2:0 pro Spurs! Son přihrál míč do vápna, kde si sběhl z pravé strany Serge Aurier, který vyslal směrem před bránou takovou polostřelu, kterou si ovšem srazil do vlastní sítě PATRICK VAN AANHOLT.
    10. Son HUNG-MIN - 1:0
     
    10
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, kterou dává domácí mužstvo a Tottenham tak jde do vedení! Excelentní pas Tobyho Alderweirelda za obranu, který milimetrově našel SONA HUNG-MINA, jenž si balón fantasticky zpracoval, následně si míč navedl na levou nohu a vystřelil mezi dvěma obránci nekompromisně k pravé tyči. Asistence: Toby Alderweireld.
     
    2
    Son Hung-min si navedl míč do vápna z levé strany a posléze vypálil k levé tyči, ovšem tam byl připraven Vicente Guaita a připsal si tak první důležitý zákrok!

    Michal Raška

    Branky: 10. Son Hung-min (Alderweireld), 21. van Aanholt (vla.), 23. Son Hung-min (Aurier), 42. Lamela (Kane)

    Karty:   45+2. Winks (TOT), 50. Rose (TOT), 53. Vertonghen (TOT), 60. Eriksen (TOT) – 61. J. Ayew (CRP), 89. J. Ward (CRP), 90+1. Milivojević (CRP)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:11.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose (76. B. Davies) – Moussa Sissoko, Winks (67. NDombèlé) – Lamela, Eriksen, Son Hung-min – Kane (85. Lucas Moura).
    Náhradníci: Gazzaniga – Alli, B. Davies, Dier, Lucas Moura, NDombèlé, Wanyama.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Cahill, M. Sakho, van Aanholt – Townsend (85. Camarasa), Milivojević (C), Kouyaté (76. James McCarthy), Schlupp – Zaha, J. Ayew (71. Ch. Benteke).
    Náhradníci: Hennessey – Ch. Benteke, Camarasa, James McCarthy, Meyer, Riedewald, Tomkins.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Ian Hussin, Richard West
    thejrc.org