Janov – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Brescia – Bologna 3:4 (kon.) | Parma – Cagliari 1:3 (kon.)
Spal – Lazio 2:1 (kon.) | AS Řím – Sassuolo 4:2 (kon.) | Hellas Verona – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
AS Řím
4:2 (4:0)
US Sassuolo Calcio
Neděle 15.09.2019, 18:00Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes jsou na programu další zápasy třetího kola italské Serie A a my v jeho rámci budeme sledovat utkání mezi týmy AS Řím a US Sassuolo Calcio. Přeji příjemnou počtenou.
     
    AS Řím

    Fotbalisté z římského AS nevstoupili do sezóny příliš dobře. Na svém kontě mají dva body, když zatím dvakrát remizovali. Jsou tak na průběžném patnáctém místě a to by dnes chtěli změnit. Římané nejprve odehráli duel na domácí půdě, když remizovali 3:3 s Janovem, poté přišla další dělba bodů na půdě Lazia, kde se zrodil výsledek 1:1. V dalším kole italské nejvyšší soutěže se budou před svými diváky snažit o první výhru v právě probíhající nové sezóně. Zda se jim to podaří, ukáže až samotný zápas.
     
    US Sassuolo Calcio

    Hosté ze Sassuola začali lépe. Jsou na osmé pozici a připsali si jednu výhru a jednu prohru. Mají tak tři body a o další budou usilovat dnes na hřišti AS Řím. V prvním kole narazili na FC Turín, který doma zvítězil těsně 2:1. Pak ale hráli fotbalisté Sassuola první duel ve svém teritoriu, kde se zrodila výhra 4:1 nad Sampdorií. Dnes hosty čeká těžký oříšek. AS sice nevstoupilo do ligy úspěšně, ale pořád patří mezi nejlepší celky. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve zvítězili hráči AS Řím, na domácí půdě brali výhru po výsledku 3:1, v Sassuolu se pak zrodila bezbranková remíza.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté provedli úvodní výkop a okamžitě se pustli do akce. Míč jim byl odebrán a viděli jsme první faul ze strany AS Řím.
     
    3
    Máme tu první důležitý okamžik! Hráči Sassuola si nepohlídali faul ve své šestnáctce a hráči jsou připraveni na penaltu!
     
    4
    Rozhodčímu se situace nezdála býti dosti jasná, a proto vše ještě jednou přezkoumá na videu!
     
    5
    Pokutový kop se nepíská! Rozhodčí ho po shlédnutí videa odvolává a nařizuje pouhý rohový kop.
     
    6
    Hráči AS si hledali postavení ve vápně. Míč se nakonec dostal k Mkhitarjanovi, a ten poslal docela zdařený centr na spoluhráče na hranici vápna. Jenže spoluhráč nezpracoval dobře a míč se mu odrazil.
     
    7
    Nyní jsme viděli další velmi spornou situaci v pokutovém území hostujícího Sassuola, která by u některých sudích určitě skončila penaltou. Dnešní rozhodčí ji ale nepíská a nutno dodat, že asi právem.
     
    8
    Sassuolo se snaží rychle napadat hráče a pokud míč ztratí, tak ho okamžitě získat zpět. Zatím ale míč drží spíš domácí hráči.
     
    10
    Hosté se rychlou akcí dostali přes útočné i záložné řady AS, ale přes dobře postavenou obranu už neprostoupili.
     
    11
    To se ale nedaří ani domácímu AS, to naposledy ohrozilo branku v 8 minutě po centru Mkhitarjana.
     
    12
    Nyní už jsme ale viděli ohrožení branky, při kterém musel dokonce zasahovat brankář Consigli. Ten Džekovu ránu vyrazil a míč putuje na roh.
     
    13
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BRYAN CRISTANTE. Nyní už však míč v síti končí! Roh odehrál Pellegrini přímo na bližší tyč, kde se nacházel CRISTANTE a ten hlavičkou pohotově míč odpálil do branky. Asistence: Lorenzo Pellegrini.
    13. Bryan CRISTANTE - 1:0
     
    14
    Římané se snažili znovu dostat dopředu, ale po nepřesné přihrávce jim míč unikl až k brankáři Consiglimu. Ten rozehrává.
     
    15
    Sassuolo se usadilo na útočné půlce, ale s míčem zatím nic nevymyslelo, a tak si fotbalisté jen tak přihrávají tam a zpátky.
     
    16
    Hráči Sassuola slavili! Po první tyčce míč dostali do branky! Jejich šťastný pocit a radost ale rychle opadly, jelikož sudí neuznal gól kvůli ofsajdu.
     
    17
    Florenzi nyní leží na zemi a s bolestivou grimasou nevypadá, že by se mu chtělo vstávat. Ani se nedivím, po pádu na zem dostal ještě nohou do hlavy od spoluhráče, který přes něj přepadl.
     
    18
    Hosté nestíhají bránit Henrikha Mkhitarjana, který operuje na levém křídle občas úplně sám. Jeho centry ale zatím nejsou tolik přesné, aby dokázaly spoluhráče dostat do šancí.
     
    19
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Autorem branky je EDIN DŽEKO. Nynější centr už byl ale skvělý a přesně tam, kam měl. Na míč si naběhl opět DŽEKO a šťastně ho poslal do sítě. Brankář Consigli si na něj sice sáhl, ale vypadl mu. Asistence: Aleksandar Kolarov.
    19. Edin DŽEKO - 2:0
     
    21
    Po rozehrávce Římané rychle získali míč zpět a rýsovala se velká šance k třetímu gólu. Ta ale opět zůstala neproměněna.
     
    22
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Autorem branky je HENRICH MCHITARJAN. Velký debut tohoto arménského hráče! Potvrdilo se to, co jsem říkal. Mchitarjana opět nikdo nedokázal pořádně hlídat a ten si velmi hezkou střelou svůj debut pořádně osladil. Asistence: Lorenzo Pellegrini.
    22. Henrich MCHITARJAN - 3:0
     
    24
    Sassuolo je opařené, zadrhlé, frustrované a nevím co všechno dalšího ještě... ztratit zápas už v prvních 20 minutách asi není úplně to, v co před dnešním zápasem jeho hráči doufali.
     
    26
    Locatelli se ve vápně dostal k míči a vystřelil nebezpečnou ránu, kterou musel Lopez zneškodnit. Skočil po ní a rukou jí poslal vedle tyčky.
     
    27
    Hodně tvrdý a nehezký faul byl nyní spáchán na Ferrariho. Ten udělal dokonce kotrmelec dozadu (ne úmyslně), když mu byly podseknuty nohy Pellegrinim.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Lorenzo Pellegrini (AS Řím).
     
    29
    Vypadalo to, že se Sassuolo vzdalo, ale nyní to zase naznačuje, že by se hosté chtěli pokusit alespoň snížit, začali opět napadat a nevypadá to s nimi ještě zas tak špatně.
     
    30
    Římané rozehrávali po faulu přímý kop z velké vzdálenosti, skoro od půlky hřiště. K překvapení hostů však míč šel přímo a ne na centr. I tak ještě branku přeletěl.
     
    31
    Na druhé straně po odkopu Sassuolo získalo míč, chvíli kombinovalo a má nyní k dispozici rohový kop.
     
    32
    Ten se bude opakovat, jelikož domácí pouze vyhlavičkovali zpět za čáru, kde hřiště končí.
     
    33
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JUSTIN KLUIVERT. Hráči Sassuola si nepohlídali Kluiverta, který byl na hranici ofsajdu. To zjistil Pellegrini a vyslal na něj pas. KLUIVERT naběhl za obranu a v souboji 1 na 1 s Consiglim se prosadil. Asistence: Lorenzo Pellegrini.
    33. Justin KLUIVERT - 4:0
     
    35
    AS Řím opět získává míč ihned po výkopu a žene se do akce. Zatím kombinují před vápnem hostů.
     
    36
    Nehezky nyní "sundal" jeden z hráčů Sassuola svého protihráče Henrika Mkhitarjana. Ten leží na trávníku a prozatím se nezvedá.
     
    37
    Mancini nestihl Derfela, který si s míčem naběhl až před gólmana AS, ale Lopez po míči skočil a skryl ho pod sebou.
     
    38
    Na druhé straně si centr dopředu asi půl metru před gólmanem zpracoval Džeko, ale Consigli mu do míče strčil ruku a ten se zastavil.
     
    39
    Vypadalo to na další možná gólovou šanci, ale Mkhitarjanova střela nakonec skončila na horní síti branky. Míč odtamtud ani nespadl dolů.
     
    40
    Sassuolo naopak po rozehrávce rychle zaútočilo, ale zastavil je škaredý faul, takže nyní kopou přímý kop z nějakých 25 metrů.
     
    41
    Přímý kop měl myšlenku, ale nebyl dobře proveden. Vevnitř vápna bylo několik hráčů hostů, ale míč přiletěl přímo na hráče AS Roma.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Pedro Obiang (US Sassuolo Calcio).
     
    43
    Nyní mohli hosté snížit, když míč po hlavičce letěl k odkryté bráně. Tam ho ale Caputo v letu minul.
     
    44
    Sassuolo se ještě nevzdalo, i když je manko už takhle obrovské. Hráči stále bojují, sprintují a napadají. Dokonce se dostávají i do zakončení.
     
    45
    Rozhodčí přidá ještě circa 3 minutky, jelikož se hra zdržovala 4x oslavou gólů hráčů AS, nějakými těmi fauly a dalšími věcmi.
     
    45+1
    Další velké ohrožení branky hostujícího týmu. Pět ku nule by byl už hezký debakl, ale to se zatím neděje, domácí netrefili branku.
     
    45+2
    Mancini se ocitl netradičně sám před brankou soupeře. Ve snaze naskočit na centr ale hlavou trefil protihráče a tak sudí píská.
     
    45+3
    Ještě jeden přímý kop pro hosty. Ti ho rozehráli do chumlu hráčů před vápnem a míč se od některé hlavy odrazil do autu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Viděli jsme jednoznačný poločas, který skonči jednoznačným skóre. Nedá se říct, že by se hrálo na jednu branku, ze začátku byl zápas opravdu vyrovnaný, ale velké chyby hostů spustily gólostroj Římanů. Proto tak velký rozdíl ve skóre. Druhý poločas začne za 15 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Manuel Locatelli, přichází Jeremy Toljan.
     
    48
    Obrovská šance domácích hned na úvod. Mkhitarjan si našel míč, doběhl až k brankáři Consiglimu a vystřelil. Zblízky ho ale Consigli zneškodnil.
     
    49
    Pellegriniho rána trefuje tyč! Vypadá to, že AS poločas neodchodí, ale bude se snažit soupeře co nejvíce deklasovat.
     
    50
    Domácí kombinovali a kombinovali, až se prokombinovali zpět ke své brance. Vypadá to, že Sassuolo taky zápas ještě nevzdalo.
     
    51
    Další veliká šance domácích! Po centru Džeka jeho spoluhráč hlavičkoval do břevna! Míč se pak následně ještě odrazil zpět a další ránu musel zneškodnit Consigli.
     
    52
    Centr z pravého křídla domácím nevyšel, když míč odhlavičkoval Mancini.
     
    53
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je DOMENICO BERARDI. Hosté snižují! Krásnou ránu z přímého kopu poslal Berardi. Míč "lízl" břevno a zapadl dovnitř branky.
    53. Domenico BERARDI - 4:1
     
    55
    Další Mkhitarjanův centr mířil na jeho spoluhráče v pokutovém území, avšak dobře zasáhl Obiang, který míč vyhlavičkoval.
     
    56
    Neskutečné, co teď spálili domácí! Brankář byl několikrát překonán, ale zaskočili ho spoluhráči na brankové čáře.
     
    57
    Přímý kop z úhlu pro domácí nedopadl úplně dobře. Hosté ho odhlavičkovali a zamířili do protiútoku.
     
    58
    Sassuolo kombinuje na své půli a drží míč. Nepouští si vůbec blízko hráče protějšího celku.
     
    60
    Další akce hostů opět nekončí nijakým zdarem. Berardi dostal míč pouze za čáru, takže se kope od branky.
     
    61
    Zajímavá akce i na druhé straně. Opět centr zprava a brankář Consigli se musel hodně protáhnout, aby míč vyboxoval alespoň jednou rukou.
     
    62
    Oba týmy hrají nyní hru na centry z křídel. Zatím se z této taktiky ale nikdo v tomto poločase neprosadil.
     
    63
    AS Řím už upustilo od tlaku na soupeře, jako tomu bylo v prvním poločase a na začátku toho druhého.
     
    64
    Domácí taky hodně ztrácí míče. Z toho pramení stále více častější protiútoky Sassuola.
     
    65
    Akce hostů skončila jen pár metrů vedle branky a tím pádem rozehrává brankář Lopez.
     
    67
    Další šanci Sassuola musel likvidovat Lopez, jelikož přízemní střela šla přesně do levého růžku jeho branky.
     
    68
    Hra se opravdu hodně zklidnila. Nevidíme už takovou rychlost. Sassuolo pořád drtí tříbrankové manko, naopak domácí hrají v poklidu s velkým náskokem.
     
    69
    AS také dneska velmi dobře brání. Na Lopeze šly zatím jen 3 střely, z toho byla jedna gólová a ta byla z přímého kopu.
     
    70
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Federico Peluso, přichází Mert Müldür.
     
    72
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je DOMENICO BERARDI. Že by ještě šance pro hosty? Ztrácejí už jen 2 góly a mají ještě 20 minut. To nejsou nejhorší vyhlídky. Zmatky ve vlastním vápně vyústily v branku Berardiho, při které byli domácí "bezzubí". Asistence: Alfred Duncan.
    72. Domenico BERARDI - 4:2
     
    73
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Leonardo Spinazzola.
     
    74
    Přímý kop nyní ohrožoval branku hostů, avšak exekutor se tvrdě spálil, když svůj míč poslal asi 10 metrů nad brankovou konstrukci.
     
    75
    Sassuolskou akci zastavil faul Caputa. Tím pádem budou červení rozehrávat od svého vápna.
     
    76
    Hosté kombinují ve svém vápně. Nyní úplně nevědí, jak přejít polovinu hřiště.
     
    77
    Další útok Sassuola zničila a rozbila dobře postavená obrana červených z Říma.
     
    79
    Pellegrini se projel po zadku při tom, když chtěl dostihnout míč, který se kvapem blížil k čáře u branky.
     
    80
    Tato střela Sassuola nemohla vůbec ohrozit svatyni, kterou chrání Lopez. Letěla totiž po zemi a hlavně strašně pomalu.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Jeremy Toljan (US Sassuolo Calcio).
     
    83
    Ani tato šance domácích neohrozí branku. Centr do vápna byl hezký, ale následná hlavička šla hodně vedle.
     
    84
    A hned po hlavičce střela, který ale minula tři tyče o nějakých deset metrů, možná i víc.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Alfred Duncan, přichází Hamed Traorè.
     
    86
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Javier Pastore.
     
    87
    Další nabídka pro Derfela byla dlouhá, a než se k míči hráč stihl dostat, byl míč za čarou.
     
    88
    Signalizovaná výhoda po faulu před vápnem trochu zmátla hráče AS a pozemní střela zpoza hráče prověřila Lopeze.
     
    89
    Poslední minutky zápasu pomalu utíkají, hraje se už velmi poklidně.
     
    90
    Shodně, jako v prvním poločase, se nastavují ještě 3 minuty.
     
    90+1
    Ještě nějaký náznak o ohrožení branky předvedli hosté, ale vypadá to, že a Řím už inkasovat nechce.
     
    90+2
    Faul před vápnem nyní dává ještě nějakou naději na skórování z přímého kopu pro hostující Sassuolo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:9.
     
    Nakonec se nám druhý poločas zdramatizoval. Sassuolo to nevzdalo a hrdě se rvalo. Využívalo toho, že hráči AS už byli pomalejší, klidní, v zápase jednoznačně vedli a moc nehráli. Zaskočil je přímý kop, krásně provedený, ale skóre bylo stále rozdílné o dvě branky. Následně ještě míč zapadl do Lopezovy branky podruhé, ale to bylo vše a AS vyhrává zápas 4:2. Děkuji, že jste sledovali, a těším se na příště :) Jiří Polášek. (20:08:08)

    Jiří Polášek

    Branky: 13. Cristante (Lorenzo Pellegrini), 19. Džeko (Kolarov), 22. Mchitarjan (Lorenzo Pellegrini), 33. Kluivert (Lorenzo Pellegrini) – 53. D. Berardi, 72. D. Berardi (Duncan)

    Karty:   28. Lorenzo Pellegrini (ASR) – 42. Obiang (SAS), 82. Toljan (SAS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:9.
    AS Řím: Pau López – Florenzi (C) (73. Spinazzola), Mancini, Fazio, Kolarov – Veretout, Cristante – Mchitarjan, Lorenzo Pellegrini (86. Pastore), Kluivert – Džeko.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Juan Jesus, Santon, Spinazzola, Çetin, Antonucci, Pastore, Diawara, Zaniolo, N. Kalinić.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Marlon, Chiricheş, G. M. Ferrari, Peluso (70. Müldür) – Duncan (85. Traorè), Obiang, Locatelli (47. Toljan) – D. Berardi (C) – Caputo, Derfel.
    Náhradníci: Pegolo, Russo – Tripaldelli, Müldür, Toljan, Traorè, Ghion, L. Mazzitelli, Boga, Raspadori, Kiriakopoulos, Romagna.
    thejrc.org