Vegas – Arizona 6:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
6:2 (2:2, 2:0, 2:0)
Arizona Coyotes
Neděle 15.09.2019, 22:40 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    První přípravné utkání na novou sezónu zámořské NHL je za námi. Vegas Golden Knights si v něm s chutí zastříleli, když na domácím ledě porazili Arizonu 6:2. Ústřední postavou celého zápasu byl bezesporu Max Pacioretty. Kanadské křídlo zaznamenalo hattrick a navrch přidalo jednu asistenci. Ve hře se nám ukázal i český zástupce Jan Jeník. Odchovanec libereckého hokeje asistoval na gól Ljubuškina, v závěru druhé třetiny se dokonce popral s Brownem.

    To je ode mě pro dnešek vše. Přeju vám krásný vstup do nového týdne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:19:28)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Nick Merkley – 2 min., nedovolené bránění).
    59:18 Bryden MCNABB - 6:2
     
    59:18
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Trenér Arizony se ještě rozhodl vyzkoušet hru bez brankáře, ovšem risk nevyšel! Kotouč pro sebe získal obránce BRAYDEN MCNABB, jenž jemným obloučkem poslal touš do prázdné svatyně. Asistence: Cody Eakin.
     
    58:54
    Hosté ale nic převratného nevymysleli a základní hrací doba se pomalu chýlí ke konci. Střelu z úhlu v podání Faschinga Subban bez problémů pokryl.
     
    58:17
    Pokud chce Arizona s výsledkem ještě něco udělat, tak nemá větší příležitost, než teď, kdy má k dispozici přesilovou hru.
     
    57:31
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Reilly Smith – 2 min., sekání).
     
    57:26
    Ve středním pásmu se strhla doslova bitva o puk. Vítězně z ní vyšli hokejisté domácích, kteří v boji měli o jednoho útočícího hráče navíc.
     
    56:54
    Kanadský fantom ve službách Golden Knights se musel mít v pozoru po ukrytém pokusu Chaputa, který si nakonec ve změti těl dokázal najít a schovat do lapačky.
     
    56:26
    Schmaltz to vzal na sebe a nejenže vyvezl puk z obrany, ale navíc ho i zavezl do útoku. Za brankou ho ovšem úspěšně obral Whitecloud.
     
    55:48
    Stále se nepřerušuje. A to ani po dělovce Robbieho Russa, kterou Malcom Subban pravým betonem vykopl do rohu kluziště.
     
    55:12
    Vegas se drží v útočném pásmu, konkrétně třetí útočná formace. Nicolas Roy jen těsně minul pravou tyč.
     
    54:48
    Žykov si narazil s Marcheassaultem a hned vypálil. Kallgren se výborně přesunul a kotouč pokryl v lapačce.
     
    54:07
    Cody Eakin si elegantně pohrál s Ljubuškinem, jenže sám se pak dostal d velkého úhlu, z něhož nedokázal zamířit přesně.
     
    53:47
    Nahození Chychruna z nouze skončilo za brankou Subbana. Tam si pro puk dojel Bischoff, jenž ho po mantinelu vyhodil z pásma pryč.
     
    53:13
    Hraje se ve velkém tempu, skoro se nepřerušuje, aktivnějším týmem jsou nejen v posledních minutách, ale v celé třetině domácí.
     
    52:56
    Cody Glass si nyní počínal jako zkušený mazák. Počkal na podporu spoluhráčů a až poté najel do pásma. Střelu zápěstím Kallgren pokryl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Pacioretty (Holden), 13. Pacioretty, 25. Eakin (Pacioretty), 37. Pacioretty (Glass, Coghlan), 49. Smith, 60. McNabb (Eakin) – 4. Ljubuškin (Jeník, Dvorak), 10. Hinostroza (Hayton, Ness)


    Vegas Golden Knights: Subban (Sparks) – Bischoff, Holden, Schuldt, Whitecloud, McNabb, Coghlan – Marchessault, Roy, Žykov – Cotter, Eakin, Kolesar – McKenzie, Quinney, Brown.
    Arizona Coyotes: Hill (41. Kallgren) – Russo, Chychrun, Ness, Ljubuškin, Oesterle, Bahl – Schmaltz, Hinostroza, Dvorak, Fasching, Chaput, Hayton, Fischer, Merkley, Bennett, Crouse, Jeník, Schnarr.

    Rozhodčí: Kozari, Brenk – Gibbons, Mills
    ocianews.com