Kometa Brno – Třinec 2:1 (2:1 po s.n.) | Liberec – Sparta 8:7 (po pr.) | Kladno – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Plzeň – Litvínov 2:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Pardubice – K. Vary 2:5 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 15.09.2019, 17:30 • ZS Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky extraligového hokeje. Nejvyšší česká hokejová soutěž se nám pomalu rozjíždí, dnes je na programu kompletní 2. kolo. V něm na sebe narazí mimo jiné Zlín a Vítkovice. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    PSG Berani Zlín

    Zlín nezaznamenal povedený vstup do sezony. I když ve Varech po první třetině vedl zásluhou Davida Noska, tak nakonec padl 1:2. K této porážce pravděpodobně přišpělo zranění nejproduktivnějšího hráče Beranů, v posledním přípravém zápase se zranil Tomáš Fořt, který navíc bude chybět ještě minimálně dva měsíce.

    Ševcům se ani moc nepovedla příprava. Tu sice začali výhrou 3:2 nad Slavií, ale poté přišly čtyři porážky v řadě. Zlín nejprve prohrál s druholigovým Přerovem 1:4, poté nestačil na Olomouc, se kterou padl po prodloužení. Ani tradiční moravské derby s Kometou žlutomodří nezvádli, prohráli 1:2. Odveta s kohouty také nebyla ideální, přišla prohra 0:2. Berani si alespoň napravili chuť v netradičním zápase hraném tři na tři, kdy zvítězili nad Trenčínem 6:2. A neúspěšná příprava byla zakončena cennou výhrou nad Brnem. Nejlepším střelcem přípravy byl Jakub Šlahař, celkovou produktivitu ovládl Antonín Honejsek.

    První utkání ELH
    Karlovy Vary vs. Zlín – 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
     
    HC Vítkovice Ridera

    Vítkovice na tom jsou o trochu lépe, jak v počátečním zápase sezony, tak v celkové přípravě. Ridera s Olomoucí padla 1:2, ale prohrála až po prodloužení, takže si připsala cenný bod do tabulky. K porážce Ostavanů přispěl gólem bývalý kapitán Rostislav Olesz, který nyní hájí barvy Olomouce.

    Dnešní hosté podobně jako soupeř začali přípravu výborně. Celkem překvapivě porazili švýcarský Davos poměrem 4:1. Poté ale přišly tři porážky v řadě, ve všech případech to bylo proti švýcarským celkům, nejprve s Rapperswilem, poté s Zugem a nakonec s Ambri-Piottou. Jakmile se Vítkovice vrátily na tuzemské kluziště, opět se jim začalo dařit. Přišla jasná výhra nad Znojmem 7:3, dále výhra 5:0 nad Trenčínem. Ridera se poté postavila proti Prostějovu, kde to za předčasného ukončení skončilo 4:2. V září ostravský klub vyzval ještě Nitru a polský Podhale, Slovákům podlehl a Poláky porazil.

    První utkání ELH
    Vítkovice vs. Olomouc – 1:2 (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a pokaždé se radovalo z výhry domácí mužstvo. Oba týmy si tak připsaly po dvou výhrách. Bude tomu tak i dnes, nebo se po šňůra přeruší a zvítězí hostující tým? To nám napoví až samotné utkání, které si nenechte ujít.
    Bude lotyšský útočník tahounem Vítkovic v této sezóně?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Freibergs, Buchta, Řezníček, Ferenc – Okál, Palmberg, Honejsek – Šlahař, Herman, Kubiš (A) – Szturc, P. Sedláček, Köhler – J. Ondráček, Popelka, Fryšara.

    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gregorc, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk (C), Kvasnička, Černý – Roberts Bukarts, Š. Stránský (A), Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej (A), E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Jindra, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Do akce šel hned domácí celek a z levé strany střílel nebezpečně Palmberg, švédský útočník ale trefil jen beton hostujícího brankáře. Nicméně na úvod zápasu okamžitě velká šance.
     
    00:58
    A Berani znovu obléhali pásmo Vítkovic, kde si s pukem pohrál Honejsek, ale jeho pokus šel mimo tři tyče. Do akce na druhou stranu pak míří Vítkovičtí.
     
    01:35
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Daniel Kurovský – 2 min., podrážení).
     
    01:40
    Zlínští hokejisté si jako první v utkání zahrají přesilovou hru a už se usadili v útočném pásmu. Avšak hosté se okamžitě dostali na kotouč a poslali ho až před Kašíka.
     
    02:09
    Slibně se rozvíjející přesilovková akce domácích byla zastavena díky postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    02:22
    Antonín Honejsek dostal od Buchty přihrávku na levý kruh a jeho svižná střela neskončila za Svobodovými zády. Hned na to se pak Vítkovičtí znovu osvobozují.
     
    03:35
    Vítkovice se v oslabení ubránily a nyní jsou už v plném počtu.
     
    04:13
    V obranném pásmu vybojovali Berani kotouč, hosty k ničemu nepustili a poté se tedy vydali do další útočné akce. Ta ale nepřinesla střelu, avšak ztrátu puku.
     
    05:28
    Domácí jsou zatím aktivnějším týmem, další střelu vystřelil exvítkovický Roman Szturc, jeho pokus ale skončil v rohu kluziště, kam ho tečovala obrana vítkovické Ridery.
     
    06:04
    Do zákroku musel jít Libor Kašík, který si také sáhl na puk. Po střele Jana Schleisse ukryl kotouč u sebe a následně nechal přerušit hru. Po reklamní pauze, která teď následuje, se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    06:10
    Zdeněk Okál, ač byl tísněn obráncem soupeře, dokázal puk vyvézt do středního pásma, dále se však se spoluhráči nedostal. Ridera sebrala kotouč a míří s ním na opačnou stranu kluziště.
     
    07:13
    Jakub Herman vyslal nepovedenou střelu a puk skončil na ochranné síti. Hra je tedy přerušena a vhazuje se po levé ruce Miroslava Svobody.
     
    07:42
    Dělovku z vrcholu levého kruhu vyslal David Nosek, pohotově však zakročil Miroslav Svoboda a ukryl ji do své lapačky. Opět je hra pozastavena.
     
    08:10
    Libor Kašík si povyjel ze své branky a zastavil tak akci hostů, když se před něho blížil Šimon Stránský. Nicméně hosté jsou stále před jeho brankou a kombinují.
     
    08:48
    Až nyní je hra ve středním pásmu a oba týmy střídají.
     
    09:00
    Zakázané uvolnění stěhuje hru před branku Vítkovic a Zlín tak prakticky zadarmo získal útočné pásmo. Vhazování proběhne po pravici vítkovického brankáře.
     
    09:07
    Aktivní hrou si nyní vybojovali puk zpět domácí obránci, kteří tak zastavili další možnou akci svého soupeře. A hned míří na opačnou stranu, a sice před brankáře Miroslava Svobodu.
     
    10:12
    Úvodní desetiminutovka je za námi, stále jsme se nedočkali úvodní branky. Zatím jediná největší šance se zrodila na straně Zlína už v první minutě.
     
    10:55
    Zlínští Berani se dostali do postavení mimo hru a tu sudí vykázali zpět do neutrální zóny. Za malý okamžik se tam bude vhazovat.
     
    11:06
    Michal Popelka číhal mezi kruhy, přihrávky se ale nedočkal a poté domácí celek puk ztratil. Hosté se ho snaží dostat před branku Libora Kašíka a ševci se vrací zpět do obrany.
     
    11:25
    Avšak hosté se dopustili dalšího zakázaného uvolnění a vše se zase vrací před jejich branku, kde se bude znovu vhazovat.
     
    12:16
    Dominik Lakatoš, který zdejší prostředí dobře zná, neboť zde byl v minulé sezóně na hostování z Liberce, vystřelil na domácí klec, ale jeho pokus se neujal.
     
    12:59
    Na opačné straně se do střely opřel Jakub Šlahař, Miroslav Svoboda puk vyrazil před sebe a poté se o něj postarala obrana Vítkovic.
     
    13:33
    Další pokus na domácí straně vyslal Bedřich Köhler, ale i on se mezi tři tyče netrefil. Zlínští však mají stále menší tlak před vítkovickou brankou, stále jsme se branky nedočkali.
     
    14:17
    Nicolas Werbik přízemní střelou příliš Kašíka neohrozil a v poklidu pak puk vyhodila obrana Beranů do středního pásma.
     
    15:08
    Dominik Lakatoš dostal přihrávku od Bukartse a poté v mezikruží vystřelil, ale proti Kašíkovi se neprosadil. Tak byla k vidění už i velká šance Vítkovic!
     
    16:23
    Po téhle šanci hosté ožili a natlačili se znovu před branku Zlína. Tentokráte však na ní nevyslali střelu a do akce na druhé straně pak míří zase domácí celek.
     
    17:12
    Závar před zlínskou brankou, nikdo z hostů však nedokázal prostrčit puk za Kašíkova záda a ve skrumáži se pak nejlépe zorientoval právě Kašík, jenž kotouč ukryl pod sebe. Hra je přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    17:16
    Tentokráte se zakázaného uvolnění dopustili domácí hráči a hosté mají k dispozici útočné pásmo.
     
    17:40
    Za vlastní brankou vybojoval puk domácí Tomáš Žižka a zavezl ho do středního pásma, hned pak se Berani drali dopředu a šli útočit.
     
    18:09
    A byla z toho slibná šance. Pavel Kubiš sklepl puk a ten se odrazil za Svobodu, který ho pak ze vzduchu ukryl do lapačky. Záhy hru přerušil.
     
    18:23
    Schleiss ve spolupráci s Kurovským vyslali střelu na Kašíka. Obraně poté pomohl Pavel Kubiš, jenž kotouč srazil do bezpečí.
     
    18:47
    Kašíkovo zaváhání, kotouč po střele hostů chvíli poskakoval u jeho brankoviště, když ho předtím neudržel a domácí tak měli nyní velké štěstí! Puk nakonec za čarou neskončil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:48
    Hosté mají puk a ještě se zkoušejí dostat před branku domácích, patrně už to ale nestihnou a první dějství tak bude za chvíli minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi a neviděli jsme ani jednu branku. Šance se ale postupně objevovaly na obou stranách, avšak oba gólmani jsou zatím ve svých brankovištích pozorní a drží svá čistá konta. Zlínští byli o něco aktivnějším týmem a více hrozili před hostující klecí. Ale i hosté se dostali do tempa a Kašík tak musel do několika zákroků stejně tak jako jeho protějšek Svoboda. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:20.
     
    Střely na branku: 9 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Domácí se stejně jako na začátku první třetiny dostali do akce i v úvodu té druhé, ale před Svobodou nakonec nezakončili přesně.
     
    20:54
    Okál byl za brankou hostů sražen u zadního mantinelu a zůstal ležet na ledové ploše. Vypadá to, že je ale v pořádku a už odjíždí na střídačku. Nicméně bude se vylučovat.
     
    20:54
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Dominik Lakatoš – 2 min., krosček).
     
    21:02
    Domácí se usadili v pásmu soupeře, ale zatím se nedostali k pořádné střele a Vítkovičtí tak mohli dvakrát vyhodit puk až před domácí klec.
     
    21:51
    Jakub Šlahař na levé strany dorážel střelu Noska od modré čáry, ale Miroslav Svobodou asi poradil a dostal puk do bezpečí. Domácí ale stále operují před jeho brankou.
     
    22:38
    A další tlak před jeho brankou, nakonec se k puku dostali znovu hráči Vítkovic a ten letí až před Libora Kašíka. Hosté byli pod velkým tlakem, ale už to vypadá, že své oslabení zvládnou.
     
    22:54
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    23:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté zastavili aktivitu domácích a z nenápadné akce jdou nakonec do vedení. TOMÁŠ ČERNÝ na modré čáře švihl do kotouče a ten doletěl až k brance Zlína, kde zapadl k pravé tyči z pohledu Libora Kašíka – 0:1. Asistence: Dominik Lakatoš.
    23:36 Tomáš ČERNÝ - 0:1
     
    24:07
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., podrážení).
     
    24:25
    Místo, aby se domácí hned snažili o vyrovnání, přichází vyloučení a budou se bránit ve čtyřech hráčích proti plné vítkovické síle.
     
    25:02
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Rastislav Dej – 2 min., podrážení).
     
    25:02
    Síly na ledě se ale srovnaly a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    25:16
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Šimon Stránský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:16
    Tak nakonec se karty obrací a přesilovku si zahraje Zlín, a sice čtyři na tři.
     
    25:47
    Obrovská šance Romana Szturce, který málem vsítil branku proti bývalému klubu. U brankoviště se natáhl a v pádu z bekhendu chtěl umístit do odkryté klece, ale nakonec se mu to nepovedlo!
     
    26:07
    Domácí jsou v plném počtu a začíná jejich přesilová hra pět na tři.
     
    26:35
    Po Gazdově nepřesné střele se hosté dostali ke kotouči a poslali ho až před branku soupeře. Vítkovice tak pošetřily cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    27:02
    Hosté jsou už ve čtyřech.
     
    27:16
    A nyní už i v plném počtu. Zlínští měli velký tlak a vyrovnání viselo ve vzduch. Hosté však vše ustáli a uhájili své nejtěsnější možné vedení.
     
    28:30
    Domácí od vlastního brankáře zakládali svou akci, ve které ale nikdo před Miroslavem Svobodou nevystřelil. Avšak Zlínští stále operují před jeho brankou a pokoušejí se o vyrovnání.
     
    29:17
    Herman sklepl kotouč před brankou hostů a málem se ke střele dostal Pavel Kubiš, ale i jeho pokus se mezi tři vítkovické tyče nevešel.
     
    29:53
    Domácí napodruhé vyhodili puk z obranného pásma do neutrální zóny. Hosté ale hned na to vrátili hru před Kašíka a vystrašili ho další střelou, kterou od modré čáry vyslal Jan Výtisk.
     
    30:40
    Nyní po ofsajdové situaci Zlína následuje komerční přestávka a po ní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    31:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté navyšují své vedení, a to je pro domácí studená sprcha. Rastislav Dej vyslal z bekhendu na milimetr přesnou přihrávku před branku domácích, kde byl připraven ERIK NĚMEC, který poté svou svižnou střelou prostřelil Libora Kašíka – 0:2. Asistence: Rastislav Dej a Petr Šidlík.
    31:41 Erik NĚMEC - 0:2
     
    32:30
    Po zákroku hostujícího brankáře je hra přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    32:52
    Freibergs vyslal střelu na Svobodu, ten si poradil a hned na to mohl zakončit do odkryté branky Pavel Kubiš, ale tu trestuhodně minul. Po další velké šanci se tak skóre na zlínské straně nemění!
     
    33:33
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Petr Šidlík – 2 min., podrážení).
     
    34:24
    Zlínští v přesilové hře zatím neohrozili branku Vítkovic a hosté se tak mohli v klidu osvobodit a poslat puk až před branku Libora Kašíka.
     
    34:47
    A další šetření cenných vteřinek z oslabení, Vítkovičtí jsou ve své početní nevýhodě zatím asi spokojenější, než Berani v přesilovce.
     
    35:33
    Další přesilová hra Zlína končí bez jejího využití. Hosté jsou už v plném počtu.
     
    36:24
    Nahození Gazdy před branku hostů, tam ale kotouč nikdo ze zlínských hráčů netečoval a Berani tak stále marně dobývají hostující klec.
     
    37:48
    Hosté drží své dvoubrankové vedení, a to i po dalším závaru před brankou Miroslava Svobody, jenž lapil další zlínský pokus a podržel svůj tým i nulu na svém kontě.
     
    38:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    Až nyní se to povedlo, v závěru druhé třetiny se dostávají domácí hráči na kontaktní branku a jsou zpátky ve hře o body. Po Buchtově střele se puk dostal na levou stranu k ANTONÍNU HONEJSKOVI, který poté nadvakrát sklepl kotouč do částečně odkryté Svobodovy klece – 1:2. Asistence: Lukáš Buchta a Zdeněk Okál.
    38:46 Antonín HONEJSEK - 1:2
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Ještě se hosté dostali ke kotouči a ke střele před Kašíkem, tu však zlínský brankář dokázal pokrýt a podržel svůj tým. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    39:58
    Dvě vteřiny před vypršením druhé periody se ještě bude vhazovat ve středním pásmu, ale už se určitě nikdo z hráčů nedostane k zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také prostřední část hry je za námi. V ní padly tři branky. Ve čtyřiadvacáté minutě otevřel skóre zápasu střelou od modré čáry Tomáš Černý. O osm minut později pak hosté udeřili podruhé a s domácími to nevypadalo dobře. Erik Němec dostal pas před branku domácích a poté rozvlnil podruhé síť za Kašíkem. Domácí měli poté několik šancí, které však nevedly ke snížení. Povedlo se to až v devětatřicáté minutě, když z levé strany nadvakrát prostřelil Svobodu Antonín Honejsek, jenž měl před sebou částečně odkrytou jeho klec. Uvidíme, co nám nabídne třetí třetina, která může být ještě hodně zajímavá. Ta začne přibližně v 19:18.
     
    Střely na branku: 25 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí dějství zahájeno jest a z hlediště Zlína zní od diváků jasný vzkaz, a sice vyrovnat. Podaří se to domácím, nebo naopak hosté své vedení udrží? Nechme se překvapit.
     
    40:52
    Jakub Šlahař si sjel na pravý kruh, kde však svou střelu poslal jen vedle vítkovické branky. Po zisku puku pak na opačnou stranu míří hosté.
     
    41:39
    Po pravém mantinelu ujel před hostující branku jeden ze zlínských hráčů, ale zpoza vítkovické klece vyslal nepřesnou přihrávku a kotouč hráči Vítkovic dostávají do neutrální zóny.
     
    42:33
    Další pokus Zlína, ten byl zablokován obranou Ridery a Miroslav Svoboda tak nemusel do žádného zákroku.
     
    42:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na zimním stadionu Luďka Čajky je vyrovnáno. TOMÁŠ ŽIŽKA si od pravého mantinelu sjel až těsně před branku hostů, kde poté zakončil a kotouč skončil těsně za brankovou čárou, kde se zastavil. Hlavní sudí ještě nechali zkontrolovat video, zda byl puk skutečně za a bylo to velmi rychlé. Hned poté ukazuje ke středovému kruhu a gól platí! Asistence: Pavel Sedláček.
    42:50 Tomáš ŽIŽKA - 2:2
     
    43:18
    Začíná se tedy znovu od začátku a pochopitelně na koni jsou nyní hráči domácího celku, u kterých se očekává tlak. Před svými diváky by tak rádi dokonali dílo a otočili stav. Ovšem hosté se naopak budou snažit, aby se o vedoucí branku pokusili oni.
     
    43:24
    Před hostující brankou byl velký závar, domácí byli v laufu a zakročit musel Miroslav Svoboda. Trenér Petr na vítkovické lavičce si poté požádal o oddechový čas.
     
    43:42
    Hosté nahodili puk do pásma Zlína a odešli střídat. Mezitím ho sebrali obránci Beranů a otočili hru na opačnou stranu.
     
    45:26
    Dalibor Řezníček se prodral až před branku soupeře, ale byl cloněn hostující obranou a nedokázal tak zakončit.
     
    46:52
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Šimon Stránský – 2 min., hákování).
     
    47:17
    Zlínští po faulu Stránského dostávají možnost, jak se dostat poprvé v utkání do vedení. Hrají přesilovou hru a už jsou v pásmu hostů.
     
    47:47
    Vítkovičtí získali kotouč a hned ho poslali až před domácí branku. Poprvé tak pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení a ještě se sami dostali do akce. Po zákroku Kašíka se vhazuje po jeho pravé ruce.
     
    48:44
    Berani se opět nedostali do šance, ale střela nebyla přesná. Nicméně hosté opět faulovali a jdou na osm vteřin do tří.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Blaž Gregorc – 2 min., držení).
     
    48:52
    Hosté jsou ve čtyřech a nyní budou čelit už klasické přesilové hře domácího celku.
     
    49:39
    Hosté znovu zvládají své oslabení velmi dobře a vyhodili puk opět až před Libora Kašíka. Berani tak musejí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    50:24
    Zbytek přesilovky se domácí pokusí dohrát v pásmu soupeře. Už jim ale moc času nezbývá a navíc se Vítkovičtí opět osvobozují.
     
    50:44
    A teď už jsou i v plném počtu.
     
    51:21
    Zakázané uvolnění Zlína a hra se stěhuje před branku Libora Kašíka. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:09
    Hosté se usadili v pásmu domácích a zakombinovali, do střely se pak dostal Stránský, avšak nakonec ho o puk čistě připravil jeden z beků Zlína.
     
    53:35
    Rickard Palmberg vypíchl puk útočníkovi hostů a Berani šli do akce. Tu ale zastavil dalším pozorným zákrokem Miroslav Svoboda a přerušil hru. Mezitím následuje i komerční pauza.
     
    54:07
    Dominik Lakatoš zatáhl puk za branku Zlína, kde s ním bojoval Žižka. Nakonec pak dostal kotouč pod kontrolu domácí obránce a vyhodil ho do středního pásma.
     
    55:08
    Proti střele Kurovského zakročil Libor Kašík, jenž vleže ukryl puk pod lapačku. Poté před jeho brankou vznikla menší potyčka mezi oběma tábory, sudí však zřejmě vylučovat nebudou.
     
    56:04
    Znovu agilní Lakatoš, tentokráte pronikl do pásma podél levého mantinelu, ale opět hosté před domácí brankou nic nevymysleli.
     
    56:24
    Nyní následuje ještě komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 4449 diváků.
     
    56:33
    Lukáš Vopelka neudržel kotouč, který vybojovali hráči Zlína a od Libora Kašíka pak zakládají další útočnou akci.
     
    57:24
    Čas začíná velmi rychle ubíhat a zatím to vypadá, že zápas nenajde vítěze v základní hrací době. Samozřejmě ale ještě nepředbíhejme.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:01
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle bude pro domácí celek už hodně těžké. Necelé dvě minuty před koncem třetí části hry strhávají vedení na svou stranu znovu hosté. Kotouč se odrazil k ŠIMONU STRÁNSKÉMU, který z levého kruhu prostřelil Kašíka u jeho pravé tyče, kde našel skulinku – 2:3. Asistence: Roberts Bukarts.
    58:01 Šimon STRÁNSKÝ - 2:3
     
    58:27
    Domácí lavička si bere oddechový čas.
     
    58:27
    Zlínská branka je prázdná, domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:37
    Časomíra se pohnula o deset vteřin a znovu je hra přerušena. Došlo k posunutí hostující branky a ta musí být zpět usazena.
     
    58:54
    Zdeněk Okál vyslal střelu na Svobodu, ale ten si zapisuje další zákrok a drží svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    59:24
    Domácí jsou v pásmu a stále hrají bez brankáře. Hosté jsou pod menším tlakem a rádi by puk vyhodili do neutrální zóny.
     
    59:58
    Hosté nakonec po dlouhé době vyhodili puk až před branku Zlína a ještě přichází zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před jejich branko, už jsou ale blízko k zisku tří bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zlínu se podařilo na začátku třetí třetiny vyrovnat a vrátili se tak zpět do zápasu. Nakonec to vypadalo, že duel dospěje do prodloužení, to ale odmítl Šimon Stránský, který na začátku devětapadesáté minuty prostřelil Kašíka a strhl vedení na hostující stranu. Vítkovičtí pak čelili tlaku Zlína v jeho hře bez brankáře, ale své těsné vedení dokázali uhájit až do konce a slaví tři body. Domácí hokejisté sahali minimálně po bodovém zisku, nakonec nezískali ani jeden.
     
    Střely na branku: 38 – 24
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje zase někdy na počtenou. (20:07:50)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 39. Honejsek (Buchta, Okál), 43. Žižka (P. Sedláček) – 24. Černý (Lakatoš), 32. E. Němec (Dej, Šidlík), 59. Š. Stránský


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Freibergs, Buchta, Řezníček, Ferenc – Okál, Palmberg, Honejsek – Šlahař, Herman, Kubiš (A) – Szturc, P. Sedláček, Köhler – J. Ondráček, Popelka, Fryšara.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gregorc, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk (C), Kvasnička, Černý – Roberts Bukarts, Š. Stránský (A), Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej (A), E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Jindra, Zíka

    Diváci: 4449
    thejrc.org