Aston Villa – West Ham 0:0 (kon.)
konec
Aston Villa FC
0:0 (0:0)
West Ham United
Pondělí 16.09.2019, 21:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (22:58:06)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:12.
     
    Jenže domácí už nic nevymysleli, a jejich utkání proti West Hamu tak končí bezbrankovou remízou. Hrálo se v solidním tempu, oběma celkům ale scházela kvalita v zakončení. Nejblíže gólu byl dnes záložník Aston Villy John McGinn, jehož první nebezpečný pokus lapil Fabiański a po přestávce zamířil skotský reprezentant o pár decimetrů vedle tyče. Svěřenci trenéra Smithe hráli od sedmašedesáté minutě proti deseti, do šaten by po dvou žlutých kartách poslán Masuaku, Hammers ale hru v oslabení zvládli výborně a svému soupeři nic nedovolili. V tabulce se tak bodově dotáhli na třetí Tottenham, naopak celek z Birminghamu zůstává v těsné blízkosti sestupových příček.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ryan Fredericks se vydal z posledních sil a podnikl sprinterský souboj s Mingsem. Nakonec byl úspěšnější stoper Aston Villy, který rozjíždí zřejmě poslední akci zápasu.
     
    90+2
    Po El Ghaziho rohovém kopu se míč odrazil k Wesleymu, který osamocen v malém vápně nezvládl vůbec zakončit. Těžko říct, zda tam došlo k nějakému faulu nebo šlo jen o nemohoucnost brazilského útočníka.
     
    90+1
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Mark Noble, přichází Fabián Balbuena.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Nutno poznamenat, že svěřenci trenéra Pellegriniho zvládají hru v deseti velice dobře. Něco vymyslet mohl Haller, nikdo mu ale nepřispěchal na pomoc.
     
    89
    El Ghazi tentokráte přenechal balon Wesleymu, jehož dalekonosný pokus Fabiańského nijak zvlášť neprověřil. Domácím už nezbývá mnoho času, dokáží se Villans prosadit?
     
    88
    Douglas Luiz vyslal do šestnáctky povedený centr, Jack Grealish ale těžké zakončení nezvládl. A i kdyby byl úspěšný, sudí by po konzultaci s kolegou u videa stejně odhalil ofsajdové postavení.
     
    87
    Zároveň McGinn kvůli ztrátě balonu nechtěně odstartoval protiakci West Hamu, na jejímž konci Mark Noble trefil pouze blokujícího obránce Engelse.
     
    86
    Grealish otočil hru na McGinna. Ten se díval pouze dopředu, nechtěl si pomoci s za sebou stojícím Almuhammadím a i proto o míč tak snadno přišel.
     
    85
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Frédéric Guilbert, přichází Keinan Davis.
     
    84
    Fornalsovi se přímý kop úplně nevydařil, balon s klide odvrátil Jack Grealish. Domácí fanoušci hecují svůj tým a snaží se jej vyhecovat k rozjetí závěrečného tlaku.
     
    83
    Domácí se rohovému kopu ubránili, jejich okamžitá protiakce ale k ničemu zajímavému nabídla. Zahrozit naopak znovu mohou Hammers, Hallera totiž fauloval Luiz.
     
    82
    V nadějné střelecké pozici se za šestnáctkou Villans objevil Pablo Fornals, míč na roh tečoval Taylor. Španělský mladík ale útočnou fázi hry West Hamu určitě oživil a rozhýbal.
     
    81
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Marvelous Nakamba, přichází Douglas Luiz.
     
    80
    Marvelous Nakamba si neporozuměl s Guilbertem. Jedna z letních posil Aston Villy se dopustila dnes už několikáté zbytečné ztráty, záložníkovi ze Zimbabwe trochu schází herní praxe.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   28. Grealish (ASV), 77. Mings (ASV) – 23. Masuaku (WHU), 29. Noble (WHU)   67. Masuaku (WHU)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:12.
    Aston Villa FC: Heaton – Guilbert (85. Davis), Engels, Mings, Taylor – Grealish (C), Nakamba (81. Douglas Luiz), J. McGinn – Jota (66. A. Almuhammadí), Wesley, El Ghazi.
    Náhradníci: Steer – Konsa, A. Almuhammadí, Hourihane, Lansbury, Douglas Luiz, Davis.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Masuaku – Rice, Noble (C) (90+1. Balbuena) – Jarmolenko (62. Fornals), Lanzini, Anderson (69. Zabaleta) – Haller.
    Náhradníci: Roberto – Balbuena, Zabaleta, Snodgrass, Fornals, Wilshere, Al. Ajeti.

    Rozhodčí: Mike Dean – Darren Cann, Dan Robathan

    Diváci: 42 010
    thejrc.org