Bournemouth – Everton 3:1 (kon.) | Watford – Arsenal 2:2 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
3:1 (1:1)
Everton FC
Neděle 15.09.2019, 15:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:04:36)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely celkem: 13 – 14
    Střely na branku: 6 – 5
    Držení míče: 40% – 60%
    Rohové kopy: 7 – 7
    Ofsajdy: 4 – 0
    Fauly: 5 – 14
    Žluté karty: 0 – 4.
     
    Bournemouth se díky druhému vítězství v sezóně bodově dotáhl na svého dnešního soupeře a před dvěma posledními zápasy pátého kola si polepšil na osmé místo. Everton naopak potvrdil mizernou bilanci z hřišť soupeře a místo možného posunu na třetí místo klesl až na jedenáctou příčku.
     
    Je dobojováno! Po vyrovnané první půli skončené výsledkem 1:1, měl Everton mnohem lepší nástup do druhého poločasu. Během územní převahy si ale nevytvořil větší šanci ke skórování a v rozmezí od 67. do 72. zničehonic přišel o veškerou naději na dobrý výsledek, když dvě nepozornosti obrany ztrestali Ryan Fraser a Callum Wilson. Domácí se v poslední čtvrthodině také nevyvarovali chybám v obraně, Ramsdale všechny situace ale vyřešil a na stavu 3:1 pro Cherries se už nezměnilo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Joshua King odehrál vynikající zápas, v jehož úplném závěru si ještě vychutnával několik protihráčů kličkováním ve středu hřiště. Stopku jeho tanečkům vystavil až Schneiderlin, který za svůj faul viděl i žlutou kartu.
     
    90+4
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Diego Rico, přichází Chris Mepham.
     
    90+3
    Další Digného centr byl odvrácen na Walcotta, který to rychle zkoušel z pětadvaceti metrů, ale na překonání brankáře Ramsdalea to rozhodně nestačilo.
     
    90+2
    Digného centr z prvního doteku srazil Fraser na rohový kop, s jehož exekucí hostující fotbalisté kupodivu příliš nepospíchají.
     
    90+1
    Mina v první z pěti nastavených minut zkazil malou domů, míči dal strašně málo razance a Pickford měl co dělat, aby stihl balón odkopnout před blížícím se protihráčem.
     
    90
    Digné posunul míč před rozeběhnutého Bernarda, který poslal na párek Lermu. Střela z úhlu byla sražená k vzdálenější tyči a tam zase Iwobiho nenechal dorážet Billing.
     
    89
    Ryan Fraser odhlavičkoval centrovaný balón na rohový kop. Ten tradičně obstaral Lucas Digné, ovšem Steve Cook odkopl míč co nejdál od vlastní branky.
     
    88
    Cherries se pod velkým tlakem zmohli alespoň na vysvobozující odkop k půlící čáře. Hosté se tak musí znovu složitě prokousávat k pokutovému území.
     
    87
    Walcott uvnitř pokutového území ještě prostrčil míč na Iwobiho. Ten se ale dostal do obležení obránců a už nedostal čas ani prostor na střelu z hranice malého vápna.
     
    86
    Domácí se z útočné poloviny vrátili o několik desítek metrů dozadu a Nathan Aké dokonce přizval do úmyslně natahované rozehrávky i Aarona Ramsdalea.
     
    85
    Fraserův centr do balíku těl nikdo z domácích fotbalistů nezužitkoval. Billing napálil balón jenom do Thea Walcotta.
     
    84
    Bournemouth se každou další vteřinou zásadně přibližuje vítězství. Svůj dvougólový náskok navíc může navýšit po rohovém kopu.
     
    83
    Bernard měl pomalejší start na míč, centr z pravého křídla letěl pár metrů před něj, kde byl pozornější jistě chytající Ramsdale.
     
    82
    Ve velkém hluku na jedenáctitisícovém stadionu zcela zanikl hvizd rozhodčího Tierneyo, který pískal Jeffersona Lermy na Delpha.

    Michal Břuchanský

    Branky: 23. C. Wilson (J. King), 67. Fraser, 72. C. Wilson (Rico) – 44. Calvert-Lewin (Richarlison)

    Karty:   40. Delph (EVE), 58. Digne (EVE), 66. Richarlison (EVE), 90+5. Schneiderlin (EVE)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 5:14.
    AFC Bournemouth: Ramsdale – Stacey, S. Cook (C), Aké, Rico (90+4. Mepham) – L. Cook (77. Lerma), Billing, H. Wilson (57. Fraser) – C. Wilson, Solanke, J. King.
    Náhradníci: Boruc – Fraser, Ibe, Lerma, Mepham, Simpson, Surman.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Schneiderlin, Delph – Richarlison (81. Walcott), G. Sigurdsson (71. Kean), Iwobi – Calvert-Lewin (71. Bernard).
    Náhradníci: Stekelenburg – Bernard, Davies, Holgate, Kean, Sidibé, Walcott.

    Rozhodčí: Tierney – Smart, Lennard

    Diváci: 10 416
    thejrc.org