Kometa Brno – Třinec 2:1 (2:1 po s.n.) | Liberec – Sparta 8:7 (po pr.) | Kladno – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Plzeň – Litvínov 2:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Pardubice – K. Vary 2:5 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
8:7 (2:6, 2:1, 3:0 - 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 15.09.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga nám ve druhém kole nabídne šlágr mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Sparta Praha. Zápas by měla sledovat velice zaplněná, možná i vyprodaná Home Credit Arena. Kdo naváže na vítězství v úvodním kole?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Tygři na ledě Mountfieldu vybojovali plný počet bodů, což se jim povedlo vůbec poprvé! Pod Bílou věží to pro ně od návratu Hradce do nejvyšší soutěže bylo dlouho zakleté, úvod zápasu navíc napovídal spíše tomu, že Východočeši tradici prodlouží. Vedli totiž 1:0 a měli převahu.

    Po vyrovnání z hole Michala Birnera se ale šelmy svému soupeři vyrovnaly a v drápech držely náskok 3:1. Přestože domácí ve třetí části dorovnali skóre, Severočeši zasadili další nekompromisní údery a zvítězili poměrem 6:3! Dvakrát se prosadili Libor Hudáček a Petr Jelínek. Přesvědčivý výkon mezi tyčemi podal zkušený Justin Peters, svůj tým podpořil 29 zákroky.

    Právě Hudáček tak navázal na skvělou formu z Champions Hockey League. Za pět soutěžních duelů již má na kontě úctyhodných sedm tref! "Teď mi to tam padá. Musím ale poděkovat hlavně mým spoluhráčům z lajny, i ty góly v CHL byly hlavně jejich zásluhou. Já už měl většinou lehkou práci," tvrdí skromně.
     
    HC SPARTA PRAHA

    Sparta před sezónou po dietních letech pořádně posílila. Jména jako Polášek, Ďaloga, Růžička, Řepík, nebo ex-liberecký Kvapil, budí respekt. Právě poslední jmenovaný ovšem do zápasu v Home Credit Areně nezasáhne, v prvního ligového kola si totiž odnesl utržený prsní sval. Doba absence se odhaduje na dva měsíce.

    Pražané nastoupili pro změnu už ve čtvrtek, první kolo totiž předehrávali doma s Plzní. V souboji dvou silných mužstev to na ledě jiskřilo. Domácí vedli během poslední dvacetiminutovky už 6:3, jenže ke třem bodům jim ani to nestačilo. Plzeň předvedla velkou stíhací jízdu a poslala zápas do prodloužení.

    To rozhodl ve sparťanský prospěch Lukáš Košťálek. Právě on byl jednou z hlavních tváří úspěšného vstupu do ročníku, zaznamenal totiž tři kanadské body. Stejný počin se povedl také Jiřímu Smejkalovi. "Celkově byly v zápase na obou stranách opravdu výborné momenty, ale také strašné chyby. Byl z toho výsledek 6:6, v prodloužení či nájezdech už hraje svou roli i štěstí. My jsme využili chybičky soupeře a máme dva body. Byl to skvělý zápas pro diváky, ale z pohledu trenéra musím říct, že zítra máme co rozebírat," bilancoval na pozápasové tiskové konferenci trenér Uwe Krupp.
    Naváží Pražané na vítězství v úvodním kole?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Kolmann – Birner (A), Bulíř, L. Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Šír.

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Polášek (A), Košťálek, Blain, Kalina, T. Pavelka, Ďaloga – Dvořáček, Smejkal, Dočekal – Forman, Pech (A), Kudrna – Říčka, Sukeľ, Klíma – Řepík (C), V. Růžička, Rousek.

    Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Lhotský, Svoboda.
     
    Liberečtí do dnešního mače půjdou v na chlup stejné sestavě, v jaké se předvedli na hradeckém ledě. Nová posila do defenzivy, Oldrich Kotvan, ještě není připravena.

    Sparťané si z duelu s Plzní odnesli několik šrámů, také jejich složení nicméně zůstává vesměs obdobné. Největší změnou je pochopitelně absence hvězdného Marka Kvapila, bez kterého se bude muset Uwe Krupp obejít asi dva měsíce.
     
    Obsazení brankoviště zůstává na obou stranách neměnné. Klec Severočechů bude chránit Justin Peters, jenž v Hradci předvedl velmi dobrý výkon. Na Matěje Machovského se naopak po přestřelce s Plzní snesla menší kritika, Uwe Krupp mu každopádně nechává důvěru také pro dnešek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celků již vjíždějí na ledovou plochu plnící se Home Credit Areny. Liberec oblékl tradiční bílé dresy, hosté se představí v rudé barvě.
     
    Před začátkem utkání je ještě na programu minuta ticha na památku zesnulého Jaroslava Nedvěda staršího. Poté bude následovat státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jdeme na to! Sparta zvládla přetahovanou ve středním pásmu. David Dvořáček posléze vypustil štiplavou střelu z pravého kruhu, Justin Peters vytasil vyrážečku.
     
    01:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho a pod Ještědem to poprvé burácí! Rostislav Marosz zpoza branky přihrál na levý kruh TOMÁŠI FILIPPIMU. Ten byl pod tlakem obránce, jeho přízemní střela ale zaskočila Machovského a je to 1:0! Asistence: Rostislav Marosz.
    01:07 Tomáš FILIPPI - 1:0
     
    01:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je začátek, hned máme vyrovnáno! Tomáš Havlín propadl a KEVIN KLÍMA se kolem něj prohnal po pravém křídle. Poté si to namířil přímo před Justina Peterse, kterého z bezprostřední blízkosti neomylně prostřelil. Hrajeme znovu od nuly! Asistence: Tomáš Pavelka, Marek Ďaloga.
    01:30 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    02:15
    Jeremie Blain byl vyhnán nepřesnou přihrávkou až do střední zóny. Rychle vrátil touš za bránu, kvůli signalizovanému ofsajdu ale jeho spoluhráči museli vyklidit pásmo.
     
    03:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Skóre se rázem přelévá na stranu Pražanů. Domácí se nejprve lacino zbavili útočného pásma. Poté nedokázali rozehrát zpoza vlastní klece, Radan Lenc pod tlakem tečoval touš pouze na modrou čáru, odkud mohutným nápřahem uspěl JAN KOŠŤÁLEK! Bez asistence.
    03:11 Jan KOŠŤÁLEK - 1:2
     
    03:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle by nečekal ani největší hokejový dobrodruh. Kotouč se odrazil přímo před bránu, Lukáš Pech posunul touš k tyčce na MIROSLAVA FORMANA, a ten snadno zavěsil! Asistence: Lukáš Pech, Andrej Kudrna.
    03:43 Miroslav FORMAN - 1:3
     
    03:43
    Střídání v týmu Bílí Tygři Liberec: ze hřiště odchází Justin Peters, přichází Marek Schwarz.
     
    04:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., držení).
     
    04:30
    Emoce planou, šelmy jdou skoro na dvě minuty do tří! Po ráně Poláška skolil soupeře Roman Graborenko (LIB). K menšímu trestu za krosček dostává ještě desítku za nesportovní chování.
     
    04:55
    Hosté to chtěli sehrát do prázdné branky, Matúš Sukeľ čekal před Schwarzem na střílenou přihrávku, ta mu ale projela mezi bruslemi. Kotouč se pak dostal do ochranné sítě.
     
    05:16
    Ronald Knot k radosti publika vyhazuje černou gumu až na druhou stranu ledové plochy.
     
    05:46
    Sparta otálí se střelbou. Zatím si ve dvojnásobné výhodě pouze přihrává, a to ne zrovna nejpřesněji...
     
    06:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takový zápas liberecký fanoušek dlouho nepamatuje, hostující celek totiž v sedmé minutě vede už 4:1, zavání to debaklem. Tygři už byli ve čtyřech, leč neubránili se. Ránu Jana Košťálka Schwarz vyrazil, Vladimír Růžička nasměroval puk přes brankoviště a MICHAL ŘEPÍK jej zametl za čáru! Asistence: Vladimír Růžička, Jan Košťálek.
    06:22 Michal ŘEPÍK - 1:4
     
    07:43
    Tomáš Hanousek si to neohroženě namířil přes střední pásmo. Jiří Smejkal (SPA) jej poněkud zbytečně zahákoval, což znamená, že si početní výhodu zkusí také Liberečtí.
     
    Střely na branku – 2:9.
     
    07:45
    Sparťané se hned po vyhraném vhazování ve svém obranném pásmu osvobozují. Tygři musejí začít až od Marka Schwarze.
     
    08:29
    Liberec se vrátil do útoku, křižná přihrávka Filippiho byla ale zastavena rudým blokem. Následuje další vyhození Sparty.
     
    08:57
    Liberečtí fanoušci i přes strašidelný stav ženou své miláčky vpřed, jenže těm se teď nedaří prakticky nic a Machovský je víceméně bez práce.
     
    09:29
    Na zmar v kombinaci se už nemohl dívat mladý Tomáš Hanousek, jehož svižné nahození od modré lajny za Machovského nepropadlo.
     
    09:43
    Michal Bulíř se pěkně vytočil zpoza klece. Po jeho střele fauloval Jan Košťálek (SPA), který dostává dvě minuty za hákování. Přesilovka domácích tak bude pokračovat.
     
    09:58
    Libor Hudáček už sám mohl mířit do poloprázdné branky, ještě však vyzýval Filippiho, jenž z ostrého úhlu nedostrkal kotouč za tyčku.
     
    10:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovku a je sníženo! Ladislav Šmíd nabil od modré lajny do pravého kruhu TOMÁŠI FILIPPIMU, jenž nespekuloval a tvrdou ranou bez přípravy vrací svůj celek do hry o body! Asistence: Ladislav Šmíd.
    10:29 Tomáš FILIPPI - 2:4
     
    11:06
    Marek Zachar prodloužil kotouč do útočného pásma, tam se jej chopili hosté a vyvážejí jej na druhou stranu ledové plochy.
     
    11:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Počínání Liberce v defenzivní fázi má velké mezery. Pražané se naprosto snadno utrhli do dalšího přečíslení. Paradoxně jej táhl obránce MAREK ĎALOGA, jenž to vzal zleva na sebe. Schwarze naporpvé nepřekonal, ale puk se k němu vrátil, načež už měl před sebou otevřenou pokladnici! Asistence: Michal Řepík.
    11:41 Marek ĎALOGA - 2:5
     
    12:20
    Liberečtí by se rádi vzpamatovali. Chvíli podrželi kotouč, načež se s ním Michal Bulíř pustil do ofenzivní třetiny a prověřil Matěje Machovského.
     
    12:58
    Hosté si to znovu namířili do nefungující liberecké defenzivy. Andrej Kudrna dostal spoustu prostoru, najel si na levý kruh a svižnou střelou zaměstnal Marka Schwarze. Následuje komerční pauza.
     
    Střely na branku – 8:14.
     
    13:34
    A bude se znovu vylučovat! Krenželoka při přechodu modré čáry podrazil Vladimír Růžička (SPA), odměnou mu budiž dvouminutový trest.
     
    13:46
    Střela Šmída byla tečována vysoko nad hostující branku, načež se Sparta osvobozuje. Kotouč se nachází na polovině hřiště.
     
    14:14
    Liberečtí se znovu museli vracet. Celkem rychle se ovšem vrátili do pásma a Tomáš Filippi si snažil zpracovat puk před Machovským. Ten kotouč zachytil a hra je přerušena.
     
    14:29
    Hanouskovo nahození od modré lajny brankáři Sparty vypadlo. Radan Lenc se snažil o dorážku, puk měl ale zamotaný pod bruslemi.
     
    15:16
    Matúš Sukeľ vytečoval touš mimo sparťanské obranné pásmo. Přesilovka domácího celku se už chýlí ke svému konci.
     
    15:43
    Mladý Jan Šír srdnatě bojoval před brankou. Sparta se ubránila, nadále se však musí mít na pozoru, čtvrtá lajna Liberce se totiž zdá být v dobrém rozmaru.
     
    16:43
    Ronald Knot udržel na uzdě Andreje Kudrnu, který se kolem něj snažil prosmýknout. Posléze se na druhou stranu vydal Michal Birner a z kruhu vyprášil Machovského betony.
     
    17:20
    Kevin Klíma přihrál zpoza klece Říčkovi. Jeho ránu vyrazil Schwarz ramenem, baseballovou dorážku stejného hráče skryl v lapačce.
     
    17:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Radan Lenc – 2 min., sekání).
     
    17:47
    Liberečtí hokejisté se poměrně rychle osvobozují. Řepíkova formace se každopádně s chutí žene zpátky do ofenzivní zóny.
     
    18:16
    Michal Řepík to zkusil netradičně od modré čáry. Marek Schwarz jeho dělovku odrazil betonem, načež Roman Graborenko poslal kotouč do bezpečí.
     
    18:56
    Rána Blaina z voleje se od Jaroslava Vlacha odrazila k mantinelu. Sparta se stále drží na puku a nepolevuje ve svém tlaku...
     
    19:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Fanoušci Pražanů si přejí desítku! Šelmy si znovu vypily kalich zmaru až do dna. Miroslav Forman při své ráně od modré čáry zlomil hokejku, puk se ale přesto došoural až na Schwarze. Ten ho vyrazil pouze před sebe. Ladislav Šmíd při pokusu o vyhození netrefil černou gumu vůbec ideálně a Lukáš Pech ji stáhl do rukavice. Hned se snažil vystřelit, což se mu úplně nepovedlo, jenže kotouč dojel na hůl ROBERTA ŘÍČKY, jenž z ideální pozice mezi kruhy nedal gólmanovi žádnou šanci! Asistence: Lukáš Pech, Miroslav Forman.
    19:46 Robert ŘÍČKA - 2:6
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To, co bylo k vidění během úvodní dvacetiminutovky dnešního utkání, nemohl nikdo očekávat. Padlo rovnou osm gólů, přičemž hned šest z nich obstarala Sparta. Ta defenzivně nepřesvědčivě hrajícího soupeře trestá za každou chybu a ukazuje svoji obrovskou sílu. Obě trefy domácích zařídil Tomáš Filippi, za svěřence Uweho Kruppa postupně stříleli Kevin Klíma, Jan Košťálek, Miroslav Forman, Michal Řepík, Marek Ďaloga a Robert Říčka. Příděl si rovnoměrně rozdělili oba domácí gólmani, Peterse po třetím kousku střídal Schwarz.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 10:18 Sparta.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Jsme zpátky. Sparťané vyhráli úvodní buly a okamžitě se chtěli vydat kupředu. Trošku se ale unáhlili a vyrobili pouze zakázané uvolnění.
     
    20:14
    Ladislav Šmíd s Liborem Hudáčkem kombinovali v útočné zóně, druhý jmenovaný nicméně nepřesnou přihrávkou připravil svůj celek o pásmo.
     
    20:58
    Rostislav Marosz zavezl kotouč do útočné třetiny a předal ho Filippimu, jehož projektil zpoza pravého kruhu Matěj Machovský kontroloval.
     
    21:40
    Tomáš Filippi si chtěl prostrčit puk mezi nohama Marka Ďalogy. Ten jej dobře vystál a nenechal jej prosmýknout se do palebné pozice.
     
    22:08
    Po zakázaném uvolnění hostů se bude vhazovat v jejich obranné zóně.
     
    22:27
    Miroslav Forman sáhl po puku, který se povaloval těsně za modrou lajnou. Píská se postavení mimo hru, oba týmy tak mohou poslat na led čerstvé síly.
     
    23:00
    Roman Graborenko zbytečně hazardoval před Klímou. Ten mu vzal puk a zleva jej nastřeloval před bránu. Tam na něj spoluhráč nedosáhl.
     
    23:41
    Liberečtí se drželi na puku, jenže nezakončili. Bulíř po chvíli hledal křížem Tomáše Hanouska, jemuž šel kotouč za brusle.
     
    24:00
    Ladislav Šmíd se napřáhl na modré čáře a vyslal na hostující klec pořádnou ránu. Matěj Machovský ji zachytil, důležité bylo, že mu nevypadla před sebe.
     
    24:45
    Formanovu přihrávku z rohu do ohně zastavil Roman Graborenko. Rozehrávka Liberce byla poněkud kostrbatá, nakonec se ale domácí přece jenom dostali z pásma.
     
    25:10
    Jan Košťálek odehrál kotouč pouze na zakázané uvolnění, hráči obou celků se tedy sjíždějí na buly po levé ruce Matěje Machovského.
     
    25:31
    Andrej Kudrna přihrál v akci dvou na jednoho Lukáši Pechovi. Ten střílel bez přípravy, Schwarzovi touš propadl a šoural se za čáru. Na poslední chvílí jej senzačním zákrokem vyškrábl Ladislav Šmíd!
     
    26:02
    Teď byla Sparta ještě blíže zvýšení skóre, Robert Říčka vlétl do útočného pásma a dělovkou z pravého kruhu zazvonil na břevno brány Marka Schwarze!
     
    27:18
    Další horké chvíle pro Liberec jsou na cestě. Petr Kolmann (LIB) si totiž musí odsedět dvě minuty za podrážení.
     
    27:48
    Michal Řepík dostal nalito na svoji oblíbenou pozici za levým kruhem, jeho rána bez přípravy prosvištěla okolo tyčky na zadní mantinel.
     
    28:10
    Po minutě pod tlakem se Tygři dostali ke kotouči a poslali jej až za bránu Matěje Machovského.
     
    28:36
    Adam Musil propálil Růžičku na modré čáře a znovu dodává svým barvám chvíli klidu. Pražané s návratem do pásma nikterak neotálejí.
     
    29:05
    Adam Musil ušetřil pro domácí cenný čas. Sparta už ve zbytku početní výhody zřejmě nic významného nestihne.
     
    29:27
    Jaroslav Vlach táhl po pravém křídle akci dva na dva. Zkusil to vzít ze zákrytu Jeremieho Blaina na sebe, kanadský bek nicméně zblokoval střelu vysoko do ochranné sítě.
     
    29:46
    Po zakázaném uvolnění hostů se vhazovalo u Machovského pokladnice. Martin Dočekal každopádně protečoval puk do středního pásma a nenechal Liberec uhnízdit se v útoku.
     
    30:23
    Marek Ďaloga měl spoustu času uvnitř pravého kruhu, v solidní příležitosti nastřelil obětavě blokujícího Ladislava Šmída.
     
    30:54
    Sparťané si ve druhé části zatím vůbec nekomplikují život. Když se dostanou pod tlak, vyhazují na icing, podobně, jako teď Tomáš Pavelka.
     
    31:05
    Liberec se může znovu trošku přiblížit, Jeremie Blain (SPA) inkasuje menší trest za podražení Michala Bulíře.
     
    31:27
    Liberec nezačal přesilovku vůbec zle. Libor Hudáček už podruhé ve velmi dobré šanci ještě přihrával. Úspěšná varianta to nebyla, vystřelil až Tomáš Filippi z pravého kruhu. Matěj Machovský kryje.
     
    31:44
    Pokus Michala Bulíře z levé strany vycestoval po mantinelu až mimo útočnou třetinu Bílých Tygrů. Ti si hned vzápětí vydobyli buly před Machovským.
     
    32:16
    Pražané zkušeně pošetřili spoustu času, načež Jan Košťálek vyhodil kotouč o mantinel až k Marku Schwarzovi.
     
    33:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři v závěru přesilovky skórují a snižují na 3:6! Povedená rána Tomáše Hanouska od modré čáry se ztratila kdesi v mezikruží. Rostislav Marosz puk po velkém zmatku protlačil mezírkou u tyčky na čáru, za kterou jej doklepl důrazný RADAN LENC. Bez asistence.
    33:11 Radan LENC - 3:6
     
    33:54
    Tygři jsou rázem jako polití živou vodou a ženou se vpřed. Probudili se také fanoušci a snaží se svým miláčkům pomoci.
     
    35:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ze snížení se ovšem Severočeši neradovali vůbec dlouho, ba naopak. Znovu totiž propadli a nabídli hostům situaci dva na jednoho. Andrej Kudrna v ní nabil na pravý kruh LUKÁŠI PECHOVI, proti jehož zakončení bez přípravy se Marek Schwarz přesouval, co mu síly stačily. Přesto mu touš proklouzl za beton. Asistence: Andrej Kudrna, Miroslav Forman.
     
    35:26
    Jiří Smejkal pohlednou přihrávkou napříč pásmem našel čepel Dvořáčkovy hole, teč zneškodnil pohotový Schwarz betonem!
     
    36:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Na tahu byli opět Tygři! Mladičký JAN ŠÍR se hned při svém druhém startu v extralize prezentoval krásným průnikem a ranou z levého kruhu. Bez asistence.
    36:03 Jan ŠÍR - 4:7
     
    36:10
    A mohlo to být jen o dva góly! Tomáš Pavelka totiž hákoval unikajícího Marka Zachara a rozhodčí nařídil trestné střílení.

    Na povel si ho vzal Libor Hudáček, zkoušel to pod lapačku, tou ale Matěj Machovský velmi dobře zasáhl a podržel svůj celek!
     
    37:05
    Znovu to vypadá, že by se domácí mohli do zápasu ještě více vrátit. Pražané pod tlakem zahráli na další zakázané uvolnění.
     
    37:33
    Po akci Marka Zachara zkoušel štěstí Jaroslav Vlach, jehož střelu zápěstím přizvedl Miroslav Forman do horních pater ochranné sítě. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    Střely na branku – 21:22.
     
    37:51
    Ukvapená rozehrávka Tomáše Hanouska projela mimo dosah vše hokejek. Zastavila se až na zadním mantinelu, píská se icing Libereckých.
     
    38:30
    Radan Lenc nepřesností ve středním pásmu nalezl pouze Říčku. Ten si to namířil do pásma, musel ale přibrzdit, neměl totiž dostatečnou podporu od spoluhráčů.
     
    39:17
    Musilovi projel puk pod čepelí. Jan Košťálek si jej tedy převzal do své moci, udělal si oblouk ve vlastní třetině a rozehrává.
     
    39:46
    Za vyhozeným toušem z domácích hokejek se paradoxně hnal Roman Graborenko. Sudího svým sprintem nepřesvědčil a píská se zakázané uvolnění. Závěr třetiny se tak zřejmě odehraje v libereckém obranném teritoriu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovku vyhráli Liberečtí 2:1, v součtu ale stále vysoko prohrávají. Radan Lenc svým důrazem dotlačil kotouč za čáru a snížil. Tygři se však možná nechali malinko unést a další zaváhání v jejich defenzivě trestal Lukáš Pech. Mnoho vzruchu nabídla 35. minuta. Jan Šír nejprve krásně vstřelil svůj první ligový gól, hned vzápětí navíc Libor Hudáček exekuoval trestné střílení. Machovského však nepřekvapil.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 21:22 Sparta.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    První přerušení ve třetině na sebe nenechalo dlouho čekat. Kotouč byl z domácích holí protečován na trestnou lavici, vhazovat se bude před Markem Schwarzem.
     
    40:36
    Liberečtí vstoupili do třetí dvacetiminutovky sympaticky. Libor Hudáček to zkusil zpoza kruhů, Matěj Machovský měl co dělat, aby mu střela nepropadla.
     
    41:00
    Rostislav Marosz se snažil vyhnout ofsajdovému postavení, přesto se podle názoru sudích v těsném nacházel.
     
    41:26
    Nahození Petra Kolmanna z velké dálky přivedli sparťané až do ochranné sítě.
     
    41:29
    Přesilová hra pro Tygry! Za podrážení míří na lavici hanby Matúš Sukeľ (SPA).
     
    41:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zápletka by mohla být na světě, domácí snižují na 5:7! Michal Birner prostrčil kotouč do jízdy MICHALU BULÍŘOVI, který se do něj opřel bez přípravy a parádní dělovkou vyhnal pavouky z horního rohu Machovského klece. Pro Bulíře je to premiérová trefa v aktuálním ročníku! Asistence: Michal Birner, Ladislav Šmíd.
    41:50 Michal BULÍŘ - 5:7
     
    42:33
    Petr Kolmann nastavil tělo do cesty Formanovi, který se přes zkušeného obránce marně snažil protlačit, Domácí míří do ofenzivy.
     
    43:07
    Po další sympatické akci Jana Šíra se touš odrazil na hůl Jaroslava Vlacha, jemuž střela z mezikruží úplně nesedla a Matěj Machovský ji dokázal vykopnout!
     
    44:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Libor Hudáček krásně přes šíři celého pásma nabil na pravý kruh Tomáši Filippimu. Tomu rána sjela, před bránou si však puk našel MICHAL BIRNER a obrovskou zarputilostí jej dopravil až za záda Machovského! Bez asistence.
    44:04 Michal BIRNER - 6:7
     
    44:04
    Sparta toho má prozatím dost a bere si oddechový čas!
     
    44:04
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matěj Machovský, přichází Jakub Sedláček.
     
    44:30
    Na stadionu panuje parádní atmosféra, fanoušci ženou svůj tým za vyrovnáním. Liberec aktuálně pobývá v útočném pásmu.
     
    45:04
    Michal Řepík mohl Pražanům znovu dodat klid, jenže ve velké šanci jej z pravého kruhu luxusním semaforem vychytal Marek Schwarz!
     
    45:34
    Kotouč se odrazil mezi kruhy, kde se proti pokusu Pecha vrhl doslova po hlavě Jaroslav Vlach.
     
    45:57
    Marek Zachar si to namířil do ofenzivní zóny. Napoprvé trefil beka před sebou, jeho další střela pak skončila mimo prostor sparťanské pokladnice.
     
    46:33
    Svěřenci Uweho Kruppa prožívají podobně nervózní třetí část, jako v prvním kole. Dalšímu tlaku soupeře odolávají jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    46:47
    Libor Hudáček to zkusil zpoza pravého kruhu, klec ale minul. Jakub Sedláček zatím čeká na svůj první zákrok.
     
    47:31
    Adam Musil dokázal udržet kotouč proti dvěma protihráčům. Poté se jej snažil o hrazení nahodit do pásma, nicméně zamířil až mezi diváky, kteří museli rychle uhýbat. Na pořadu dne je menší zklidnění, následuje totiž komerční pauza.
     
    Střely na branku – 28:23.
     
    47:44
    Tygři se nahrnuli do útočného pásma, rozhodčí ale viděl, že se Radan Lenc nacházel v postavení mimo hru.
     
    48:30
    Petr Kolmann zachytil volný puk na červené lajně a vrátil jej do ofenzivní třetiny Liberce. Tam se ale modrobílí neudrželi.
     
    48:56
    Marek Zachar se znovu snažil uplatnit rychlost, Tomáš Pavelka jej ale velmi dobře vybruslil a nenechal šikovného forvarda projít do šance.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 092 diváků!
     
    49:18
    Matúš Sukeľ vystřelil okamžitě po úspěšném vhazování po pravé Schwarzově ruce, touš ale přes změť těl neprocestoval.
     
    50:20
    Lukáš Krenželok s Adam Musil drželi pryž v útočné třetině. Z rohu se jim vybruslit nepodařilo, domácí se ale stále drží ve slušných pozicích.
     
    50:57
    Roman Graborenko si zadělal na problémy, Růžičku ale poté dokázal odstavit tělem. Sparta se v pásmu ani v tomto případě neuchytila.
     
    51:36
    Krenželokova přihrávka křížem postrádala přesnost. Hosté se díky tomu mohli osvobodit.
     
    51:55
    Nescházelo mnoho a bylo vyrovnáno! Marek Zachar hlídkoval před Sedláčkem. Jaroslav Vlach jej velmi dobře oslovil zpoza klece, rychlá Zacharova střela poté zahučela do gólmanovy výstroje!
     
    Střely na branku – 29:24.
     
    52:12
    Hned po buly napřáhl na modré čáře Ladislav Šmíd, jehož mohutná rána Sedláčka neohrozila, mířila totiž příliš vysoko.
     
    52:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Kdo by to za stavu 3:7 řekl? Je vyrovnáno! Sparta chybovala za vlastní brankou. Michal Bulíř pak viděl mezi kruhy zcela volného MICHALA BIRNERA, jehož přízemní střela z voleje projela pod Sedláčkem až do sítě! Asistence: Michal Bulíř.
    52:52 Michal BIRNER - 7:7
     
    53:34
    Tygři znovu operovali za hostující klecí. Tomáš Filippi jim ale útočné pásmo nevybojoval a hru mohou obrátit Pražané.
     
    54:24
    Po ráně Lukáše Pecha z levého kruhu už fanoušci Sparty zvedali ruce k oslavě, síť se ovšem vlnila pouze z boku! Thriller pokračuje za stavu 7:7!
     
    54:55
    Sparta se konečně také hlásí o slovo. V útočném pásmu se jí ale nedaří udržet a na modré čáře propustila kotouč do střední zóny.
     
    55:50
    Za Schwarzovou bránou se pořádně dlouho bojovalo o kotouč u mantinelu. Získali jej hosté, kteří tak mohou něco zajímavého vymyslet.
     
    56:27
    Hra má obrovský spád, aktuálně spíše ve prospěch týmu z hlavního města. Zmrazit mohl Spartu Rostislav Marosz, když zachytil liknavou rozehrávku, potáhl puk na pravý kruh a prověřil Sedláčka.
     
    57:28
    Hudáček zprava krásně nabídl puk na teč Michalu Bulířovi, který ho zblízka usměrnil poměrně vysoko nad Sedláčkovu svatyni!
     
    58:13
    Jan Šír napadal rozehrávku Sedláčka. Jaroslav Vlach to posléze zkusil od mantinelu, maskovaný muž už byl každopádně zpátky na svém místě.
     
    58:20
    Tvrdý projektil Romana Graborenka byl tečován a prolétl poměrně blízko sparťanské brány! Bude se znovu vhazovat v útočném pásmu šelem.
     
    58:37
    Za Graborenka se tlačil Lukáš Rousek, už to vypadalo na velkou šanci, běloruský obr se ale roztáhl jak dlouhý tak široký a kotouč dokázal vypíchnout.
     
    59:35
    Michal Bulíř se obtočil okolo branky a posílal před ní puk. Nikdo jej netrefil, ale chystá se přesilovka modrobílých!
     
    59:40
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:59
    V poslední vteřině mohl rozhodnout Libor Hudáček, skákavý touš po střele Filippiho ale netrefil. Jdeme do prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Neskutečné! Tygři stáhli ztrátu 3:7 a dotáhli zápas do prodloužení, ve kterém navíc budou mít k dispozici přesilovku. Ve třetí části postupně skórovali Michal Bulíř, Tomáš Filippi a Michal Birner!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Tygři kombinovali. Michal Birner pak dával puk do brankoviště, kde na něj nikdo nedosáhl. Stejný útočník o chvíli později pálil z voleje do Sedláčka.
     
    61:05
    Domácí přesilovka byla trošku statická. Libor Hudáček pak zkusil štěstí z levého kruhu, jeho střela se však odrazila až mimo mantinely, takže se čeká na buly ve středu pole.
     
    61:27
    Ladislav Šmíd znovu nabil Hudáčkovi, jehož rána ze stejného místa se stala kořistí Jakuba Sedláčka. Ten svůj tým aktuálně drží.
     
    61:48
    Michal Řepík projel s kusem černé gumy na čepeli za útočnou modrou čáru a prověřil Schwarze pokusem na lapačku. Bude se vhazovat.
     
    62:25
    Hosté se po delší době dostali k puku a mazlí se s ním ve svém obranném pásmu.
     
    63:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečný obrat dokonán jest, Tygři vítězí 8:7 po prodloužení! Libor Hudáček využil zaváhání Sparty na útočné modré čáře. Poté se s kotoučem hnal po pravém křídle do brejku a předložil loženku MICHALU BIRNEROVI, jenž skóroval do odkryté svatyně a završil hattrick! Asistence: Libor Hudáček.
    63:01 Michal BIRNER - 8:7
     
    63:01
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku:
    Liberec 39:26 Sparta.
     
    V Home Credit Areně se napsal neskutečný hokejový příběh. Tygři prohrávali se Spartou po strašidelné první části 2:6, později 3:7, přesto slaví zisk dvou bodů!

    Zápasu nechybělo vůbec nic – góly, emoce, skvělá atmosféra... Do hry se dokonce podívali všichni čtyři gólmani. Severočeši ukázali obrovský charakter a dovedli souboj do prodloužení, které, stylově hattrickem, rozhodl Michal Birner! V Liberci bude konec víkendu tentokrát hodně veselý. Nebylo by překvapení, kdyby se zítra nahromadily omluvenky v práci.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, věřím, že jste si tento neskutečný mač užili. Přeji hezký večer. (18:55:58)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Filippi (Marosz), 11. Filippi (Šmíd), 34. Lenc, 37. Šír, 42. Bulíř (Birner, Šmíd), 45. Birner, 53. Birner (Bulíř), 64. Birner (L. Hudáček) – 2. Klíma (T. Pavelka, Ďaloga), 4. Košťálek, 4. Forman (Pech, Kudrna), 7. Řepík (V. Růžička, Košťálek), 12. Ďaloga (Řepík), 20. Říčka (Pech, Forman), 36. Pech (Kudrna, Forman)


    Bílí Tygři Liberec: Peters (4. Schwarz) – Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Kolmann – Birner (A), Bulíř, L. Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Šír.
    HC Sparta Praha: Machovský (45. J. Sedláček) – Polášek (A), Košťálek, Blain, Kalina, T. Pavelka, Ďaloga – Dvořáček, Smejkal, Dočekal – Forman, Pech (A), Kudrna – Říčka, Sukeľ, Klíma – Řepík (C), V. Růžička, Rousek.

    Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 7 092
    thejrc.org