Ústí n/L – Jihlava 2:3 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Vsetín 2:0 (kon.)
Sokolov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Kadaň – Motor ČB 1:7 (kon.) | Benátky n/J – Slavia 3:1 (kon.)
Třebíč – Přerov 4:5 (po pr.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 14.09.2019, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Václav Veber pak možná trošku z frustrace přišpendlil Poletína společně se sirénou na mantinel a je posledním vyloučeným v tomto utkání.
     
    59:50
    Severa měl v posledních sekundách tutovou šanci na srovnání! Po přihrávce od Havla střílel z hranice brankoviště na vzdálenější tyč, kotouč ale lehce lízl pravou tyč a letěl dále do rohu kluziště!
    57:25 Tomáš VILDUMETZ - 2:3
     
    57:25
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Pět sekund před koncem přesilové hry se skóre popáté mění! Vyhození zachytil Stahl a nahrál na TOMÁŠE VILDUMETZE, který přejel do útočného pásma a vystřelil. Tento pokus by zajisté Lundström měl, padající Staněk ale bruslí přizvedl puk nešťastně nad Lundströmův beton – 2:3! Asistence: David Stahl
     
    55:30
    Michal Poletín v útočném pásmu sroloval jednoho ze soupeřů na mantinel a za napadení si míří odpočinout na trestnou. Tohle je pro Ústí asi opravdu poslední šance, jak se vrátit do utkání.
     
    55:06
    Během signalizované výhody vyplaval kotouč na volného Procházku před jihlavskou brankou, do střely ale v poslední chvíli skočil po hlavě Půža a troufám si tvrdit, že uchránil Duklu od gólu!
     
    50:51
    Slovan má šanci na druhý comeback. Tomáš Jiránek obdržel dvě minuty za pozdní dohrání, tolik diskutované pravidlo. Přesilovka se rozehraje až po komerční pauze.
    49:07 Peter LICHANEC - 1:3
     
    49:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ohromný nedůraz nyní předvedla ústecká obrana a tvrdě za to platí! PETER LICHANEC si po přihrávce od Čachotského proklestil cestu až před brankoviště, kde ho zastavili hned tři obránci Ústí. Ale ti nedokázali odvrátit kotouč do bezpečí, Lichanec do něj ledabyle plácl a kotouč skončil překvapivě za zády Stahla. I když je podle skupiny Karpina město Prievidza, tedy Lichancovo rodiště, největší díra, i v ní se mohou rodit dobří hokejisté – 1:3! Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    46:32
    Stahl předvedl výborný zákrok proti dorážce Zemana u levé tyčky, proti svižné střele vytáhl skvěle levý beton v krkolomné pozici!
     
    42:30
    Dominik Málek dostává dvě minuty za zahákování Poletína v útočném pásmu. Dukla hraje druhou přesilovku v zápase.
     
    39:29
    U Tomáše Chlubny ještě chvíli zůstaneme. Ten obdržel dvouminutový trest za sekání gólmana, bylo to právě po Stahlově zákroku.
     
    38:26
    Nepříjemně sražený kotouč po střele Müllera šel do protipohybu Lundströma, a také o pár centimetrů vedle levé tyče!
    33:04 Petr MARŠOUN - 1:2
     
    33:04
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústí se dostává prakticky z první šance ve třetině na příjemnější stav utkání! Vše začalo u neúspěšné přihrávky Anděla, kotouč si na hůl převzal David Merta a šikovnou zadovkou uvolnil v útočném pásmu PETRA MARŠOUNA. Mladý útočnék přesnou střelou na protější tyč prostřelil Lundströma – 1:2! Asistence: David Merta.

    Domácí ještě reklamovali domnělý faul na Málka, po dohodě rozhodčích se ale za tento zákrok vylučovat nebude.
     
    30:48
    Ale teď už opravdu ke hře! Dukla měla k dispozici další šanci, tentokrát dvakrát střílel ze stejného místa Daniel Kolář a Stahl předvedl při dorážce výtečný zákrok. Následovala menší roztržka, sudí jí řeší domluvou.
    28:48 Lukáš ANDĚL - 0:2
     
    28:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Skromný jihlavský kotel slaví, neboť se Dukla dostala do vedení o dvě branky! David Čermák po Chlubnově nahození dobruslil do rohu, odkud i přes dohrání od domácího obránce přesně nahrál mezi kruhy na volného LUKÁŠE ANDĚLA. Ten přesnou ránou do vinglu nedal Stahlovi šanci – 0:2! Asistence: David Čermák, Tomáš Chlubna
    27:26 Tomáš ČACHOTSKÝ - 0:1
     
    27:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tenhle gól budí na ústeckém stadionu emoce! Matěj Vála nahodil puk na branku a před Stahlem tak vznikl závar. Sudí ale nepřerušoval hru, neboť stále viděl puk ve hře. Nakonec Stahl situaci neustál, zasedl do branky a TOMÁŠ ČACHOTSKÝ za něj kotouč dostal. Po velkých protestech domácího týmu však gól platí – 0:1! Asistence: Michal Poletín, Matěj Vála.
     
    23:12
    Další tutovka Dukly! Skořepa křížem našel u druhé tyče Pekra, který neměl nikoho okolo sebe v okruhu dvou, tří metrů. Pekr ale kotouč předržel a Stahl se posadit nenechal.
     
    22:10
    Kolář neudržel kotouč na modré a dostal tím pádem Jihlavské z útočného pásma. Přesto vznikla velká šance Dukly, Čermák vracel zpětnou přihrávkou kotouč před branku na zcela volného Chlubnu, který jenom těsně netrefil odkrytou klec!
     
    20:03
    Ve druhé třetině dohrává Dukla přesilovku a hned z toho byla šance. Z oblouku nahrával Pekr na volného Skořepu před brankou, který to vzal z první, ale těsně minul levou tyč!
     
    18:19
    Přesilovka Slovanu tak logicky končí. Jan Müller dostává za zásah do oblasti hlavy a krku 2+10 minut. Díky skvělé akustice místního zimáku bylo i krásně slyšet, co si soupeři mezi sebou v nastalém tichu povídali. Stejně jako v případě rozzlobených fanoušků důchodového věku to ale nebylo nic pěkného. Menší trest odsedí Kordule.
     
    16:25
    Jan Holý pak musel v protiútoku Ústí zatáhnout před brankou za protihráče během zakončení a dostává dvě minuty za držení. Slovan má tak první přesilovku.
     
    16:02
    Jiránek měl ohromnou možnost na vedoucí gól Dukly! Nadvakrát se dostal k zakončení z levého kruhu, poprvé zasáhl Stahl, podruhé cinkla levá tyčka!
     
    11:39
    Odražený puk od zadního mantinelu si vzal mezi kruhy do parády Procházka a poslal jej bez rozmyslu na branku, k přesné střele do vinglu chyběly jenom centimetry!
     
    06:05
    Holý podržel puk na mantinelu a nahrával ho na najíždějícího Harkabuse, který si všiml na druhé straně zcela volného Čermáka. Puk také k mladému hráči šel, skvěle se vrátil Zdvořáček a vložil mladému útočníkovi Dukly v poslední chvíli do střely hůl!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Maršoun (D. Merta), 58. Vildumetz (Stahl) – 28. Čachotský (Poletín, Vála), 29. Anděl (D. Čermák, Chlubna), 50. Lichanec (Čachotský)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Volke) – Zelingr, Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber, Zukal, M. Zdvořáček – J. Havel (A), O. Procházka, Vildumetz – Kružík, Roubík (C), Severa – Maršoun, D. Merta, Wojnar – O. Bláha, Kordule.
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Jan Brož) – Piegl, J. Pohl, Půža, J. Holý, Staněk, D. Kolář, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, A. Zeman, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.

    Rozhodčí: Grech, Dědek – Kleprlík, Roischel

    Diváci: 724
    thejrc.org