Barys – Spartak Moskva 3:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Omsk 3:2 (po pr.) | Ufa – Kunlun 3:2 (kon.)
N.Novgorod – Nižněkamsk 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Vladivostok 4:2 (kon.) | Soči – Petrohrad 0:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Admiral Vladivostok
Úterý 17.09.2019, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že po špatné první třetině hráči Dynama Moskva zlepšili svůj výkon a ve třetí části otočili během jedenácti minut stav z 1:2 na konečných 4:2 a berou tak tři body, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:00:09)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-2
    Střely na branku: 43-20
    Zásahy gólmanů: 18-39
    Zblokované střely: 9-18
    Vyhraná buly: 35-21
    Hity: 24-7
    Vyloučení: 3-6
    Využití: 1-0
     
    Československá stopa v utkání:
    Dmitrij Jaškin (DMS): 1+1, 3 střely, čas na ledě 16:12.
    Michal Čajkovský (DMS): 0+1, 2 střely, čas na ledě 19:30.
     
    Dnešní zápas byl utkáním tří naprosto rozdílných třetin. V úvodní z nich byli lepší hosté, kteří se dostali ve třetí minutě do vedení zásluhou Konstantina Glazačeva a od další pohromy zachránila domácí ekipu mj. horní tyčka. Druhá část byla hodně vyrovnaná a netřeba se tak divit tomu, že skončila výsledkem 1:1. Ve 35. minutě totiž navyšoval vedení hostí po hezké kombinaci Denis Vicharev, avšak o tři minuty později odčaroval domácí tým kouzlo gólmana Olkinuory také hezkou kombinační akcí, na jejímž konci byl dorážející Vjačeslav Kuljomin.

    Říká se, že kdo nevyužije dlouhou přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Toto pořekadlo ale postavili domácí na hlavu ve třetí části. Právě dlouhou, byť nevyužitou, přesilovkou se dostali na koně. Psal se čas 47:48, když Miks Indrašis de facto udělal celou akci a po Jaškinově střele úspěšně dorážel. Když už vše vypadalo, že ze sedmi zápasů dospěje mač Dynama počtvrté v sezoně do prodloužení a to si tak prvně vyzkouší i Vladivostok, vše bylo jinak. Během 36 sekund totiž domácí skórovali hned dvakrát. Nejprve Šipačov poslal zpoza klece puk na pravý kruh pro Andreje Mironova, který se opřel do puku a propálil naprosto vše. De facto hned po buly ukázal dravost Dmitrij Jaškin, jenž přes dva hráče vybojoval zdánlivě ztracený puk a budiž mu odměnou prvním gólem v sezoně, že černá pryž proskákala pod betony Olkinuory do sítě – 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Hosté už ani nezkusí hru bez gólmana, postrádalo by to patrně jakýkoliv smysl.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu a troufám si tvrdit, že je rozhodnuto.
    58:35 Dmitrij JAŠKIN - 4:2
     
    58:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Devastace Vladivostoku ve třetím dějství pokračuje! Český forvard DMITRIJ JAŠKIN se po buly prodral do útočného pásma, mezi beky si proklestil cestičku u pravého kruhu k puku a ihned jej prostrčil na branku. Neposedná pryž propadla dnes jinak výtečnému Olkinuorovi do sítě, což je tedy ledová sprcha pro hosty, kteří byli ještě ve 48. minutě ve vedení 2:1. Jaškin zapisuje svůj první gól v sezoně! Asistence: Michal Čajkovský Juuso Hietanen.
    58:09 Andrej An. Mironov - 3:2
     
    58:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ve třetí třetině fantastické Dynamo Moskva otáčí vývoj zápasu a není se vůbec čemu divit. Po souboji za brankou poslal Šipačov puk o prkna k pravému kruhu, kde se k němu dostal ANDREJ MIRONOV a utěšenou ránou dává domácím fanouškům pořádnou dávku euforie! Asistence: Vadim Šipačov.
     
    57:44
    Dobrá rána od modré v podání Andreje MIronova prošla zřejmě nikým netečována těsně vedle branky Olkinuory.
     
    57:19
    Ačkoliv to vypadalo, že Ivan Miščenko bude úspěšný a kotouč vyhodí ven, opak byl pravdou. Ale domácí dlouho útočné pásmo neudrželi.
     
    57:07
    Dynamo pospíchá dopředu s další útočnou akcí.
     
    56:42
    Juho Olkinuora likviduje nepřehlednou situaci před svojí brankou a má kotouč ve výstroji. Ještě před tím mohl jeden z hostů dostat dvě minuty za úder rukou do obličeje Dmitrije Jaškina, zcela evidentní prohřešel se odehrál na útočné modré domácích.
     
    56:19
    Vladivostok ve třetí třetině vinou častých vyloučení zcela vypadl z rytmu a možná bude za jeden získaný bod, ke kterému má nyní 221 sekund, rád.
     
    55:21
    Vjačeslav Kuljomin šel nyní do souboje ve středním pásmu menší sekerkou, čehož si ale ani jeden ze sudích nevšiml a Bukin s Cypljakovem, tedy dvojice sudích, přimhouřila oko. Puk stejně skončil na holích hostí.
     
    54:58
    Oleg Lomako dobře zasáhl ve středním pásmu a domácí tak puk směrem k brance Olkinuory posunout nedokázali.
     
    54:40
    Zápas se nám chýlí v základní hrací době ke svému konci. Nechci se mýlit, ale nyní už asi žádné bezhlavé útočení neuvidíme.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 38. V. Kuljomin (Jefremov, Mojsejev), 48. Indrašis (Jaškin), 59. Mironov (Šipačov), 59. Jaškin (Čajkovský, Hietanen) – 3. Glazačev (Vicharev, Ďakov), 35. Vicharev (K. Voronin)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Kuzněcov) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Grigorjev, Bojkov, Ljamin, Pribylskij – A. Petersson, Šipačov, Tarasov (C) – Mojsejev, Jefremov, V. Kuljomin – Jaškin, Indrašis, Afinogenov (A) – Muranov, Petunin, Brjukvin.
    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Almqvist, Lalonde, Kozlovskij, Miščenko, Bobrjašov, Ďakov (A), Ostrovskij – V. Butuzov, Ljungh, Sidljarov – A. Strelcov, V. Strelcov, Lomako – Glazačev (C), Vicharev, K. Voronin – J. Petrov (A), Lisin, Zajcev – Konnov.

    Rozhodčí: Vladimir Bukin, Jurij Cypljakov – Jaroslav Parikov, Jevgenij Strelcov
    thejrc.org