Kolín nad Rýnem – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 4:0 (kon.)
Mohuč – Hertha 2:1 (kon.) | Union Berlín – W. Brémy 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Bayern 1:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
1:1 (1:1)
Bayern Mnichov
Sobota 14.09.2019, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:4. (20:25:06)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a šlágr čtvrtého kola německé Bundesligy končí. Lipsko remizovalo na domácí půdě s Bayernem 1:1.

    Mnichovský tým byl od samého úvodu jasně aktivnější. Ihned v páté minutě se Bayern dostal do vedení, když Müllerovu průnikovou přihrávku přetavil v gól Robert Lewandowski. Hosté se i nadále tlačili do útoku, ale další brankovou příležitost si nevytvořili. Souboj Sabitzera s Hernándezem penaltou po přezkoumání na videu neskončil, naopak těsně před přestávkou fauloval právě Hernández Poulsena a nařízený pokutový kop proměnil Emil Forsberg.

    Po změně stran se dostalo ke slovu i Lipsko. O nebezpečnou ránu ze střední vzdálenosti se postaral Marcel Sabitzer, ale Neuer na poslední chvíli dokázal ruku vytrčit proti balonu. V samém závěru spálil šanci na domácí straně Werner, o několik sekund později i hlavičkující Niklas Süle.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bayern měl ještě po faulu Laimera standardní situaci. Po centru Kimmicha hlavičkoval z nebezpečné pozice Niklas Süle, ale i s přispěním Gulácsiho skončil míč až za tyčí.
     
    90+2
    Žlutou kartu ještě vyfasoval za zdržování ve středu pole Marcel Sabitzer.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Timo Werner měl na noze rozhodnutí. Po parádním prostrčení od Laimera se dostal třiadvacetiletý útočník do ideální pozice, ale z úhlu na Neuera nevyzrál.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thiago Alcântara, přichází Philippe Coutinho.
     
    89
    Werner uvolnil na levé straně Sabitzera, ten poté přetáhl centr až za vzdálenější tyč, kde číhal na šanci Matheus Cunha. Pokusem do protipohybu se ale neprosadil.
     
    88
    Lewandowski to chtěl vyřešit individuálně. Z levé straně postupoval více k ose trávníku, ale sám na čtyřčlennou obranu nemohl vyzrát. Konaté odpálil balon do bezpečí.
     
    87
    Mukiele šel až příliš rychle za obranu Bayernu. Přihrávka Laimera naopak přišla pozdě a tak se Mukiele dostal do ofsajdu. Mnichovský tým může pokračovat rozehrávkou.
     
    86
    Opět táhl akci Bayernu Joshua Kimmich. Také Lipsko se ale dostalo k balonu na útočné polovině. Sabizerova pobídka na Nkunka neprošla přes Boatenga.
     
    85
    S Pavardem spolupracoval na pravém kraji Joshua Kimmich. Také Alcantara se zapojil do útočné akce, ale Lipsko si dává v obraně pozor.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Domácí Lipsko hraje i nadále s mistrovským Bayernem nerozhodně 1:1.
     
    83
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Matheus Cunha.
     
    82
    A další žlutá karta. Tentokrát se dral do útoku Konrad Laimer, ale pomohl si rukou, kterou poslal do obličeje Hernándeze.
     
    81
    Dalším potrestaným hráčem je Christopher Nkunku. Střídající záložník sestřelil skluzem u středového kruhu unikajícího Kimmicha.
     
    80
    Zblokovaná rána Kingsleyho Comana málem zapadla za bezmocného Gulácsiho. Maďarský gólman ale stačil balon ještě posunout alespoň na břevno.
     
    79
    Bayern měl k dispozici další roh, ale ani tentokrát se neprosadil. Hernández naopak musel spěchat do obrany, aby ukončit akci rozběhnutého Poulsena.
     
    78
    Coman měl na pravém kraji o něco více prostoru, okamžitě se pokusil najít Lewandowského, kterého ale v šestnáctce dokázal pokrýt poslední obránce Lipska Willi Orban.
     
    77
    Pořádně horko bylo před maďarským gólmanem Lipska. Kimmichův centr od rohového praporku byl nebezpečný, ale Süle zpoza druhé tyče skórovat nemohl.
     
    76
    Pavard přiťukl míč Comanovi, poté přilétl centr do pokutového území. Po balonu se natahoval Lewandowski i Davies, ale jako první dokázal odvrátit Konaté.
     
    75
    Lewandowski byl s míčem netradičně u postranní lajny. Následně se Lipsko muselo po dlouhé době zatáhnout do obranného bloku před vlastním vápnem.
     
    73
    Kimmichovu přihrávku srazil Laimer, Bayern ale ještě zůstal na útočné polovině. Hlavní rozhodčí nakonec odpískal až faul na Hernándeze.
     
    72
    Benjamin Pavard rychle vhodil míč zpět do hry. Bayernu se v posledních minutách nedaří zatlačit soupeře. Hernándeze snadno zastavil skluzem Mukiele.
     
    71
    Právě Christopher Nkunku, který před malou chvílí přišel na trávník s ujal rozehrávky. Po jeho přihrávce mohl pokračovat v útoku Sabitzer, ale proti Pavardovi se neprosadil.
     
    70
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Christopher Nkunku.
     
    69
    Thiago Alcantara dlouho nebyl vidět u balonu. S Pavardem si několikrát nahrál na krátkou vzdálenost, poté dokázal Davies zavést míč do vápna, ale nevybojoval ani roh.
     
    67
    Udeřit mohlo na druhé straně. Z pravé strany se prosmýkl do pokutového území Timo Werner, ale jeho prudká rána křížem skončila až za vzdálenější tyčí.
     
    66
    Kimmichův centr od rohového praporku skončil u Lewandowského, ale prudká hlavička se mezi tři tyče nevešla. Lipsko tak i nadále drží nerozhodný výsledek.
     
    65
    Tolisso se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do hry. Lewandowskii měl prostor ke střele, ale ještě přistrčil Tolissovi, kterého ale vychytal Gulácsi.
     
    64
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Corentin Tolisso.
     
    63
    Bayern se znovu usazuje na útočném území. S náběhem Comana si ještě dokázal poradit v pokutovém území Konaté.
     
    62
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Alphonso Davies.
     
    61
    Marcel Sabitzer málem překvapil obranu Bayernu. Dalekonosná rána zaplavala těsně před Neuerem, ale německá jednička skvěla zareagovala a na poslední chvíli zasáhla.
     
    60
    I po hodině hry je stav zápasu stále nerozhodný. Ve druhém poločase je ale tempo rozloženo mezi oba týmy. Wernerova teč těsně před Neuerem skončila mimo.
     
    59
    Jerome Boateng lehce přistrčil u středové čáry Laimera a hlavní sudí ihned tahá z kapsy žlutou kartu. Nezabránil tomu ani protestující Joshua Kimmich.
     
    58
    Thomas Müller získal míč u středového kruhu, poté ale nepřešel kolem dvojice soupeřů. Bayern ale může pokračovat v držení balonu autovým vhazováním.
     
    57
    Poulsen se po kontaktu s Boatengem skácel k zemi. Hlavní rozhodčí opět nepískal. Nápor Lipska tak skončil předčasně. U balonu je Joshua Kimmich.
     
    55
    Také Lipsko mělo k dispozici rohový kop. Před Neuerem nejprve zasáhl Boateng a poté se dostal k balonu právě hostující gólman.
     
    54
    Joshua Kimmich pokračoval rozehrávkou od rohového praporku. Nejvýše ze všech se vyšplhal Niklas Süle, ale jeho hlavička skončila jen mimo tři tyče.
     
    53
    Bayern ve velké šanci! Lewandowski přenesl hru na pravou stranu ke Comanovi, ten poté pálil křížem, ale na zadní tyči trefil jen Mukieleho.
     
    52
    Domácí fotbalisté jsou o poznání aktivnější než v prvním poločase. Coman si říkal o faul, ale po pádu nechal hlavní rozhodčí hru pokračovat. Bayern může pokračovat v kombinaci.
     
    51
    Právě Halstenberg vhazoval zpoza postranní lajny. Sabitzer měl na noze vedoucí branku, ale z velkého úhlu nechal vyniknout Neuera, který vyrazil míč na roh.
     
    50
    A právě Laimer se poté dopustil faulu. Halstenberg mohl následně zakončovat po nadějném postupu do útoku, ale do cesty mu skluzem přijel Pavard.
     
    49
    Lipsko nechce pouze bránit jako první půli. Poulsen byl v nebezpečném náběhu podél pravé postranní lajny, ale přihrávka od Laimera postrádala přesnost.
     
    48
    Lipsko mířilo do útoku. Forsbergova pobídka do pokutového území měla najít Poulsena, ale dánský útočník byl schován až za bránícím Boatengem.
     
    47
    Také do druhého poločasu vstoupil aktivněji Bayern. Souhra Pavarda se Sülem ale nebyla podle představ. Domácí fotbalisté ale zváhání nedokázali využít ani ziskem míče.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Diego Demme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Bayern hraje v polovině zápasu s domácím Lipskem nerozhodně 1:1.

    Mnichovský tým byl od samého úvodu jasně aktivnější. Ihned v páté minutě se Bayern dostal do vedení, když Müllerovu průnikovou přihrávku přetavil v gól Robert Lewandowski. Hosté se i nadále tlačili do útoku, ale další brankovou příležitost si nevytvořili. Souboj Sabitzera s Hernándezem penaltou po přezkoumání na videu neskončil, naopak těsně před přestávkou fauloval právě Hernández Poulsena a nařízený pokutový kop proměnil Emil Forsberg.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko bylo téměř celý první poločas pod obrovským tlakem, ale z ojedinělé příležitosti srovnává krok! Balon si postavil na značku pokutového kopu EMIL FORSBERG, Neuer sice vystihl směr, ale na míč si ani nesáhl.
     
    45+2
    Pokutový kop pro Lipsko! Poulsena trefil za hranicí vápna Hernández!
     
    45+2
    Coman ještě těsně před přestávkou získal rohový kop. Kimmich kroutil balon do šestnáctky, kde se ale prosadil k odkopu pouze Willi Orban.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    45
    Hernández přispěchal s rozehrávkou na Boatenga, ten poté našel Lewandowského. Polský útočník ale dostal od Mukieleho pořádně naloženo. Hlavní rozhodčí ale nepíská.
     
    44
    Konrad Laimer nebyl daleko od žlutého trestu. Müller si obhodil soupeře, který ho poté trefil do kotníků. Sudí sice odpískal faul, ale nechal ho bez karty.
     
    42
    Po zblokované ráně Wernera rozehrávali domácí rohový kop. Niklas Süle se ale postaral o bezpečí před Neuerem. Vše vyřešil dalším dlouhým odkopem Hernández.
     
    41
    Lipsko se stále nemůže dostat na delší čas na útočnou polovinu. Naopak fotbalisté Bayernu si zavařili sami. Boateng až příliš otálel s rozehrávkou a toho využil Werner ke střele z otočky.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Bayern pokračuje v drtivém tempu směrem do útoku, ale souhra Comana s Gnabrym opět neklapla podle představ.
     
    39
    Sudí nakonec penaltu odvolává! To se samozřejmě nelíbí hráčům Bayernu. Robert Lewandowski už měl balon připravený na bodu pro penaltu.
     
    38
    Hlavní rozhodčí se jde ještě podívat na video, které by mělo odhalit penaltový zákrok domácího útočníka.
     
    37
    Velmi sporná situace na hranici vápna Lipska. Hernándeze fauloval Sabitzer!
     
    36
    S Kimmichem spolupracoval Lewandowski, také Müller mohl pálit, ale přes Mukieleho se ke střele neprosadil. Lipsko je i nadále v tuhé defenzivě.
     
    34
    Süle zkoušel prostrčit míč na Gnabryho. Ten se ale v klíčovou chvíli zastavil, v akci ale mohl pokračovat Lewandowski, který ale trefil jen prostor, kde byl připraven Gulácsi.
     
    33
    Už to vypadalo, že se ke slovu dostane i Lipsko, ale Thomas Müller získal míč na Forsbergovi. Na trávníku poté skončil opět Joshua KImmich.
     
    32
    Coman prolétl do pokutového území, z levé strany ještě po trávníku hledal zpětnou přihrávkou Gnabryho, který ale celou akci přeběhl.
     
    31
    Gnabry posunul míč více k ose trávníku k nohám Müllera, ten na nic nečekal a okamžitě po otočce pálil směrem na domácí branku. Míč mu ale na kopačku nesedl dokonale a podle toho to také dopadlo.
     
    30
    Joshua Kimmich se postavil k rozehrávce, ale Lewandowski ani následně Pavard na balon nedosáhli. Po půlhodině tak Bayern vede pouze o jednu branku.
     
    29
    Kingsley Coman si posunul míč kolem Orbana a ten ho musel v blízkosti vápna faulovat. Bayern bude mít slibnou příležitost k navýšení vedení.
     
    28
    Laimrovu rozehrávku sebral pro hosty Kimmich. Následný protiútok ale skončil pouze zdlouhavou kombinací. Müller s Alcantarou se nikam neženou.
     
    27
    Bayern lehce polevil v útočném snažení. Hosté si ale i nadále drží balon pod kontrolou. Sabitzer sice získal území po ztrátě Hernándeze, ale poté pálil Poulsen nedůrazně.
     
    25
    Halstenberg skončil na trávníku po kontaktu s Lewandowským. Hlavní rozhodčí okamžitě přerušil hru. Po žluté kartě dostávají oba hráči.
     
    24
    S Müllerem na pravém kraji spolupracoval Kimmich, poté se zapojil do hry i Gnabry, ale to už byla obrana Lipska zformována těsně před pokutovým územím.
     
    23
    Zdá se, že se Lipsko podařilo alespoň na moment stabilizovat hru. Péter Gulácsi však odkopl balon jen do míst, kde byl Boateng společně se Sülem.
     
    22
    S Boatengem si vyměnil míč ve středu obrany Niklas Süle. Následně ale zaváhal Müller při přihrávce na krátkou vzdálenost, ale Werner dále proti přesile nedošel.
     
    21
    Pavardovu cestu do útoku zhatil Halstenberger, Bayern ale ještě zůstal s míčem na útočné polovině. Obrana Lipska je zatažena až před vápnem.
     
    20
    Pravou stranu pořádně zaměstnává Kingsley Coman. Orban musel být ve středu, nakonec Coman přece jen odcentroval, ale ve zhuštěném prostoru ve vápně míč nedoputoval k Müllerovi.
     
    19
    Lipsko zatím nemá co nabídnout. Hernández se skvěle vrátil do obrany a čistě sebral balon Sabitzerovi. Yussuf Poulsen se snad ještě nedostal k míči.
     
    18
    Willi Orban byl slovně napomínán hlavním rozhodčím po souboji s Comanem. Bayern pokračoval autovým vhazováním, ale dále než před šestnáctku se tentokrát nedostal.
     
    17
    Coman opět v kombinaci. Konaté se musel skluzem vrátit do hry a na poslední chvíli zastavit prudký pas do šestnáctky.
     
    15
    Robert Lewandowski měl na hlavě druhý zásah! Coman získal míč na pravé straně, poté naservíroval parádní centru do vápna, kde byl Lewandowski téměř sám, ale hlavou poslal míč nad branku.
     
    14
    Serge Gnabry mohl jít sám na Gulácsiho, ale zradil ho první dotek. Balon si čtyřiadvacetiletý útočník sklepl za sebe a toho využil v obraně Konaté.
     
    13
    Kingsley Coman je v prvních minutách hodně vidět. Nyní si narazil s Kimmichem, poté našel Müllera, který se ve vápně neprosadil. Ještě zakončoval ze stoje Lewandowski, ale Gulácsi byl připraven.
     
    12
    Thiago Alcantara vysunul na pravé straně Comana, poté se snažil odpoutat v pokutovém území od soupeře Lewandowski, ale tentokrát se polský snajpr nedokázal prosadit.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka byla jasně v režii hostujícího týmu. Svěřenci Nika Kovače drží balon pod kontrolou, navíc jsou výrazně nebezpečnější než domácí Lipsko.
     
    9
    Také Lucas Hernández se dostal do náběhu. Boatengova pobídka podél postranní lajny ale nedopadla podle představ. Hernández se ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    8
    Mnichovský tým pokračuje v nátlaku. Pavardova souhra s Comanem ale skončila jen odpískaným faulem druhého jmenovaného. Lipsko si může na moment vydechnout.
     
    7
    Forsberga připravil o míč ve středu pole Alcantara, následně mohl jít do útoku Coman, ale jeho přihrávka na Gnabryho byla příliš dlouhá.
     
    6
    A Bayern pokračuje v aktivitě směrem do útoku. Coman zaměstnal na levém kraji hned dva soupeře, ale nakonec přece jen přišel o balon a rozehrávat bude Gulácsi.
     
    5
    Bayern právě vstřelil branku!
    Fantastický start do zápasu od německých mistrů! Už se zdálo, že bude jako první u míče Klostermann, ale nakonec mohl skvěle přihrávat do útoku Thomas Müller. ROBERT LEWANDOWSKI byl trestuhodně neobsazený a sám proti Gulácsimu si věděl rady. Maďarský gólman ve službách Lipska neměl žádnou šanci.
     
    4
    Kimmich sice skončil na trávníku po kontaktu s Laimerem, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Lipsko se poprvé dostalo s míčem na útočnou polovinu.
     
    3
    Bayern pokračuje v kombinaci. S Müllerem si na levé straně narazil Alaba, následně byl v náběhu také Coman, ale před francouzským útočníkem vystoupil Mukiele.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postaral Robert Lewandowski. Bayern spěchal s dlouhým nákopem, který ale nedokázal polský útočník před vápnem udržet před Konatém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtvrtého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban (C) – Klostermann, Forsberg, Laimer, Halstenberg – Sabitzer, Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Schick, Ilsanker, Lookman, Nkunku, Ampadu, Cunha, Demme.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Süle, Lucas Hernández, Alaba – Kimmich, Th. Alcântara, T. Müller – Gnabry, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Tolisso, J. Boateng, Javi Martínez, Perišić, Cuisance, Arp, Coutinho, A. Davies.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    25.05. 2019 Lipsko – Bayern 0:3
    11.05. 2019 Lipsko – Bayern 0:0
    19.12. 2018 Bayern – Lipsko 1:0
    18.03. 2018 Lipsko – Bayern 2:1
    28.10. 2017 Bayern – Lipsko 2:0
     
    Bayern Mnichov

    Fotbalisté Bayernu Mnichov posedmé v řadě opanovali nejvyšší německou soutěž. Tentokrát ale musel mnichovský gigant bojovat až do samého závěru. Po ne zcela vydařeném úvodu sezony Bayern dlouho marně naháněl suverénní Dortmund, ve druhé části roku však Borussia ztrácela a čtyři kola před koncem se vyšvihl Bayern do čela, které už dokázal udržet s dvoubodovým náskokem.

    Po mistrovské sezoně se s Bayernem rozloučily dva symboly poslední dekády. S velkou slávou se loučili s německým týmem Frank Ribéry s Arjenem Robbenem. Do Real Madrid se vrátil z hostování v Bayernu James Rodríguez a do konkurenčního Dortmundu odešel i Mats Hummels. Bayernu se však podařilo ulovit dva francouzské reprezentanty! Z Atlética Madrid přišel Lucas Hernández, ze Stuttgartu poté Benjamin Pavard. Na poslední chvíli poté mnichovský tým přivábil na hostování Ivana Perišiče z Interu Milán a nakonec i Philippe Coutinha z Barcelony.

    V přípravě Bayern nepodával vůbec špatné výkony. V rámci International Champions Cupu porazil Real Madrid nebo AC Milán, na domácím Audi Cupu přehrál Fenerbahce 6:1 a o trofej přišel až v penaltovém rozstřelu s Tottenhamem.

    První nezdar ale musel Bayern skousnout v německém superpoháru, ve kterém padl 0:2 s Dortmundem. Ani první kolo Bundesligy nevyšlo Bayernu podle představ. V domácím prostředí s Herthou totiž pouze remizoval 2:2, když se dvakrát prosadil Robert Lewandowski. Ve druhém utkání už si ale svěřenci Nica Kovače připsali cenné vítězství, když přehráli Schalke na jeho trávníku 3:0 po hattricku Roberta Lewandowského. Před reprezentační přestávkou si poté němečtí mistři s chutí zastříleli proti Mohuči. Již v šesté minutě otevřel skóre Boetius, ale Bayern šesti zásahy zcela otočil skóre na svou stranu.
     
    RB Lipsko

    Hráči Lipska v minulé sezoně dlouho naháněli jako jediní suverénní duo Bayern – Dortmund. I přes nepříliš povedený závěr loňského ročníku si Lipsko udrželo konečné třetí místo, které zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů.

    V přestupovém období před sezonou se Lipsko činilo. Za německý tým nově nastupuje Christopher Nkunku, který působil v PSG. Také Ethan Ampadu, Ademola Lookman nebo čerstvá posila z Hannoveru Philipp Tschauner. Naopak v Lipsku už nebudou hrát Julian Krahl, který zamířil do Kolína a Emile Smith-Rowe, kterému skončilo hostování z Arsenalu. Již v průběhu nového ročníku přišel do Lipska na hostování i český reprezentant Patrik Schick z římského AS.

    V přípravě odehrálo Lipsko jen čtyři duely. Nejprve nestačilo jasně 1:4 na švýcarský Curych. Následně ale přehrálo 3:2 Galatasaray a 2:0 také Rennes. V generálce poté německý tým padl 1:3 s Aston Villou.

    Lipsko na úvod nové sezony přejelo nováčka Union Berlín na jeho trávníku jednoznačně 4:0. Hned v prvním poločase se postupně prosadili Halstenberg, Sabitzer a Werner. Po přestávce poté přidal další pojistku Nkunku. Proti Frankfurtu už to neměli Lipsko tak snadné. Až deset minut před koncem druhé půle přidával vítěznou branku Poulsen. V duelu proti Mönchengladbachu zazářil Timo Werner, který soupeře sestřelil hattrickem a zajistil svému týmu další tři body.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje po reprezentační přestávce čtvrtým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lipska, které ve šlágru víkendu přivítá Bayern Mnichov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vít Schück

    Branky: 45+3. Forsberg (pen.) – 5. Lewandowski (T. Müller)

    Karty:   25. Halstenberg (RBL), 81. Nkunku (RBL), 82. Laimer (RBL), 90+2. Sabitzer (RBL) – 25. Lewandowski (BAY), 59. J. Boateng (BAY)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:4.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban (C) – Klostermann (46. Demme), Forsberg (70. Nkunku), Laimer, Halstenberg – Sabitzer, Y. Poulsen (83. Cunha), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Schick, Ilsanker, Lookman, Nkunku, Ampadu, Cunha, Demme.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Süle, J. Boateng, Lucas Hernández – Kimmich, Th. Alcântara (90. Coutinho), T. Müller (64. Tolisso) – Gnabry (62. A. Davies), Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Tolisso, Alaba, Javi Martínez, Perišić, Cuisance, Arp, Coutinho, A. Davies.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth
    thejrc.org