Janov – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Brescia – Bologna 3:4 (kon.) | Parma – Cagliari 1:3 (kon.)
Spal – Lazio 2:1 (kon.) | AS Řím – Sassuolo 4:2 (kon.) | Hellas Verona – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Janov CFC
1:2 (0:0)
Atalanta Bergamo
Neděle 15.09.2019, 12:30 • Stadio Comunale Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u italského fotbalu! (14:34:27)
     
    Je za námi utkání třetího kola mezi Janovem a Atalantou. Sledovali jsme útočný fotbal na obě strany, který nakonec nabídl tři branky. Luis Muriel poslal svůj celek do vedení z penalty, ze stejné pozice srovnal v devadesáté minutě Domenico Criscito. Ještě to ale nebylo konec, protože v poslední nastavené minutě rozhodl o výhře hostů parádní střelou Duván Zapata.

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:14.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Duván ZAPATA - 1:2
     
    90+5
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, rozhodující branku nakonec dávají hosté a autorem je dnes aktivní DUVÁN ZAPATA! Ten dostal míč na hranici vápna a naprosto luxusním zakončením do šibenice vrací svému celku vedení!
     
    90+4
    Stále je ještě čas na vstřelení branky. Domácí byli aktivní těsně před vápnem, ale přihrávka po zemi do pokutového území nebezpečná nebyla.
     
    90+3
    Domenico Criscito chtěl být ještě větším hrdinou, ale centrovaný míč z levé strany na první tyčku nebyl přesný. Pierluigi Gollini má míč a rozehrává směrem dopředu.
     
    90+2
    Nastavuje se pět minut. Goran Pandev si na polovině hřiště vyšlápl na hostujícího hráče a dostává spíše takovou taktickou žlutou kartu.
    90+1. Domenico CRISCITO - 1:1
     
    90+1
    Janov právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil domácí kapitán DOMENICO CRISCITO, který to tvrdě poslal do středu branky a rozpoutal obrovské nadšení na tribunách!
     
    89
    Lukas Lerager si naběhl minutu před koncem základní hrací doby pro penaltu! Domácí hráč udělal kličku a mohl zakončovat, ale byl povalen a sudí penaltu bude ještě potvrzovat s videorozhodčím.
     
    88
    Nyní to bylo blízko! Andrea Pinamonti si naběhl na střed a před vápnem zakončoval po zemi k levé tyčce. Míč se ale do branky nakonec nevešel!
     
    87
    Hosté sice ztratili míč na útočné polovině, ale pokračující akci po lajně zastavili dobrým zákrokem. Pokračovat se tak bude vhazováním od pravé lajny.
     
    86
    Duván Zapata šel po levé straně do otevřené obrany, zastavil jej až pozorný obránce, který skluzem celé situaci zabránil. Atalanta bude ovšem hrát na útočné polovině.
     
    85
    Domácí Janov je aktivní do útoku a pokouší se utkání alespoň srovnat. Atalanta se zatím ovšem dobře brání a nechce ztratit vedení.
    83. Ofsajd Gosense
     
    83
    Robin Gosens dostal míč na levé straně za obranu a ze strany zakončoval na první tyčku. Ionut Radu na tento pokus nedosáhl, ale nakonec byla celá situace ofsajdová!
     
    82
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Paolo Ghiglione, přichází Peter Ankersen.
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Antonio Barreca, přichází Goran Pandev.
     
    81
    Obstřelování domácí obrany Atalantě nakonec nevyšlo, poslední centr se dostal od hlavičky obránce k brankáři. Ten hned rozehrává.

    David Panuška

    Branky: 90+1. Criscito (pen.) – 65. Muriel (pen.), 90+5. D. Zapata (de Roon)

    Karty:   31. Romero (JAN), 63. C. Zapata (JAN), 90+2. Pandev (JAN) – 44. A. Masiello (ABC), 45+1. Iličić (ABC), 49. Hateboer (ABC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:14.
    Janov CFC: Radu – Romero, C. Zapata, Criscito – Ghiglione (82. P. Ankersen), Schöne, Radovanović (70. Saponara), A. Barreca (82. Pandev) – Lerager – Kouamé, Pinamonti.
    Náhradníci: Jandrei, Marchetti – A. Sanabria, Biraschi, Aljámik, Favilli, Jagiełło, Pandev, Pajač, Saponara, P. Ankersen, Goldaniga.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Djimsiti, A. Masiello – Hateboer, Freuler, Pašalić (56. de Roon), Gosens – A. Gómez – Iličić (60. Muriel), D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Arana, Palomino, Castagne, Kjaer, Barrow, Malinovskyj, Muriel, de Roon, Ibañez.

    Rozhodčí: Fabbri – Alassio, Santoro
    thejrc.org