Janov – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Brescia – Bologna 3:4 (kon.) | Parma – Cagliari 1:3 (kon.)
Spal – Lazio 2:1 (kon.) | AS Řím – Sassuolo 4:2 (kon.) | Hellas Verona – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Hellas Verona
0:1 (0:0)
AC Milán
Neděle 15.09.2019, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:16. (22:42:36)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím AC Milán, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Milánský celek měl ve druhém dějství územní převahu, která nakonec přinesla jedinou branku, o kterou se z pokutového kopu postaral Piatek. I posléze měli hosté navrch, dokonce se radovali ze druhé branky, avšak ta nakonec neplatila. Verona se v závěru pokoušela o vyrovnání, avšak to jí nakonec vůbec nevyšlo.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    K rozehrávce standardní situace se postavil Veloso, který trefil pouze zeď, následná dorážka proletěla vedle branky.
     
    90+4
    Tak pozor! Hlavní sudí totiž udělil Calabriovi přímou červenou kartu, což je hodně přísný výrok.
     
    90+3
    Jedna z posledních šancí pro domácí, kousek před pokutovým územím fauloval hostující hráč!
     
    90+2
    Navíc se do protiútoku vydal Piatek, který se snažil otřít míč o nohu protihráče, což mu nevyšlo. Silvestri tak obstará odkop od své svatyně.
     
    90+1
    Hellas se s míčem nachází na útočné polovině, avšak se mu nepodaří proniknout k pokutovému území soupeře, kde číhá přesila protihráčů.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě můžeme počítat s delším nastaveným časem.
     
    88
    AC pochopitelně nikam nespěchá, naopak se s míčem nachází daleko od své branky, což mu v těchto momentech utkání jednoznačně vyhovuje.
     
    87
    Donnarumma si dával s provedením odkopu od své branky celkem dost načas, nakonec se mu na druhé straně podařilo najít Kessiého, který uklidnil hru.
     
    86
    Aby toho nebylo málo, tak žlutou kartu vyfasoval také Rebić.
     
    86
    Branka skutečně neplatí. Sudímu stačil jediný záběr k tomu, aby branku neuznal. Dle jeho výroku měl domácí brankář míč ve svých rukavicích.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Marco Silvestri (Hellas Verona FC).
     
    84
    I tentokráte se hlavní sudí poběží podívat na video, i v tomto případě se jedná o celkem spornou situaci. Silvestri dost možná měl balón v rukavicích.
    83. Neuznaná branka hostů.
     
    83
    Piatek se radoval z druhé branky, přičemž ve skluzu dopravil míč do sítě. Silvestri se hodně zlobí, podle jeho názoru měl míč ve svých rukavicích.
     
    79
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Amir Rrahmani, přichází Gennaro Tutino.
     
    78
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Samuel Di Carmine.
     
    77
    Už celkem dlouhou dobu čekáme na něco nebezpečnějšího, AC se snaží neudělat žádnou fatální chybu, naopak domácí se nemohou dostat do šance.
     
    76
    Odpovědnost na sebe vzal Çalhanoğlu, který to zkoušel přímo na branku. Jeho projektil se nebezpečně stáčel do branky, avšak Silvestri vyboxoval balón.
     
    75
    AC se celkem v poklidu dostalo na opačnou polovinu, kde se za obranu dostal Rebić. Ten byl zastaven nedovoleně, na řadu přijde standardní situace.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Sufján Amrabat (Hellas Verona FC).
     
    74
    Velosovi se na dlouhou nohu podařilo prostrčit nahrávku na naběhnuvšího Lazoviće, který si nedokázal načasovat náběh za obranu a zjevil se tak v ofsajdu.
     
    73
    Lazović neměl kolem sebe potřebnou podporu spoluhráčů, to nakonec vedlo ke zpětné nahrávce až na Kumbullu, který váhá s rozehrávkou křížem.
     
    72
    Do pokutového území si seběhl Suso, avšak před ním se povedlo zasáhnout Günterovi, který hlavičkou oslovil pouze jednoho z protihráčů.
     
    71
    Pro nahrávku si seběhl také Rebić, který rovněž nic nevymýšlel. Místo toho byla k vidění zpětná nahrávka, po které Kessié přenesl hru do volného prostoru.
     
    70
    Navíc se soupeř ihned po rozehrávce usadil zpět na polovině domácího mužstva. Biglia navíc roztáhl hru na pravou stranu, avšak Calabria mu ihned vracel.
     
    69
    Hráči Hellasu to budou mít hodně složité, nejen, že dohrávají bez vyloučeného hráče, dokonce prohrávají o jednu branku, což značí těžkou cestu.
    68. Krzysztof PIĄTEK - 0:1
     
    68
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom jsme se dočkali úvodní branky! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil polský kanonýr KRZYSZTOF PIATEK, který to zkoušel k levé tyči, kam se vydal také Silvestri, jenž na míč nedosáhl.
     
    67
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Valerio Verre, přichází Matteo Pessina.
     
    66
    Hlavní sudí ještě celou situaci projednává s videorozhodčím, penalta by to ale měla být. Piatek si již staví míč ke značce pokutového kopu.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Koray Günter (Hellas Verona FC).
    64. Ruka v domácí šestnáctce.
     
    64
    Je tu pokutový kop pro AC!
    61. Verre zakončoval pouze do tyče.
     
    61
    Šance také na druhé straně! Na zadní tyči číhal zcela osamocený Verre, který se ihned pokusil o zakončení, avšak míč skončil pouze na tyči.
     
    60
    Faraoni to na opačné straně zkoušel vzít sám na sebe, načež se jeho centr stočil za pokutové území, kde se Lazovićovi podařilo vybojovat rohový kop.
     
    59
    Milánský celek opět navštívil polovinu soupeře, kde rozjel kombinaci u levé autové lajny. Rodríguez spolupracoval s Rebićem, jehož centr přistál u Velosa.
     
    58
    Hosté se málem dostali do vedení! K velice sympatickému zakončen í napřáhl Calabria, jehož rána pravou nohou orazítkovala vzdálenější konstrukci.
     
    57
    To nebylo vůbec špatné. Do malého vápna si totiž seběhl střídající Rebić, kterému se povedlo přetlačit soupeře, avšak následné zakončení bylo příšerné.
     
    56
    Zpětná nahrávka v podání Güntera zamířila na kopačku Silvestriho, jehož odkop putoval na pravou stranu, kde se zjevil pouze hostující obránce Rodríguez.
     
    55
    Kessié se dostal do zakončení, kterým trefil pouze dobře postaveného Velosa. Vypadalo na hraní rukou, avšak tentokráte sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    54
    Rodríguez se jako první dostal k padajícímu míči, který se mu podařilo odehrát na vedle stojícího Romagnoliho, jenž má kolem sebe hodně prostoru.
     
    53
    Pomezní sudí upozornil svého kolegu, že Zaccagni zahrál horní končetinou, což se domácímu táboru nelíbilo. I tak bude soupeř zahrávat standardní situaci.
     
    52
    Kumbulla musel jednat urychleně, nakonec to před napadající smečkou protihráčů zvládl na jedničku. Verona se tak konečně dostala na druhou stranu.
     
    51
    AC celkem dlouho obléhalo pokutového území, avšak přihrávka od Çalhanoğlua nebyla nejpřesnější. Tentýž hráč se navíc dostal k nepřesné střele.
     
    50
    Po něm se do kombinace zapojil také střídající Rebić, který pouze přeposílal na vedle stojícího Bigliu, jenž pro změnu přenášel hru do volného prostoru.
     
    49
    Do nepříjemného obležení se ve středu hrací plochy dostal Çalhanoğlu, který přeci jenom roztáhl hru na pravou stranu, kde Suso vybojoval další aut.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to přihrávkou na levou stranu zkoušel domácí Lazović. Jeho úmysl ale přečetl Calabria, který ihned rozehrál pod sebe.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzal na starost hostující celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Ante Rebić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, kterou narušila červená karta pro domácího Stepińskiho. AC najednou mělo územní převahu, avšak neustále naráženou na pozornou obranu soupeře. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Aktivní Suso našel za pokutovým územím Paquetu, který byl příliš pozdě u míče. Výsledkem bylo nepřesné sklepnutí, které přineslo další nedovolený zákrok.
     
    42
    Po hodně dlouhé době jsme se dočkali zakončení, o které se postaral hostující Suso. Jeho střela trefila pouze protihráče, poté zakročil také Kumbulla.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    V krátkém časovém sledu přichází další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval domácí Veloso, který byl v souboji o míč až příliš pozdě.
     
    39
    Suso si navedl míč na levou nohu a poté centroval k hranici malého vápna. Piatek byl v souboji o balón příliš pozdě, nakonec před ním zasahoval Kumbulla.
     
    38
    Centrovaná nabídka od Calabrii sice našla kopačku Piatka, avšak ten měl se zpracováním míče velké problémy. Nakonec ho odvracel pozorný Günter.
     
    37
    O nahrávku si řekl Suso, který si to namířil k hranici pokutového území. Tam se do kombinace zapojil Kessié, který ihned vracel prvně jmenovanému.
     
    36
    Verona se po delší době dostala na útočnou polovinu, kde Rodríguez nekompromisně odklidil hrací předmět, pro který si seběhl kolega Calhanoglu.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Lucas Paquetá (AC Milán).
     
    31
    Režie si neustále vybírá předchozí brankovou příležitost, při které nezafungovala milánská obrana. V tomto okamžiku se na druhou stranu dostal Kessié.
    30. Verreho zakončení nebylo přesné.
     
    30
    Náběh za obranu si dokázal načasovat Verre, který se najednou dostal do vyložené šance. Jeho okamžitá rána pravou nohou směřovala daleko vedle.
     
    29
    Pro nabídku si seběhl jeho kolega Verre, který nasbíral cenné vteřinky. Domácí hráči si s míčem pohrávají na vlastní polovině, kde soupeř napadá rozehrávku.
     
    28
    Roztažení hry mělo na levém křídle najít volného Rodrígueze, avšak ten na prudkou nabídku nedosáhl. Místo toho se o autové vhazování postará Rrahmani.
     
    27
    Hellas se zatáhl hluboko na vlastní polovinu, kde se mu podařilo zastavit nahrávku v podání Paquety. Vzápětí si do ofsajdového postavení seběhl Faraoni.
     
    26
    Hrací předmět se opět snesl pouze ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro AC. Calabria si okamžitým způsobem vybral Kessiého.
     
    25
    I tentokráte si provedení rohu vzal na starost křídelník Suso. Jeho centr levou nohou putoval na přední tyč, kde se pro změnu podařilo zakročit Velosovi.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Krzysztof Piątek (AC Milán).
     
    24
    Mezitím Donnarumma rozehrával od své branky, přičemž míč poslal daleko na druhou stranu, kde se Calabriovi podařilo vybojovat další rohový kop utkání.
     
    23
    I tak se jednalo o zcela správné rozhodnutí sudího, který u videa nestrávil moc času. Noha šla opravdu hodně vysoko, zde šlo o zdraví protihráče.
     
    22
    Polský forvard odešel do útrob stadionu, zbytek utkání se ho tak týkat nebude. Pro Hellas se jedná o velkou ránu, bude dohrávat v početní nevýhodě.
    21. Červená karta
     
    21
    A pozor, je tu zvrat ve výroku sudího! Ten se totiž běžel podívat na video, které odhalilo velice hrubé počínání Stepińskiho, který vyfasoval červenou kartu.
     
    20
    Hodně nevybíravým zákrokem si pomohl domácí Stepiński, který šel do souboje s protihráčem vysokou nohou. Logicky jsme tak sledovali úvodní kartu.
     
    16
    V krátkém časovém sledu jsme viděli další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral domácí Amrabat. Soupeř bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    15
    Na opačné straně jsme sledovali protiútok, při kterém naznačil zakončení Verre. Místo střely ještě hledal Stepińskiho, který se do zakončení nedostal.
     
    14
    U středového kruhu operoval s balónem hostující Biglia, který musel jednat hodně rychle. Napadající smečka protihráčů nakonec nevydolovala hrací předmět.
     
    13
    Jeho prudká nabídka nakonec doputovala pouze na nohu hostujícího Calabrii, který po kontaktu s napadajícím protihráčem skončil na zemi, což uviděl také hlavní sudí.
     
    12
    Krátká kombinace ve středu hrací plochy nepřinesla nic nebezpečného, Çalhanoğlu narazil do protihráče. Silvestri se tak postará o odkop od své branky.
     
    11
    Drzým průnikem to zamýšlel Piatek, který se nedostal přes prvního protihráče, kterým byl Günter. Jeho odklizení ale našlo pouze jednoho z protihráčů.
     
    10
    Vzápětí se u postranní lajny povedlo zpracovat neposedný míč Lazovićovi, avšak ani on daleko nedošel. Mezitím se hostující celek usadil na útočné polovině.
     
    9
    Domácí se přeci jenom dostali do zakončení, avšak to neproletělo na Donnarummu. AC se tak dokázalo ubránit, avšak s míčem hraje hráč soupeř.
     
    8
    Také Verona si připravila vůbec první rohový kop, který z levé strany rozehrával právě Zaccagni. Jeho nabídka doputovala pouze na hlavu protihráče.
     
    7
    Posléze se podařilo zasáhnout také Musacchiovi, který se dostal nejvýše do vzduchu. Aby toho nebylo málo, tak byl na hranici pokutového území zastaven Zaccagni.
     
    6
    Milánský celek zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý byl rozehrán nakrátko, načež se podařil zakročit pozornému Kumbullovi.
     
    5
    Na útočnou polovinu se vydal Çalhanoğlu, který u hranice pokutového území přihrával na vedle stojícího Piatka, jehož ránu zablokoval jeden z protihráčů.
     
    4
    Dobrým napadáním se prezentoval domácí Veloso, kterému se povedlo zablokovat nahrávku ven z hrací plochy. Calabria tak bude moci vhazovat.
     
    3
    Obrannou povinnost si splnil hostující Calabria, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře Donnarummu, jenž pro změnu odkopával do zámezí.
     
    2
    Odstartoval nám první poločas, jehož úvodní rozehrávku si vzali na starost hráči domácího celku, kteří budou zatím hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hellas Verona FC: Silvestri – Rrahmani, Günter, Kumbulla – Faraoni, S. Amrabat, Veloso, Lazović – Zaccagni, Verre – Stępiński.
    Náhradníci: A. Berardi, B. Radunović – Adjapong, Danzi, Dawidowicz, Di Carmine, Empereur, Pazzini, Henderson, Pessina, Tutino, Vitale.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Biglia, Çalhanoğlu – Suso, Paquetá – K. Piątek.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Soncin – Binnásir, Bonaventura, Borini, Castillejo, Conti, Duarte, Hernández, Leao, Krunić, Rebić.

    Rozhodčí: Manganiello – De Meo, Valeriani.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    AC Milán

    Na opačné straně stojí velice těžký kalibr, kterým je milánský AC. Hostující tým tohoto zápasu se pro změnu nachází až na třinácté pozici, což značí hodně nepovedený vstup do nového ročníku. AC má na svém kontě pouze tři body, tedy o jeden bod méně, než jeho dnešní protivník. Hned v prvním kole přišla úvodní porážka, AC totiž ve vyrovnaném duelu změřilo síly s Udinese, které vyhrálo díky jediné brance. Jediná branka přišla také v utkání proti Brescii, tentokráte se ze zisku tří bodů radoval právě milánská celek, který si připsal první vítězství. AC je favoritem tohoto zápasu, avšak dnes to bude mít hodně složité.
     
    Hellas Verona FC

    Fotbalisté Hellasu vstoupili do tohoto ročníku velice dobře, po dvou odehraných zápasech se nacházejí na sympatické osmé pozici, přičemž na svém kontě mají čtyři body. Verona je jedním z nováčků soutěže, proto se za úspěch dá považovat setrvání v italské nejvyšší soutěži. Domácí celek tohoto zápasu se v rámci prvního kola utkal s Bolognou, přičemž Hellas dohrával bez vyloučeného hráče, avšak i přesto uhrál velice cennou remízu 1:1. Hodně cenné body byly k vidění také proti Lecce, tento duel nakonec rozlouskla jediná branka, o kterou se postarali právě hráči Verony, jenž si připsaly další tři body.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Hellas Verona FC a AC Milán.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 68. K. Piątek (pen.)

    Karty:   40. Veloso (VRN), 65. Günter (VRN), 74. S. Amrabat (VRN), 85. Silvestri (VRN) – 24. K. Piątek (ACM), 35. Paquetá (ACM), 86. Rebić (ACM)   21. Stępiński (VRN) – 90+4. Calabria (ACM)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:16.
    Hellas Verona: Silvestri – Rrahmani (79. Tutino), Günter, Kumbulla – Faraoni, S. Amrabat, Veloso, Lazović – Zaccagni (78. Di Carmine), Verre (67. Pessina) – Stępiński.
    Náhradníci: A. Berardi, B. Radunović – Adjapong, Danzi, Dawidowicz, Di Carmine, Empereur, Pazzini, Henderson, Pessina, Tutino, Vitale.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Biglia, Çalhanoğlu – Suso, Paquetá (46. Rebić) – K. Piątek.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Soncin – Binnásir, Bonaventura, Borini, Castillejo, Conti, Duarte, Hernández, Leao, Krunić, Rebić.

    Rozhodčí: Manganiello – De Meo, Valeriani
    thejrc.org