Kunlun – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | N.Novgorod – Omsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:2 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 15.09.2019, 09:00 • Universiade Sports Center, Šen-čen • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, budu se na vás těšit u odpoledního zápasu Minsk – Metallurg. Do té doby na počtenou! (11:33:32)
     
    V Šen-čenu je hotovo, Kunlun ve třetí třetině otočil stav souboje s Traktorem a oplatil mu včerejší porážku! I tentokrát duel skončil 2:1, přičemž pod domácí branky se podepsali Tyler Wong a Brandon DeFazio. Sledovali jsme poměrně vyrovnaný souboj a Čeljabinsk na ledě Rudé hvězdy rozhodně neodehrál špatné utkání, zvítězit ale může jen jeden.
     
    Československá stopa
    Šimon HRUBEC (KUN) – 28 zákroků, úsp. 96,6%
    Andrej ŠUSTR (KUN) – 0+0, 1 střela, icetime 22:57
    Tomáš HYKA (CLJ) – 0+0, 1 střela, icetime 18:44
    Lukáš SEDLÁK (CLJ) – 0+0, 4 střely, icetime 18:38
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 32 – 29.
    Vhazování: 32 – 27.
    Trestné minuty: 14 – 8.
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Tomáš Hyka se dostal do slušné střelecké pozice, z pravého kruhu ale namířil kotouč jen do Hrubce. Čeljabinsk stále tlačí na domácí klec.
     
    59:29
    Jeden z domácích vyhodil kotouč na druhý konec ledové plochy, prázdnou branku Čeljabinsku minul o několik metrů. Buly před Hrubcem.
     
    58:32
    Traktor se snaží protlačit ven z vlastního pásma, hokejisté Kunlunu ale kolem modré čáry krouží jako supi a čekají na sebemenší zaváhání hostů.
     
    57:37
    Fedotov se po vypršení oddechového času už nevrací do branky! Hosté už nemají co ztratit a zkusí štěstí v power-play!
     
    57:37
    Traktor si bere oddechový čas.
     
    57:37
    Hrubec se dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby rozhodl pryž raději schovat do své rukavice, za pár chvil se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    56:31
    Hostující gólman teď musel z rukávu vytáhnout pár těžkých zákroků, pořádně se musel natáhnout hlavně pro ránu Wojteka Wolskiho z voleje.
     
    55:43
    Vítězství Kunlunu chtěl definitivně pojistit Spencer Foo, jehož zakončení z kruhu ale hbitý Fedotov vyrazil před sebe. Ke kotouči se následně dostali hosté.
     
    54:46
    Hrubec si pohrává s kotoučem ve své lapačce, před chvilkou zneškodnil jedovatý projektil Koňkova z modré čáry. Hra je na pár sekund přerušena.
     
    53:30
    Dlouhá kombinace Traktoru vedla k prudké ráně Tomáše Hyky z pravé strany kluziště, která rozduněla beton připraveného Šimona Hrubce.
     
    52:20
    A právě Ethana Wereka (KUN) teď nějakou dobu na ledě neuvidíme. Útočník Kunlunu dostává sedm a půl minuty před koncem trest za nedovolené bránění.
     
    51:46
    Ethan Werek na modré čáře přišel ke kotouči jako slepý k houslím a zamířil dopředu, jen pár sekund na to ho ale rychle odzbrojil Dmitrij Kalinin.
     
    50:40
    Rychlý výpad Kunlunu vedl k zakončení Brandona Yipa, ani on ale na čeljabinského strážce svatyně nevyzrál. Kunlun je momentálně o něco málo lepší.
     
    49:44
    Cracknell se protáhl na pravý kruh a bez váhání vystřelil, Fedotov byl připraven i tentokrát. Gólman Čeljabinsku se následně rozhodl pryž podržet.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 42. Wong, 45. DeFazio (Kane, Wong) – 22. Koňkov (Glinkin, Kosov)


    Red Star Kunlun: Hrubec (J. Smith) – Šustr, Maione, Bartley, Tam, Chelios, Fram – Wolski, Yip, Miller – Foo, DeFazio, Kane – Cracknell, Werek, Wong – Lockhart, Palola, Hunt.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Děmčenko) – Virtanen, S. Těreščenko, Menšikov, Karpuchin, Žiljakov, Sergijenko, Jasinskij, Kalinin – Sedlák, Hyka, Calof – An. Popov, Glinkin, Koňkov – Fatějev, Karlin, Kosov – Tridčikov, Jerofejev, Šolochov.

    Rozhodčí: Birin, Romasko – Kučava, Novikov.

    Diváci: 8 115
    thejrc.org