PSG – Štrasburk 1:0 (kon.) | Bordeaux – Méty 2:0 (kon.) | Brest – Rennes 0:0 (kon.)
Dijon – Nîmes 0:0 (kon.) | Montpellier – Nice 2:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:0 (2:0)
FC Méty
Sobota 14.09.2019, 20:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu pátého kola francouzské Ligue 1. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Girondins Bordeaux FC a FC Méty!
     
    FC Méty

    Mužstvo ze severovýchodní Francie by se rádo usadilo v nejvyšší soutěži, ze které v posledních letech pravidelně padá do do Ligue 2. V minulé sezóně se Méty znovu ocitly ve druhé lize, kterou s velkým náskokem před Brestem už počtvrté ve své historii vyhrály. Úvod nového ročníku neměli svěřenci trenéra Frédérica Antonettiho vůbec špatný, v prvním kole uhráli remízu 1:1 se Štrasburkem a v domácí premiéře si vyšlápli 3:0 na opětovně se trápící Monako. Další dvě kola už pro Méty tak úspěšné nebyly, po prohře 3:0 v Angers přišla očekávaná porážka 0:2 s PSG a pokles tabulkou na patnácté místo. Hned o tři ze čtyř vstřelených branek se postaral Habibou Mouhamadou Diallo, jenž v předchozí sezóně nastřílel za „Les Grenats“ úctyhodných šestadvacet branek.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Šestinásobný francouzský mistr se v nedávné minulosti pohyboval na konci sezóny okolo šestého místa. Z tohoto pohledu byl loňský ročník velmi neúspěšný, neboť Girodins po vypadnutí ze základní skupiny Evropské ligy obsadil v Ligue 1 až čtrnácté místo. Úvod právě probíhajícího ročníku byl od Bordeaux spíše průměrný, hned v prvním kole přišla porážka 1:3 v Angers, po které svěřenci Paula Sousy neprohráli, ale zároveň zaznamenali jen jednu výhru 2:0 s Dijonem. S přičtením dvou bodů za remízy 1:1 s Montpellier a Lyonem je Girondins na pěti bodech a jedenáctém místě tabulky. Na skóre 5:5 se přitom podílelo pět různých střelců, kterými jsou Maja, Hwang Ui-jo, de Préville, Briand a Loris Benito.
     
    Vzájemné zápasy

    19.05.2018 Méty – Bordeaux 0:4
    12.08.2017 Bordeaux – Méty 2:0
    08.04.2017 Bordeaux – Méty 3:0
    21.09.2016 Méty – Bordeaux 0:3
    25.04.2015 Bordeaux – Méty 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Kwateng, Koscielny, Pablo, Jovanović – Tchouaméni, Otávio – Kalu, de Préville, Hwang Ui-jo – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Adli, Mexer, Poundjé, Maja, Kamano, Benrahou.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Boye (C), Delaine – N'Doram, Maïga, Angban – Gakpa, Diallo, Nguette.
    Náhradníci: Delecroix – Fofana, Cabit, Cohade, Niane, Ambrose, Adama Traoré II.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Courbet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v tmavě modrých dresech.
     
    2
    Enock Kwateng vhazoval z prostoru vedle pokutového území, do kterého přiletěl centr, al de Prévilleho hlavička prosvištěla nad brankou Mét.
     
    3
    Ještě jednou v akci Nicolas de Préville, který to zkusil individuálně po levém křídle, ale Fabien Centonze mu balón výtečně vypíchl.
     
    4
    Jimmy Briand nestihl doběhnout do místa, kam směřoval centr Samuela Kalua. Girodinds v úvodním tlaku ale může pokračovat, zleva vhazuje Jovanović.
     
    5
    Až v páté minutě se i Méty zmohly na několik přesných přihrávek. Z vlastní poloviny se plynule přesunuly až do levého křídla, kde byl Jovanovićem faulován Nguette.
     
    6
    Nařízenou standardku z autové čáry zrealizoval Marvin Gakpa. Centr ale hodně přetáhl a Maiga měl co dělat, aby vůbec zachránil balón na hrací ploše.
     
    7
    Domácí velice rychle přešli přes střed hřiště. Na začátku i na konci celé akce byl Nicolas de Préville, kterého vysunul Hwang Ui-jo, jenže Úkidžžá střelu z úhlu vyrazil.
     
    7
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Povedený začátek domácího celku korunuje vedoucí gól! Úkiddžá centr z rohového kopu nedůrazně vyboxoval, ke střele zpoza šestnáctky se ale ještě dostal Kwateng a po dalším vyražení hostujícího gólmana už z dorážky skóroval JIMMY BRIAND.
    7. Jimmy BRIAND - 1:0
     
    9
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    S Métami to už v deváté minutě vypadá hodně špatně! Habib Maïga naprosto pokazil rozehrávku, přihrávku podél půlící čáry zachytil Hwang Ui-jo, jenž bez většího otálení poslal míč do obrovské díry mezi stopery. NICOLAS DE PRÉVILLE se velmi snadno dostal do úniku a Úkídžžá se proti jeho přesné střele ani nestihl složit k zemi.
    9. Nicolas de Préville - 2:0
     
    11
    Jimmy Briand si šikovně obhodil míč kolem protihráče, ale Delaine jeho postup na hranici velkého vápna tentokrát zastavil. Zatím to z hostujícího pohledu vypadá na hodně dlouhý a psychický náročný duel.
     
    12
    Aby Méty zabránily předchozím dírám v obraně, tak se nyní zatáhli do hodně hlubokého bloku. Domácí naopak v poklidu kombinují kolem půlící čáry.
     
    13
    Samuel Kalu i v trochu pokročilejším věku nastartoval nohy na levém křídle. Centonze ho ale zahnal až k brankové čáře a domácí křídelník si musel vystačit se ziskem rohového kopu.
     
    14
    Balón do ohně posílal Nicolas de Préville. Úkídžžá balón znovu jenom vyboxoval, a tak si o pár vteřin později musel poradit s dalším centrem z pravého křídla.
     
    15
    John Boye důsledně dostoupil Brianda, který kvůli němu pokazil první dotek. Míč skončil v zámezí, nicméně odpískaný faul znamená pokračování domácího útoku.
     
    16
    Nepřesný nákop Mét doputoval až ke Costilovi, který měl trochu problém se zpracováním a nakonec měl co dělat, aby balón odehrál před bleskově se blížícím Nguettem.
     
    17
    Habib Maïga si při krytí míče pomáhal rukama, de Prévillea jednou z nich trefil někam do oblasti krku a panu Lesagemu nezbývalo nic jiného, než znovu písknout ve prospěch Bordeaux.
     
    18
    Thomas Delaine se z pozice levého beka podíval na útočný výlet. V pokutovém území ale měl k dispozici jediného spoluhráče a toho svým centrem o velký kus minul.
     
    19
    Jimmy Briand si šel pro balón ke středovému kruhu, kde mu tentokrát nedal ani centimetr volného prostoru Stoppila Sunzu. Stoper Mét si i v tomto případě pomohl faulem.
     
    20
    A znovu je pískáno. Tentokrát v neprospěch domácího týmu, protože Samuelu Kaluovi byl na levém kraji hřiště odpískán útočný faul.
     
    21
    Hosté zmobilizovali útočné jednotky a poprvé se výrazněji usadili na útočné polovině. Přesto se míč pohybuje hodně daleko od Costilovy branky.
     
    22
    Něco na tom chtěl změnit až Opa Nguette, který zajímavě centroval z pravého křídla. U míče byl jako první Costil a pohotovým zákrokem jej vyrazil do opačné strany, kde už nebyl nikdo v bílém.
     
    23
    Aurélien Tchouaméni padl pod nohy Gakpy a přibrzdil hostující útok po levé strany. Chviličku po Delaineho autu se však hosté sami vrátili až někam k půlící čáře.
     
    24
    Thomas Delaine si troufl na souboj jeden na jednoho. Centr však byl sražený před vápno a podobně dopadl i okamžitý střelecký pokus Angbana.
     
    25
    Hwang Ui-jo byl zahnán Briandovým centrem během rychlého protiútoku. Ve finále všechno z dálky zakončoval středopolař Otávio, který jen o kousek přestřelil.
     
    26
    Od útočícího Tchouaméniho se balón odrazil do autu. Horší zprávou pro Girondinds je zraněný kotník Kalua, který je už nějakou dobu ošetřován za postranní čarou.
     
    27
    Hostům selhalo přenesení hry na levý kraj, odkud bude vhazovat Kwateng. Kalu mezitím s doktory míří směrem k lavičce a Paulo Sousa tak možná bude muset brzy střídat.
     
    28
    Métám se zřejmě povedlo domácí fotbalisty sesadit z koně, na kterém jezdili na konci první desetiminutovky. Nyní hosté hrají v těsné blízkosti pokutového území.
     
    29
    Kalu se vrátil na hrací plochu, ve středu pole nyní hledal Jimmyho Brianda, který byl znovu okamžitě faulován. Taktika Mét při bránění domácího útočníka je naprosto jasná.
     
    30
    Hwang Ui-jo se musel zastavit napravo od velkého vápna. Bordeaux přeneslo hru doleva, odkud se před branku hnal Kalu, nicméně poměrně riskantní obranný zákrok ho čistě odzbrojil.
     
    31
    Nicolas de Préville roztáhl hru na Kalua, který dlouhým centrem na zadní tyč hledal Brianda. Pro něj to ale bylo příliš vysoké a hlavou prodloužil míč jenom za koncovou čáru.
     
    32
    Staronový účastník Ligue 1 pozvolna rozehrával na vlastní půlce. O zrychlení akce se pokusil až Centonze, kterého u pravé postranní lajny stáhl k zemi faulující Pablo.
     
    33
    Zkušený obránce Laurent Koscielny výborně přečetl centrovaný balón a v souboji s urostlým Diallem ho hlavou odehrál na jistotu do autu. Je z toho první roh pro hosty.
     
    34
    Girondinds se velmi jednoduše ubránil. O chvíli později následoval ve středu hřiště souboj dvou pětek a faul hostujícího záložníka Victoriena Angbana na Otávia.
     
    35
    Opa Nguette se ještě na vlastní polovině dostal do obležení trojice protihráčů. Ti mu míč odebrali, ale Méty přesto můžou díky Delaineho vhazování útočit.
     
    36
    Tentokrát už Thomas Delaine mohl hrát nohama. První centr z levé strany však zneškodnil Pablo a napodruhé pro změnu zaúřadoval Laurent Koscielny.
     
    37
    Bordeaux se takřka v plném počtu hodně zatáhlo. Hosté zkusili prorazit dalším centrem, nicméně Koscielny byl u Habiba Dialla znovu včas.
     
    38
    Domácí šli ve čtyřech do rychlého protiútoku. S ním se ale vrátilo hned šest bílých dresů a Hwang Ui-jo nakonec vypálil z nějakých pětadvaceti metrů hodně nepřesně.
     
    39
    Diallo dostal do hry Gakpu, který u pravého kraje velkého vápna nechal centrovat Angbana. Domácí byli ve vzduchu úspěšnější, přestože budou muset čelit rohovému kopu.
     
    40
    Centr Gakpy propadl mimo šestnáctku, kde Hwang Ui-jo na první pohled podkopl Fabiena Centonzeho. Méty mohou zahrozit z trestného kopu.
     
    41
    O rozehrání se znovu zasloužil Marvin Gakpa, který z třiceti metrů ještě centroval před branku, ale míč se od Habiba Maïgy odrazil přesně do místa, kde čekaly Costilovy rukavice.
    41. Habib Maïga (MTZ)
     
    42
    Thomas Delaine podnikl vydařený výpad po levé straně, který zakončil aspoň ziskem rohového kopu. Gakpa ale znovu nevymyslel vůbec nic nebezpečného.
     
    43
    Domácí obraně vypomáhal také Jihokorejec Hwang Ui-jo, kterého zboural Opa Nguette. Vypadá to, že si Bordeaux dvougólový náskok do přestávky pohlídá.
     
    44
    Laurent Koscielny malinko pokazil rozehrávku, ovšem svou chybu zanedlouho napravil. Na bývalém hráči Arsenalu už poněkolikáté skončil centr Thomase Delaineho.
     
    45
    Když to nešlo zleva, tak to hosté zkusili z opačné strany. Nguette a Centonze všechno dobře vykombinovali až do střely, kterou prvně jmenovaný znovu poslal přímo na Costila.
     
    45+1
    Méty se nadechují k poslednímu útočnému tažení v rámci prvního poločasu, který je nastaven pouze o šedesát vteřinek.
     
    45+1
    Centonzeho sražený centr s trochou štěstí sebral Diallo, který se hned pokládal do střely zpoza šestnáctky, ale ta k brance Bordeaux v žádném případě nedoletěla.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který by se dal rozdělit na dvě další části. První z nich trvala jen deset minut, kdy Bordeaux hosty zatlačilo a během několika málo vteřin odskočilo na 2:0, když na gól Brianda hned v další akci navázal de Préville. O pár minut později ještě z dálky zajímavě pálil Otávio, ale to už bylo od domácích vše. Méty si vytvořily územní převahu, statistku držení míče otočily ve svůj prospěch, jenže vyloženou gólovku si vytvořit nedokázaly.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely celkem: 8 – 4
    Střely na branku: 3 – 2
    Držení míče: 43% – 57%
    Rohové kopy: 2 – 3
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 7 – 6
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dvojice lodivodů Paulo Sousa a Frédéric Antonetti neproveda během patnáctiminutové pauzy žádnou změnu, takže na obou stranách barikády pokračují původní základní sestavy.
     
    47
    Dlouhé nákopy jsou dnes prakticky nevídanou věcí. Jedním takovým se teď do útoku chtěli dostat hosté, ovšem vysunutý kanonýr Habib Diallo si při zpracování míče pomohl rukou.
     
    48
    Kévin N´Doram se posouval s míčem po ose hřiště, přičemž ho za pravou ruku zatáhl Aurélien Tchouaméni. Rozhodčí Lesage to moc dobře viděl a přisoudil hostům standardní situaci.
     
    49
    Souboj o krátký nákop z osy hřiště už tradičně zvládli lépe zadáci Bordeaux, kteří se během pár vteřin převtělili do role útočících hráčů.
     
    50
    N´Doram dobře zachytil míč, jenže Diallo po jeho přihrávce zvolil zpátečku do středu hřiště. Méty už musí útočit do plných, což jim dnes zatím moc nejde.
     
    51
    Do třetice Kévin N´Doram, který nahrál doleva Delainemu. Diallo centr nezpracoval, ale míč propadl ke Gakpovi, jehož střela ze stoje byla dost nepřesná.
     
    52
    Habib Diallo se blýskl parádním lobem z dobrých pětadvaceti metrů. Z gólu se však radovat nemohl, protože byl máván jeho ofsajd. Ten posléze neodvolala ani kontrola u videa.
     
    53
    Začátek druhé půle plynule navázal na závěr první části, který se odehrával zejména na polovině Girondindsu. Méty se po hrůzném začátku rozhodně nevzdávají a pokouší se přiblížit alespoň remíze.
     
    53
    Nákopů na Habiba Dialla po změně stran zásadně přibylo. Po dalším z nich hostující útočník i vystřelil z dálky, ale Costil musel předvést jenom rutinní zákrok.
     
    54
    Domácí velmi dobře sehráli rychlý protiútok. Z pravé strany se dostali až na hranici pokutového území, odkud pálil Tchouaméni, ovšem do strany skákající Úkíddžá balón vyrazil.
    54. Aurélien Tchouaméni (BOR)
     
    55
    První rošáda této partie! Pro dnešek má dohráno domácí útočník Jimmy Briand, kterého na hřišti nahrazuje Yacine Adli.
     
    56
    Adli se okamžitě zapojil do rohového kopu, z něhož Bordeaux nic nevytěžilo. Méty kontrovaly postupným útokem, jenže Habib Maïga na pětadvaceti metrech od branky míč ztratil.
     
    57
    Hra je na malou chvíli přerušena. Na trávníku totiž zůstává sedět domácí obránce Vukašin Jovanović, který si po souboji s gólmanem přivodil drobné zranění levého stehna.
     
    59
    Thomas Delaine nabral solidní rychlost. De Prévillemu se s ním nechtělo sprintovat, a tak zvolil dosti naivní řešení v podobě skluzu, za který vyfasoval první žlutou kartu.
     
    60
    Gakpova levačka posílala míč před Costila, který na vysoký centr nedosáhl. Hosté toho využít nedokázali, v menším závaru se nedostali k žádné dorážce.
     
    60
    Pár vteřinek po první žluté kartě přichází na řadu i druhé napomínání. Na své další zákroky si bude muset dávat velký pozor také hostující záložník Kévin N'Doram.
     
    61
    Gakpo zaútočil po pravém křídle, odkud zajímavě přihrával do druhé vlny. Před vápnem to ale vytušil Aurélien Tchouaméni a zabránil jakékoliv střele na Costilovu branku.
     
    62
    Enock Kwateng nekompromisním skluzem odehrál míč za postranní čáru. Ve finále udělal dobře, protože obrana Bordeaux se během autového vhazování stačila zformovat.
     
    63
    Samuel Kalu se v rychlosti vyhnul dvěma soupeřům. Jako dalšího na řadě měl Sunzua, který ho postrčil k zemi, ale hlavní rozhodčí zajímavý přímý kop nenařídil.
     
    64
    Na druhé straně si Opa Nguette znovu vylámal zuby na Kwatengovi. Do protiútoku se pak řítil Nicolas de Préville, ale ani další hraniční zákrok jednoho z obránců nebyl posouzen jako faul.
     
    65
    Píská se až nyní. Zapříčinil se o to Habib Maïga, který doslova vlezl na záda Kaluovi. Před standardní situací Bordeaux se bude muset ošetřit de Préville.
     
    66
    Méty stále ztrácí, takže nemají důvod otálet s posílením ofenzivy. Plac opouští nevýrazný Opa Nguette a opačným směrem míří Thierry Ambrose.
     
    67
    Nicolas de Préville je kvůli menšímu svalovému zranění mimo hru. Na hřiště tak míří další ofenzivní hráč François Kamano.
     
    67
    François Kamano se ještě nestihl zapotit a už mu na kontě přistála žlutá karta za spíše taktické přibrždění hostujícího postupu.
     
    69
    Marvin Gakpa výborně načasoval průnikovou přihrávku na Habiba Dialla, který měl před sebou už jenom poslední překážku, ale Costil jeho střelu levačkou vyrazil do míst, kde už nebyl žádný protihráč.
    69. Habib Diallo (MTZ)
     
    70
    Obraz hry se zhruba od patnácté minuty nezměnil. Loňský mistr druhé ligy má velkou převahu, ale zasloužené snížení se k němu přesto nedostavilo. Do konce zápasu přitom zbývá poslední dvacetiminutovka.
     
    71
    Hwang Ui-jo už není po změně stran tolik aktivní. Teď jenom smutně zaklonil hlavu poté, co předním sebral nepřesnou přihrávku alžírský gólman Alexandr Úkíddžá.
     
    72
    Předposlední změna na straně hostujícího mužstva. Za Angbana vbíhá na trávník host z Monaka, Adama Traoré.
     
    73
    Gakpův roh nebezpečný nebyl. Hostující desítka si svůj centr zleva ale mohla zopakovat a tentokrát už z toho byla střela z voleje od Ambroseho, které ale scházela přesnost.
     
    74
    Aurélien Tchouaméni dnes plní úkoly defenzivního záložníka na jedničku s hvězdičkou. Teď si na vlastní polovině pokryl míč tak šikovně, že si řekl o faul.
     
    75
    Bordeaux osvěžuje ofenzivu, přestože si bezpečně hlídá dvougólový náskok. Dohrál Hwang Ui-jo, zatímco do akce jde anglický útočník Josh Maja.
     
    76
    Nechybělo moc a Méty byly definitivně ze hry o bodový zisk! Salomon Kalu využil volného prostoru k potažení míče na hranici velkého vápna, odkud levačkou trefil vnější část spojnice břevna a pravé tyče.
    76. Samuel Kalu (BOR)
     
    77
    Hosté nechali hodně odkrytá vrátna na ose hřiště. Kamano s Adlim společně posunuli míč doprava na Kalua, který v další dobré šanci opět minul. T
     
    78
    Ještě jedna změna v hráčském složení Mét. O zvýšení útočné aktivity se v závěru pokusí Ibrahima Niane, který nahrazuje Marvina Gakpu.
     
    79
    Thierry Ambrose z první prodloužil spoluhráčovu přihrávku do levého křídla. Diallův centr však zastavil Koscielny a ten dopravil míč až do zámezí.
     
    80
    V posledních desítkách vteřin se hra přelévá ze strany na stranu. S dalším útokem Bordeaux přispěchal střídající útočník Adli, nicméně střelu z dvaceti metrů zablokoval Sunzu.
     
    81
    Tchouaméni rychle přenášel hru doprava, odkud centroval Kalu a Stoppila Sunzu z jedničky odkopl míč za koncovou čáru, což znamená rohový kop.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Habib Maïga (FC Méty).
     
    84
    Další velká pochvala pro Tchouaméniho, který u postranní čáry pohlídal Maïgu. Záložník Mét navíc fauloval a hrát mohou muži v modrém.
     
    85
    Adli přihrál Kamanovi na paty. Hned vzápětí ale dostal šanci na reparát a to už dostal do šance Kalua, který mířil ze svého pohledu k pravé tyči, ale Úkíddžá u ní byl včas.
     
    86
    Hosté nedokázali definitivně zažehnat nebezpečí a míč v nebezpečném prostoru na křídle ztratili. Kalu připravil dobrou palebnou pozici pro Otávia a ten vysoko přestřelil.
     
    87
    Adama Traoré využil čerstvých sil a vrhl se do přesily obránců. V pravý čas se balónu zbavil, jenže Diallo po jeho nahrávce vypálil hodně vedle Costilovy levé tyče.
     
    88
    Kalu nastartoval Maju, který mu míč na pravém křídle vrátil. Do celé akce se ještě vložil Adli, který však byl na hranici pokutového území čistě zastaven Boyem.
     
    89
    V těchto okamžicích už asi není pochyb o tom, že Girondinds získá z tohoto zápasu všechny tři body. Jedinou otázkou zůstává, zda to bude s čistým koncem pro brankáře a kapitána Costila.
     
    90
    Doslova z posledních sil se dopředu vydal Kalu. Rychlostní souboj s hostujícím kapitánem Boyem ale prohrál a Alexandr Úkíddžá tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    90+1
    Trocha času do konce zápasu ještě zbývá. Čtvrtý sudí na své tabuli oznámil světu, že se bude nastavovat dalších pět minut.
     
    90+2
    V první z nich si Méty vybojovaly roh, s jehož rozehrávkou musí posečkat. Po předchozím sprintu si totiž ošetření vyžádal vyždímaný Salomon Kalu.
     
    90+3
    Asi poslední šance na zdramatizování zápasu hostům nevyšla. Centr na přední tyč byl odvrácen, což platilo i v případě pobídky Ambroseho a několikátého dobrého zákroku Koscielného.
     
    90+4
    Úkíddžá zůstal stoprocentně koncentrovaný a i díky tomu perfektně přečetl kolmici na Joshe Maju. Hostující gólman před zraky anglického útočníka míč sebral.
     
    90+5
    N´Doram hledal dlouhým nákopem Dialla, který musel podstoupit souboj u levého kraje velkého vápna. Vukašin Jovanović v něm byl úspěšnější, a tak se na stavu 2:0 už asi nebude nic měnit.
     
    90+6
    Tak ještě jeden útok pro Méty. Ambrosemu se na levé straně nabídl Delaine, který odcentroval na zadní tyč a výrazně se podílel na zisku rohového kopu, který Girondinds taktéž ubránil. Standardní situace dnes rozhodně nebyly hostující silnou stránkou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! O všem podstatném se v tomto střetnutí rozhodlo již v první desetiminutovce, kdy se v rozmezí několika málo vteřin gólově prosadili Briand a de Préville. Bordeaux s vědomím slušného náskoku polevilo a přenechalo iniciativu na hostech, kteří se celý zbytek zápasu marně pokoušeli alespoň o vyrovnání. Stopeři Koscielny a Pablo úspěšně odráželi jeden útok za druhým a výrazným dílem se podíleli také na čistém kontu brankáře Costila, který musel předvést snad jenom jeden těžší zákrok. Girondins si před podprůměrnou diváckou návštěvou vedení 2:0 pohlídal a díky tomu může slavit druhou výhru v sezóně a společně s ní i posun tabulkou na sedmé místo. Méty naopak potřetí v řadě vůbec nebodovaly a před nedělními zápasy pátého kola jsou až sedmnácté.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely celkem: 16 – 15
    Střely na branku: 6 – 2
    Držení míče: 46% – 54%
    Rohové kopy: 4 – 6
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 14 – 13
    Žluté karty 2 – 2.
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (22:07:36)

    Michal Břuchanský

    Branky: 7. Briand, 9. de Préville (Hwang Ui-jo)

    Karty:   59. de Préville (BOR), 67. Kamano (BOR) – 60. N'Doram (MTZ), 82. Maïga (MTZ)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:13.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Kwateng, Koscielny, Pablo, Jovanović – Tchouaméni, Otávio – Kalu, de Préville (67. Kamano), Hwang Ui-jo (75. Maja) – Briand (55. Adli).
    Náhradníci: Poussin – Adli, Mexer, Poundjé, Maja, Kamano, Benrahou.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Boye (C), Delaine – N'Doram, Maïga, Angban (72. Adama Traoré II) – Gakpa (78. Niane), Diallo, Nguette (66. Ambrose).
    Náhradníci: Delecroix – Fofana, Cabit, Cohade, Niane, Ambrose, Adama Traoré II.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Courbet
    thejrc.org